• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversitenin yolları taştan...iki çocukla ama :)

bazı forumlarda görüyorum ne istediğini bilmeyen ya da yanlış yönlendirilen gençler var..hangisi daha çok para kazandırırmış hangisininin iş sahası genişmiş tamam bunlar da önemli ama birinci tercih nedeni olması çok yanlış..işte o zaman hastayı azarlayan doktor,tahtada soruya bakakalan öğretmen,rüşvet yiyen memurlarla doluyor etrafımız..ben eşime de diyorum istesem senden daha çok para kazanırım :) ama o zaman sadece param olur,başarmanın gururu,işe yarama duygusu bunlar bedeli olmayan duygular...elini kolunu sallayarak ün. girenleri gördükçe üzülürdüm (bu sene engel kalmadı neyseki) ama şükrettiğim çok şey var ..25 yaşında 2 çocuk annesi oldum olgunlaştım hayata bakışım değişti...benim yaşımdaki arkadaşlarım bunları henüz yaşayacaklar ama ben üstümden savdım :) görümcem 14 yıl sonra ün.döndü son sınıfta 2 hafta çalışıp sınavlara giriyor sadece..farkımız henüz bebeği yok daha rahat (rabbim nasip etsin arayan herkese) o hep der..eğitim her zaman olabilir,ama bazı şeylerin belli zamanı vardır kaçırmaya gelmez...sağolsun o da yanımda..seneye bulunduğum şehre taşınma ihtimalleri var bu beni daha çok umutlandırıyor...

bazı forumlarda görüyorum ne istediğini bilmeyen ya da yanlış yönlendirilen gençler var..hangisi daha çok para kazandırırmış hangisininin iş sahası genişmiş tamam bunlar da önemli ama birinci tercih nedeni olması çok yanlış..işte o zaman hastayı azarlayan doktor,tahtada soruya bakakalan öğretmen,rüşvet yiyen memurlarla doluyor etrafımız..ben eşime de diyorum istesem senden daha çok para kazanırım :) ama o zaman sadece param olur,başarmanın gururu,işe yarama duygusu bunlar bedeli olmayan duygular...elini kolunu sallayarak ün. girenleri gördükçe üzülürdüm (bu sene engel kalmadı neyseki) ama şükrettiğim çok şey var ..25 yaşında 2 çocuk annesi oldum olgunlaştım hayata bakışım değişti...benim yaşımdaki arkadaşlarım bunları henüz yaşayacaklar ama ben üstümden savdım :) görümcem 14 yıl sonra ün.döndü son sınıfta 2 hafta çalışıp sınavlara giriyor sadece..farkımız henüz bebeği yok daha rahat (rabbim nasip etsin arayan herkese) o hep der..eğitim her zaman olabilir,ama bazı şeylerin belli zamanı vardır kaçırmaya gelmez...sağolsun o da yanımda..seneye bulunduğum şehre taşınma ihtimalleri var bu beni daha çok umutlandırıyor...

Bilinçaltı acayip birşey bazen öyle mesajlar verilir ki... Veren ne yaptığını bilirde alan ne aldığını bilemez. Ne güzel gencecik bir anne , okulunu tamamlayacak, azimli derken .... Okuyanlar derdini anladı zaten, herkes dili döndüğünce sana iki satır şeyler yazdı sanal ortamda destek verdi, güç verdi. Ama keşke sende satır aralarında siyasi mesajlar vermeseydin.

Son düzenleme:
canım 17 yaşında üniversiteye girdim. 21 de mezun oldum. resmen çocukmuşum. yüksek lisansa başladım. daha bilinçliydim. ama şu vardı ki ben üni boyunca çok ders çalışmazdım. bir görmede anlardım. mühendislik bölümüm temeli bilmek yetiyordu. ama yüksekde aynı kitabı 2 kere okuduğumu biliyorum. yani bende mi böyleydi yoksa genel mi bilemiyorum ama insanın yaş ilerledikçe algısı biraz daha azalıyor. 25 yaşımda bir lisans programına daha yazıldım. 17yaşımdaki gibi çalışmadan yapmaya çalıştığımda zorlandım. sonra 2. senede bıraktım....

ama bunların hiç birini para, kariyer için yapmadım. şu an çalışmıyorum bile. ev hanımıyım. senin ne alanında kendini geliştirmek istediğini bilmen çok güzel.

isteğin imkansız değil. çok çok zor da değil. sadece 18 yaşındaki haline göre biraz daha zor. daha fazla sorumluğun var. bir kere derste dinleyip girmezsin sınavlara, oturur düzenli çalışırsın olur biter.

eşimin dayısı 50sinden sonra hukuk okudu.stajını yaptı. şimdi avukat.

isteyerek her engeli aşabilirsin. üstelik bu kadar sorumuluğun olması sana ders çalışman için plan yapma gereği yaşatacak o da çok daha iyi. ne kadar planlı çalışırsan o kadar başarılı olursun. 8 sene sonra akademisyen olabilirsin.

kimseyi dinleme. kendine karşı gerçekçi ol ve hayallerini gerçekleştir.

Ben üniversite mezunuyum hayalim memur olmak kpss hazırlanıyorum.
İnşallah nasipse olur.
Bir üniversite daha okumak istiyorum.
Kimsenin sizi yargılamaya hakkı yok izin vermeyin.
Öğrenmenin yaşı yoktur...

Bilinçaltı acayip birşey bazen öyle mesajlar verilir ki... Veren ne yaptığını bilirde alan ne aldığını bilemez. Ne güzel gencecik bir anne , okulunu tamamlayacak, azimli derken .... Okuyanlar derdini anladı zaten, herkes dili döndüğünce sana iki satır şeyler yazdı sanal ortamda destek verdi, güç verdi. Ama keşke sende satır aralarında siyasi mesajlar vermeseydin.

Ne adetim ne de tarzımdır o dediğiniz şey zaten olsa bile burası yeri mi ki kime neyi ispatliyim ben burda?sıkıntımın ana nedenini tabi ki açıklarım neden yadırgadınız? bunda absürt bir durum göremiyorum nereye takıldınız anlamış değilim...

Bilinçalt5larına alanların anlayamayacağı mesajlar vermek:) ben bu yeteneğimin farkında değildim psikoloji istemek de ne kadar haklı olduğumu gösterdiniz teşekkürler :3:

size hiç zorluk çekmezsiniz her şey dört dörtlük gider demiyorum ,evli ve çocuksuz olarak kpss sınavına hazırlandığım için biliyorum zor eminim ki çocukla daha zor olur...ama zorluk yaşamadan bir şey olmuyor ki önemli olan istemek ve planlı yaşamak...
eşin de destek olduktan sonra yaparsın vazgeçme! Allah gönlüne göre versin.

siyasi mesaj mı? ben göremedim.anladığım kadarıyla arkadaşımız siyasi değil toplumsal bir soruna değinmiş.ben mi anlamadım?aydınlatırsanız sevinirim.

siyasi mesaj mı? ben göremedim.anladığım kadarıyla arkadaşımız siyasi değil toplumsal bir soruna değinmiş.ben mi anlamadım?aydınlatırsanız sevinirim.

Ben de tekrar tekrar bakıyorum hiç beklemediğim bi tepki bu,biz burda ne konuşuyoruz bayan bilinçaltına siyasete girdi...fırsat eşitliği yoktu giremedim,şimdi var girmek istiyorum..olay bundan ibaret...karşılıklı tartışmak ve konuyu dağıtmak istemiyorum ama nedir bu buluttan nem kapmalar?

Ben de tekrar tekrar bakıyorum hiç beklemediğim bi tepki bu,biz burda ne konuşuyoruz bayan bilinçaltına siyasete girdi...fırsat eşitliği yoktu giremedim,şimdi var girmek istiyorum..olay bundan ibaret...karşılıklı tartışmak ve konuyu dağıtmak istemiyorum ama nedir bu buluttan nem kapmalar?

evet,bana da ilginç geldi.ve gerçekten merak ettim neyi kastetti.ben de hiç hoşlanmam tartışmadan hele de sonuçsuz tartışmalardan.sözüm meclisten dışarı (şimdi bundan da tartışma başlar filan:44:) ama birilerinin bu ülkede, mağduriyetini dile getirme hakkı bile yokmuş gibi davranıyor birileri.suya sabuna dokunmıyım dedim ama anlatabildim sanırım.:))

evet,bana da ilginç geldi.ve gerçekten merak ettim neyi kastetti.ben de hiç hoşlanmam tartışmadan hele de sonuçsuz tartışmalardan.sözüm meclisten dışarı (şimdi bundan da tartışma başlar filan:44:) ama birilerinin bu ülkede, mağduriyetini dile getirme hakkı bile yokmuş gibi davranıyor birileri.suya sabuna dokunmıyım dedim ama anlatabildim sanırım.:))

Maden ok yaydan çıktı ben de söyliyim :) burda anakonu benim mağduriyetim değil bu mesele zaten geçmişte kaldı 10 yıldır haykırılması gereken her yere haykırıldı zaten o ayrı..atanamayan öğretmenin ne kadar verip veriştirmeye hakkı varsa benim de en az o kadar var..ülkemizden kadınından erkeğine çocuğundan yaşlısına herkes kıyısından köşesinden sistem mağdurudur..ben kendi mağduriyetimin ayrıntılarına girsem inanın topic çöker :) AMA KONU BU DEĞİL...hoş hala çözemedim de neden rahatsız olduğunuzu...bence siz de emin değilsiniz..ezbere tepkiler işte bunlar sihirli kelimeler geçmeye görsün...

Bu arada ben cepten girdiğim için karakterlerde, imlada hatalar olabiliyor kusura bakmayın...

merhaba
ben altı yıllık evliyim..biri altı yaşında biri altı aylık iki çocuğum var.Anadolu imam hatip lisesi mezunuyum.üniversite sınavına girdiğim dönemde önümde çok engel vardı.katsayı türban vs bilirsiniz...çok istedim hedeflerim büyüktü bu yuzden kapasitem varken boğaziçine yetecek puanin kırpıla kırpıla uyduruk bi bölüme ancak yetebilecek hale gelmesine göz yumamadığım için tercih yapmadım. düzelmesi umuduyla tekrar hazırlanırken eşimle görücü usülü tanıştık ve evlendim..evlendiğime asla pişman değilim dünya iyisi bi eşim çok rahat bi hayatım var..ama ne var ki hayallerimden vazgeçemiyorum hep içimde bi yerde kaldı psikoloji okumak..şimdi sınava girmek istiyorum kazanmayı hiç dert etmiyorum ama okumanın kazanmaktan zor olduğunu iddia edenler var..yok gerçekçi olmak lazımmış bilmem ne..sanki boğaziçinde odtü de okuyanlar insanüstü varlıklar:) neyseki eşim destekçim şimdilik..naptım ben demek istemiyorum sizce çok mu uçuk bi hayal bu gerçekten?

Öncelikle TEBRİK EDERİM !:46::46::46: uçuk bi hayal değil, olması gereken bu zaten... inançlı olmanızdan yola çıkarak peygamber efendimizin bir günün diğerinden az verimliyse zarardasın benzeri bi anlayışı önerdiğini de hatırlatmak isterim. ben çalışıp para kazanmam gerektiği için işletme 3. sınıf terkim :( çünkü ikisi bir arada gitmiyordu, aöf falan da olabilirdi sonrasında belki ama o kadar yoğundum ki, bunu anlatmak çok zor :( bu yüzden ukde kalmasının nasıl bişey olduğunu çok iyi anlıyorum

Kimsenin ne dediğini umursamayın.
sizi engellemek isteyenler, ya da bu saatten sonra bişey yapamayacağınızı söyleyenler ve bahaneler üretenler çıkacaktır mutlaka.
Siz elinizden geleni yapın.
Mesela beni bebeğiniz düşündürdü çok küçük.
Ama sonra dedim ki insan istedikten sonra mutlaka yapar

evet ebru arkadaşımızın dediği gibi bahane bulanlar çıkacak mutlaka, ne gereği var artık evli barklısın vs... bizim insanlarımız fikir istemediğin halde yorum yapmayı çok seviyor ne yazık ki :( kulaklarınızı tıkayın !!!

ukalalık değil yanlış anlamayın ama çok şükür kendini geliştirmeyi seven çocuk büyütmek değil yetiştirme amacında olan biriyim ve bilinçliyim ..ama acaba diyorum ister istemez bi kompleks mi oluştu bende...herkes bişeyler yaptı biyerlere geldi çok mutluyum rahatım ama pratikte olmasa da tahsil anlamında çok yetersiz hissediyorum...

Komleks farklı şeydir, siz üni. okumuşlara karşı bi tavır sergileyecek halde olsanız o ayrı olurdu.. buna insanın içinde ukde kalması deniyor :34: bence kendinizi sorgulamanız, öz eleştiri yapabiliyor olmanızda zaten sizin çok bilinçli olduğunuzu gösteriyor. Ama herkesin yanında yapmayın, özeleştiri nedir bilmeyenler de var maalesef :( son olarak darısı başımaaaa !!! diyor güzel haberlerinizi bekliyorum

ablacımm sizi çok ama çok tebrikk ederimm.hayallerinizin peşinden koşun bende bu sene sınava gircem inş.Allah yardımcınız olsun sizinde.Bir de sınavla ilgili bilgiler edinmek veya dertleşmek isterseniz öss bbaşlığı var forumda hem ordan soru sorma şansınızda var bi bakın isterseniz.sizin adınıza çokk sevindim başaracağınıza inanıyorum şimdiden kolay gelsin :)

tansel34 teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.sizin yazılarınızı okumuştum ve gönülden dua ediyorum sizin için hayat inisli cikisli ve hiç bir sıkıntı baki değil ...herşey gönlünüzce olsun umarım sabrınızın karşılığını alırsınız...

ablacımm sizi çok ama çok tebrikk ederimm.hayallerinizin peşinden koşun bende bu sene sınava gircem inş.Allah yardımcınız olsun sizinde.Bir de sınavla ilgili bilgiler edinmek veya dertleşmek isterseniz öss bbaşlığı var forumda hem ordan soru sorma şansınızda var bi bakın isterseniz.sizin adınıza çokk sevindim başaracağınıza inanıyorum şimdiden kolay gelsin :)

Sağol kardeşim sana da bu zorlu maratonda başarılar diliyorum...benim küçük kızkardeşim de giriyor bu sene sınava mat. pek iyi değil kızdırıyorum onu seni arkamda bırakıcam diye :) şaka bi yana bu sene sadece durumun nedir onu bi görmek istiyorum..hayalıme azıcık daha var...e bu sene bebekle o dediklerim olsun dersem etrafta kırmızı kardanadamlar görmeye başlarız artık :)

müjdeyi ilk sana senin topiğinde vermek istedim:) gözlerim dolu dolu yazıyorum bu mesajı. dua mı ettın yoksa bıcagın dayandıgı noktadan sonra gelen bır ısmaıl mı bu bılemıyorum.didee, eşim tamam dedi! kabul etti... yemekte kendısıne kusura bakma ben rabbımın rızası ıcın en buyuk hayalımden fedakarlık yaptım ama senın ıcın yapamıyorum elımde degıl. cok ıstedım denedım bılıyorsun ama yok olmuyor deyince doldu gözlerim sustum...' bu konu bır omur aramızdan hıc cıkmayacak anlasıldı o halde ıstedıgını yap'' dedi. tam olarak rızası olmasa da madem bu kadar çok istiyorsun ( ki açtığım topik görülüp okunmuş kendisi tarafından) hazırlan o halde yardımcı olmam gereken ne varsa olayım dedi:)

savaştan sonra yara bere içindeki başarı duygusunu hisseden biri gibi hissediyorum şimdi.

senin yazdıklarını okumuş'' bulmuşsun kendin gibileri de deyip tiye alırken beni dedim evet hiç tanımadığım insanlar bile yanımda olurken sen anlamadın bile'.neden bu kadar yıprattın beni neden bu kadar gec kaldın deger mıydı bu konu evlılıgımızı bu kadar yıpratmaya'' dedıgımde susup kaldık ıkımızde. ben aglayarak yatagıma gectım.

sevınmek varken dayanamayıp ıcımın acısını boca ettım :( tutamadım kendımı. ama neden acıttı kı canımı bu kadar :( cok yıprandık. sımdı dusununce neden bırbırıne destek olup hayatı bırlıkte goguslemek varken bunca ıskence edilir anlamıyorum. bu kırgınlıgı atabılmek ıcın ıcımden zamana ıhtıyacım var. ama kanaatsızlık etmeyeyım deyıp susuyorum:)

neyse elh bugun baslangıc olacak ıns. yuvama zarar gelmeden hedefim için gayret edebilecek olmaksa en buyuk sukrum su an..

hemen bir matematik hocası bulmalıyım kendime ve işe koyulmalıyım. AÖ edebiyat okuduğum için bu yıl puanım kırılcakmış olsun olmadı seneye olur ama istediğim yolda yürüyecek olmak bilsen nasıl içimi şenlendiriyor. gecen yıl turkceden 35 sozelden de 30 yapmıstım 10 yıl aranın ardından ve hıc calısmadan. sımdı bıraz gayretle ve mat da ılave ederk rahatlıkla artırabılecegımı dusunuyorum. ve bu yolda senı de yanımda gormek ıstıyorum. bak seneye bebegın buyuyecek verırız bızım krese mıs gıbı de bakarlar bız de senle taslı yolları arsınlarız keyıfle ha?
sımdıden baslayalım coooooooooooooooookk çalışmamız gerekıyor cok!

bogazıcını bılmıyorum ama hıssedıyorum marmara bızı beklıyor:)

Şuan ağzımı kapatamıyorum biliyo musun seni hiç tanımıyorum ama mücadelemiz o kadar benziyo ki yürekten dua ettim sana ve dün yazmaktan son anda vazgeçtim şu cümleyi: neden bilmiyorum ama çok eminim olacak istediğin!yadırganmak istemedim sırf moral olsun diye konuşuyor gibi olmiyim dedim çok sevindim gerçekten:) bak herşeyde bir hayır var buraya derdini yazman eşinin okuması(gerçi taktikleri okumasa iyiydi) belki ne kadar yaralandığını anlamıyordu o da farketti ki kalbe söz geçmiyor....canım sonuna kadar arkandayım benim de hedeflerim yüksek hiç acelem yok sağlam sağlam gidiyorum az ama öz çalışıyorum hele bebeğim biraz büyüsün gömülücem kitaplara...özelden mesaj atabiliyorsan bi önerim var sana çok yardımcı olur ben aldım cep dersanesi süper bişey...

:):) tesekkur ederım gonulden bır tesekkur bu ınan.ıkı gunde mesajların manen öyle destek verdı kı bana ılk kez yalnız hıssetmıyordum. cunku bende hayatımın her demınde senden farksız hıssetmedım.bu yuzden ılk kez senle paylastım. cok ıyı bır pskolog olcagının temınatı oluyor bu hal sayın meslektasım:) umarım ıstedıgımız yerı kazandıgımız gun de buyuk bır keyfle yazmak nasıp olur buraya.

buraya cok yabancıyım ozelden mesaj da nasıl atılıyor bılmıyorum. cep dersanesı hmmm tamam ben bır arastırayım bunu;)

bilir misin bir konuda çok derin üzüntü yaşamak,kederlenmek acı duymak dua yerine gecer...bi hocam bana bunu lise döneminde çok çok istediğim ama olanaksız bi durum için söylemişti..sadece bekledim...ve ben buna gerçekten inanıyorum senin kalbin niyetin temiz ki mükafatını aldın...inşallah ikimiz de çok güzel şeyler yaparız...ben insanlara hizmet için yaratılmışım gibi tamam evliyim anneyim ama sanki biyerlerde birilerinin bana ihtiyacı var gibi geliyor gerçek huzuru sanki o zaman yaşayacağım ..bu duygu biraz acayip herkes anlayamaz o yüzden pek kimseye açılamıyorum ama sen beni anlıyorsun bunu biliyorum....

Back
X