üniversiteye gitmekten çok korkuyorum ?

Nasıl başlarsan öyle gider. Ünv. başladığın gün arkadaş ortamlarında sessiz kalma konuş. Tabi sadece konuşmak için konuşma. Fikirlerini söyle çekinme karşındaki kişilerden hiç bir farkın yok neden utanıyorsun ki.

Sana tavsiyem rol yap. Tanidigin özgüveni yüksek birini düşün ve onun taklidini yap sunum yaparken. Beynin ikna olacak emin ol.

Orda seni yemeyecekler yeter ki kazan. O atmosfere girince kendini zaten orali hissedeceksin .Kafa yapına uygun insanlar cikacak .Senin yapman gereken tek sey biraz girisken olmak guler yuzle insanlari tanimaya calismak ve sohbet etmek .Eger kendini iyi ifade edersen yalniz kalmazsin.Buyuk ihtimal projeler olacak sunumlar olacak hep bir grupla muhattap olup is birligi yapacaksin .O kadar insanin icinde çalışmani sunacaksin .Ozguvenli ol ve dik dur .Bir kez yaptığın zaman cok hosuna gidecek o gereksiz utanma hissini ustunden atacaksin .
Imkanim ve zamanim olsa yeniden universite okurum .Hayatımın en guzel yillariydi .

Hayatimin en guzel 4 yili diyebilirim o kadar cok ozluyorum ve o kadar saglam dostluklarim oldu ki..hatta evlendjgim adamida unive borcluyum ben ilk gittigm gun aglamistim...ama donerken de agladim simdiki aklim olsa okulu uzatirdim :KK9:
..

Merak etme ortama girince alışırsın. Hayatının en güzel yılları olacak. Hem kendini neden engelliyorsun, potansiyelin nereye hangi bölüme yeterse oraya git. 7 sene tıp oku eğer yapabiliyorsan. Ben içime kapanığım bilmem ne gibi saçma sapan şeyler yüzünden iyi bir eğitim ve kariyer şansını tepme. Daha çok küçüksün, yavaş yavaş açılacaksın. Güven biraz kendine.

merhabalar ben bu sene üniversiteye gidicem ama çok korkuyorum çünkü çekingen ve utangaç yapım var kendimi bildim bileli herkes beni sessiz pek konuşmayan olarak bilir yapım böyle lisede bile herkes suskun sessiz derdi hocalara alaycı bir şekilde ben bu kızın sesini hiç duymadım falan derlerdi çok üzülürdüm kaç defalarca yaptılar böyle olunca daha da içime kapandım ve üni. ortamı beni çok geriyor ya arkadaş bulamazsam yani ben gidip biriyle muhabbet açamam asla bunuda geçtim sunum yapmayı sevmiyorum onca insanın içine çıkıp sunum yapmak konuşmak çok geriyor beni keşke hiç yapmasam girsem derse çıksam mezun olsâm zaten 2 yıllık bi bölüm istiyorum ortamı beni çok geriyor çok korkuyoeum lütfen içimi rahatlatacak bir şeyler söyleyin bana duanızıda eksin etmeyin teşekkürler..
Aynı senin gibiydim ben de. Üniversiteyi kazandim hem de İngilizce öğretmenliği, zaten topluluk içinde konuşamıyordum bir de İngilizce konuşmak zorunda olmak çok germişti beni ilk zamanlar. Biraz sıkıntı çektim ne yalan söyleyim. Ama hocalar çekingensin konuşmuyorsun deyip F i basınca bülbül gibi şakımaya başlıyorsun mecburen:bicak: Sunum yapmayı geçtim sınıf arkadaşlarımız ilkokul öğrencisi gibi rol yaparken biz onlara ders anlattık :dondurma: hala sunumlara başlarken biraz gerginlik olur ama artık çok alıştım. Bu arada bu sene mezun oluyorum :halay:demem o ki; alışırsın şu an böyle hissetmen çok normal, basarilar dilerim =)

Bence adım adım gitmek en iyisi yapamadigin şeyleri belirleyip çok yavaş bir şekilde aşmaya çalışmak seni hedefine ulaştırır öyle birden olmaz zaten. Mesela topluluk önünde sunum yapmak falan çok büyük hedefler onda herkes bocalıyor senin gibi biri için daha zor.önce kolay olanları yapıp onları halletikten sonra adım adım zorlara gitmek daha iyi, marketteki kasiyere merhaba demek gibi.
Bunun haricinde başka bir yol olarak profesyonel destek de alabilirsin

haklısın mesela birine yol soracakken bile hep arkadaşlarıma söylüyorum sorsana diye bunlarıda aşarsam olur inşallah

Merak etme ortama girince alışırsın. Hayatının en güzel yılları olacak. Hem kendini neden engelliyorsun, potansiyelin nereye hangi bölüme yeterse oraya git. 7 sene tıp oku eğer yapabiliyorsan. Ben içime kapanığım bilmem ne gibi saçma sapan şeyler yüzünden iyi bir eğitim ve kariyer şansını tepme. Daha çok küçüksün, yavaş yavaş açılacaksın. Güven biraz kendine.

haklısında işte bu korku yüzünden kendimi hep birşeyler sakındırıyorum o yüzden oluyor inşallah açılırım

Hic merak etme. Sinifinizdan bir kiz bir erkek cikar eğlence seven. İlk donem tum sinifi kaynastirirlar birbirleriyle. Sonra onlar sayesinde herkes kendi arkadasini bulur.

Aynı senin gibiydim ben de. Üniversiteyi kazandim hem de İngilizce öğretmenliği, zaten topluluk içinde konuşamıyordum bir de İngilizce konuşmak zorunda olmak çok germişti beni ilk zamanlar. Biraz sıkıntı çektim ne yalan söyleyim. Ama hocalar çekingensin konuşmuyorsun deyip F i basınca bülbül gibi şakımaya başlıyorsun mecburen:bicak: Sunum yapmayı geçtim sınıf arkadaşlarımız ilkokul öğrencisi gibi rol yaparken biz onlara ders anlattık :dondurma: hala sunumlara başlarken biraz gerginlik olur ama artık çok alıştım. Bu arada bu sene mezun oluyorum :halay:demem o ki; alışırsın şu an böyle hissetmen çok normal, basarilar dilerim =)

teşekkür ederim sizede başarılar dilerim :)

Orda seni yemeyecekler yeter ki kazan. O atmosfere girince kendini zaten orali hissedeceksin .Kafa yapına uygun insanlar cikacak .Senin yapman gereken tek sey biraz girisken olmak guler yuzle insanlari tanimaya calismak ve sohbet etmek .Eger kendini iyi ifade edersen yalniz kalmazsin.Buyuk ihtimal projeler olacak sunumlar olacak hep bir grupla muhattap olup is birligi yapacaksin .O kadar insanin icinde çalışmani sunacaksin .Ozguvenli ol ve dik dur .Bir kez yaptığın zaman cok hosuna gidecek o gereksiz utanma hissini ustunden atacaksin .
Imkanim ve zamanim olsa yeniden universite okurum .Hayatımın en guzel yillariydi .

hep kaçtım sunumdan projeden işbirliginide hiç sevmem :(( ama bakalım aşarım inşallah kendimi teşekkürler

hep kaçtım sunumdan projeden işbirliginide hiç sevmem :KK43:( ama bakalım aşarım inşallah kendimi teşekkürler
Once kafandaki tabuları yik .Sevmediğin ama olmasi gereken seyleri listeleyebilirsin. Her birini degistirerek baslayabilirsin .Ornek veriyorum kalabalik bir arkadas grubu seni davet etti ama sen hic gitmiyorsun .Bu kez katil.

Once kafandaki tabuları yik .Sevmediğin ama olmasi gereken seyleri listeleyebilirsin. Her birini degistirerek baslayabilirsin .Ornek veriyorum kalabalik bir arkadas grubu seni davet etti ama sen hic gitmiyorsun .Bu kez katil.

hım evet olabilir bu mesela arkadaşımın arkadaşınon gelmesini istemem tanımadıgım için ama gelmişti ve iyi anlaşmıştık yani bu gibi olabilir

Back
X