• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üst komşu laneti çıldırmak üzereyim!

Bana nedense ürkütücü geldi sabahtan geceye esya tasirlar gibi cok gürültülü ses cikartmalari :KK64::KK17:
Bizim üst komsularda elinde testere gecenin yarisi birsey kesiyorlardi ses acik ve netti .. :KK47:

Daha önce apartmanda yaşadım. Alt komşum Koreliydi. Çok kibar insanlar. Eğer onların yerinde bir Türk olsaydı kesin aramızda tatsızlık çıkardı. İster isTemez çok gürültümüz gitmiştir. Çocukları eğitmek zor bu konuda. Koşma diyordum koşuyorlardı,zıplama diyordum ben lafımı geçirene kadar aşağıya ses kesin gitmiş oluyordu. Hele kalabalık misafir geldiğinde, evde parti falan olduğunda tüm çocuklar tabiri caizse at gibi koşuyorlardı. Baktım olmuyor bahçeli eve çıktım. Şimdi büyüdÜler artık koşuşturmuyorlar ama o dönem anlayamıyorlardı. Belki konşunuzda çocuğuna söz geçiremiyordur. Sonuçta kimse bilerek komşusunu rahatsız etmek istemez. Apartmanların yalıtımları çok kötü. Eğer çok hassassanız işiniz zor.
Ben çocuğa söz geçirilmeyeceğinim farkındayım, kendileri de sürekli eşya çekiyor ve güm güm yere basıyor. Yetişkinse eşya çekme saatini de bilir kendi yürüme sesini de ayarlayabilir bence. Dediğim zaten çocuğa söz geçiremiyor, kendini de ayarlayamıyor.. ya da işine gelmiyor dikkat etmek.

Bazı binalar çok ses geçiriyor .
Yukarda aksırsalar aşağıya duyuluyor ..
Ses yalıtımı olan bir yere taşının ..

Dolunmayacak gibi değil ki :kahve:yönetici olmanız süper olmuş bende yönetici olsam bi pano yapacağım girişe, herkes üst katta tepinen komşularının adını yazsın :63:

Bir de unuttum bak, tüm komşuların olduğu bir whatsapp grubu kurdum. Bir problemi olan yazıyor ve herkes okuyor :)

Yani ben de cok buyuk bir problem goremedim, insanlarin , yurumesi ve esya cekmesi normal seyler.
Siz hamilelik hassasiyetiyle biraz daha fazla duyuyorsunuz galiba. Benim alt komsum sizde olsaydi neyapardiniz merak ediyorum. Hergun ya seks yapip bagirip inliyorlar ( erkek ve kadin ikisi de) ya kavga kufur edip,esyalar firlatip, kapilari carpiyorlar , (yine ikisi de) Dun saat 22:30 dan 24:30 a kadar kavga vardi , bu gece de seks gurultuleri olacak yani . Kapilarina not biraktim bu bina 44 yillik eski bina ses yalitimi yok dikkat edin biraz diye daha beter bagirmaya inlemeye basladilar. Yanindaki dairede oturankar polis cagirdi kavgalrdan birkacinda polis gelince "yok birsey azicik sesimiz yukseldi ama oyle cok buyuk bir kavga falan yok " diyip yolluyorlar. Kisaca cok daha beterleri var takmayin kafaniza, bebeginiz olunca sizde onlari uyutmuycaksiniz nasilsa ;)

senelerdir aynı evdeyız ben cok seslicene bi insanımdır gülmemde kavgamda seslidir neyse gecen gece uyuyoruz beni tabi uyku tutmadı erken uyuyamam saat 3 bi ses geliyo derinen dedim acaba esimmi horluyo kulak dayadım degil biraz daha dinledim altta katımızdakide yatak odası ve adamın horlama sesi geliyo yuhh dedim yaaa ev cok ses geciriyo tabi bide gecenin sessizligid e var

valla evler oyle bende öyle gündüz ses yaparım yani müzik acarım oynarım gün yaparız kızlar gelir ama biri kapıma gelse direk derim yani rahatsızsan müstakile tasın ille ses oluyooo

Ben çocuk için bişey demiyorum zaten çocuğa okey laf geçmiyor ama insan ayak sesini, eşya çekme saatini de ayarlar sanki istese ... benim de olunca çocuk sesi olacak ben başında zaten alt komşuma söyleyeceğim kusura bakmayın bebek geliyor sesi size gelecek misafirlerin gürültüsü olabilir diye... ama kadın da kocası da at gibi yürüyorsa gece yarılarına kadar, eşyalar perili ev gibi yerleri kazıya kazıya yer değiştiriyor bi kapı da yağlanmıyorsa ben onlara insan gözüyle bakmam ... anlayış çocuğa olur koca insanlar sağlıkları yerinde , dikkat etmiyorsa ona anlayış gerekmez.
Bir arkadasında dediği gibi sizin ev şimdi sessiz. O yüzden de bu kadar duyuluyor sanırım sesler.
Ben oğlum uyuyunca bütün gürültüleri o an duymaya başlıyorum, öncesi Yok..
onlar düzelmese bile sizde ki desibel de artınca sorun azalır gibime geliyor :)

senelerdir aynı evdeyız ben cok seslicene bi insanımdır gülmemde kavgamda seslidir neyse gecen gece uyuyoruz beni tabi uyku tutmadı erken uyuyamam saat 3 bi ses geliyo derinen dedim acaba esimmi horluyo kulak dayadım degil biraz daha dinledim altta katımızdakide yatak odası ve adamın horlama sesi geliyo yuhh dedim yaaa ev cok ses geciriyo tabi bide gecenin sessizligid e var

valla evler oyle bende öyle gündüz ses yaparım yani müzik acarım oynarım gün yaparız kızlar gelir ama biri kapıma gelse direk derim yani rahatsızsan müstakile tasın ille ses oluyooo
Bende keşke ilk defa apartmanda otursaydım, çocukluğumdan beri apartmanda ( çocukken hep kirada) böyle insana rastlamadım. Alt katınızda yaşlı ya da hasta biri olsa ki ben şuan evden çıkamıyorum risk ve hapların baş döndürmesinden dolayı, bu durum bence biraz daha dikkat ister. Düşüncenize saygı duyuyorum, müstakile taşınacak durumunuz yok, hastasınız, gece tam yattınız hop eşya çekmeler evde top oynamalar, koca site oyun alanı varken... benim de çocuğum olsun alt komşuma nezaketen durumu söyleyeceğim. Özel bir durum söz konusu. Saygı gerektirdiğine inanıyorum. Aynısı o kişinin de başına gelse anlardı.. kendi gürültüsünden kimseyi duymuyordur Emin'im... teşekkürler yorumunuz için de ...

aynı modelin değişiğinden bizde de var 2 tane erkek çocuğu var zannedersin evde hipodrom var yok öyle bi ses bende televizyonun sesini sonuna kadar açıyorum anlayıp oturuyorlar artık :KK53: hatta kadın geçen gecenin bi yarısı çamaşır makinesini çalıştırmış helikopter gidiyor sanki sesine uyandım böyleleri çok ne yazık ki :deli:

Evde çalışan çamaşır makinesinin sesi evet gecenin sessizliğinde belki daha çok duyulur ama bu sese helikopter benzetmesi yapıyorsanız apartmaninizda bir problem var demekki.

Bende keşke ilk defa apartmanda otursaydım, çocukluğumdan beri apartmanda ( çocukken hep kirada) böyle insana rastlamadım. Alt katınızda yaşlı ya da hasta biri olsa ki ben şuan evden çıkamıyorum risk ve hapların baş döndürmesinden dolayı, bu durum bence biraz daha dikkat ister. Düşüncenize saygı duyuyorum, müstakile taşınacak durumunuz yok, hastasınız, gece tam yattınız hop eşya çekmeler evde top oynamalar, koca site oyun alanı varken... benim de çocuğum olsun alt komşuma nezaketen durumu söyleyeceğim. Özel bir durum söz konusu. Saygı gerektirdiğine inanıyorum. Aynısı o kişinin de başına gelse anlardı.. kendi gürültüsünden kimseyi duymuyordur Emin'im... teşekkürler yorumunuz için de ...

Eski apartmanlar ses geçiriyordu ki. Bundan önce 50 yıllık binada oturuyordum. Üst kattaki gitar çalardı böyle dikkat edersen derinden derinden gelirdi sesi. Şimdi yeni binadayiz üst kattaki ile oturduğumuz yerden muhabbet edebiliriz.

kızlar merhaba, üst komşu resmen ahırda yaşıyor. Çocuğu var anlıyorum 7 yaşlarında ama çocuk okuldayken bile kadın güm güm sürekli evde dolaşıyor. İnsan bi oturmaz mı tv izlemez mi uzanmaz mı? Kaç defa eşim gitti tamam dikkat ederiz dediler, en son kapıcı gitti ona da ( hamileyim evden çıkamıyorum ilaç aldığımdan uyuyorum genelde ) bayan rahatsız oluyorsa arka odada uyusun dedi kapıdan duydum. Kavga etmek istemiyoruz düzgün bi sitede oturuyoruz. Az önce duvara vurdum daha da çoşkular, eşim yurt dışında şuan. Kafayı yemek üzereyim müzik açsam alt komşum kuzu gibi onları rahatsız etmek istemiyorum. Var mı kurtulmanın yolu ? Deli olacağım çirkef tipler ayrıca belli yani. Suratsızlar... kadın sabah sekizde başlıyor tepinmeye bişeyler çekmeye, zannedersin showroom sürekli eşya değiştiriyorlar kapıları gıcırtılı. Eşim de çok yü göz olmak istemiyor daha fazla. Toplantıya bişe gitmiyorlar apartman toplantısı olunca.

Bizim alt komşu da kocası evdeyken evinde çıt çıkmaz ama koca gitti mi evde kıyamet kopuyor sanki. Tepişmeler bağrış çağrışlar. İki çocuğu var. Ben de onlardan bıktım

Bizim alt komşu da kocası evdeyken evinde çıt çıkmaz ama koca gitti mi evde kıyamet kopuyor sanki. Tepişmeler bağrış çağrışlar. İki çocuğu var. Ben de onlardan bıktım
Onu diyecektim ben de, altta da komşu var bizde gık çıkmıyor. ha bu duvarlar ince de, bi bize mi ince :)

Evde çalışan çamaşır makinesinin sesi evet gecenin sessizliğinde belki daha çok duyulur ama bu sese helikopter benzetmesi yapıyorsanız apartmaninizda bir problem var demekki.

burda vurgulamak istediğim aslında çamaşır makinasının sesinden çok gecenin bir yarısı insanlar uyuyor mu demeden makinayı çalıştırması ve haliyle o ses helikopter sesi GİBİ geliyor :KK14:

Gayet zaptediyorum bu da bahane oldu artik kurallar dizisine uymayan buyuklerin buyuttugu simarik nesil buyuk kizim 5 yasinda kapiya ciktigimizda sessiz olmasi gerektigini bilir 10 aylik kardesi agliyorsa o an sessiz ol ufaklik uyuyanlar olabilir diyor tamamen egitimle ilgili ben piremses dogurmadimki kurallara uymayi erkenden ogrenmeliler bence.iltifatiniza cok tesekkur ederim mutlu oldum:KK200:
Doğru söze ne denir..Sizi tebrik ediyorum
Evlatlarınız sizin gibi farkındalığı daha minnikken aşılayan mükemmel bir anneyle büyüyorlar.
Çok şanslılar:KK200::KK200::KK200::nazar::nazar:

Onu diyecektim ben de, altta da komşu var bizde gık çıkmıyor. ha bu duvarlar ince de, bi bize mi ince :)

Tamam full sessiz de olacak değil kimse ama kudurmuş gibi gürültü çıkarmaya da gerek yok kendi kafaları nasıl çekiyo anlamıyorum. Mesela ben hep sorarım size sesimiz geliyor mu gürültü yapıyormuyuz olursa çekinmeden söyleyin diye. Kimse bizim sesimizi çekmek zorunda değil. Onlar da rahatsız edici bi gürültümüzün olmadığını söylerler. Çocuk bu oynayacaklar tepişecekler tabi de, baba evdeyken çıtları çıkmıyo ya demekki gerektiğinde sakin olmayı başarabiliyorlarmış. Yakında taşıncaklar kırgınlık olmasın diye ses etmiyorum, ama kafamın tasının atması yakın du bakalım. Sırf bu yuzden apartmanlardan nefret ediyorum

Aynı tempoda alt komşum Allah'tan üstümde değil valla ozaman yanmistim. Altta olunca intikam güzel alınıyor ama üst sıkıntı , polisi arayın yeni bir yasa kanunmu neyse bişey çıktı haberlerde izlemiştim kapıya gelen poliste ceza yazacak diye .. çok fazla yüz göz olmayın laftan anlayacak bişey olsa yapmaz zaten daha fazla sinir olmaktan başka bişey geçmez eline

kızlar merhaba, üst komşu resmen ahırda yaşıyor. Çocuğu var anlıyorum 7 yaşlarında ama çocuk okuldayken bile kadın güm güm sürekli evde dolaşıyor. İnsan bi oturmaz mı tv izlemez mi uzanmaz mı? Kaç defa eşim gitti tamam dikkat ederiz dediler, en son kapıcı gitti ona da ( hamileyim evden çıkamıyorum ilaç aldığımdan uyuyorum genelde ) bayan rahatsız oluyorsa arka odada uyusun dedi kapıdan duydum. Kavga etmek istemiyoruz düzgün bi sitede oturuyoruz. Az önce duvara vurdum daha da çoşkular, eşim yurt dışında şuan. Kafayı yemek üzereyim müzik açsam alt komşum kuzu gibi onları rahatsız etmek istemiyorum. Var mı kurtulmanın yolu ? Deli olacağım çirkef tipler ayrıca belli yani. Suratsızlar... kadın sabah sekizde başlıyor tepinmeye bişeyler çekmeye, zannedersin showroom sürekli eşya değiştiriyorlar kapıları gıcırtılı. Eşim de çok yü göz olmak istemiyor daha fazla. Toplantıya bişe gitmiyorlar apartman toplantısı olunca.
Benimde vardı böyle komşum ama o alt katımdaydı. Ben suclu oldum uyardıgım için sinir krizi geçireside oldum ama sonra özür diledi. Neyse samimi degilseniz polis cagırabilirsin gürültü yaptıklarında

Ayak sesi ve çocuğun bağırmaları, annesinden bişey isterken bile bağırıyor geçen ayıptır söylemesi hamburgeeeeer diye bağırıyordu. Çocukta sıkıntı varsa bi merkeze görülebilir. Sitede saha var çocuk evde maç yapıyor velet. Dediğiniz gibi bu şartlarda anca benim desibelimi geçer bu caniler....:KK61:
Kardeş çocuğun yok sanırım ehlileştirmek zor oluyor ben bir sakınca görmedi kadın evde yürüyormuş yürüyecek tabi
Sitenizin hiç ses yalıtımı yok sabırım

Alt komşu ile konuşup durumu anlatın ve artık başa çıkamayacak duruma geldiğinizi bu yüzden ne çektiğinizi anlamaları için bir kaç gün miktar gürültü yapacağınızı bunun için şimdiden özür dilediğinizi söyleyin. Eğer komşunun rızası da olursa akşamın onunda merdivenle tavana doğru yaklaşıp matkap çalıştırın, en tizinden müzik açıp delirtin. Anlasın ses nasıl olur.

Back
X