- Konu Sahibi Tarcinli_Kurabiye
Kızlar nerden başlayacağımı bilmiyorum 
Ben alerjik rinit-astım hastasıyım 3 yıldır ilaç tedavisi görüyorum..Geçen sene ellerimde parmaklarımın üstünde minik kırmızı halkalar çıkıp geçiyordu. Başlarda çok kafa yormadım ama artmaya başladı. Önce özel bi hastaneye gittim, Dr. baktı egzema başlangıcı yaz aylarında artış gösterir vs. diyerek bana kortizonlu bi merhem verdi.. Aradan aylar geçti herhangi bi gerileme olmadı tam tersi artmaya başladı ellerimde kırmızı kırmızı yuvarlak halkalar şeklinde çıkıp geçiyordu, 1-2 saat farklı yerinde çıkıyor gidiyordu. Sadi Konuk Eğitim ve Ararştırma B.evler semt polikliniğinden randevu aldım tekrar bi doktora göründüm. Kapsamlı araştırma yapıldı, tüm değerler normaldi fakat tiroid değerlerim hariç
anti tpo değerlerim yüksek, TSH değerlerim düşük çıktı.Bunun üzerine Dr. alerjim için bi ilaç yazdı fakat ellerimde çıkan bu rahatsızlığın tekrar edebileceğini söyleyerek beni tahlil sonucu ile Endokrinoloji - Metobolizma'dan randevu alıp tedavi olmam gerektiğini söyledi.. Bakırköy Devler Hastanesinden bu bölüme randevu alıp sonuçlarımla beraber gittim, Dr. bunun Hashimoto tiroidi olduğunu fakat ileri boyutta olmadığını, ciddi bi durum olmadığını söyleyerek ilaç tedavisine başlamayacığını, 6 ayda 1 kontrole gelmem gerektiğini söyledi.. Bu zaman dilimi içerisinde kızarık ve kabartılar ciddi boyuta ulaşmaya başladı ne yazıkki.. Kullandığım astım ilaçlarıma bağlı olarak geliştiğini düşünerek ilaçlarımı bıraktım
Yine de sonuç alamadım. İlk zamanlar sadece ellerimde çıkan o döküntüler artık ensemde,boynumda,kollarımda,bacaklarımda hatta yüzümde çıkmaya hızla devam ediyor ve ben ne yapacağımı bilmiyorum
2 hafta önce Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittim, Dr. bunun ürtiker olduğunu söyleyerek bir iğne ve krem verdi. İğneyi 1 defaya mahsus ve döküntüler vücudumda çıktığında gidip yaptırmamı söyledi. 2gün sonrasında vücudumda döküntüler meydana geldi ve iğnemi vurdurdum. Fakat 1-2 gün içinde tekrar etti
(
Son olarak yakın bir akrabamız İncirli Ethica hastanesi cildiyesinden memnun olduklarını söyleyip tavsiye edince oraya gittim Cumartesi günü. Dr. Aynı şekilde ürtiker tanısı koyarak ilaç yazdı. Önceki tahlillerimden yola çıkarak buna tiroid değerlerimdeki düşüklüğün sebep olabileceği ihtimalini söyledi.Bu tür rahatsızlıkların tedaviye zor yanıt verdiğini,tekrarlayabildiğini ve inatçı olduğunu fakat elinden geleni de yapacağını söyledi
Tekrar Tsh ve anti-tpo testi istedi. Bununla birlikte selobant testi var ona başlıyorum :S Biraz garip bir test, bağırsaklarda mikrop yada bakteri varlığını gözlemlemek amaçlı..
Şöyle de bir sıkıntı gelişti: Dr.un verdiği ilaçlardan biri atarax, diğeri de claritine diye bir antihistaminik ilaç. Gece yatmadan önce atarax kullandım, sabah kalktığımda yüzüm dahil her yerim kabarcık kıpkırmızı bir halde uyandım
( ve akşama kadar devam etti bu.. İlacın yan etkisi midir anlamadım..Ona ara vermeyi düşünüyorum, claritine düzenli olarak kullanmaya devam edeceğim.. Şimdi tahlil sonuçlarımı bekliyorum doktora vermek için
ve yazarken bile kabarcık kabarcık kaşınıyorum
ilk kez bu kadar şiddetli geçiriyorum bunu ve dayanılmaz bişey
(( Her gören soruyor neyin var ne oldu böyle diye..her yanım bu kırmızı halkalarla dolu ve en kötüsü de 18 MAYIS'ta Nişanım var sadece 19 gün sonra 

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.1 yıldır çözüm bulamadım... Bitkisel çözümler araştırmaya başladım artık. Ne olur yardım edin, bu rahatsızlığı başından geçirmiş ve üstesinden gelmiş olan arkadaşlar var mı?

Ben alerjik rinit-astım hastasıyım 3 yıldır ilaç tedavisi görüyorum..Geçen sene ellerimde parmaklarımın üstünde minik kırmızı halkalar çıkıp geçiyordu. Başlarda çok kafa yormadım ama artmaya başladı. Önce özel bi hastaneye gittim, Dr. baktı egzema başlangıcı yaz aylarında artış gösterir vs. diyerek bana kortizonlu bi merhem verdi.. Aradan aylar geçti herhangi bi gerileme olmadı tam tersi artmaya başladı ellerimde kırmızı kırmızı yuvarlak halkalar şeklinde çıkıp geçiyordu, 1-2 saat farklı yerinde çıkıyor gidiyordu. Sadi Konuk Eğitim ve Ararştırma B.evler semt polikliniğinden randevu aldım tekrar bi doktora göründüm. Kapsamlı araştırma yapıldı, tüm değerler normaldi fakat tiroid değerlerim hariç

Son olarak yakın bir akrabamız İncirli Ethica hastanesi cildiyesinden memnun olduklarını söyleyip tavsiye edince oraya gittim Cumartesi günü. Dr. Aynı şekilde ürtiker tanısı koyarak ilaç yazdı. Önceki tahlillerimden yola çıkarak buna tiroid değerlerimdeki düşüklüğün sebep olabileceği ihtimalini söyledi.Bu tür rahatsızlıkların tedaviye zor yanıt verdiğini,tekrarlayabildiğini ve inatçı olduğunu fakat elinden geleni de yapacağını söyledi

Şöyle de bir sıkıntı gelişti: Dr.un verdiği ilaçlardan biri atarax, diğeri de claritine diye bir antihistaminik ilaç. Gece yatmadan önce atarax kullandım, sabah kalktığımda yüzüm dahil her yerim kabarcık kıpkırmızı bir halde uyandım