• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteyi bırakma düşüncem? Okulumu sevmiyor oluşum...

Okurken hazirlanabilirsiniz. Bizim sinifta cok arkadasimiz vardi tıp kazanan. İki universiteyi birden bitirdiler hatta. Okulu birakirsaniz tekrar ayni yere bile giremeyebilirsiniz.

Kocaeli kötü bir üniversite değil ki. İzmit bence güzel yaşanılası güzel bir yer. Belki pandeminin getirdigi etkiden dolayı bu sekile girdiniz ama cidden kocaeli güzel bir üniversite. Yok illa istemiyorum diyorsanız notlarınızı yükseltip yatay geçiş yapabilirsiniz.

Bir kere orayı sen kazanmışsın bunu kendine hakaret olarak görmen çok yersiz. O zaman oraya giden insanların hepsini değersiz görüyorsun. Durum daha çok kompleksli bir yapıdan kaynaklı.

Okurkem yeni üni kazan git bunu kaç kişi yaptı.
Hele ki bulunduğun yere bu kadar burun bükmen çok garip. Üç gün sonra oradan birisini sevsen sayamazsın ki.

Kendiniz çalışıp, kendiniz sınava girip, kendiniz tercih yapıp gittiğiniz yeri de sanki durup dururken sizi oraya yerleştirmişler gibi kendinize hakaret olarak görmeniz de ne bileyim 😏

Orayı kazanabilmişsiniz demek ki bunun nesi hakaret? Kaldı ki Kocaeli Üniversitesi mühendislikte de iyidir.

Henüz mühendislik 1.sınıf öğrencisiyim yaşım 20 okulumdan hiç hoşnut değilim Anadolu'nun ücra köşelerinde bir okul değil lakin itü,boğaziçi ve odtü varken kendimi buraya layık görmüyorum kendime hakaret ediyormuşum gibime geliyor.
Okurken tekrar hazırlanmam mümkün mü yoksa devam mı etmeliyim inanın kafam çok karışık.
"20 yaşında" 1. sınıf öğrencisi olduğunuza göre o hakaret ettiğiniz üniversiteyi hak etmişsiniz keza daha "çok" çalışsaydınız daha iyi bir yeri kazanırdınız. Layıkınız o yani. Sınavda herkese aynı soruyu soruyorlar bu arada haberiniz olsun, herkes "layıkı"neyse onu alıyor :KK55:
Bu arada o kötülediğiniz üniversite de köklü bir devlet üniversitesi.

"20 yaşında" 1. sınıf öğrencisi olduğunuza göre o hakaret ettiğiniz üniversiteyi hak etmişsiniz keza daha "çok" çalışsaydınız daha iyi bir yeri kazanırdınız. Layıkınız o yani. Sınavda herkese aynı soruyu soruyorlar bu arada haberiniz olsun, herkes "layıkı"neyse onu alıyor :KK55:
Bu arada o kötülediğiniz üniversite de köklü bir devlet üniversitesi.
hayır hiçbir şekilde mezuna falan kalmadım hanımefendi üstüne üstlük bölümüm ingilizce ağırlıklı olduğu için hazırlık okudum.
Bilip bilmeden yorum yapmasanız keşke

mezun olunca ne yapmak istiyorsun? okulunuzun teknokenti var mi oradaki imkanlar nasil? bunlari bir dusun yani okul bitince belki kendi cevresinde imkan coktur.

simdi yanlis anlama ama bogazici, odtu, bilkent falan kazanacak olsan atiyorum hani en kotu bi yildiz teknikte falan olurdun. zaten o okullari bayaaa farkla kacirmissin. o yuzden tekrar denemenin manasi yok bence. ha ama ben calismadim burayi kazandim, calisirsam yaparim dersen bir dene. zaten evdesindir simdi daha kolay hazirlanirsin.

Okulu dondurmayın, derslere gitmeyin bir sene kalın ama deliler gibi sınava hazırlanın. Saydığınız okullar yüksek puanlarla öğrenci alıyor, yapabilirsiniz. Yaşınız genç ve hevesiniz varsa.

büyük şehirde kaybolmayı mı? yoksa küçük ama tatlı bir şehirde parlamayı mı seçerdiniz?
tanıdığım birisi okuduğumuz okuldan yatay geçiş yaparak marmara üniv.e geçti.
ama geçtikten sonra bin kere pişman oldu. hiç bir zaman alışamadım, eski günleri, okulumuzun ortamını, arkadaşlıkların tadını yeni ünivde ve şehirde bulamadım diyor.
o yüzden kendinize sormalısınız. bu önemli bir karar.
kararınızda ısrarcıysanız ve eminseniz yatay geçiş yapmak en etkili yol. ama puanları falan en yüksekte tutmalısınız. istanbul'daki devletlere geçiş kolay değil.

Aileniz hangi şehirde yaşıyor? Eğer İstanbul’da yaşıyorlarsa ve Kocaeli’ni çok sevmediyseniz evden gidip gelebilirsiniz böyle yapan bir arkadaşım vardı.

Henüz mühendislik 1.sınıf öğrencisiyim yaşım 20 okulumdan hiç hoşnut değilim Anadolu'nun ücra köşelerinde bir okul değil lakin itü,boğaziçi ve odtü varken kendimi buraya layık görmüyorum kendime hakaret ediyormuşum gibime geliyor.
Okurken tekrar hazırlanmam mümkün mü yoksa devam mı etmeliyim inanın kafam çok karışık.
Yaşın küçük bilgiler taze okulu bıraksan bir sene hazırlanmadan sınava girsen puanın düşecek bu sene eee bir sene beklesen 3. Sınıfa geçmişken bırakacaksın. Ama senin seçimin üni yerine bölümünden memnun olmasan bekleme derim ama kocaeli den mezun olup çok iyi yerlerde olan arkadaşlarım var itü ve odtüden mezun olup ne iş yapıyor bu yea dediklerim de 🙄 bölümünden Memnunsan kendini geliştirmek için ekstra çalış derim ben. Yüksek Lisans, doktora, öğrenci değişim programları bu liste uzar gider. İlla istersen okurken hazırlan derim ben

Kocaeli candir ya. Tam bir öğrenci kenti, universite desen, kampüs kocaman, yaz senlikleri, ogrenci kulupleri, kantinleri, sosyal tesisleri... ben mezun olduktan sonra birsey mi oldu oraya? Sevmemek mumkun degil cunku 🤷‍♀️

Benim bir arkadaşım vardı, o dediğiniz prestijli üniversitelerin birinde mühendislik okuyordu. 1. Sınıftan sonra ben bu bölümü sevmiyorum, devam etmeyeceğim dedi. Herkes bir şoklanmıştı o zaman. Okulu bıraktı, bir sonraki sene sınava girdi, istediği gibi tıp kazandı. Yani kendinize güveniyorsanız, yapabilirsiniz.

Ben Boğaziçi Üniversitesi mezunuyum. Eğer hedefiniz devlete atanmaksa üniversitenin çok da bir önemi yok. Özel sektörde bir tık önemli olabiliyor ama o da ilk başta.

Tekrardan tabii ki hazırlanabilirsiniz ama bence bunu okurken yapmaya çalışın. Henüz 1. sınıfmışsınız 1 yıldır neredeyse coronadan okula gidemez oldu öğrenciler. Ne kadar üniversite gördünüz de sıkıldınız ki?

Kocaeli üniversitesinde de öğrencilik geçirdim. Kendimi layık görmüyorum cümlesini hak eden bir okul değil kesinlikle. Evet kampüs şehirden biraz uzak ve tepede ama kendi içinde imkanları makul olan güzel bir okuldur Koü. Bahar senlikleri, kafeler, yurtlar, cevresinde yeni yeni gelisen rezidanslar vs. Ayrıca Koünün mühendislik bölümleri köklü ve kalitelidir. Önyargılı olmayın.

Bnce şuan senin için en mantıklısı yüksek bir ortalama yapıp başka bir okula geçiş yapmak.. Tekrar sınava elbette hazırlanabilirsin ama bizim zamanımızda ilk yıldan sonra tekrar tercih yaparsan baya bi puan kırılıyordu bu da tabi hedefi imkansız hale getiriyordu.. İkinci yıl yapabilirsin bunu ancak.. Tabi ben mezun olalı 6 7 yıl oldu bilemiyorum şuan nasıl durumlar..

ben o saydığın üniversitelerden birinden mezunum. Bölümün önemli elbet. İyi bir bölümse kocaeli iyidir. Oradan mezun arkadaşlarım iyi yerlerde çalışıyorlar.
Ama daha iyisini kazanabileceğine inanıyorsan bırak, dondur okulu ve sadece sınava çalış. Hiçbir şey kaybetmezsin. Daha yaşın genç. Sonradan aklında kalacağına şimdi yap.
Piyasada çok mühendis var gerçekten ortam kurtlar sofrası. Çok zor iş bulunuyor. İtü mezunları bile iş bulamıyor veya çok düşük maaşlara çalışmak zorunda kalıyor. Yarın öbür gün sen böyle bir şey yaşarsan hep geriye dönüp keşke o zaman yapsaydım pişmanlığı duyacaksın. İtüyü bitirdiğinde de kimse seni yaldızlı davetiyeyle çağırmayacak ama okurken kendine ne kattığınla ilgili olay.

En baştan sınava hazırlanmaktansa aynı tempoyla çalışıp yatay geçiş yapmak daha mantıklı. Sene kaybın olmaz en azından.
Evet okuduğun üniversite önemli ama meslekte öne çıkabilmek için kendine donanım katmak cv açısından daha önemli bence.
Birde mesleğinizle ilgili yaz dönemlerinde çalışabileceğiniz bir iş bulun. Mezuniyete kadar hem pratiğin olur, hem o alanda çevre edinirsin, referansların olur. Hiç maaş alamasanda bunu yapmaya çalış derim.

Kocaeli sanayi şehridir iş imkanları boldur istanbul’a yakındır. Kocaeli üni köklü bir yer zaten. Bence arkadaşlık kuramadıysan o yüzden sıkılıyor olabilirsin. Mühendislikte üniversite önemlidir ama dediğim gibi kocaeli üni iyi. 20 yaşındasın 1. Sınıfsın tekrar hazırlansan 25-26 yaşında mezun olursun ne gerek var? Onun yerine network geliştirip staj imkanları bulmaya bak. Not ortalaması kas. Artık her şey network’e bakıyor. Ülkede işini iyi yapan ya da zengin olan herkes itü, boğaziçi mezunu değil.

Back
X