“ürünlerimiz helal değildir”

lamelifAmine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
5.154
10.076
298
http://www.helalplatform.com/kfcden-helal-degiliz-aciklamasi.html

KFC yemek zincirinin basın danışmanı Anna Hezel’in açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.
KFC Firması tarafından yapılan en son açıklamada “ürünlerimiz helal değildir” denildi.
Gazete ilanı ile Yapılan açıklamada “Eğer daha önce bir müşterimize ürünlerimiz helaldir denildi ise bu mutlaka o zaman dilimi için doğru bilgidir. Fakat Avrupa birliği düzeyinde verilen yeni kararlar hayvanların daha az acı çekmelerini ve onların kendileri daha hissetmelerini öngörüyor bunu sağlamak adına daha hayvan haklarına saygılı ve kaliteli çalışan firmalar ile birlikte çalışma kararı aldık. Biz ve bütün mal teslimatçılarımız bundan Sonra Avrupa birliğin verdiği kararlar dogrultusunda çalışacağız ve artık kesinikle helal ürün kullanmayacagız.” denildi.

$kfc-helal-degiliz.webp

Acikcasi helal haram et farkini bilmiyorum ama bu demekse ki hayvanlara eziyet ederek kesmekse yani bi zahmet onlar da ayni aciyi tatsin

Bu aciklamaya yalanlama geldi. Haber eski ve dogru degil. Internet sitelerine girerseniz helal et sertifikalarini gorebilirsiniz. Evet faydali bir sey degil. Hatta o kim bilir ne yaginda kizartilan tavuklari agziniza bile surmeyin. Ama helal degil demek cok farkli bir boyut.

hiç birinin helal olduğuna inanmıyorum,hatta eminim.Sadece et de değil,o kadar çok şey yiyoruz ki,yani yediriyorlar ki bize helal olmayan.Allah affetsin ne diyeyim

Helal olmayan et nasil oluyor ki ??

Hele ki tavukta ben de hiç b,lm,yorum. Helal olayı artık pazarlama taktiği haline geldi. Niğde gazozunun üstünde bile helal damgası var. Din alimleri, TSE ve bazı büyüklerimiz tarafından bir takım standartlar konmuş Uygunsan gidip sertifikanı alıyorsun. KFC de buna uygun oldugu gerekçesiyle sertifikalarını almış. Ahan da burda : http://www.kfcturkiye.com/kurumsal/helal-et-sertifikasi/381

Ama akıl var mantık var. Benim için vücuda zarar veren seyler yemek günahtır. Kendime gunahtır. O yüzden fast foodları, hazır yoğurtları, pastorize sütleri haram ilan ettim :72::kkk:

Hele ki tavukta ben de hiç b,lm,yorum. Helal olayı artık pazarlama taktiği haline geldi. Niğde gazozunun üstünde bile helal damgası var. Din alimleri, TSE ve bazı büyüklerimiz tarafından bir takım standartlar konmuş Uygunsan gidip sertifikanı alıyorsun. KFC de buna uygun oldugu gerekçesiyle sertifikalarını almış. Ahan da burda : http://www.kfcturkiye.com/kurumsal/helal-et-sertifikasi/381

Ama akıl var mantık var. Benim için vücuda zarar veren seyler yemek günahtır. Kendime gunahtır. O yüzden fast foodları, hazır yoğurtları, pastorize sütleri haram ilan ettim :72::kkk:

Ben de zayiflicam diye yemiyorum da cidden merak ettim biri aciklarsa sevinirim

Ama cok da guzel be tadi :27: zararli olan ne varsa guzel :27: ben 5 gunluk ara verdim ne istersem yicem ne istersem icicem sonra yine dogal yasama donebilirim :27:

Daha dun gece dusundum kfc siparis etmeyi amaaan cok pahali bu fiyata tavuk mu olur dedim sonra :27:

Dipnot: nigde gazozunu sevmiyorum -.-

Ben de zayiflicam diye yemiyorum da cidden merak ettim biri aciklarsa sevinirim

Ama cok da guzel be tadi :27: zararli olan ne varsa guzel :27: ben 5 gunluk ara verdim ne istersem yicem ne istersem icicem sonra yine dogal yasama donebilirim :27:

Daha dun gece dusundum kfc siparis etmeyi amaaan cok pahali bu fiyata tavuk mu olur dedim sonra :27:

Dipnot: nigde gazozunu sevmiyorum -.-

Ben bayilirim o gazoza :1: tavuklar midemi bulandiriyor ama boyle bisey niye helal olur. Tse buna niye helal sertifikasi verir. Igrenc geliyo o yaglari. Benim tarzim daha cok kebap lahmacun cigkofte ayran salgam raki :1:

Ben bayilirim o gazoza :1: tavuklar midemi bulandiriyor ama boyle bisey niye helal olur. Tse buna niye helal sertifikasi verir. Igrenc geliyo o yaglari. Benim tarzim daha cok kebap lahmacun cigkofte ayran salgam raki :1:

Salgam ve raki :120: cok pis kokuyolar be nasil iciyosun :27:

Biraz arastirip okuyayim dedim ama cok uzucu geldi ya anlatimlar gozlerim filan doldu hasssasim bu aralar ay olen hayvanciklar :(

biliyoruz bunlari zaten…buarada helal demek elektrik filan vermeden kesmeye deniyor..normalde tek tek kesildiginde dua yapilir ve besmeleyle kesilir..ayrica kesimi musluman birinin yapmasi sarttir.

bir cok yerde at esek eti yediriyorlar...yani bu daha neki???

Mc donalds burger king falan filan..bunlari helal mi saniyorsunuz yoksa??

Son düzenleme:
Bence sakıncası yok çünkü Türkiye'de 'helal' sertifikalı satılan gıdaların hiçbirisi zaten sertifikayı hakkıyla almıyor. Şöyle anlatayım Konya'da bir birim var. Üç tane imam orada oturuyorlar. Sen firmanın belgelerini gönderiyorsun onlar da imzalıyorlar. En basit örneği 'helal' sertifikasıyla satılan yumurtalar var ya hani, yumurtaya yem ölçümü yapacak makina Türkiye'de yok. Yani o yumurtayı yumurtlayan tavuğun helal yemle beslenip beslenmediğini kanıtlamak mümkün değil. Helal etler için de aynısı söz konusu. Sertifikalı diye aldığınız etlerin gerçekten usullere uygun beslenen ve dualarla, usullere uygun kesilen hayvanlardan elde edildiğini mi sanıyorsunuz. O yüzden telaşa mahal yok.

Bence sakıncası yok çünkü Türkiye'de 'helal' sertifikalı satılan gıdaların hiçbirisi zaten sertifikayı hakkıyla almıyor. Şöyle anlatayım Konya'da bir birim var. Üç tane imam orada oturuyorlar. Sen firmanın belgelerini gönderiyorsun onlar da imzalıyorlar. En basit örneği 'helal' sertifikasıyla satılan yumurtalar var ya hani, yumurtaya yem ölçümü yapacak makina Türkiye'de yok. Yani o yumurtayı yumurtlayan tavuğun helal yemle beslenip beslenmediğini kanıtlamak mümkün değil. Helal etler için de aynısı söz konusu. Sertifikalı diye aldığınız etlerin gerçekten usullere uygun beslenen ve dualarla, usullere uygun kesilen hayvanlardan elde edildiğini mi sanıyorsunuz. O yüzden telaşa mahal yok.

Keşke herkes onlar gibi açık sözlü olabilse. Bu millet nallı kuzuları helal gıda diye çok yedi.
geçen nazlı kuzular okumuşum yazdığını ne diyo bu diyorum:27::27:
hiç birinin helal olduğuna inanmıyorum,hatta eminim.Sadece et de değil,o kadar çok şey yiyoruz ki,yani yediriyorlar ki bize helal olmayan.Allah affetsin ne diyeyim

Helal olmayan et nasil oluyor ki ??

ben kurbanda kestiğimiz yetirmeye çalışıyorum
ki taşınacağım için bitirmiştim hızl bi şekilde

şimdi 4 aydır evde etim yok

sadece geçenlerde 5 liralık nohuta koyalım diye aldık ama yiyemedim içim almıyor

dönere gelince çok severim
geçen burnumda koktu buram buramm

ismi cismi güzel bi yerde gözümü karattım yedim
her masanın başında tabela vardı helal kesim yapılır diye
çokta temizdi birde kalabalık
güven verdi yedim :56:

ki kaç aydır dışarda yemek yemiyorum 1 seneyi bulmuştur

yoğurda gelince hep doğaldı köydeydim :21: ama ankarada henüz alışamadım almak zorunda kaldım 2 kere falan aldım torba yoğurdumu pazada bi teyzeden alıyorum bi kerede kendim mayaladım sütçüden almıştık sütü

tavuğa gelince 1-2 marka var onları önerdiler kuru yolum diye

diyorlaya canı kaymak isteyen cebinde manda taşır

bizde bi çiftlik kurak bari :27:

büyükşehir iyi hoş ama boş :33:

yıllarca köyden kurtulmak istedim

tamam evim güzel ortam güzel şükürler olsun
ama doğal sağlıklı hiçbişey yok :50:

birazda gidersem tüm hayatımı anlatırım :27:sustum ben:27::1:

geçen nazlı kuzular okumuşum yazdığını ne diyo bu diyorum:27::27:

ben kurbanda kestiğimiz yetirmeye çalışıyorum
ki taşınacağım için bitirmiştim hızl bi şekilde

şimdi 4 aydır evde etim yok

sadece geçenlerde 5 liralık nohuta koyalım diye aldık ama yiyemedim içim almıyor

dönere gelince çok severim
geçen burnumda koktu buram buramm

ismi cismi güzel bi yerde gözümü karattım yedim
her masanın başında tabela vardı helal kesim yapılır diye
çokta temizdi birde kalabalık
güven verdi yedim :56:

ki kaç aydır dışarda yemek yemiyorum 1 seneyi bulmuştur

yoğurda gelince hep doğaldı köydeydim :21: ama ankarada henüz alışamadım almak zorunda kaldım 2 kere falan aldım torba yoğurdumu pazada bi teyzeden alıyorum bi kerede kendim mayaladım sütçüden almıştık sütü

tavuğa gelince 1-2 marka var onları önerdiler kuru yolum diye

diyorlaya canı kaymak isteyen cebinde manda taşır

bizde bi çiftlik kurak bari :27:

büyükşehir iyi hoş ama boş :33:

yıllarca köyden kurtulmak istedim

tamam evim güzel ortam güzel şükürler olsun
ama doğal sağlıklı hiçbişey yok :50:

birazda gidersem tüm hayatımı anlatırım :27:sustum ben:27::1:

Ama hala helal et nasil oluyor anlatan cikmadi ya :1:

canım gıda işletmelerinin helal sertifikaları var ama her biri baska ürüne özel mesela . bu çiğköfte vs ürünlerde bulyon mısırözü yağı olmaması bir helal kriteri .. yani mantığı ne dersen çok mantığı yok ..et olarak ta islama göre yasak olmayan etler (domuz vs ) olmadığına dair birde islami şartlara uygun kesildiğini hayvanların uygun beslendiği vs anlatan bir şey:) tabi bu belgeye sahip olmak biraz insanlara hoş görünme çabası bence HELAL kavramı ister istemez etkiliyor tüketiciyi.

Son düzenleme:
Etin İslami usulllere göre yani besmele çekilerek kesilmesi işlemi en basit haliyle...
Kırmızı et/tavuk/hindi gibi hayvanlar için Helal et kavramı geçerlidir bildiğim kadarıyla sadece balık için "helal" sertifikasına ihtiyaç yoktur çünkü denizden çıkınca zaten ölüyorlar yani insanoğlu onu kesip öldürmüyor
Bir ara yurtdışına çıkmıştık orada helal et satan kasaplardan alışveriş ederdik yani müslüman kasaplar. Dışarıda yemek yerken de bir arkadaşım balık yiyebilirsin onda helal kavramı aranmaz demişti oradan hatırlıyorum.
Ayrıca pastörize süt neden haram olsun ki? Isıl işleme tabii tutulması haram yapmaz evde kaynatılan süt de bir nevi dezenfeksiyon işlemidir ki pastörizasyonda besin değerleri daha iyi korunur.

et kesiminin belli şartları vardır just

mesela en basitinden kişileri kendi beslediği tavuğu kesecekleri düşünülürse

3 gün kafesten çıkarmaz ve sadece yem yedirirsin çimlerde yaydırmazsın diye biliyorumm

netten daha tutarlı bilgi aktarayım diye baktım ama bulamadım

benim herif evde olaydı sorardım :29:

birde kuzu inek koyun islami esaslara uygun kesildiyse

hayvan hastalıklı değilse yada ölmüş hayvanı kesip yedirmiyolarsa helal olur herhalde

he bide hela olup olmamasını nedne sordun dalga geçmek için mi yoksa gerçekten merak edip ilgilendiğin için mi ??

yanlız canım helal sertifikası ile günah vs olayı çok alakalı değil mesela genetik modifiye organizmalar da helal sayılmıyor yani baya geniş olay.. insana zarar veren birşey diye düşünüldüğünden gerçi gdo zararlı mı kanıtlanmadı bile. hatta bakanlık belli limite müsade etti son yasayla ne yazık ki.....

et kesiminin belli şartları vardır just

mesela en basitinden kişileri kendi beslediği tavuğu kesecekleri düşünülürse

3 gün kafesten çıkarmaz ve sadece yem yedirirsin çimlerde yaydırmazsın diye biliyorumm

netten daha tutarlı bilgi aktarayım diye baktım ama bulamadım

benim herif evde olaydı sorardım :29:

birde kuzu inek koyun islami esaslara uygun kesildiyse

hayvan hastalıklı değilse yada ölmüş hayvanı kesip yedirmiyolarsa helal olur herhalde

he bide hela olup olmamasını nedne sordun dalga geçmek için mi yoksa gerçekten merak edip ilgilendiğin için mi ??

Ask olsun neden dalga geceyim merak ettim :26:

Back
X