Üniversiteli solcuların 1 Mayıs afişi dikkat çekti

İşin mantıgını sorgulamak yerine nerede yanlış yaptıgınızı sorgulamanız gerekir ..

Mantıksa mesele elimi tutamam çok şey yazabilirim sorcha..Ama aması var işte :) Yani diyorum ki meseleyi zekaya indirgemeyin,o zaman küçük gördügünüz zeka seviyesine tabi olanlar tarafından yönetilen yüksek zekalıların o önü alınamaz (!)zekasını sorgulamak düşecektir diğer cenaha :34:

Yoo, kimsenin zekasını sorguladığım yok. Mantığını sorguluyorum sadece .
Birini kötü olsa bile seversin . Ama birini sırf başkaları iteliyor diye, başkalarına bağlı sevmek ya da sevmemek bana mantıklı ve gerçek gelmiyor.

kafamda chp fanatiklerinin bir kısmı için sabit düşünceler var ..
bir grup sosyoekonomik düzey, yaşantı ve eğitim olarak kendilerini kalburüstü olarak betimliyorlar ...
aynı grup hükümeti artısı ve eksisiyle eleştiriyor ve bunu geniş açıdan bakmak olarak nitelendiriyor ...
tamamen eleştirmek söz konusu, iyi yönleri görmeyip sadece kötüye odaklanmak ...
eleştir - eleştir anlayışı var...
ve bir çoğu mahalle ağzını çok iyi başarmasına rağmen yine kendini kalburüstü görmekten geri kalmıyor...
burayı okudukça evet gerçekten bunlar var !!!

Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır.
Eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. Halk övülmeyi sever. Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler.
Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. (PLATON)

Back
X