üniversiteye gitmekten çok korkuyorum ?

muzlupastaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
27
5
1
26
merhabalar ben bu sene üniversiteye gidicem ama çok korkuyorum çünkü çekingen ve utangaç yapım var kendimi bildim bileli herkes beni sessiz pek konuşmayan olarak bilir yapım böyle lisede bile herkes suskun sessiz derdi hocalara alaycı bir şekilde ben bu kızın sesini hiç duymadım falan derlerdi çok üzülürdüm kaç defalarca yaptılar böyle olunca daha da içime kapandım ve üni. ortamı beni çok geriyor ya arkadaş bulamazsam yani ben gidip biriyle muhabbet açamam asla bunuda geçtim sunum yapmayı sevmiyorum onca insanın içine çıkıp sunum yapmak konuşmak çok geriyor beni keşke hiç yapmasam girsem derse çıksam mezun olsâm zaten 2 yıllık bi bölüm istiyorum ortamı beni çok geriyor çok korkuyoeum lütfen içimi rahatlatacak bir şeyler söyleyin bana duanızıda eksin etmeyin teşekkürler..

Korkacak bir sey yok ki. En guzel yillar universite yillaridir. O yillari degerlendirerek bu sosyal problemini cozmeye calis bence. Bunu bir firsat olarak dusun. Ayrica 4 yillik okursan daha iyi olur. Sunum yapmakta da bir sey yok, cunku herkes yapiyor, herkes esit sartlarda. Kimi daha guzel yapacak kimi biraz daha orta sekilde yapacak. Bunlar normal seyler. İnan bana siniftaki 60 70 kisi gece gunduz seni dusunmeyecek, dusunecekleri bir okul dolusu insan olacak. Yani aslinda senin kafanda buyuttugun kadar kimse seni kafasina takmaz. Hele ki uni.de...

Alisirsiniz. Universitede okumak gibi guzel bisey varmi. Kocam izin verse yine okurdum. Ben de cok utangac biriyim, bir ortama girdimmi utanir, kenarda durarim, kimseyle konusmam ama alistimmi kimse susturamaz beni)))

Hiç kültürünü bilmediğim doğuda bir şehirde okudum 1 yıl. Hamileydim. Hocalarım “evli misin” diyorlardı hamileyim diyince. Öyle bi ortamdı. Adımdan çok İstanbullu diye anıldım. Farklı 5 sınıfta ders aldım. İsimlerini hatırlamazdım ama herkesle selamlaşır konuşurdum. Bu bana ne kazandırdı? Bi il kazandırdı. Aşık olduğum bir şehrim daha oldu. Önyargılarım yıkıldı.

Öyle bi köşede oturarak hayat yaşanmaz. Önyargını yıkacaksın, her yerde, her alanda. İnsanlar yönetmeyi çok sever. Ya sen kendi hayatını yönet yada bigün biri çıksın seni kukla gibi yönetsin.

Hayattaki ilk amacın kimseye ihtiyacının olmaması olsun. Birden herkes vefat etmiş, terketmiş gibi. Ne yapacaksın? Nasıl yaşayacaksın? Kimse senin için çabalamaz sen çabalamadıkça.

merhabalar ben bu sene üniversiteye gidicem ama çok korkuyorum çünkü çekingen ve utangaç yapım var kendimi bildim bileli herkes beni sessiz pek konuşmayan olarak bilir yapım böyle lisede bile herkes suskun sessiz derdi hocalara alaycı bir şekilde ben bu kızın sesini hiç duymadım falan derlerdi çok üzülürdüm kaç defalarca yaptılar böyle olunca daha da içime kapandım ve üni. ortamı beni çok geriyor ya arkadaş bulamazsam yani ben gidip biriyle muhabbet açamam asla bunuda geçtim sunum yapmayı sevmiyorum onca insanın içine çıkıp sunum yapmak konuşmak çok geriyor beni keşke hiç yapmasam girsem derse çıksam mezun olsâm zaten 2 yıllık bi bölüm istiyorum ortamı beni çok geriyor çok korkuyoeum lütfen içimi rahatlatacak bir şeyler söyleyin bana duanızıda eksin etmeyin teşekkürler..
bizik sınıfta da böyle sessiz bi kiz vardi ama çok iyi biriydi. 3 kız bu kızı resmen keşfedip gidip zorla samimi oldular. Universite bitene kadar kanka modunda takildilar ve o kızda biraz o cekingenligini atti. Faceden görüyorum hala görüşüyorlar. Darısı başınıza... Ders notları, grup çalışmaları vs derken bi sekilde muhabbet kuruluyor ;)

Ben de senin gibiydim. 3. Sınıfta sunum yapılacağını duyduğumda dünya başıma yıkılmıştı. Allah'tan 2 kişiydik, arkadaşım hep üstlendi bu görevi benim için. 4. sınıfta bireysel sunum yapmamız gerekiyordu ve piyango da bana vurmuştu. Bu sefer sınıf amfiye nispeten daha küçüktü. Ben de ne olursa olsun yapacağım ve diğer sunum yapan arkadaşlar gibi oraya çıkınca kendimi bilim insanı gibi kasmayacağım diye kendimi hazırladım. Sonunda yaptım ve gayet kendim gibi oldum, hatta sınıfça bayağı güldük ettik. Sunum arkasından 3 sene boyunca selamlaşmadığım tipler bile gelip arkadaşlık kurmaya başladı. Derslerde asla söz alıp konuşamazdım, çok rahat fikirlerimi söylemeye başladım. Ve bunlar maalesef 4. senemde oldu. Keşke diyorum 1. sınıfta yenseymişim bu korkumu.

Eminim sen de açılacaksın. Ama ne kadar hızlı olursa o kadar güzel olur. Başlamadan kendini hazırla. Ne olursa olsun kendini geri çekmeyeceksin. Hem de bu tarz sessiz kalıp kimseyle arkadaşlık kurmayında insanlar genelde kibirli, soğuk, kasıntı olduğunu düşünür. En azından benim için öyle düşünmüşler. Hiç göründüğün gibi değilmişsin diyorlardı bana. Hatta birisi buzdolabı gibi kızsın demişti çok alınmıştım ama söylemedim tabi alındığımı

• Beğen
Reactions: Den
Amann en kötü slayta yazdıklarını yüksek sesle dümdüz okursun
Sunum dediğin hocanın bile pek umursamadığı bişey çoğu zaman

Aileler bence çocuklarını özgüvensiz yetiştiriyor
Mesela eminim ki sen büyüyene kadar hiçbir işini sana hallettirmemişlerdir resmi dairelerde ya da sosyal hayatta
Hep senin için senin yerine yapan biri olmuş
Senin kendi başarabileceğini düşünmemişlerdir

Benim ailem de böyle yaptı
Babam üniversiteye yazdırmaya geldi ya
Allahtan içeri almadılar
Kapıdaki adam o artık üniversiteli kendi işini kendi yapar amca
Dediğinden beri gerçekten kendi işimi kendim yapıyorum

Alisirsiniz. Universitede okumak gibi guzel bisey varmi. Kocam izin verse yine okurdum. Ben de cok utangac biriyim, bir ortama girdimmi utanir, kenarda durarim, kimseyle konusmam ama alistimmi kimse susturamaz beni)))

Bunun için kocanızdan izin almanıza gerek yok
Devletimiz vermiş zaten
Eğitim hakkı engellenemez
Girin sınava okuyun istediğiniz bölümü ;)

Üniversite liseye benzemiyor merak etme :) hemde çok güzel yıllar korkacak da bişey yok ayrıca. Arkadaş edinmeye gelince çok zor değil ki sen gözünde büyütüyorsun, bi Merhaba dersin benim adım ...... o'da kendini tanıtacaktır bitti muhabbet başlar zamanla da arkadaş olursunuz; ) sessiz durma hem çok ezilirsin hemde sen rahatsız olursun. Şimdiden hayırlı olsun :)

Yeni bir ortama giriyorsun kendini değiştirmek senin elinde. Mağdem bu halinden memnun değilsin, işte sana fırsat. Kimse seni tanımıyor. Utangaç mısın,dessiz misin kimse bilmiyor. Birileriyle konuş sohbete gir. Sessizim,şöyleyim böyleyim diyip pısarsan olmaz

Korkma canim en guzel seneler onlar. Ama sana kucuk bi tavsiyem var. Eger yasadigin sehirde. (Ailen cok baskin degilse) . Yasadigin sehirde yaz . Cunku yalniz kalsan korktugun basina gelse gene ailen olur yaninda. Ama baskin bi ailen varsa bilemiyorum. Ama inan gidince cok guzel olur cokda iyi arkadasliklar kurarsin insallah

Lisede çok zorlandım, zorbalığa uğradım hatta.
Sonra son sene okul değiştirdim, üç senelik eski arkadaşlarımdan daha iyi arkadaşlarım oldu o bir senede.

Şimdi de üniversiteye gidiyorum, henüz çok samimi arkadaş edinmedim ama mutluyum. Üniversite ortamı çok daha farklı ve rahat. Hiç korkma, endişelenme. Sen de mutlu olursun üniversitede.

Herkes üniversite yıllarını çok özler. Ona göre siz de bu en güzel zamanlarınızı iyi değerlendirin. Üniversiteyi bu sorununu aşmak için bi araç olarak da görebilirsiniz. İlerde çok arayacağınız bu zamanlarınızı bu şekilde heba etmeyin. Güzel arkadaşlıklar kurun, sosyal olmaya çalışın. Hata yapma korkusuyla derslere katılmaktan çekinmeyin. Zaten gerisi de gelir. Bol şans diliyorum :)

bende öyleyim kendi en yakın arkadaşlarımın yanında çekinmem asla sadece hiç konuşmadıgım yabancıların yanında böyleyim

Amann en kötü slayta yazdıklarını yüksek sesle dümdüz okursun
Sunum dediğin hocanın bile pek umursamadığı bişey çoğu zaman

Aileler bence çocuklarını özgüvensiz yetiştiriyor
Mesela eminim ki sen büyüyene kadar hiçbir işini sana hallettirmemişlerdir resmi dairelerde ya da sosyal hayatta
Hep senin için senin yerine yapan biri olmuş
Senin kendi başarabileceğini düşünmemişlerdir

Benim ailem de böyle yaptı
Babam üniversiteye yazdırmaya geldi ya
Allahtan içeri almadılar
Kapıdaki adam o artık üniversiteli kendi işini kendi yapar amca
Dediğinden beri gerçekten kendi işimi kendim yapıyorum

yani biraz öyle sanırım ama lisede staj yaptım yapamadıgım zaman hemen arkadaşlarımı çagırırdım

Ben de senin gibiydim. 3. Sınıfta sunum yapılacağını duyduğumda dünya başıma yıkılmıştı. Allah'tan 2 kişiydik, arkadaşım hep üstlendi bu görevi benim için. 4. sınıfta bireysel sunum yapmamız gerekiyordu ve piyango da bana vurmuştu. Bu sefer sınıf amfiye nispeten daha küçüktü. Ben de ne olursa olsun yapacağım ve diğer sunum yapan arkadaşlar gibi oraya çıkınca kendimi bilim insanı gibi kasmayacağım diye kendimi hazırladım. Sonunda yaptım ve gayet kendim gibi oldum, hatta sınıfça bayağı güldük ettik. Sunum arkasından 3 sene boyunca selamlaşmadığım tipler bile gelip arkadaşlık kurmaya başladı. Derslerde asla söz alıp konuşamazdım, çok rahat fikirlerimi söylemeye başladım. Ve bunlar maalesef 4. senemde oldu. Keşke diyorum 1. sınıfta yenseymişim bu korkumu.

Eminim sen de açılacaksın. Ama ne kadar hızlı olursa o kadar güzel olur. Başlamadan kendini hazırla. Ne olursa olsun kendini geri çekmeyeceksin. Hem de bu tarz sessiz kalıp kimseyle arkadaşlık kurmayında insanlar genelde kibirli, soğuk, kasıntı olduğunu düşünür. En azından benim için öyle düşünmüşler. Hiç göründüğün gibi değilmişsin diyorlardı bana. Hatta birisi buzdolabı gibi kızsın demişti çok alınmıştım ama söylemedim tabi alındığımı

banada öyle diyorlar ama aunum yapana ķadar elim ayagım titriyor hiç rahat olamıyorum sunum bitince rahatlıyorum ama şimdi ünide lisedeki gibi ders dinlemeyen lay lay lom yalanlar yok hepsi beni izlicek sırf bu sunumdan dolayı üniye gitmemeti bile düşündüm bu yüzden bugüne kadar çalışmadım ama başka çarem yok gidicem

Yeni bir ortama giriyorsun kendini değiştirmek senin elinde. Mağdem bu halinden memnun değilsin, işte sana fırsat. Kimse seni tanımıyor. Utangaç mısın,dessiz misin kimse bilmiyor. Birileriyle konuş sohbete gir. Sessizim,şöyleyim böyleyim diyip pısarsan olmaz

liaedeykende böyle yapıyom dedim ilk 2 3 hafta sessiz degilmişim gibi takıldım ama olmuyor bu benim kendi iç halim yani hep böyleydim biri soru sormadıkça sormam arkadaşa sorsana derim çok zor ama cidden ya :((

Back
X