Ailelerin, çocuklarına bu denli baskı yapmalarına karşıyım açıkçası. Koruyup kollamaya çalışmaktan çok daha öte bir şey oluyor bu durum. 18-19 yaşına kadar zaten ailelerin yanında yaşanıyor. Üniversitede tercih çocuklara bırakılmalı. İstediği şehri, istediği okulu, istediği bölümü yazmak 14 sene boyunca okumuş olan bizlerin hakkı. Büyüyoruz ve artık kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrenme vaktimiz gelmiş oluyor. Çok şükür ailem tutucu ve baskıcı değil. Başka bir şehirde okumak istedim, gittim de ama bölümümü sevemedim, bıraktım okulumu. Bu sene ailemin bulunduğu yerde okuyacağım ama okul uzak olduğu için yurtta kalacağım.

Seneye de inşAllah başka bir okula geçmek için sınava gireceğim.

Dışarıda okumak kadar güzel bir şey yok. Siz de yetişkin bir bireysiniz. Artık kendi kararlarınızı kabul ettirmek için çabalayın. Tartışılsa da, kavga da edilse bu hayat sizin. Değil başka insanlar aileniz dahi sizin yaşamak istediğiniz hayata saygı duymalı. Hata yapacağınıza inanıyorlarsa bunu zaten dile getirirler ama yetişmiş bir genç kızın-erkeğin de kendi hayatını kendinin yönlendirmek istemesinden daha doğal olan bir şey yok. Sizin yerinizde olsam çok çalışır, notlarımı çok iyi tutar üniversitede okurken Erasmus ile herhangi bir ülkeye giderdim. 1 dönem bile olsa dışarıda okumanın tadını alırsınız. Sonra da yüksek lisans için yurt dışını tercih edersiniz. Geleceğiniz için de bu kadar karamsar olmayın. Derslerinize çok çalışır, okuduğunuz bölümle ilgili kendinizi okul dışında da geliştirirseniz çok iyi bir işiniz, kariyeriniz olur. Hayatta başarılar dilerim.