Kimileri aile baskısından kaçmak için dışarda okumayı tercih eder.Biraz özgür takılayım hayatımı yaşayayım gibi ama aslında öyle değildir.Evet güzel tarafları vardır hatıraları vardır ama kendi memleketinde okumanı tavsiye ederim.Birde babanın durumunu düşün abin okuyor birde sen okuyacaksın başka şehirde okursan çok masrafın olur eve çıksanda aynı yurtta kalsanda aynı ve yurtta kalmazsın zaten 2.ci sene kesin eve çıkarsın.Yanlış anlama maddi durumunuz nedir ben bilemem ama iyide olsa kötüde olsa kendi memleketinde okumanı tavsiye ederim,Bilmediğin bir memlekette okumanın kötü taraflarıda var bunun hastalığı var zorlukları var.Sen okula başlayacaksın yeni arkadaşlar edineceksin nedir neyin nesidir öğrenene kadar 6 ay geçer iyisi var kötüsü var.Kendi memleketinde okuman bence daha avantajlı yinede sen bilirsin.
canım sen şehir dışında okumak diyorsun gene de ailenle aynı ülkede olacaksın
özlediğin zaman otobüse binip yanlarına gidebilirsin
ben de sınava hazırlandım bu yıl ve Türkiye'yi istiyorum
eğer kazanırsam şehir değil ülke değiştireceğim
annem babam bir yandan kazanmamı istiyorlar bir yandan da gitme burada oku diyorlar.
19 yaşımdayım ve bu güne kadar hiç ayrılmadık
tek kızım ben.
bir abim var bir de erkek kardeşim
hepimizi çok seviyorlar
bir dediğimiz iki edilmedi bu güne kadar
gözlerinin önünden bir an olsun ayırmadılar bizi
biliyorum türkiyeye gelirsem çok zorlanacağım onları çok özleyeceğim
onlarda çok özleyecekler beni
ama artık bizim de kendimizi idare edebilmeyi,kendi ayaklarımızın üstünde durmayı,kend kendimizi
idare edebilmeyi öğrenmemizin zamanıdır bence
şimdi daha yaşımız küçükken öğrenirsek ileride bizim için daha iyi olur
ama düşünsene 25 yaşımıza gelmişiz,kocaman insanlar olmuşuz hala ayrı yaşamaya alışık değiliz
sonra evlenip gittiğimizi düşün
o zaman daha da zor olur bizim için diye düşünüyorum
aynen öyle arkadaşım katılıyorum sana artık aileyide buna alıştırmak gerekiyor.insan zaten böyle şeylerde öğreniyor ayakta durmasını ve iş hayatı daha zor okuldan daha acımasız yani.. ama ne kadar ayakta durabilirsen iş hayatında okadar sarsılmazsın diye düşünüyorum en azından olan olayları takmıyorsun fazla ama el bebek gül bebek kalınca insan ne bu bana öyle dedi neden bu böyle baktı diye ağlayıp zırlarsın
aynen öyle canım :26:
annem-babam bizi gözünden bile sakınır
bir dediğimiz hiç iki olmadı bu güne kadar
senin de dediğin gibi biz de el bebek gül bebek büyüdük bugüne kadar
böyle bir anne-babam olduğu için Allah'a sonsuz şükürler olsun
biliyorum ben de çok zorlanacağım gidince,hatta çok ağlarım onlardan ayrılınca
biliyorum onlar da çok üzülecek hatta hiç gitmemi istemiyorlar uzağa biliyor musun?
burada bir özel okulda okutalım seni diyor annem de babam da
ama bilmiyorum yaa
her ne kadar zor olacağının farkında bile olsam gene de farklı bir yerde okumayı da çok istiyorum yaa
Cevaplar için sagolun gerçekten içimi rahatlattınız.Sürekli aklıma bu düşüceler.Evime odama bakıyorum bir kaç ay sonra öyle ya da böyle farklı bir hayatım olacak.Ailem yanımda olmayabilir.
Güçlü biriyim ama kendime güvenemiyorum.Ailem de çok ısrarlı bu konuda.Onları kırmadan kendi hayatım için en iyisini seçmem lazım..
Hayırlısı artık bitsin su tercihler de belirsizlik kalksın ortadan.
canım ya yazdıklarını okuyunca kendi üniversiteye başladığım yıllar geldi aklıma bu sene son senem inanırmısın okadar canım sıkııyo ki okulun biticeğini düşündükçe..ben ağustosun ortasında öğrenmiştim başka şehirde kazandığımı o günden okula kaydımı yaptığım güne kadar aralıksız abartmıyorum hergün hüngür hüngür ağlardım .bizimkiler çalışıyo evde tektim akşam onlar glene kadra ağlardım snra elimi yüzümü yıkardım anlamasınlar diye akşam annem gelince gene başlardık ağlamaya :) bende senin gibiydim aynı hiç iş yaptırmazlardı hatta annem peşimde dolanırdı onu da ye bunu da ye diye ço üstüme düşerlerdi.hatta gitme istersen flan da dediler ama kabul etmedim ben .üniversiteyi başka şehirde okumanın tabiki dezavantajları var aileni özlüyosun düzenin değişiyo yalnız kalıyosun ama bi süre sonra değişiyo bu kendi ayaklarının üzerinde durabildiğini gördükçe mutlu oluyosun kendine güveniyosun düşünsene çamaşırlarını kendi elinle yıkıyosun bu bile mutluluk veriyo insana inan en azından bana vermişti :) bugüne kadar yemediğin kazıkları yiyosun arkadaşlarından ama bu sana zarar vermiyo üzüyo ama olgunlaştırıyo ki bu da ihtiyacın diye düşünüyorum ve bunun yanında kardeşten öte dostluklar kuruyosun .istediğin gibi gezip istediğin gibi eğleniyosun tabi belli bir çerçeve içinde .kısacası kendi hayatını yaşıyosun emin ol 1 seneye kalmaz dönmek istemiceksin ki çok normal bişey bu biz ölene kadar ailemiz peşimizde olmycak olmamalı da kendin bişeyler yapmalısın çablamalısın emin ol ozaman daha mutlu olucaksın hayat tecrübesi kazanıcaksın sadece kendine ait anıların olucak .mesela ben erkek arkadaşımla üni.de tanıştım allah bozmasın çok mutluyuz yani demem o ki kaderin hayatın sana neler geticeği belli olmaz bu hayat senin derim ben
Herkesin çocuğu kıymetli hayatım kimse durup dururken başka bir şehire göndermek istemez ama gönderen nasıl gönderiyor, hiç birşey de olmuyor üstelik. Ben üniversiteyi kazandığımda babam tercih zamanı ne vaatlerde ne duygu sömürülerinde bulunmuştu, bizimle kalırsan annenin arabası senin olur, istediğin kadar para veririm İstanbula gidersen geçineceğin para belli yaşayamazsın öyle, burada istediğini yaparsın, hem gidersen biz seni çok özleriz falan filan.
Şuan düşünüyorum da iyiki onları dinlemeyip gitmişim, kendi başına ayakta durmanın tadını birkere aldın mı bir daha bırakamıyorsun, özellikle ilk senemde evi çoğu zaman b*k götürdü, güzel yemek yapıyor olmama rağmen çoğunlukla hazır gıdayla beslendim, hatta ilkbirkaç ay evime gece 3te 4te zile basmayı alışkanlık edinen bir bile sapık dadandı ama yine de hayatımın en eğlenceli senesiydi. Ayrıca sabah karşı hastalandığımı idda ettiğimde abuk sabuk bitkisel formüllerle beni iyileştirme çabasına giren ama tüm beceriksizliklerine karşı anne-baba kadar şefkatli olan, parasız kaldığımda kredi kartını benimle paylaşmayı teklif eden dostlar edindim.
Bir kere kendi evine çıktıktan sonra tatillerin ilk haftasından sonra bile kendi evini hayatını özlemeye başlayacaksın garanti veriyorum
ben olsam kimya okumazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?