• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Usandım artık :(

Ya kızlar arkadaşımla konuştum şimdi.
Ki 7 yıllık dostumdur kendisi, anlattım böyle böyle diye.
Oda bende de oluyo bazen 60tan geriye sayıyorum mesela yolda yürürken falan dedi.

Sanırım bu herkeste olan normal birşey.

Oda bende de oluyo bazen 60tan geriye sayıyorum mesela yolda yürürken falan dedi.

arkadaşınız neden 60 dan geriye sayıyormuş bunu da söyledi mi?

Sormadım fakat sanırım çok yaygın birşey bu?
Sorduğum ilk kişide de benzer şeyler olunca böyle düşündüm.
Yanlış mı düşünüyorum yoksa?

Her insan ufak tefek şeylere takabilir bu normal görülebilir, ama bu takıntı yaptığı şeyin geçmesi için belirli davranışlar sergiler ve bunu yapmaya sürekli devam ederse bu onu takıntı hastalığına götürür, sizin ki ne derece bilmiyorum ama tavsiye olarak taktığınız ve bunlar geçsin diye yaptığınız davranışları bir an önce bırakın :34: eğer baktınız baş edemiyorsunuz o zaman doktora gidin...

Bunun icin psikiyatriste gerek yok bence.
Psikolog da cok lazim degil ama ferahlayip icinizi dokmeniz iyi olabilir.

Samsung NOTE 2 ile gönderildi.
Laodike'den sevgilerle.♥♥

Kızlar ben sürekli takıntı yapıyorum şöyle anlatayım;
mesela yürüyorum veya başka bir işle meşgulüm yada herhangi bir zaman
aklıma benim düşünmediğim ama farklı düşünceler geliyo ve on o düşüncenin geldiği
zaman yaptığım hareketi tekrarlıyorum yani o düşüncenin geldiği saniyeyi tekrar yapıyorum..
ve sürekli gülünce 2 baş parmağımı yanağıma götürüyorum öyle gülüyorum.
başka bir takıntıda mesela kırıcı şeyler söylemesem bile bana kırıcı gibi geliyo ve sürekli 'özürdilerim, affetin mi ? '
kelimesini kullanıyorum bıktım artık napmalıyım ? ne yapsam da geçmiyor yapmayacağım diye birsürü yemin ettim
yinede yaptım bıktım artık :5:

Öncelikle kesinlikle ve kesinlikle okb(obsesif kompulsif bozukluk) yaşıyosunuz.bir psikiyatr e gözükürseniz ilk seferde teshis koyacaktır.psikoterapi alırsanız düzelirsiniz.Bu tarz psikolojik sorunlar hava al geçer,kişisel gelişim kitabı oku geçer şeklinde çözülemez uzmana gözükmezseniz dahada ilerler..sizin yaşadığınız şeye kompülsiyon deniliyor tabiki doğrusunu uzman söleyecektir en kısa zamanda gidin kötüleşmeden..

Gülerken iki baş parmagınızı yanagınıza götürüp nasıl gülüyosunuz ya :53: ilginçmiş gerçekten. Takıntılar için psikyatriste giderseniz çözüme ulaşırsınız, ihmal etmeyin..

bende eskiden yolda cizgilere basmadan yürümeye calısırdım. cizgiye basınca icim rahat etmezdi.
bi koluma iki tane bileklik taktıysam digerine de iki tane takmadan icim rahat etmezdi.
su an bunlar gecti artık öyle takıntılarım yok.
ama hala kapı aralıksa kapatırım, cekmece yarım acıksa kapatırım, icim rahat etmez benimde.
yazan bazı arkadasların daha ileri derecedeymis.
bence ilerlemeden doktora gidilebilir.

Son düzenleme:
Geçen ocak açık kalmış alarm öttü.
O günden beri ocak kontrolu başladı bende.
Kapattığımı biliyorum ama yok ille gidip bakıcam.
Yataktan kalkıp bakıyorum tekrar.
Dün heryeri kontrol edip çıkmama rağmen,
akşam arkadaşımda kalamadım.
Ya yangın çıkarsa, biri girerse diye gece 12de kalkıp koşa koşa eve geldim :5:

Bende öyle ocağı kapattığımı biliyorum ama sürekli içimden
birileri ocak açık diyor rahatlayamıyorum ..

Ne takıntılar var bende benim gibi takıntıları olan
yok diye düşünüyordum .. şaşırıyorum böyle şeylere.

bende eskiden yolda cizgilere basmadan yürümeye calısırdım. cizgiye basınca icim rahat etmezdi.
bi koluma iki tane bileklik taktıysam digerine de iki tane takmadan icim rahat etmezdi.
su an bunlar gecti artık öyle takıntılarım yok.
ama hala kapı aralıksa kapatırım, cekmece yarım acıksa kapatırım, icim rahat etmez benimde.
yazan bazı arkadasların daha ileri derecedeymis.
bence ilerlemeden doktora gidilebilir.

Neler neler var geçtiğine sevindim sizin için çok gıcık birşey ya

Gülerken iki baş parmagınızı yanagınıza götürüp nasıl gülüyosunuz ya :53: ilginçmiş gerçekten. Takıntılar için psikyatriste giderseniz çözüme ulaşırsınız, ihmal etmeyin..

Evet öyle yaparken bide 4 parmağımı yumruk şeklinde tutarak diğer elimin avucuna vuruyorum

tedavi olmayı düşünmelisiniz, takıntılar herkeste vardır ama kimisi o takıntıyı gerçekleştiremediğinde huzursuz olur, sizinki o cinsten.
benim de basit takıntılarım var ama hayatımı onlara göre şekillendirmiyorum, olsa da olur olmasa da olur.
herkeste var diyerek normalleştirmeyin.
bir yakınım var, aslında çok severim ama görüşmek istemiyorum artık.
1 saat oturuyorsak bir saat boyunca özür diliyor, kırılmadın, yanlış anlamadın değil mi diyor.binlerce kez.
artık sohbeti bırakıp ona kırılmadığımı anlatmaya çalışıyorum.
çay veriyor mesela, sıradan vermeye başlıyor, en son bana verdiyse bunun için yüzlerce kez özür diliyor.
çok ama çok bunalıyorum. sizin yaptığınız da buna benzer bir şey sanırım.
bir de o gülme şeklini hiç anlayamadım, çok ilginç:26:

tedavi olmayı düşünmelisiniz, takıntılar herkeste vardır ama kimisi o takıntıyı gerçekleştiremediğinde huzursuz olur, sizinki o cinsten.
benim de basit takıntılarım var ama hayatımı onlara göre şekillendirmiyorum, olsa da olur olmasa da olur.
herkeste var diyerek normalleştirmeyin.
bir yakınım var, aslında çok severim ama görüşmek istemiyorum artık.
1 saat oturuyorsak bir saat boyunca özür diliyor, kırılmadın, yanlış anlamadın değil mi diyor.binlerce kez.
artık sohbeti bırakıp ona kırılmadığımı anlatmaya çalışıyorum.
çay veriyor mesela, sıradan vermeye başlıyor, en son bana verdiyse bunun için yüzlerce kez özür diliyor.
çok ama çok bunalıyorum. sizin yaptığınız da buna benzer bir şey sanırım.
bir de o gülme şeklini hiç anlayamadım, çok ilginç:26:

Yok allaha şükür benimki hayatımı o kadar etkilemiyor
ama 2 ay önce çok yapardım bu aralar hafifledi biraz.

yanlış bilgi vermeyin lütfen psikolog kesinlikle ilaçlı tedavi etmez zira böyle bir yetkiside yok zaten psikiyatri servisi ilaçlı tedavi yapar gerek duyduğunda. bence önce psikologa görünmelisiniz emin olun sizin ki gibi binlerce vaka ile karşılaşmıştır onlar zaten bi sonuç alamazsanız psikiyatriye gitmenizi söylerler size.:49:

Kusura bakmayın ben yanlış bılıyormusum demekkı hatamı duzelttıgınız ıcın ayrıca teşekkür ediyorum. Arkadaşı yanlış yonlendırıyormusum az daha.

Back
X