üst kat komşu bizi delirtmeye yemin etmiş olmalı

Yok çocuktur yaparcılar geldi . Evet çocuktur yapacak . Hoplayıp zıplar ama bunun da bir sınırı olmalı . Hunharca koşturup görmezden gelindiğine adımm gibi eminim . Benim huzurum kaçıyorsa kusura bakmayın herkes dikkat edecek . Ayrıca çocukları 1-4 arası çıkarıp istediğiniz kadar enerjilerini attırabilirsiniz dışarda . Ben en üst kata taşındım böyle düşüncesiz insan demek istemiyorum oluşumlar yüzünden üstelik hamileyken ve uykusuz sabahlara kadar oturmaktan sağlığım bozulmuşken taşındım . Sebep çocuk değildi yetişkinlerdi. Sabaha kadar ayak sesi itme çekme süpürge tabi çocukta vardı ama o rahatsız etmezdi o kadar . Eşimle ikimiz sinir hastası olduk uykusuz üstelik ben hamileyken . Kaç kez güzel uyardık yok uyarmadan da anlamaz bu oluşumlar . Benim de şimdi çocuğum var 3.5 yaşında parkta enerjisini attırıyorum istediği kadar koş oyna . Evde artık 3.5 yaşında çocuk bile dikkat ediyor . Koşarsam alttaki komşumuz rahatsız oluyor diyor . Arada tabi koşma zıplama oluyor ama o 3.5 yaşındaki çocuk bile sınırını biliyor çünkü biz öyle yetiştirdik çünkü zamanında neler çektiğimizi biliyoruz . Yok çocuktur yapar diye bir şey yok ! O seninn yetiştirme tarzın . Şimdi ooo çocuğu baskılaşmışsın diyenler çıkacak, asla hep eşimle ben konuştuk . Anlattık .Çünkü zamanında neler yaşadık ben biliyorum Ve çocuğumu da ona göre yetiştiryorum .Ben bu pandemi döneminde evimde huzurla oturamayacaksam nereye gideyim . Dağlara mı çıkalım . Müstakil eve çık o zaman diyorlar imkanım olsa zaten saniye durmam . Yaşayan bilir bunu ancak .
Şöyle anaları alınlarından öpesim geliyor. 😍 sizin gibi evlat yetiştirenlere ihtiyacımız var. Herkes düşüncesizlikten kabalıktan şikayetçi ama o herkes karşısındaki insanları ne kadar düşünüyor tartışılır.

Evimizin burada yürüyüş ve park alanı var. Saat 1’de uyuyor, 2.30’ta kalkıyor. 4-4.30’a kadar yine geziyoruz. Evet ben çok yoruluyorum bütün herşeyi yetiştirmek için ama oluyor gördüğünüz üzere.
o size uyduğu için oluyor. Herkesin çocuğu bu şekilde uyumuyor veya herkes evde değil çalışan insanlar da var.
Verdiğiniz tavsiye size özel.

valla benim de 4 yaşında kızım 5 aylık da oğlum var. inan ben de bıktım usandım hergün koşma demekten içim çıkıyor çocuğa bağırıp ağlıyorum arkasına. Bazen üstümü sağa sola çekip saçlarımı yoluyorum. ne kadarına inanırsınız bilmem ama gideyim annem de yaşayayım onlar giriş katta oturuyorlar diye düşünüyorum bu sefer eşimi ne yapıcam diyorum. Koronaya küfrediyorum ikinci çocuğumu kızımı anaokuluna gönderirim 4 yaş ara ideal diyerek doğurdum. 4 aylık hamileydim hastalık çıktı.Bebeyle ilgilenirken öbürü at koşturuyor. Alt komşum hemşire ve gündüz uyuyor.ÜST KOMŞULAR DA ÇIKMAZ DA!

Bakalim yegeniniz 2/3 yasina geldigi zamanda bu ve benzeri yontemler ise yaracayacakmi. 9 aylik bebegi herkes zapteder. Ayrica ailenin her direktifine uyan bir cocuk utopik bir cocuktur yada anne/babanin sihirli degneyi vardir. Yada biz ebeveynlik ve otorite kurma konusunda çuvallamisiz.
Pardon da siz benim mesajımı neden üzerinize alınıyorsunuz ?
5 yaşında da yeğenim var 1,5 yaşında da,onlar da aynı şekildeler “aşağıda yaşlı teyze var hasta,koşma” diyince “yazık teyzeye” diyorlar hatta 5 yaşındaki süpürge çalıştırınca anneme “anane ses yapma teyze hasta” diyor.Bunun için sihirli bir değneğe ya da ütopik çocuk olmaya gerek yok yetiştirme tarzı önemli.

Şu çocuk koşsun ne var diyenleri anlamıyorum kardeşim kimse kimsenin o saatte gürültüsünü çekmek zorunda mı? Gündüz koşsun eğlensin ona kimse bişey demez ama belli bir saatten sonra ne koşması allah aşkına hiç mi apartman kültürü bilmiyorsunuz kimseyi rahatsız etme lüksünüz yok benim de 1.5 yaşında kızım var biz bile uyarıyoruz belli bir saatten sonra. Enerjilerini gündüz atamıyorlar da gece tepinerek mi atıyorlar bu nasıl genişlik aklım almıyor. Siz sabah geç uyanmak için çocuklarınızı geç yatırıyor olmayasınız. Üstelik sabah işe giden insanlar var yatağa yatıyorsun yukarıda oradan oraya koşan çocuk var biraz saygı diyorum sadece lütfen çocuklarınızı belli bir saatten sonra koşmasına müsaade etmeyin örnek gece 12,1...

5 yaşında da yeğenim var 1,5 yaşında da,onlar da aynı şekildeler “aşağıda yaşlı teyze var hasta,koşma” diyince “yazık teyzeye” diyorlar hatta 5 yaşındaki süpürge çalıştırınca anneme “anane ses yapma teyze hasta” diyor.Bunun için sihirli bir değneğe ya da ütopik çocuk olmaya gerek yok yetiştirme tarzı önemli.
Size sonuna kadar katılıyorum.

9 aylik bebek onun daha 2 yas sendromu var 3 yas inadi var erken konusmayin bence😅
Nesi olursa olsun sonuçta altımızda,üstümüzde,sağımızda solumuzda insanlar var.Apartmanda yaşıyoruz.Bu onları rahatsız etmek için bahane değil.Yan komşunun torununa daha geçen gün doğum günü partisi yaptılar epey bi çocuk geldi,kadın partiden önce kapıya geldi sizin salonla bitişik odada doğum günü yapacağız sizde hasta falan yok değil mi ses olacak biraz kusura bakmayın dedi,partiden sonrada pasta getirip çok ses yaptıysak hakkınızı helal edin dedi gitti.Bu tarz durumlarda komşuya gidip durumu anlatmak,gerekirse özür dilemek,helalleşmek zor olmada gerek.

valla benim de 4 yaşında kızım 5 aylık da oğlum var. inan ben de bıktım usandım hergün koşma demekten içim çıkıyor çocuğa bağırıp ağlıyorum arkasına. Bazen üstümü sağa sola çekip saçlarımı yoluyorum. ne kadarına inanırsınız bilmem ama gideyim annem de yaşayayım onlar giriş katta oturuyorlar diye düşünüyorum bu sefer eşimi ne yapıcam diyorum. Koronaya küfrediyorum ikinci çocuğumu kızımı anaokuluna gönderirim 4 yaş ara ideal diyerek doğurdum. 4 aylık hamileydim hastalık çıktı.Bebeyle ilgilenirken öbürü at koşturuyor. Alt komşum hemşire ve gündüz uyuyor.ÜST KOMŞULAR DA ÇIKMAZ DA!
anlıyorum sizi.
ben bu durumlar sebebi ile şuan anaokuluna gönderiyorum. herkes göndermeye veya gönderemeyebilir saygı duyuyorum.
çocuklar durmaz ona da tamam. ama en azından insan gördüğünde, bakın kapıma gelsin de demiyorum en azından gördüğünde kusura bakma durmuyorlar der. yada ben gittiğimde kapısına kavgaya başlamak yerine bir küçük de olsa mahcubiyet hisseder.
bende ozaman derim ki 'kadın haklı mehcupta oldu keske gitmseydim' veya 'iyi niyetli elinden geleni yapıyor'
fakat hiçbiri yok

o size uyduğu için oluyor. Herkesin çocuğu bu şekilde uyumuyor veya herkes evde değil çalışan insanlar da var.
Verdiğiniz tavsiye size özel.
Tamam da her ebeveyn koşulunu uydurmak zorunda yani. Normalde uyku saatleri farklıydı, değiştirdim. Gündüz uykusunu azalttım. Yani şimdi burada herkes kendi çocuğunun düzenini kendi ayarlayacak bir zahmet. Ayrıca ben de çalışan bir kadınım. Çalışma düzenim esnek sadece. Ben de evde değilim yani. Babayla dönüşümlü yapıyoruz herşeyi.

Ya pandemi diyorlar da pandemi olalı 10 ay oldu sadece. Bundan öncesinde yasak mı vardı sanki, şu konuya gürültü şikayeti ile yazanların çoğu için öncesinde de aynı durum vardı, yine aynı gürültüye maruz kalıyorlardı. İnsanca yaşamayı bilmiyor bazıları. Çocuktan ziyade ebeveynleri de zaten gürültücü oluyor.
ebeveyn gürültücü olduğundan dolayı çocukta öyle oluyor.
çünkü anne babaya göre yaptıkları gürültüde bir sıkıntı yok.
çocuk tek başına idrak edemez ki birinin küçük yaşta bunu ona öğretmesi aşılaması lazım. çocuklarla konuşunca geçerli bir sebep sununca anlıyorlar. yaşı kaç olursa olsun

ikisi çelişmedi mi

12 de çıkıyorsanız izin saati dışıdır zaten

keza 4.30 da eve dönüyorsanız da

amacım şahsınızı eleştirmek değil de kurallara uyuyorum diyen dahi bir- iki saat çekiştirince bir şey olmaz gözü ile bakıyor

bir çok kişi diyor ki bizim buralar kalabalık değil

ama işte herkes kalabalık değil diye çıkınca kalabalık oluşuyor

kural net 10-13 büyüklerin, 13-16 küçüklerin

74 yaşındaki babam doktor randevusunu dahi bu saatlere göre alıyorsa çocuklar da 13 ten önce çıkmamalı
Allah aşkına yarım saat bazen aksıyor, bazen aksamıyor. Yani bence çelişen bir şey yok. Dakik olmak mecburiyetinde miyiz? İzin saatleri dışında çıkarmıyorumdan kastım sabah 9-11 arası bize çok uygun parka gitmek için ya da akşammış 4-6 arası rahat rahat gezdirebiliriz ama bu saatleri tercih etmiyoruz demek istiyorum. Abartmaya gerek yok yani.

Allah aşkına yarım saat bazen aksıyor, bazen aksamıyor. Yani bence çelişen bir şey yok. Dakik olmak mecburiyetinde miyiz? İzin saatleri dışında çıkarmıyorumdan kastım sabah 9-11 arası bize çok uygun parka gitmek için ya da akşammış 4-6 arası rahat rahat gezdirebiliriz ama bu saatleri tercih etmiyoruz demek istiyorum. Abartmaya gerek yok yani.

bana kalırsa evet, dakik olmak mecburiyetindeyiz

bir kural varsa uyulur

yoksa bir zamanların başbakanı gibi Anayasa'yı bir kere delmekle bir şey olmaz deriz, bu mantık alır yürür

bu arada oğlumun okulu sırf dışarı çıkış saatleri için düzenleme yaptı, dersleri sabah erken başlattı ki 14.30 da ders bitsin de en azından 1,5 saat kadar çıkabilsinler diye

aman dersten sonra çıkın, yarım saat geç gelseniz eve kimse bir şey demez şeklinde bir yaklaşım sergilemedi

Şöyle anaları alınlarından öpesim geliyor. 😍 sizin gibi evlat yetiştirenlere ihtiyacımız var. Herkes düşüncesizlikten kabalıktan şikayetçi ama o herkes karşısındaki insanları ne kadar düşünüyor tartışılır.
Ah arkadaşım neler çektim bir Allah bir eşim biliyor. İnan hafta sonları kayınvalidem de ya da otelde kalıyorduk . Az biraz uyku biraz sessiZlik için .kavga kıyamet eşim katil olacaktı . Polislik davalık derken taşındık . Hamile halimle üstelik riskli gebelik ev taşıdım hem de çok sevdiğim evimi bunlar yüzünden bu yaratıklar yüzünden . Bu da kul hakkı bence . Hakkımı asla helal etmiyorum. O günler aklıma geldikçe ürperiyorum çok iyi anlıyorum ,üst kata taşındım bir nebze rahata kavuştum .

Yetiştirme tarzı da önemli fakat çocuğun karakteri de neyse o oluyor... Bende çocuklarımı sürekli uyarırım.. bağırmayın koşmayın diye....insanları rahatsız etmeyin,,merdivenlerde koşmayın diye....ama çocuğum sanki özellikle yapar gibi bir yere gitmek için kapıyı açınca bağırmaya başlıyor...sus demekten sinir sistemim bozuldu artık

ebeveyn gürültücü olduğundan dolayı çocukta öyle oluyor.
çünkü anne babaya göre yaptıkları gürültüde bir sıkıntı yok.
çocuk tek başına idrak edemez ki birinin küçük yaşta bunu ona öğretmesi aşılaması lazım. çocuklarla konuşunca geçerli bir sebep sununca anlıyorlar. yaşı kaç olursa olsun
Kesinlikle öyle. Üst katta oturan canlılar (insan demeye dilim varmıyor) benim iki katım yaşındalar. Çocuğun gürültüsünü geçtim kendi gürültüleri, son ses tv, geç saatlerde erken saatlerde eşya çekme sesi sürekli yere bir şey fırlatma, koşma, makine sesi, konuşmaları var. Ben artık evimden nefret ediyorum. Uyuyamıyorum geceleri. Kendileri geç yatıyorlar erken kalkıyorlar. Huzur diye bir şey bırakmadılar insanda. Bir şey silkeleme vs gibi kısımları yazmıyorum bile. Şimdi bu görünüşü insan olan canlılar kendi çocuklarına toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini mi öğretecek? Kendileri eğitilmemiş ki çocuklarını nasıl eğitsinler?

Yetiştirme tarzı da önemli fakat çocuğun karakteri de neyse o oluyor... Bende çocuklarımı sürekli uyarırım.. bağırmayın koşmayın diye....insanları rahatsız etmeyin,,merdivenlerde koşmayın diye....ama çocuğum sanki özellikle yapar gibi bir yere gitmek için kapıyı açınca bağırmaya başlıyor...sus demekten sinir sistemim bozuldu artık
Haklısınız,her çocuğun karakteri bambaşka.Çocuk bu elbette gürültüsü olacak,bağıracak,kahkaha atacak,koşup oynayacak kimse sus pus olsun lal olsun demiyor zaten,ama sabah 09:00’dan önce akşam 22’den sonra abartılı şekilde gürültü olmamalı.Bizim üstte tam 4 çocuk var gündüz koşuyorlar bağırıyorlar bir şeyler düşürüyorlar çığlık kıyamet,hatta bazen bizim bebek öğle uykusundan onların sesine uyanıyor,ama babaları öyle güzel eğitiyor ki duyuyoruz “koşma saati bitti herkes köşesine” diye bağırıyor,akşam 10 oldu mu ses seda kesiliyor,karşılaşınca “kusura bakmayın bugün yine çok azdı bizimkiler” diyor adamın bu düşünceli davranışı bu kibarlığına gün içinde olan sesleri kimse duymuyor evde..Burada herkes çocuklardan çok “ama çocuk napalım bağlayalım mı” diye pişkin pişkin yapılan yorumlara tepki gösteriyor.Kapıyı açınca sizinki bağırıyorsa bağırsın 5-10 saniyelik sese niye kendinizi sinir ediyorsunuz ki merdivenlerden inerken çıkarken illa ki ses olacaktır bunlar çocuk sonuçta sürekli hareket istiyorlar.Kısa süreli gürültülere kimse bir şey dememeli.Ama 1 saat aralıksız kimse tepesinde gümbür gümbür ses istemez.Hastası var,uyuyanı var,işe gideni var,ders çalışanı var.Ama bazı anne babalar bunu görmek istemiyorlar.Çocuktur diye kendilerinin sonsuz hakka sahip olduğunu düşünüp herkesten böyle davranmasını bekliyorlar.Haliyle çatışmalar kavgalar çıkıyor.

Nesi olursa olsun sonuçta altımızda,üstümüzde,sağımızda solumuzda insanlar var.Apartmanda yaşıyoruz.Bu onları rahatsız etmek için bahane değil.Yan komşunun torununa daha geçen gün doğum günü partisi yaptılar epey bi çocuk geldi,kadın partiden önce kapıya geldi sizin salonla bitişik odada doğum günü yapacağız sizde hasta falan yok değil mi ses olacak biraz kusura bakmayın dedi,partiden sonrada pasta getirip çok ses yaptıysak hakkınızı helal edin dedi gitti.Bu tarz durumlarda komşuya gidip durumu anlatmak,gerekirse özür dilemek,helalleşmek zor olmada gerek.
o bir günlük olaganin disinda bir organizasyon benim bahsettiklerim ise olagan ve uzun suren surecler.Her gun cocuklariniz gurultu yapiyor diye kapida beliren bir komşunuz olsa ne yaparsaniz.Empatiyse o da empati.Bence cocuk sesini sikayet etmek cok abes annesi babasi ozellikle gurultu yaptirmiyor ya emin olun onlar da sakince otursun resim yapsin kitap okusun ister ama oyle bi dunya yok.Belki tek cocuk daha sakin ve uslu olabilir ama cok cocuklu bir evde sakinlik dusunemiyorum

Kesinlikle öyle. Üst katta oturan canlılar (insan demeye dilim varmıyor) benim iki katım yaşındalar. Çocuğun gürültüsünü geçtim kendi gürültüleri, son ses tv, geç saatlerde erken saatlerde eşya çekme sesi sürekli yere bir şey fırlatma, koşma, makine sesi, konuşmaları var. Ben artık evimden nefret ediyorum. Uyuyamıyorum geceleri. Kendileri geç yatıyorlar erken kalkıyorlar. Huzur diye bir şey bırakmadılar insanda. Bir şey silkeleme vs gibi kısımları yazmıyorum bile. Şimdi bu görünüşü insan olan canlılar kendi çocuklarına toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini mi öğretecek? Kendileri eğitilmemiş ki çocuklarını nasıl eğitsinler?
Off sanki benim üst kattakilerden bahsettiniz aynılar resmen. Bir de bizimki dayakçı üstelik geçen gün 20 küsür yaşındaki kızını dövdü😕 Bende kaç gündür diyorum yazık bir de bu insanlar çocuk yetiştiriyor diye. Şimdi gel onun yetiştirdiği çocuktan hayır bekle.

Back
X