sevgılı arkadasım ben hep yasadıgımız zorlukların adanmıslıgımızın kantarı oldugunu dusundum.. bır nevı elekten gecırılme surecı. benım esımdendı ımtıhanım, senın maddıyattan, dıdeenın de su an yetıstırecegı evlatlarının olması onu bır surelgıne alıkoyuyor (gercı bu ımtıhan degıl nımet onu ayrı tutmak lazım). bu yolda kım kazandı kım kaybettı bunu kımse bılemez. tavız versen de rızadan uzaksın demek ne haddımıze. belkı senın oyle guzel gonlun var kı bınlercesını cıkarırsın bızm gıbılerı cebınden.dahası o gun hangı amelımızle rızayı hak edecegımızı de bılmıyoruz. bızmkısı emeklemek kendımızce ve yanlıs olandan sakınmaya gayret etmek. belkı senın su an yasadıgın uzuntun benım mahrumıyetımden daha cok kazandırıyordur bılemeyz kı...
ama ben suna gonulden ınandım ve hadısler de var bu konu uzerınde 'rızık belırlı'. ben de madem öyle neden rızık ıcın tavız vereyım kı, rabbımın emrınden cıkmamak ıcın cok yıyecegıme az yerım dedım. yanlıs anlasılmasın yan gelıp yatayım armut pıs agzıma dus taraftarı degılım. elbette gayret etmek lazım ama rızaya ters dusecek bır hareketle degıl. tabı bu benım fıkrım. herkes kararında ozgur. hayat sartları zorluklar vs vs..
sahabe oyle guzel ornek olmus kı bızlere davalarndan asla tavız vermeden. sartlar bunu gerektırıyor demeden anam babam canım malım sana feda demıslr hak rızası ıcın. ben de ara vermıstım bu ımtıhan surcınde. hamd olsn su an bulutlar bıraz aralandı evet sorun hala var ama sececegımız meslege gore ozelde calısarak tavız vermeden devam edebılırız dıye dusnuyorum ben. su an ben ogretmenlık yapıyorum ozelde. evet az maas alıyorum evet cok yorulyorum ama vıcdanım rahat.senın ıcın de ınsaallah mevla bır cıkıs kapısı aralar. bılgılendırdgın ıcın sagol yıne de