üniversitenin yolları taştan...iki çocukla ama :)

bu arada sizin gibi düşünenlerin sayesinde imam hatip lisesindeyken kafama dank edip sizlerin inadına sil baştan ders çalışıp puanım epey bir kırılmasına rağmen(benimle dershanede sözelci olmama rağmen eşit ağırlık1 sınıfındaydım)(aynı netleri yapan bir kız istanbul üniversitesinde 4yıllık bir bölüme gitti tabiki o düz liseliydi arkadaşımdı hakkıydı ...)bense puanım kırılarak 2yıllık uludağ üniversitesinde okudum:)iyiki de okudum..sizin gibi düşünenlere çok şey borçluymuşum meğer:)

Yazdığınız yoruma gülümseme ile yanıt veriyorum, anlayışınıza hayranım sanki ben kızlar okumasın dedim:)

Haydi kızlar okula , doğudaki kızlar da inşallah okula gider....

Bu taktikteki konuşma tarzı bana birşeyleri hatırlatıyor ama, hani lafı alıp bir yerden başka birşeye taşımak ve sonra benim yorumumdan KIZLAR OKUMASIN mantığını çıkarıp bunu insanlara lanse ettirmeye çalışmak...

Elbette efendim, HAYDİ KIZLAR OKULA...Bunun aksini söyleyen yok.

özellikle diğer yorumlarımı okuduysanız kadınların okuyup kendi ekonomik özgürlüklerini kazanmasını sizin kadar ben de istemekteyim. Ekonomik özgürlüğüm el verdikçe de kızlara yardım etmekteyim.

Ve bakın aramızdaki üslup farkına bakın,

yorumlarıma direk: SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLER...diye cevap vermişsiniz...

oysa bir de benim yorumuma bakın, ayrım yaptım mı? siyasetten bahsettim mi? ben sadece mantıken cevap verdim...

Size iyi günler efendim.

Saygılar.

sizi tebrik ederim böyle bir düşüncenizden dolayı.inşallah istediğiniz bölümü okursunuz

ama şu konuda mağduriyeti asla kabul edemem. katsayı yüzndn kazanamama durumu. bu bir mağduriyet değil tercihtir. imam hatip okuyorsanız kendi okuduğunuz mesleğe yönelmelisiniz. ben de sınıf öğretmeniyim. ama anadolu öğretmen lisesinde okusaydım daha yüksek puanlı bir öğretmenlik kazanacaktım. ama ortalığa düşmedim benim hakkım yendi diye.

amacım asla siyaset değil. herkes okuduğu liseye göre yönelmeli bence . güzel sanatlara gittiyse adam niye mühendis olsun değil mi? aynı mantık. ama konu imam hatip olunca herkes ayakta.

konunun imam hatiple ilgisi yok yenilen hakla ilgisi var...ben ve benim gibi çok insan var bu kanun çıktığında okulda okuyan...

merhaba
ben altı yıllık evliyim..biri altı yaşında biri altı aylık iki çocuğum var.Anadolu imam hatip lisesi mezunuyum.üniversite sınavına girdiğim dönemde önümde çok engel vardı.katsayı türban vs bilirsiniz...çok istedim hedeflerim büyüktü bu yuzden kapasitem varken boğaziçine yetecek puanin kırpıla kırpıla uyduruk bi bölüme ancak yetebilecek hale gelmesine göz yumamadığım için tercih yapmadım. düzelmesi umuduyla tekrar hazırlanırken eşimle görücü usülü tanıştık ve evlendim..evlendiğime asla pişman değilim dünya iyisi bi eşim çok rahat bi hayatım var..ama ne var ki hayallerimden vazgeçemiyorum hep içimde bi yerde kaldı psikoloji okumak..şimdi sınava girmek istiyorum kazanmayı hiç dert etmiyorum ama okumanın kazanmaktan zor olduğunu iddia edenler var..yok gerçekçi olmak lazımmış bilmem ne..sanki boğaziçinde odtü de okuyanlar insanüstü varlıklar:) neyseki eşim destekçim şimdilik..naptım ben demek istemiyorum sizce çok mu uçuk bi hayal bu gerçekten?

yaşım büyük değil ama söyliyim bana da öyle demişlerdi kazandıktan sonra daha çok zorlancaksın filan diye emin olun öğle değil ben lise hayatımda bu kadar rahat olmadım ki derslerim de gayet iyii o yüzden böyle diyenlere kulak asmayın içinizde uhte kalmasın benim annemde sonradan okudu üniversite =)

konunun imam hatiple ilgisi yok yenilen hakla ilgisi var...ben ve benim gibi çok insan var bu kanun çıktığında okulda okuyan...

niye hakkın yendi arkadaşım herkes planını önceden yapıp yönlensin. aaa bu liseye gireyim olmadı hoop şu bölüme gideyim. hiç olmadı düz lise okuqyacaktın ne puan gerekli ne bişey. istediğin bölüme de giderdin

bu kanunun çıktığını hatırlar mısın?burası bunu tartışacak yer değil ama kanun çıktığında lisede okuyordum ve o liseden hop o liseye gidemedim halden anlamak başka bişeydir empati lazım bize...

konunun sadece ilk sayfasını okuyabildim kesinlikle okumalısın çünkü okuma gönül işi isteyerek olan bir şey; sonuçta lisans eğitimi zorunlu değildir. Evli olman iki çocuğunun olması dezavantaj değil sen azimliysen mutlaka kazanır üstüne bir de yüksek lisans yaparsın. Arkadaşına da asla takılma kendi durumundan dolayı;istemediği bir bölümü okuması ve geçim şartları yüzünden öğretmenlik yapmasından komplekse girmiş ve azmini çekememiştir; belki de onda olmayan azmin sende olmasını yadırgamıştır. Üniversite okumak kolay değildir vizeler finaller hatta bölümüne göre bütünlemeler ödevler filan ama girdikten sonra bir şekilde okunuyor.

yorum yazan herkese teşekkür ediyorum tek tek alıntı yapmayacağım karşılıklı diyaloglara girmek yerine kısaca açıklamak istiyorum

öncelikle konumun farklı yerlere gitmesini ,hele hele kapanmasını hiç istemiyorum bu yüzden lütfen tartışmayalım...

çağlayan arkadaşımız belli ki bazı şeyleri bilmiyor ya da sığ düşünüyor bilemiyorum....asıl meseleyi atlayıp ayrıntıya takılıyorsun ben neden magdur oldum deyip ağlamıyorum konumu dikkatlice okuduysanız bundan sonraki hayatımı dilediğim gibi şekillendirmek istiyorum ...bu mesele zaten çözülmüş durumda neyin mesajını vereceğim artık ben...
benim mezun olduğum okul zaten bir anadolu lisesi,yani sınava girerek kazanarak seçilerek girdiğim bir okul.bilinçli mi tercih ettiniz derseniz, hayır.
ailemde bu tür bir okula giden kimse yok beni yönlendiren ilkokul öğretmenimdir ki kendisi din adamı değil doktor olmamı isterdi.yani o zaman böyle bir handikap yoktu anlatabilyor muyum?okulum bulunduğum şehrin sayılı anadolu liselerinden sadece başındaki "imam hatip" titri sizi yanıltmasın.yabancı dil ağırlıklı ,kültür dersleri yanında eksta olarak mesleki dersler aldık okul tam gün sabahtan akşama kadar da din eğitimi verilmiyor o sadece küçük bir kısmı...
bunlar sizi eminim şaşırtıyordur çünkü biliyor olsanız yargılarca acayip sorular sormazdınız...

neyse ben bilmemenizi kınamıyorum olabilir....

lisede bir sürü arkadaşım okul değiştirdi ailem bu konuda arkamda olmadı malesef..ben herşeye tek başıma karar verdim şimdiki aklım olsa farklı şeyler olurdu belki bilemiyorum...
üniversite sınavına da farklı anadolu ve fen liselerinden öğrencilerle aynı sıralarda hazırlandım araralında olmamın bir açıklaması olmalı değil mi yani demek ki sizin sandığınız gibi değilmiş.....onlar şuan mesleklerini yapıyorlar,hukuk ,öğretmenlik,psikoloji seçtiler bir farkımız yoktu ....

bilinçli bir şekilde seçim yapsam bile yani okulu amacına uygun seçmiş olsam bile insanların fikirleri değişebilir ben hayatıma başka türlü devam etmek istiyorum bunlar aklınıza hiç gelmiyor mu ....?

kısaca dedim ama uzadı yine..bunları sadece ve sadece merakınızı gidermek için yazdım tekrar aynı şeyler üzerinde dolaşmak istemiyorum,gerçek yaşamımda zaten çok sıkıldım sürekli bir açıklama halinde olmaktan bu konularda...
sorunuzun cevabını verdim sanıyorum......

ve özür dileyerek tekrar hatırlatmak istiyorum ben mezun olalı nerdeyse 10 sene olmuş o mevzular çok eskidi artık...meselemiz evli ve çocuklu bir bayanın eğitim hayatına kaldığı yerden devam etmek istemesi bu kadar.....bu pencereden bakarsanız daha memnun olurum.....

Son düzenleme:
Sınavlarınız nasıldı beklediğiniz gibi geçmiş olmasını diliyorum.Bizleride haberdar edermisiniz

bu seneki sınava girmedim...haberdar ederim :)

ders çalışmaya ara verdim oğlum çok küçük ...az uyuyor uyanıkken de onunla ilgileniyorum konsantre olduğumda bölünmesinden hoşlanmıyorum biraz daha zaman var sanırım....

ders çalışmaya ara verdim oğlum çok küçük ...az uyuyor uyanıkken de onunla ilgileniyorum konsantre olduğumda bölünmesinden hoşlanmıyorum biraz daha zaman var sanırım....

Hayırlısı olsun canım bence hayallerını erteleme yada önemsız gıbı görunenlere takılıp sende yapsam ne olacak gıbı bır önyargıya sakın kapılma.12 yıllık evlıyım 2 oglum var gecen yıl unıversıteye gırdım zorlanmadım mı?Zorlandım hemde cok hatta bazı zamanlarda agladım oturup uzaktan egıtım derslerıne evden gırıyorum dıye okadar kucumsedılerkı olayı bende hırs yaptım fınallerım geçen hafta bitti.Artık 2.sınıftayım.Darısı başına ınsallah.

azmin elinden birşey kurtulamaz. seneye düzenini otururtursan hiç sorun olmas. başarırsın. geçen sene hem çalıştım hemde tezimi verip okulumu bitirdim. evliyim bu arada. ev işleri vs. bitti gitti okulum. ama çocuğum olsaydı zorlanırdım. ama imkansız değil hiçbirşey.

anadolu ticaret lisesi mezunu olarak seni anlayabiliyorum:34:.

Hayırlısı olsun canım bence hayallerını erteleme yada önemsız gıbı görunenlere takılıp sende yapsam ne olacak gıbı bır önyargıya sakın kapılma.12 yıllık evlıyım 2 oglum var gecen yıl unıversıteye gırdım zorlanmadım mı?Zorlandım hemde cok hatta bazı zamanlarda agladım oturup uzaktan egıtım derslerıne evden gırıyorum dıye okadar kucumsedılerkı olayı bende hırs yaptım fınallerım geçen hafta bitti.Artık 2.sınıftayım.Darısı başına ınsallah.

görümcemin sınavları olduğunda ona eşlik ediyorum bazen karşıya geçmişken geziyoruz...geçenlerde onu beklerken psikolojiden biriyle sohbet ediyorduk...(başka birşey dilesem olacakmış birini bulup sormak istediğim çok şey vardı o gelip beni buldu çok güzel bir tesadüftü gerçekten) biz onunla konuşurken bize kulak misafiri olan başka biri geldi katılabilir miyim sohbetinize diye...o da bazı nedenlerden dolay okulu bırakmış yeniden girmiş sınava şimdi 35 yaşında fizikte okuyor 1. sınıfta...iki tane yaşları yakın küçük çocuğu varmış ve tek başına büyütürken bir yandan" bulduğum her fırsatta da zevk için ders çalıştım"diyor onu dinlendiriyormuş....çocuklarını arabayla kreşe bırakıp okula geliyor,onlardan önce de evde oluyormuş ve okumayı çok sevdiğini söyledi...çok takdir ettim kendisini ve daha çok cerasetlendirdi beni...darısı başıma inşallah.....

Şu an hiçbi derdim hiçbi sorunum olmadığı halde çalışmıyorum ya, utandım kendimden :31:

Bence ne olursa olsun başla, çok zorlanırsan bırakırsın... Yoksa hep içinde soru işaretleri kalır ömrün boyunca.

bende meslek lisesi mezunuyum. katsayı maduru yani. ben ham çok iyi puan almıştım. şstanbulda lisans okudum ama genel normlara göre çok ii bir bölüm sayılmazdı. zaten ordan bi iş bulamadım. sonra hem çalışıp hem de 2. üni. okudum. ordanda dgs yoluyla boğaziçine geçtim. bu arada hep çalıştım hala çalışıyorum. ve evliyim. sizden farkım çocuk yok. bence sizde yaparsınız. öz. çocuklar iiçin yardımcı olacak birileri varsa. deneyin bence. istekli olduktan sonra herşey oluyor.

Back
X