yorum yazan herkese teşekkür ediyorum tek tek alıntı yapmayacağım karşılıklı diyaloglara girmek yerine kısaca açıklamak istiyorum
öncelikle konumun farklı yerlere gitmesini ,hele hele kapanmasını hiç istemiyorum bu yüzden lütfen tartışmayalım...
çağlayan arkadaşımız belli ki bazı şeyleri bilmiyor ya da sığ düşünüyor bilemiyorum....asıl meseleyi atlayıp ayrıntıya takılıyorsun ben neden magdur oldum deyip ağlamıyorum konumu dikkatlice okuduysanız bundan sonraki hayatımı dilediğim gibi şekillendirmek istiyorum ...bu mesele zaten çözülmüş durumda neyin mesajını vereceğim artık ben...
benim mezun olduğum okul zaten bir anadolu lisesi,yani sınava girerek kazanarak seçilerek girdiğim bir okul.bilinçli mi tercih ettiniz derseniz, hayır.
ailemde bu tür bir okula giden kimse yok beni yönlendiren ilkokul öğretmenimdir ki kendisi din adamı değil doktor olmamı isterdi.yani o zaman böyle bir handikap yoktu anlatabilyor muyum?okulum bulunduğum şehrin sayılı anadolu liselerinden sadece başındaki "imam hatip" titri sizi yanıltmasın.yabancı dil ağırlıklı ,kültür dersleri yanında eksta olarak mesleki dersler aldık okul tam gün sabahtan akşama kadar da din eğitimi verilmiyor o sadece küçük bir kısmı...
bunlar sizi eminim şaşırtıyordur çünkü biliyor olsanız yargılarca acayip sorular sormazdınız...
neyse ben bilmemenizi kınamıyorum olabilir....
lisede bir sürü arkadaşım okul değiştirdi ailem bu konuda arkamda olmadı malesef..ben herşeye tek başıma karar verdim şimdiki aklım olsa farklı şeyler olurdu belki bilemiyorum...
üniversite sınavına da farklı anadolu ve fen liselerinden öğrencilerle aynı sıralarda hazırlandım araralında olmamın bir açıklaması olmalı değil mi yani demek ki sizin sandığınız gibi değilmiş.....onlar şuan mesleklerini yapıyorlar,hukuk ,öğretmenlik,psikoloji seçtiler bir farkımız yoktu ....
bilinçli bir şekilde seçim yapsam bile yani okulu amacına uygun seçmiş olsam bile insanların fikirleri değişebilir ben hayatıma başka türlü devam etmek istiyorum bunlar aklınıza hiç gelmiyor mu ....?
kısaca dedim ama uzadı yine..bunları sadece ve sadece merakınızı gidermek için yazdım tekrar aynı şeyler üzerinde dolaşmak istemiyorum,gerçek yaşamımda zaten çok sıkıldım sürekli bir açıklama halinde olmaktan bu konularda...
sorunuzun cevabını verdim sanıyorum......
ve özür dileyerek tekrar hatırlatmak istiyorum ben mezun olalı nerdeyse 10 sene olmuş o mevzular çok eskidi artık...meselemiz evli ve çocuklu bir bayanın eğitim hayatına kaldığı yerden devam etmek istemesi bu kadar.....bu pencereden bakarsanız daha memnun olurum.....