• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversitenin yolları taştan...iki çocukla ama :)

canım bende ımam hatıp mezunuyum kat sayısı yuzunden bende 2 yıllık okumak zorunda kaldım başörtüsü yüüznden kpss yı onemsemedım sonra bölümümle alakalı olmayan baska bı ıste calıstım evlendım hayat sartalrı zor anladım tekrar kpss ye hazırlandım ve kamuya yerlestım ama başörtümden ödün vermek durumunda kaldım sadece ıste acıyorum ama cok üzülüyorum yanı demem o kı ben ısın farklı boyutların ortaya koyuyorum kazanmak veya okumakla bıtmıyo son noktaya geldın dıyelım bunları göz elabılcekmısın cunku hala basörtü sorunu var ama sadeec okuyayım dıyosan ona bısey dıyemem kolay gelsın:34:

evet gordum sımdı cok mantklı ve pratık bırsey. yolda bıle ders calısabılırım bununla. sen melek mısın ya hu:) tesekkur ederım hemen temın edeyım bır tane;)

:):) tesekkur ederım gonulden bır tesekkur bu ınan.ıkı gunde mesajların manen öyle destek verdı kı bana ılk kez yalnız hıssetmıyordum. cunku bende hayatımın her demınde senden farksız hıssetmedım.bu yuzden ılk kez senle paylastım. cok ıyı bır pskolog olcagının temınatı oluyor bu hal sayın meslektasım:) umarım ıstedıgımız yerı kazandıgımız gun de buyuk bır keyfle yazmak nasıp olur buraya.

buraya cok yabancıyım ozelden mesaj da nasıl atılıyor bılmıyorum. cep dersanesı hmmm tamam ben bır arastırayım bunu;)

ben eğer kısmet olur da bu mesleğin içine bir şekilde girersem hakkını vereceğime inanıyorum ışığın farkındayım yani :)
şaka bi yana uzun ve zorlu yolda başarılar diliyorum sana ben mesaj atmaya çalışiyim tam bilmiyorum ben de dur bakalım...

canım bende ımam hatıp mezunuyum kat sayısı yuzunden bende 2 yıllık okumak zorunda kaldım başörtüsü yüüznden kpss yı onemsemedım sonra bölümümle alakalı olmayan baska bı ıste calıstım evlendım hayat sartalrı zor anladım tekrar kpss ye hazırlandım ve kamuya yerlestım ama başörtümden ödün vermek durumunda kaldım sadece ıste acıyorum ama cok üzülüyorum yanı demem o kı ben ısın farklı boyutların ortaya koyuyorum kazanmak veya okumakla bıtmıyo son noktaya geldın dıyelım bunları göz elabılcekmısın cunku hala basörtü sorunu var ama sadeec okuyayım dıyosan ona bısey dıyemem kolay gelsın:34:

canım hangimize söyledin bilmiyorum ama hayat şartları derken maddiyattan bahsediyosun galiba..ödün vermek zor biliyorum ama benim şuan böyle bir mecburiyetim yok...ben gönüllü bile olsa bişeyler yapmak istiyorum kamuyla çok işim yok açıkçası..okulu da sadece yetki kazanmak için istiyorum başka türlü kendimi gösteremem çünkü...okul bitsin sonrası için kaygım yok çalışma zorunluluğum yok şimdilik tabi zaman ne gösterir bilemem...sana da kolay gelsin inş. herşey gönlünce olur....

burda da cıktı engel karsımıza:) rabbım bılıyorum bızım ıcın hep zorlukları halk edıyorsun ama vercegın buyuk rahmetten:) ne guzel tesellı buluyorum dı mı?

canm benm msj sayım 100 olmadan ozel mesaj atamıyormusum. burda da calısmak gerekıyor yanı:)

bence istedikten sonra her şeyi yapabilirsiniz.inşallah istediklerinize en yakın zamanda kavuşursunuz:10:

Benim için farketmez de msn yazışması gibi oldu umumi biyer sonuçta insanlar okurken bayılsın istemem yani :) mesajlarını 100 e tamamla yazarsın özelden o zaman....

sevgılı arkadasım ben hep yasadıgımız zorlukların adanmıslıgımızın kantarı oldugunu dusundum.. bır nevı elekten gecırılme surecı. benım esımdendı ımtıhanım, senın maddıyattan, dıdeenın de su an yetıstırecegı evlatlarının olması onu bır surelgıne alıkoyuyor (gercı bu ımtıhan degıl nımet onu ayrı tutmak lazım). bu yolda kım kazandı kım kaybettı bunu kımse bılemez. tavız versen de rızadan uzaksın demek ne haddımıze. belkı senın oyle guzel gonlun var kı bınlercesını cıkarırsın bızm gıbılerı cebınden.dahası o gun hangı amelımızle rızayı hak edecegımızı de bılmıyoruz. bızmkısı emeklemek kendımızce ve yanlıs olandan sakınmaya gayret etmek. belkı senın su an yasadıgın uzuntun benım mahrumıyetımden daha cok kazandırıyordur bılemeyz kı...

ama ben suna gonulden ınandım ve hadısler de var bu konu uzerınde 'rızık belırlı'. ben de madem öyle neden rızık ıcın tavız vereyım kı, rabbımın emrınden cıkmamak ıcın cok yıyecegıme az yerım dedım. yanlıs anlasılmasın yan gelıp yatayım armut pıs agzıma dus taraftarı degılım. elbette gayret etmek lazım ama rızaya ters dusecek bır hareketle degıl. tabı bu benım fıkrım. herkes kararında ozgur. hayat sartları zorluklar vs vs..

sahabe oyle guzel ornek olmus kı bızlere davalarndan asla tavız vermeden. sartlar bunu gerektırıyor demeden anam babam canım malım sana feda demıslr hak rızası ıcın. ben de ara vermıstım bu ımtıhan surcınde. hamd olsn su an bulutlar bıraz aralandı evet sorun hala var ama sececegımız meslege gore ozelde calısarak tavız vermeden devam edebılırız dıye dusnuyorum ben. su an ben ogretmenlık yapıyorum ozelde. evet az maas alıyorum evet cok yorulyorum ama vıcdanım rahat.senın ıcın de ınsaallah mevla bır cıkıs kapısı aralar. bılgılendırdgın ıcın sagol yıne de;)

canım hangimize söyledin bilmiyorum ama hayat şartları derken maddiyattan bahsediyosun galiba..ödün vermek zor biliyorum ama benim şuan böyle bir mecburiyetim yok...ben gönüllü bile olsa bişeyler yapmak istiyorum kamuyla çok işim yok açıkçası..okulu da sadece yetki kazanmak için istiyorum başka türlü kendimi gösteremem çünkü...okul bitsin sonrası için kaygım yok çalışma zorunluluğum yok şimdilik tabi zaman ne gösterir bilemem...sana da kolay gelsin inş. herşey gönlünce olur....
tabıkı konu sahıbı olan sana yazdım canım:34: ama sneın durumunu anladım amacın farklı o zaman sorun yok kolay gelsın ısteyınce basaramayacagı sey yok ınsanın bence sende hayalını gerceklestırebılrıısn bence bu cok normak bısey ve hakkın dıye düşünüyorum :34:
sevgılı arkadasım ben hep yasadıgımız zorlukların adanmıslıgımızın kantarı oldugunu dusundum.. bır nevı elekten gecırılme surecı. benım esımdendı ımtıhanım, senın maddıyattan, dıdeenın de su an yetıstırecegı evlatlarının olması onu bır surelgıne alıkoyuyor (gercı bu ımtıhan degıl nımet onu ayrı tutmak lazım). bu yolda kım kazandı kım kaybettı bunu kımse bılemez. tavız versen de rızadan uzaksın demek ne haddımıze. belkı senın oyle guzel gonlun var kı bınlercesını cıkarırsın bızm gıbılerı cebınden.dahası o gun hangı amelımızle rızayı hak edecegımızı de bılmıyoruz. bızmkısı emeklemek kendımızce ve yanlıs olandan sakınmaya gayret etmek. belkı senın su an yasadıgın uzuntun benım mahrumıyetımden daha cok kazandırıyordur bılemeyz kı...

ama ben suna gonulden ınandım ve hadısler de var bu konu uzerınde 'rızık belırlı'. ben de madem öyle neden rızık ıcın tavız vereyım kı, rabbımın emrınden cıkmamak ıcın cok yıyecegıme az yerım dedım. yanlıs anlasılmasın yan gelıp yatayım armut pıs agzıma dus taraftarı degılım. elbette gayret etmek lazım ama rızaya ters dusecek bır hareketle degıl. tabı bu benım fıkrım. herkes kararında ozgur. hayat sartları zorluklar vs vs..

sahabe oyle guzel ornek olmus kı bızlere davalarndan asla tavız vermeden. sartlar bunu gerektırıyor demeden anam babam canım malım sana feda demıslr hak rızası ıcın. ben de ara vermıstım bu ımtıhan surcınde. hamd olsn su an bulutlar bıraz aralandı evet sorun hala var ama sececegımız meslege gore ozelde calısarak tavız vermeden devam edebılırız dıye dusnuyorum ben. su an ben ogretmenlık yapıyorum ozelde. evet az maas alıyorum evet cok yorulyorum ama vıcdanım rahat.senın ıcın de ınsaallah mevla bır cıkıs kapısı aralar. bılgılendırdgın ıcın sagol yıne de;)

saol canım ıns dedıgın gıbı olur aslında ben madııyat yüzünden deıl de gelecek kaygısı yüzünden giridm bu işe yanı kendımı mecbru hıssettım yoksa calsımasamda cok cok bı sıkıntı olmazdı sadece hayat standardı bıraz daha farklı olurud o kadar ama ben bı sekıle kendımı bu ısın ıcınde buldum dıyebılırım tamam bastan bu nedenlerle ıstedım kamuya gıreyım garantı ısım olsun dıye ama sonra olmayınca kabullenmıstım takı ıs ılanına kadar esım zorladı hamıleydım bı sansını dene dedı ıng ıstıylardı yok dedım olsun dedı basvurduk hatta hamıle oldugum ıcın rahattım nasısla almazlar dıye gıttım mülakata bırde her namaz sonunda rabbım hayırlısıyal olsun degılse olmasın dıye dua ettım ama nasıpmıs oldu hereks cocugun rızkıyla geldı dedı. su an 2 yıl olcak ortam pek bana göre deıl yanı benım dusuncemde ınsan zor bulurum o yuzden uzak duruyorum bellı cercevede sürüyo iletişimim işimi yapıp eve gıdıyorum bu kadar ama tabıkı vıcdanım cok rahat deıl allahım affetsın tabıkı baska gunahımız yok mu ınsanız ama ne bıleyım cok zorluk cekıyorum ne acık oldugum bellı ne kapalı eskıden her kıyafete uygun basörtü takar gönlümce gıyınırdım sımdı pratık olsun dıye sal kulanıyorum ısten cıkınca hemen örtüyorum arabada ama bı yere gıdeceksek o skeıdle gıtmıs oluyorum hosuma gıtmıyo allah herkeısn yardımcısı olsun dılegım kısa sure ıcınde kamuda da bu sıkıntının çözülmesi:34:

cnm bende de 1 çocuk var hemde 2.5 yaşında bende bu sene sınava giricem ve 31 yaşındayım...

napalım oku ak içn hiç bir zaman geç deildir... kesinlikle hayellerini gerçekleştir derim...

sahibi olmak istediğiniz mesleğe sahip, artık emekliliği bile gelmiş ama halâ çalışan bir kişi biliyorum. bu hanım, yarıda bıraktığı lise eğitimine akşam lisesinde devam edip, tamamlayıp, ilk sene psikolojiyi kazanamadığı için sınava tekrar girip, kazanıp okuyup mezun olduğunda 37 yaşındaydı. üstünden çook uzun yıllar geçti, şimdi o günleri hatırlamıyor bile, tek bildiği senelerdir büyük bir keyifle icra ettiği mesleği. çok gençsiniz, "üniversite dediğin 17-18 yaşında başlanan bir şeydir" kalıbı, çok yanlış bir şekilde kafamıza kazınıyor bu ülkede, biraz daha batıda zaten böyle bir şey yok, sınıflar annelerle, babalarla dolu inanın. Bilin ki, evlatlarınız gayet tecrübeli ve başarılı bir psikolog anne tarafından yetiştirilmiş olmanın sefasını sürecekler inşaallah, ne güzel... 40 yaşınıza geldiğinizde - ki inanın zaman çok hızlı uçup giden bir şey - sahip olduğunuz şeylere hangi sırayla sahip olduğunuzun hiç bir önemi kalmayacak. ilim tahsil etmek hayırlı bir iştir, bunu insanlara yardımcı olmanın hazzını yaşamak için yapmak daha da hayırlı bir şeydir, hayırlı işlerde acele edin :)
Allah yolunuzu açık etsin, size kolaylıklar nasip etsin :)

merhaba
ben altı yıllık evliyim..biri altı yaşında biri altı aylık iki çocuğum var.Anadolu imam hatip lisesi mezunuyum.üniversite sınavına girdiğim dönemde önümde çok engel vardı.katsayı türban vs bilirsiniz...çok istedim hedeflerim büyüktü bu yuzden kapasitem varken boğaziçine yetecek puanin kırpıla kırpıla uyduruk bi bölüme ancak yetebilecek hale gelmesine göz yumamadığım için tercih yapmadım. düzelmesi umuduyla tekrar hazırlanırken eşimle görücü usülü tanıştık ve evlendim..evlendiğime asla pişman değilim dünya iyisi bi eşim çok rahat bi hayatım var..ama ne var ki hayallerimden vazgeçemiyorum hep içimde bi yerde kaldı psikoloji okumak..şimdi sınava girmek istiyorum kazanmayı hiç dert etmiyorum ama okumanın kazanmaktan zor olduğunu iddia edenler var..yok gerçekçi olmak lazımmış bilmem ne..sanki boğaziçinde odtü de okuyanlar insanüstü varlıklar:) neyseki eşim destekçim şimdilik..naptım ben demek istemiyorum sizce çok mu uçuk bi hayal bu gerçekten?

gerçekten tebrik ederim canım. yolundan hiçbir şekilde vazgeçme. bende imam hatip mezunuyum.önlisans bitirdim atandım ama hala içimde okuma arzusu var. bu sene eşimle beraber tekrar sınava gireceğiz inşallah hepimiz amacımıza ulaşırız canım.

bu arad bende hala okuyorum:1: yanı bu sene dıkey gecıse basvurudum aöf işletme 3.sınıftan devem edıcem arkadasın dedıgı gıbı hala bende de okuma arzusu var ıstedıgım bı bolumde tabı

Bende insanın çok istedikten sonra başaramayacağı bişi olamaz diye düşünüyorum..Tabi Rabbimin izniyle..İnşallah muvaffak olursunuz

herkese güzel düşünceleri için çok teşekkür ediyorum...benzer durumlarda olan,cesareti olmayan ya da harekete geçemeyen bayanlar varsa umarım örnek teşkil eder burda konuştuklarımız....

Madem eşiniz destek, düşünmeyin bile derim ben.

Belki şuan ona da mümkün gelmiyor da o yüzden destekliyor kim bilir... iş ciddiye binince köstek olmaya karar verebilir de...

mesela evliğin ilk yılları kimseyi tanımaz bi yer bilmezken, -canım çık gez dolaş şöyle yap böyle yap çok derdi..sonra çevrem gelişmeye başladı bi arkadaşımla ilk kez akşam dışarda oturuyorum hava çok güzel tam oturma zamanı dedik serin bilmem ne..iki dakka sonra yanımda bitti aldı beni vay efendim dışarda olmanı istemiyorum rahatsız oluyorum bilmem ne...inşallah bu da ona dönmesin...:20:

merhaba
ben altı yıllık evliyim..biri altı yaşında biri altı aylık iki çocuğum var.Anadolu imam hatip lisesi mezunuyum.üniversite sınavına girdiğim dönemde önümde çok engel vardı.katsayı türban vs bilirsiniz...çok istedim hedeflerim büyüktü bu yuzden kapasitem varken boğaziçine yetecek puanin kırpıla kırpıla uyduruk bi bölüme ancak yetebilecek hale gelmesine göz yumamadığım için tercih yapmadım. düzelmesi umuduyla tekrar hazırlanırken eşimle görücü usülü tanıştık ve evlendim..evlendiğime asla pişman değilim dünya iyisi bi eşim çok rahat bi hayatım var..ama ne var ki hayallerimden vazgeçemiyorum hep içimde bi yerde kaldı psikoloji okumak..şimdi sınava girmek istiyorum kazanmayı hiç dert etmiyorum ama okumanın kazanmaktan zor olduğunu iddia edenler var..yok gerçekçi olmak lazımmış bilmem ne..sanki boğaziçinde odtü de okuyanlar insanüstü varlıklar:) neyseki eşim destekçim şimdilik..naptım ben demek istemiyorum sizce çok mu uçuk bi hayal bu gerçekten?

benim sınıfımda 29 yaşında evli 3 çocuklu bir ablamız var.hiç zorluk çekmiyor ,şikayetçi de değil.

Back
X