• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ünv.'den Sonra Hayat Var mi?

Dimi ya yeter bee ! Haha :KK49:
Ama şimdi aile yaninda ne kadar ortam yapilir eglenilebilinirki :KK43:
Neyse sustum simdi kizacaksin bana,
Hayat cok güzel, kuslar ucuyor:KK53:
Tesekkurler :)
Dersin uzar, ek ders çıkar, yağuşuklu oğlanlar olurr:KK49:
İsteyen halleder canım, sen yeterince istemiyorsun, işin şakası bir yana ama...
Bıkmışsın bezmişsin yani, uğraşmak istemiyorsun.

Cok karamsar yazmissin icim daraldi...Neden uni hayatindan umitsizsin ki ailenin yaninda da olsan hayatinin tadini cikarabilirsin.Hayatin tadini cikarmak sabahlara kadar gezmek veya istedigin seyi yapabilmek degildir ki.Hayatin tadini cikarmak bulundugun her anin kiymetini bilmektir,her zaman kendine eglencek biseyler bulmaktir..

benim için hayat üniversiteden sonra başlayacak. son senem seneye inşallah kpss girip atanacağım. çünkü bölümümün puanları çok yüksek değil ama benim puanlarım yüksek :) bmbaşka bir şehir yazacağım. ve havanın güzel olduğu her haftasonu günübirlik gezmelere gideceğim sömestrde kayağa gideceğim. yaz tatilinde turlar yapacağım.

yani herşey bana bağlı evden işe işten eve modunda olmayacağım paramı biriktirirp biriktirip kendim için harcayacağım (İNŞAALLAH)

o kadar karamsar olma üünivde kendini geliştirebileceğin kadar geliştir erasmus yap çevre yap kendine. bir çok arkadaşın olsun ama kafana göre olan kişiler bul sonra zaten çorap söküğü gibi her şey.

Bu soru benim de kafamı kurcalıyordu bir ara..
Ama size diyeceğim o ki üniversitede nelerin beklediği bilinmez
Yanlış dediğiniz tercihleribiz belki size çok güzel seyler getirecek..

Üniversite hayatı çok abartıldığı için böyle oluyor. nasıl yaşarsan o kadar güzelleştirirsin dünyanı
mezun olduktan sonra anladım ki, o yıllar benim için güzel yıllardı
yeri geliyor aynı tastan yemek yediğin insanla anlaşamıyorsun
en yakınım dediğim insandan gördüm ben kötülüğü
dikkatli olmakta yarar var
gece dışarı çıkıp 2 bira içmedim, eksilmedim de bu yüzden
eğer geri dönseydim sanırım daha çok çalışırdım daha çok şey öğrenirdim
şimdide çok rahat ederdim

Dusunuyorum dusunuyorum universiteden sonra hayatimda eglenceli olabilecegini dusundugum hic bişey yok yani bi olgunlasma monotonlasma oluyomus gibi aklima okul bitince yapilacak guzel seyler gelmiyor yani unv/lise hayati gibi olmazki o kacamaklar heyecanlar gizli bulusmalar vs vs...(yasayamadi)

Lise hayatim umdugum gibi gecmedi berbat bi lise hayatim oldu keza unv hayatim da oyle olacak cok yanlis bi secim yaptim hem ailemin yaninda okuycam tonla kuralla hem de istemedigim okulda olucam bitti yani hayatim mutsuz geldim mutsuz gidiyorum, yalniz geldim yalniz gidiyorum

Giyecegim kiyafeti bile seçme hakkım olmadi, tercih ettigim hayal ettigim istediğim hicbisey olmadi

Hiçbir acimin mukafatini almadim herseye lanet olsun

Ailelerin, çocuklarına bu denli baskı yapmalarına karşıyım açıkçası. Koruyup kollamaya çalışmaktan çok daha öte bir şey oluyor bu durum. 18-19 yaşına kadar zaten ailelerin yanında yaşanıyor. Üniversitede tercih çocuklara bırakılmalı. İstediği şehri, istediği okulu, istediği bölümü yazmak 14 sene boyunca okumuş olan bizlerin hakkı. Büyüyoruz ve artık kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrenme vaktimiz gelmiş oluyor. Çok şükür ailem tutucu ve baskıcı değil. Başka bir şehirde okumak istedim, gittim de ama bölümümü sevemedim, bıraktım okulumu. Bu sene ailemin bulunduğu yerde okuyacağım ama okul uzak olduğu için yurtta kalacağım.:DSeneye de inşAllah başka bir okula geçmek için sınava gireceğim.:KK36: Dışarıda okumak kadar güzel bir şey yok. Siz de yetişkin bir bireysiniz. Artık kendi kararlarınızı kabul ettirmek için çabalayın. Tartışılsa da, kavga da edilse bu hayat sizin. Değil başka insanlar aileniz dahi sizin yaşamak istediğiniz hayata saygı duymalı. Hata yapacağınıza inanıyorlarsa bunu zaten dile getirirler ama yetişmiş bir genç kızın-erkeğin de kendi hayatını kendinin yönlendirmek istemesinden daha doğal olan bir şey yok. Sizin yerinizde olsam çok çalışır, notlarımı çok iyi tutar üniversitede okurken Erasmus ile herhangi bir ülkeye giderdim. 1 dönem bile olsa dışarıda okumanın tadını alırsınız. Sonra da yüksek lisans için yurt dışını tercih edersiniz. Geleceğiniz için de bu kadar karamsar olmayın. Derslerinize çok çalışır, okuduğunuz bölümle ilgili kendinizi okul dışında da geliştirirseniz çok iyi bir işiniz, kariyeriniz olur. Hayatta başarılar dilerim.:KK36:

Ne guzel umarım bana da nasip olur oyle bir es mumkunse olabildiğince liseli zevzek bisey :KK48: artik biktim etrafimda disi 18 ici 80 olan insanlardan:KK51: ki ben de öyleyim

Allah mutlulugunuzu daim etsin:nazar: tesekkur ederim yorumlariniz icin:KK68:
Sadece eşle ilgili de değil. Arkadaşım üniversiteden 6 yıl sonra yani bu sene evlendi benim gibi...Bu zamana kadar da ailesinden ayrı bir şehirde bekar hayatı yaşadı...
Kendi gibi bekar kuzeni ile arkadaşlar edindi, gezmelerinin, yılbaşı partilerinin falan sınırı olmadı yani...Hatta o kadar güzel bir hayat yaşıyordu ki 8 yıllık sevgilisi ile evlenirken tereddüt etti:KK51:
Nasıl bir hayat yaşayacağı kişiye bağlı üniversiteden sonra hayat yok diye bir durum yok...

hayat 30 dan sonra daha güzel diyorum..şu an 36 yaşındayım,en saçma zamanlarım 20 li yaşalarmış diyorum,kendimi çok şey bilen hayatı görmüş ,üni.sonrası iş hayatına atılıp bi halt olmuş sanıyordum:KK48:
ama hayat 30 dan sonra güzelmiş..kendimi bulduğum ,tanıdığım ,hayatıma yön verdiğim,kısacası "kendime gelip,silkelendiğim" yaşlar..
olgunlaşmak derken,yaşlanmak düşünmeyin zaten..hele çocuk doğurduktan sonra can geliyor insana..
giyimi kuşamı,yaşamı,hayata bakışı,beğenileri,zevkleri de yaşla beraber değişiyor ama dediğim gibi çok keyifli..:KK50:

işhayatı oturuyor,kariyeri başlıyor,para kazanıp kendi paranı harcamak şahane bir duygu zaten..alışveriş,tatiller,gezme tozma,gece hayatı,konser,müze hayat senin...ne istersen,beklentin neyse artık..
ben 30 da evlendim,hayatımız aynı şekilde eşimle berbaer devam etti,evlenince de illa farklı oalck diye birşry yok..

işhayatı oturuyor,kariyeri başlıyor,para kazanıp kendi paranı harcamak şahane bir duygu zaten..alışveriş,tatiller,gezme tozma,gece hayatı,konser,müze hayat senin...ne istersen,beklentin neyse artık..
ben 30 da evlendim,hayatımız aynı şekilde eşimle berbaer devam etti,evlenince de illa farklı oalck diye birşry yok..
Sadece eşle ilgili de değil. Arkadaşım üniversiteden 6 yıl sonra yani bu sene evlendi benim gibi...Bu zamana kadar da ailesinden ayrı bir şehirde bekar hayatı yaşadı...
Kendi gibi bekar kuzeni ile arkadaşlar edindi, gezmelerinin, yılbaşı partilerinin falan sınırı olmadı yani...Hatta o kadar güzel bir hayat yaşıyordu ki 8 yıllık sevgilisi ile evlenirken tereddüt etti:KK51:
Nasıl bir hayat yaşayacağı kişiye bağlı üniversiteden sonra hayat yok diye bir durum yok...
Hiçbir şey öğrenciykenki kadar güzel olmuyor.Hiçbir şey güzel olmuyor aslında.
Ailelerin, çocuklarına bu denli baskı yapmalarına karşıyım açıkçası. Koruyup kollamaya çalışmaktan çok daha öte bir şey oluyor bu durum. 18-19 yaşına kadar zaten ailelerin yanında yaşanıyor. Üniversitede tercih çocuklara bırakılmalı. İstediği şehri, istediği okulu, istediği bölümü yazmak 14 sene boyunca okumuş olan bizlerin hakkı. Büyüyoruz ve artık kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrenme vaktimiz gelmiş oluyor. Çok şükür ailem tutucu ve baskıcı değil. Başka bir şehirde okumak istedim, gittim de ama bölümümü sevemedim, bıraktım okulumu. Bu sene ailemin bulunduğu yerde okuyacağım ama okul uzak olduğu için yurtta kalacağım.:DSeneye de inşAllah başka bir okula geçmek için sınava gireceğim.:KK36: Dışarıda okumak kadar güzel bir şey yok. Siz de yetişkin bir bireysiniz. Artık kendi kararlarınızı kabul ettirmek için çabalayın. Tartışılsa da, kavga da edilse bu hayat sizin. Değil başka insanlar aileniz dahi sizin yaşamak istediğiniz hayata saygı duymalı. Hata yapacağınıza inanıyorlarsa bunu zaten dile getirirler ama yetişmiş bir genç kızın-erkeğin de kendi hayatını kendinin yönlendirmek istemesinden daha doğal olan bir şey yok. Sizin yerinizde olsam çok çalışır, notlarımı çok iyi tutar üniversitede okurken Erasmus ile herhangi bir ülkeye giderdim. 1 dönem bile olsa dışarıda okumanın tadını alırsınız. Sonra da yüksek lisans için yurt dışını tercih edersiniz. Geleceğiniz için de bu kadar karamsar olmayın. Derslerinize çok çalışır, okuduğunuz bölümle ilgili kendinizi okul dışında da geliştirirseniz çok iyi bir işiniz, kariyeriniz olur. Hayatta başarılar dilerim.:KK36:
Üniversite hayatı çok abartıldığı için böyle oluyor. nasıl yaşarsan o kadar güzelleştirirsin dünyanı
mezun olduktan sonra anladım ki, o yıllar benim için güzel yıllardı
yeri geliyor aynı tastan yemek yediğin insanla anlaşamıyorsun
en yakınım dediğim insandan gördüm ben kötülüğü
dikkatli olmakta yarar var
gece dışarı çıkıp 2 bira içmedim, eksilmedim de bu yüzden
eğer geri dönseydim sanırım daha çok çalışırdım daha çok şey öğrenirdim
şimdide çok rahat ederdim
Bu soru benim de kafamı kurcalıyordu bir ara..
Ama size diyeceğim o ki üniversitede nelerin beklediği bilinmez
Yanlış dediğiniz tercihleribiz belki size çok güzel seyler getirecek..
benim için hayat üniversiteden sonra başlayacak. son senem seneye inşallah kpss girip atanacağım. çünkü bölümümün puanları çok yüksek değil ama benim puanlarım yüksek :) bmbaşka bir şehir yazacağım. ve havanın güzel olduğu her haftasonu günübirlik gezmelere gideceğim sömestrde kayağa gideceğim. yaz tatilinde turlar yapacağım.

yani herşey bana bağlı evden işe işten eve modunda olmayacağım paramı biriktirirp biriktirip kendim için harcayacağım (İNŞAALLAH)

o kadar karamsar olma üünivde kendini geliştirebileceğin kadar geliştir erasmus yap çevre yap kendine. bir çok arkadaşın olsun ama kafana göre olan kişiler bul sonra zaten çorap söküğü gibi her şey.
Cok karamsar yazmissin icim daraldi...Neden uni hayatindan umitsizsin ki ailenin yaninda da olsan hayatinin tadini cikarabilirsin.Hayatin tadini cikarmak sabahlara kadar gezmek veya istedigin seyi yapabilmek degildir ki.Hayatin tadini cikarmak bulundugun her anin kiymetini bilmektir,her zaman kendine eglencek biseyler bulmaktir..

Bayanlar hepinizin yorumlarini tek tek okudum hepinize coook tesekkur ediyorim okadar incesiniz ki :KK36:

ben yinede universite hayatinin cok farkli ve guzel oldugunu dusunuyorum tabi aile yaninda degilsen, cunku benim ailem baya bi baskici. Onun icin yatay gecis yapmaya calisicam :KK22: ama belki okulumu severim hayatim duzenim guzel gider vazgecerim belli olmaz tabii
Eger gecemezsem de üzülmemeye calisicam hayirlisi boyleymis diycem:KK51:
Hepinize tekrar tesekkur ediyorum iyi aksamlar :KK36:

Valla benim de soyle yok canim ben asil unvden sonra ortamimi buldum cok egleniyorum gibi yorumlara ihtiyacim var. Yani hayatın bi yerinden lezzet alalim bi dönemini de insan gibi gecirelim istiyorum
Cok mu sey istiyorum/istiyoruz:KK51:

Kucuklugum hayal kurmakla gecti ama buyuyup hayal kirikliklari yasamaya baslayinca artık ani yasamaya basladim gelecekten umidim, beklentim yok artik

işte o benim, üniversiteden sonra hayattan tat alan kişi.

Aslında şöyle, şuanki psikoloji ile uni sonrasını anlayamazsin canım. Çünkü hala "öğrenci kafası" var sende. Mezun olup da hayattaki rolün degisince onu yaşamaya başlıyorsun. Boşuna şimdiden düşünüp dert etme, öğrencilik yıllarını sade eğlence olarak da görme. Olgunlasma sebebidir aslında uni ortaminda yasanan hadiseler ve tanisilan yeni insanlar. Sonra hop diye çalışma hayatına veya evliliğe atlarsan afallarsin.

Haziranda mezun oldum.üniv. okurken hemen bitse diyordum ama şimdi tekrar okusam okusam okusam diyorum :) nden mi? Çünkü işim yok evde hergün kavga oluyor. İş olmayınca para yok para olmayınca da pek bşey yapılmıyor. Şuan kpssye hazırlanıyorum ve üniv. Sınavlarına tekrar gircem.okumak gibisi yok bunu bir kez daha anladım :)

Back
X