Robot süpürge veya sessiz süpürge öneririm; robotu siz evde değilken çalıştırabilirsiniz, ötekini eve geldiğinizde saat çok geç dahi olsa kullanabilirsiniz. Haftanın 6 günü okula staja işe gittiğimde şöyle bir program uygulamıştım. Günde 15 dakika temizlik, her gece yatmadan en fazla 10 dakika ortalık toparlama, bulaşıkları düzenli yıkama (kullanır kullanmaz yıkama ya da makineye yerleştirme). Günde 15 dakika temizlik programı şu şekilde, ihtiyaçlara göre değiştirilebilir fikir olsun diye yazıyorum. Evinizin büyüklüğüne göre 30 dakikaya kadar arttırılabilir, ama daha fazla değil.
Pazartesi: toz alma, Salı: Süpürge & yer silme, Çarşamba: çamaşır-evdeki küçük işler (karmakarışık duran sizi rahatsız eden bir çekmece vs ertelenen işler) Perşembe: banyo Cuma: mutfak Cumartesi: boş gün Pazar: Havlu ve çarşafları yıkayıp yenilerini serme
Robot süpürge alırsanız da süpürme gününü boş gün ya da iki haftada/ayda bir cam silme olarak değiştirebilirsiniz
Evciliniz veya çocuğunuz olup olmadığına göre de değişir gerçi, bende kedicik olduğu için 15 dakika temizlik yapıp her gün ya da 2 günde bir evi süpürüyordum :)