Üniversiteden mezun olalı 1.5 yıldır evdeyim.Hayatımda hiç bu kadar bomboş hissetmemiştim.Köydeki cahil insanlar arkadaşlarımın işe başlamaları...

Allah kolaylık ve kalbine ferahlik versin. Genç biri olarak hasta bakmak çok zor fakat hastalarin duasını almaya bakın, onlar misafirimiz ilelebed sizinle kalmayacaktır. Bir gün dolu yağar bir gün çiçek açar, dünya hali böyle, bir dönem bunalirsiniz bir dönem de tam tersi olur...

Duygularım bile karışık artık. Biliyorum kiminiz evlisiniz kiminizin ailevi problemleri oluyor Kiminizin sevgilisiyle. Peki bu meslek hayatının içine nasıl girecegız arkadaşlar.Şimdi bana diye olacaktır özel sektörde başlayın ,evde iki tane yatağa bağımlı hastamız var ve bizden başka kimseleri yok. Babane ağır alzheımer ve sürekli ıhlıyor aşırı yüksek sesle. İnanın kafam kalmadı artık. İnsanın bir tane bile arkadaşı olmazmı yok işte. Aslında o kadar cana yakın bir insanımki kimseyi kırmam üzmem. Ama dostum olanda dert anlatır hep ben daha çok bunalıyorum.İnanın çok yoruldum hep buraya konuyu açıyorum. Kimilerinizin ilgisini çekmiyor biliyorum.. insan bu günlerin geçecegını bilmek istiyor. 2 yıldır birlikte olduğum sevgilim var. 1 yıldır uzak bir ilişki yaşıyoruz onunlada sürekli tartışmalıyız belki benden kaynaklıdır.Psikolojımın şu durumda pek iyi olmasını beklemiyorum kendimden elbette. Bir örnek vereyim mesela.Bu çocuk beni arıyor saatlerce konuşur ama gelipte bana bugün nasılsın. Neler yaptın? hastalar nasıl ? annenler nasıl ? ki annemle tanıştırdım. Yani bu şekil bir merakı yok . Olmuyorda . Başta anlatıyordum bunaldım felan diye artık anlatmıyorum.Hatta ona bu ilişkiyi istemediğimi söyledim.Başta direnirken seni seviyorum diye. Artık oda pes etti. Çünkü aradığında beni mutlu etmiyor. Diyelim 1 hafta çok iyiyse 2 hafta tartışma yaşıyoruz.İnanın Rabbim herkese sağlık versin. Bir hastan var ise sende onunla hasta oluyorsun. Kpss çalışmaya başlıyorum yine bırakıyorum sınıfımızdan mezun olan arkadaşlarım iş buldu ve şimdi atananlar var 30 kişi felan. Ben muhtemelen evdeyim yine. Allah aşkına ben napacağım. Bu sureç ne zaman bitecek ? Teşekkür ederim okuduğunuz için :KK43:
Bu kadar memnuniyetsizsin madem cidden soyluyorum her seyi geride birak cik git azicik para biriktir once bi ev tut ise gir hayatini istedigin gibi yasa

Köyde ki cahil cümlesinden sonra okumadım. Okumaya da gerek duymadım. Köylü milletin efendisidir. Okuyupta cahil olan insanlar da var. Köy diye bunu sınırlandırman yanlış.
Ama koydekiler cahil demiyorki.
Köyde yaşadığı icin cevresindeki insanlari kasdediyor.
Ayrica köylü milletin efendisiydi ama eskiden.

Valla esimin köyünde herkesin topraklari bomboş,erkeği kadini kim ne yapmis,onu konusuyor.
Sehirlerden insanlar toprak almis,haril haril calisiyor,onlardan baska eken diken yok...

Ben yanlis mi anliyorum sizin meseleyi,
Evdeki yaslilara anneniz babaniz bakiyor,
Siz de evde oldugunuz icin yardimcisiniz.

Hani ozelde baslasaniz size gitme kal demez aileniz. Ama siz atanmak icin evde kalmayi seciyorsunuz. Ve hep bir seylere takilip kpss calisma isini ikinci plana atiyorsunuz. Hastalariniz, cevrenizdeki cahil kisiler veya sizden once atanan sinif arkadaslariniz... Hepsi sizi demoralize ediyor. Kpss basari oykulerine baktiginizda ise cok calistiklarini, cevreye kulak tikadiklarini gorursun. Bunu yapamiyorsan ozel de bur secenek. Neden bu kadar tek secenegin varmis gibi davraniyorsun. Gencsin, meslegin var, bu umutsuzluk niye.

Keşke köydeki cahil insanlar lafını kullanmasaydınız.. Şimdi konunuz çok farklı yerlere kayacak muhtemelen ve yorum yazanlar konuya yorum yapmak yerine kullandığınız bu tabiri eleştirecekler.

Ama koydekiler cahil demiyorki.
Köyde yaşadığı icin cevresindeki insanlari kasdediyor.
Ayrica köylü milletin efendisiydi ama eskiden.

Valla esimin köyünde herkesin topraklari bomboş,erkeği kadini kim ne yapmis,onu konusuyor.
Sehirlerden insanlar toprak almis,haril haril calisiyor,onlardan baska eken diken yok...
Evet ama o cümleyi kurduğu için bende öyle bir algı yarattı. Küçümser ifade ile yazmış. Okumuş insanların çoğu köylerden çıkıyor. Ve şuan insanlar topraktan geçimini sağlayamadığı için şehir yaşamına mecbur kalıyor . Neyse konuyu çok saptirmayim

Ben yanlis mi anliyorum sizin meseleyi,
Evdeki yaslilara anneniz babaniz bakiyor,
Siz de evde oldugunuz icin yardimcisiniz.

Hani ozelde baslasaniz size gitme kal demez aileniz. Ama siz atanmak icin evde kalmayi seciyorsunuz. Ve hep bir seylere takilip kpss calisma isini ikinci plana atiyorsunuz. Hastalariniz, cevrenizdeki cahil kisiler veya sizden once atanan sinif arkadaslariniz... Hepsi sizi demoralize ediyor. Kpss basari oykulerine baktiginizda ise cok calistiklarini, cevreye kulak tikadiklarini gorursun. Bunu yapamiyorsan ozel de bur secenek. Neden bu kadar tek secenegin varmis gibi davraniyorsun. Gencsin, meslegin var, bu umutsuzluk niye.
Ama canim,evde böyle hastalar,tabi gerekince bakilacakta,o kadar zor ki.
Annelerin isi otomatikman cocuklara kaliyor,hatta hastalara bakimda bazen ilk rolde oluyorlar.
Bazen insan kapilari goremiyor,bence de kendini kurtarmali bir sekilde...

Evet ama o cümleyi kurduğu için bende öyle bir algı yarattı. Küçümser ifade ile yazmış. Okumuş insanların çoğu köylerden çıkıyor. Ve şuan insanlar topraktan geçimini sağlayamadığı için şehir yaşamına mecbur kalıyor . Neyse konuyu çok saptirmayim
Haklisin canim ama,o koyde oturanlar maydanoz marul vs pazardan tasiyor evine.
İnsan evinin köşesine eker,annem bir avuc yerde neler yetistirirdi.
Merkezde yasayan biri elinde marul lahana gördüğü amcaya serzeniste bulunmustu ben evin kenarindaki copleri temizledim orada yetistiriyorum,siz koydesiniz,verdiginiz paraya yazik diye:))
Gecimini saglayamiyor ama eve de yetistirmiyor,efendilik bitti,duran taksiyi yuruyen kaplumbaga coktan geçti:))

Ama canim,evde böyle hastalar,tabi gerekince bakilacakta,o kadar zor ki.
Annelerin isi otomatikman cocuklara kaliyor,hatta hastalara bakimda bazen ilk rolde oluyorlar.
Bazen insan kapilari goremiyor,bence de kendini kurtarmali bir sekilde...

Orasi oyle,
Ama iste zaman kaybediyor.
Ne ders calisabiliyor ne de baska yerlerde ilerliyor.

Haklisin canim ama,o koyde oturanlar maydanoz marul vs pazardan tasiyor evine.
İnsan evinin köşesine eker,annem bir avuc yerde neler yetistirirdi.
Merkezde yasayan biri elinde marul lahana gördüğü amcaya serzeniste bulunmustu ben evin kenarindaki copleri temizledim orada yetistiriyorum,siz koydesiniz,verdiginiz paraya yazik diye:))
Gecimini saglayamiyor ama eve de yetistirmiyor,efendilik bitti,duran taksiyi yuruyen kaplumbaga coktan geçti:))
Iste oda onların kafa yapısı. Biz nerde doğal bişey bulsak oraya koşuyoruz balkonda saksılarda yetiştiriyoruz. Eskisi gibi önem verilmemesinin bir çok nedeni var. 😊

Sonraki 20 sayfanın özetini şimdiden geçiyorum okumak istemeyenler için:

"Sen kim... sen.. bu... köydeki cahil... sen bu 500 milyon köydeki cahil... sen bu köydekileri ne ettin"
Böyle oukuyunca aklıma melek subaşı geldi sen kaç milyar milyon bana yımrığ atma diyen.

Bulunduğun yeri değiştiremiyorsan, yani hasta bakmak zorundaysan, o ortamın şartlarını değiştir. Seni mutlu edecek şeyleri bul. Mutlu olursan, umut edersin, umut edersen, geleceğini şekillendirebilirsin. Böyle bezmiş şekilde ders çalışılmaz, dik duramazsın hayatın karşısında.
Ayrıca diğer insanların hayatlarıyla kıyaslayacaksan illa kendini, iyiyle değil kötüyle kıyasla ve haline şükret. O iyi hayatlar her zaman var, iş bulsan da olacak, evlensen de olacak, çok para kazansan da olacak. Kısaca yaşadığın ortamda seni mutlu edecek şeyleri bul, psikolojini düzelt ve ilerle.

Üniversiteyi bitirince hemen iş bulup çalışacağını özellikle kendi mesleğinde çalışacağını sanıyorsun ama bunun için hem çok hırslı hem şanslı hem torpilli olman gerekiyor bunlardan birisi varsa korkma yoksa da tavsiyem hiç kendi mesleğime başlayacağım diye diretme sonra öteki fırsatları da kaçırıyorsun hangi işte çalışırsan çalış bu çalıştığın yerler asıl çalışmak istediğin yerde farklı bir iş olsa bile sana referans oluyor yoksa sana sorarlar tecrüben var mı diye sende içinden dersin ki daha önce çalışmadım nasıl tecrübem olsun ama onların bu soruyu sormaları senin sadece o işte çalışıp çalışmaman değil herhangi bir işte çalışıp çalışmaman aslında bunu da bir iş ortamına ayak uydurabilirmisin diye o yüzden hangi işi bulursan deneyim kazanmak için gir illa üniversite mezunuyum şu işi yapacağım diye bekleme

Evde hasta olunca gerçekten ev halkı için inanılmaz zor oluyor. Üstelik sosyal aktivite olmayan Küçük bir yerdesiniz, psikolojinizin böyle olması çok normal.

O köyde çıkan cahilleeden her yerde çıkıyor. Oluyorsa ne yapacaksınız diyen çok. Siz kulak asmayin laflarına , Başka yolu yok.

Çok çok çalışıp atanmak zorundasınız bitirdiniz değil mi, bahanelerinizde haklı da olsaniz arkasına siginmayin.

Duygularım bile karışık artık. Biliyorum kiminiz evlisiniz kiminizin ailevi problemleri oluyor Kiminizin sevgilisiyle. Peki bu meslek hayatının içine nasıl girecegız arkadaşlar.Şimdi bana diye olacaktır özel sektörde başlayın ,evde iki tane yatağa bağımlı hastamız var ve bizden başka kimseleri yok. Babane ağır alzheımer ve sürekli ıhlıyor aşırı yüksek sesle. İnanın kafam kalmadı artık. İnsanın bir tane bile arkadaşı olmazmı yok işte. Aslında o kadar cana yakın bir insanımki kimseyi kırmam üzmem. Ama dostum olanda dert anlatır hep ben daha çok bunalıyorum.İnanın çok yoruldum hep buraya konuyu açıyorum. Kimilerinizin ilgisini çekmiyor biliyorum.. insan bu günlerin geçecegını bilmek istiyor. 2 yıldır birlikte olduğum sevgilim var. 1 yıldır uzak bir ilişki yaşıyoruz onunlada sürekli tartışmalıyız belki benden kaynaklıdır.Psikolojımın şu durumda pek iyi olmasını beklemiyorum kendimden elbette. Bir örnek vereyim mesela.Bu çocuk beni arıyor saatlerce konuşur ama gelipte bana bugün nasılsın. Neler yaptın? hastalar nasıl ? annenler nasıl ? ki annemle tanıştırdım. Yani bu şekil bir merakı yok . Olmuyorda . Başta anlatıyordum bunaldım felan diye artık anlatmıyorum.Hatta ona bu ilişkiyi istemediğimi söyledim.Başta direnirken seni seviyorum diye. Artık oda pes etti. Çünkü aradığında beni mutlu etmiyor. Diyelim 1 hafta çok iyiyse 2 hafta tartışma yaşıyoruz.İnanın Rabbim herkese sağlık versin. Bir hastan var ise sende onunla hasta oluyorsun. Kpss çalışmaya başlıyorum yine bırakıyorum sınıfımızdan mezun olan arkadaşlarım iş buldu ve şimdi atananlar var 30 kişi felan. Ben muhtemelen evdeyim yine. Allah aşkına ben napacağım. Bu sureç ne zaman bitecek ? Teşekkür ederim okuduğunuz için :KK43:
seni cok iyi anliyorum canim.10 sene yatalak demans hastasi dedeme baktim.son 3 senede isiriyordu tukuruyordu bizi de tanimiyordu vurmaya calisiyordu butun gun bagriyordu geceleri hep uykusuzdu.bebekler gibi baktik bir gun off demedik cok sukur.ama inan okadar yorulmusumki 2 sene oldu evleneli sadece dinlenmek istiyorum o 10 senenin psikolojisini atamadim uzerimden.bu surecte sana destek olacak birisinin olmasi cok onemli.mutlu degilsen seni mutlu edecek dunyada milyarlarca insan var emin ol.kimse vazgecilmez degil

Back
X