Üst komşudan gelen ses seviyesi

Kimi yaslilar oyle oluyor.
Durdugu yerde duramiyor kimisi. Belki de sürekli ev temizliyordur bir seyleri cektigine göre.

Tek başına korkuyor mu acep yüksek sesle tv izliyor?

Yav arkadaş ben de bir türlü anlam veremiyorum insan sürekli evin içinde neyi, nerden nereye, neden çeker, taşır, bıkmadan yorulmadan...
Son yıllarda rastlıyoruz artık böyle insanlara, ya da bana mı öyle geliyor bilmiyorum, sanki daha öncelerden bu tip davranışlar yoktu gibi. Çağın getirdiği bir huzursuzluk mudur nedir... Ben ki "aa sen evde miydin" diye şaşılarak sorulan soruların muhatabı, ben ki özellikle geceleri terliklerim ses çıkarmasın diye o paspastan bu halıya sıçraya sıçraya ilerleyen bir insanım ki bu kadar dikkatli olunmasını da beklemem abes kaçar fakat az biraz bi düşünceli olun yav...

Aynen katılıyorum. Benim de var iki çocuğum ama evin içinde ziplatmam. Aksam ondan sonra uyumadilarsa bile resmen parmak ucunda yururuz. Altimizdaki rahatsız olmasın diye ki genelde ona varmadan uyumuş olurlar. Çok enerjileri tavan yapıyorsa dışarı cikartsinlar çocuklarını. Gecenin biri olmuş hala çocuk tepemizde güm güm zıplıyor, pat pat koşuyor. Kadın sürekli eşya, sandalye çekiyor ve topuklarina vura vura yürüyor. Kaç kişi oturdu üstte farkı anlayabiliyoruz. Önce müsamaha gösterdim ama kesilmediği gibi artıyor da. Herhalde alttakiler rahatsiz olmuyor diye düşünüyorlar. Onun için konuşacağım bende. Baktım olmuyor gece on ikiyi bir geçtiği anda polisi arayacağım. Erken yatıp erken kalkiyoruz büyük okula gidiyor eşim işe. Ama uyurken yataktan zipliyorum resmen gümbür gümbür bir sese. Dediğim gibi ya çocuk hopluyor ya eşya çekip düşürüyorlar. Gündüz de aynı yani. Kafami dinleyemiyorum.
Ne olacak böyle bilmiyorum. Sabahın 7 si 8 inde çocuk bazen bir çığlık atıyor korkarak uyanıyorum ya birini boğazlıyorlar öldürüyorlar sanıyorum çocuk dediğin de laftan anlamayacak yaşta değil 5-6 yaşında. Ben ömrümde bu kadar ses yapan çocuk daha görmedim. Belli ki anne baba ilgilenmiyor çocuk böyle hareketlerle ilgi çekmeye çalışıyor. Çocuğa da değil annesine babasına kızıyorum. Az önce yine gümbür gümbür koşmaya başladı çığlık atıyor evi yıkıyor sanki. Dayanamadım tavana iki tık tık yaptım anlasınlar diye. Eşim evde değil bu saatte kapılarına tek başıma çıkmak istemiyorum kocası psikopat olabilir olay çıkarabilirler diye korkuyorum tanımadığım insanlar neticede. Anlayışlı olsalar bu kadar ses olmaz zaten bu saatte o yüzden çıkıp konuşmayla olmayacağını düşünüyorum. Tavana tık tık vurdum hafifçe ve karşılık olarak yere 3 kere güm güm vurdular. Kocam gelsin yapacağımı biliyorum ben ama yetti artık ya.

Ne olacak böyle bilmiyorum. Sabahın 7 si 8 inde çocuk bazen bir çığlık atıyor korkarak uyanıyorum ya birini boğazlıyorlar öldürüyorlar sanıyorum çocuk dediğin de laftan anlamayacak yaşta değil 5-6 yaşında. Ben ömrümde bu kadar ses yapan çocuk daha görmedim. Belli ki anne baba ilgilenmiyor çocuk böyle hareketlerle ilgi çekmeye çalışıyor. Çocuğa da değil annesine babasına kızıyorum. Az önce yine gümbür gümbür koşmaya başladı çığlık atıyor evi yıkıyor sanki. Dayanamadım tavana iki tık tık yaptım anlasınlar diye. Eşim evde değil bu saatte kapılarına tek başıma çıkmak istemiyorum kocası psikopat olabilir olay çıkarabilirler diye korkuyorum tanımadığım insanlar neticede. Anlayışlı olsalar bu kadar ses olmaz zaten bu saatte o yüzden çıkıp konuşmayla olmayacağını düşünüyorum. Tavana tık tık vurdum hafifçe ve karşılık olarak yere 3 kere güm güm vurdular. Kocam gelsin yapacağımı biliyorum ben ama yetti artık ya.
Bizim ustumuzdeki de 5 yaslarindaymis. Ben de 2-3 yaşlarında iki tane felan vAr sanıyordum. 5 yaşında anaokuluna gittiğini duyunca zaten konuşmaya karar verdim. Laftan anlamayacak yaşta değil. Benim küçük 3 yaşında o bile anlıyor ya hu. Nasıl yetiştiriyorlar anlamıyorum. Aynı bizim de gece ses yapıyor çocuk sabahın yedisinde felan da ses yapıyor nasil bir azimse. Birkaç kez sabah annesinin çığlığına uyandım nasıl korktum anlamam...

Yav arkadaş ben de bir türlü anlam veremiyorum insan sürekli evin içinde neyi, nerden nereye, neden çeker, taşır, bıkmadan yorulmadan...
Son yıllarda rastlıyoruz artık böyle insanlara, ya da bana mı öyle geliyor bilmiyorum, sanki daha öncelerden bu tip davranışlar yoktu gibi. Çağın getirdiği bir huzursuzluk mudur nedir... Ben ki "aa sen evde miydin" diye şaşılarak sorulan soruların muhatabı, ben ki özellikle geceleri terliklerim ses çıkarmasın diye o paspastan bu halıya sıçraya sıçraya ilerleyen bir insanım ki bu kadar dikkatli olunmasını da beklemem abes kaçar fakat az biraz bi düşünceli olun yav...
Ben de anlam veremiyorum. Mesela mutfağı supururken masayı sandalyeleri bir kere çeker sonra yerine koyarsın di mi. Yok o sandalyeler ve masa on ila yirmi kez olduğu yerden sürükleniyor. Madem o kadar çekeceksin ayaklarinin altına keçe yapıştır da ses çıkmasın. Ben mi tuhafim diye düşünüyordum ama değilmişim ben de gece ondan sonra terliklerimi bir kenara koyarım yavaş yavaş yürürüm. Gece halı cirpani bile gördü bu gözler. :)))

Merhaba arkadaşlar , üstte tek bir kadın yaşıyor yaşlı ya yakın ,bu kadının terlikleri yürümesi sürekli bişeyler çekmesi indirip kaldırması aksamlari son ses açık tv si , sa ah erkenden kalkıp yatak odada enaz kirbes dakika bişeyler çekip düşürmesi , pat küt sabah 5.30,HER SABAH istisna yok. suan da da gündüz ama sanırım tahammülüm kalmamış artık sürekli çekiyor gumburtu lu bi sesler yapması, yani bu normal mi benim aşağıya bu tarz seslerim gitmiyordur eminim. Sizin evlerinde de böyle sürekli çekme düşürme ittirme ve terlik sesleri oluyor mu ? Hoş mu görmeli yoksa rahatsız olmakta haklimiyim
Rahmetli dedem acardi tv sesini. Birde balkona koyardı oh degmeyin keyfine. Komşulara derdik kusura bakmayın hasta bizi dinlemiyor diye..

Bence baktınız bir gün yine birseyler çekiyor çıkın yukarı teyze birseyler çekiyorsunuz galiba yardım edeyim size diye. Belki bir faydası olur.

Anlamiyorsa vurmaya devam edin. Kapiya gelirlerse de acmayin kudunlar kendi kendilerine. Ayrica merak etme o kadina bisey olmaz seni beni gomer oyle tipler.

Anlamiyorsa vurmaya devam edin. Kapiya gelirlerse de acmayin kudunlar kendi kendilerine. Ayrica merak etme o kadina bisey olmaz seni beni gomer oyle tipler.
dün ben işten dönerken kadın cam siliyordu, pislik şeytan gibi görünüyor gözüme,
gümgüm güm hiç bitmiyor tv sesi bi odada kendi başka odada güm lere devam

Rahmetli dedem acardi tv sesini. Birde balkona koyardı oh degmeyin keyfine. Komşulara derdik kusura bakmayın hasta bizi dinlemiyor diye..

Bence baktınız bir gün yine birseyler çekiyor çıkın yukarı teyze birseyler çekiyorsunuz galiba yardım edeyim size diye. Belki bir faydası olur.
laf anlamıyor muydu peki?
yani yaşlı insanların hak hukuğa daha da dikkat etmesi gerekirken........... görmüş geçirmiş insanlar

bu komşu konularında birbirimizi iyi gaza getiriyoruz,
benim kadar gürültüden hoşlanmayan biri daha yoktur, öncelikle bunu söyleyeyim.
ama biraz abartmıyor musunuz?
hani apartman adabı falan deniyor da, ya yeni nesil apartmanlar o kadar kötü ki, bakın kadının terlik sesini duyuyormuşsunuz, bu normal mi yani, kağıt gibi yapıyorlar duvarları, zemin desen duvardan hallice, zaten ne yapılsa duyulacak.

benim evlendikten sonra kaldığım ilk evim inşaat mühendisi ev sahibim, tamamen kendisi oturmak için yapmış, inanın ne alttan ne üstten ses duyulmuyordu. sonraki evimde ise yan dairemde ne varsa evin içindeydi.
ondan sonrakinde şaka gibi ama alt kattaki adamın horlama sesi geliyordu, yani adama gidip neyi şikayet edeceğim uyuma mı diyeceğim. evde iş yok ki.
şu anki evim bina olarak ses yalıtımı çok iyi, apartmanda bir sürü köpek, bir sürü küçük çocuk var, kapıyı kapatınca hiç ses yok. Ama camlar kötü, dışarıdan acayip ses geliyor. İnşaat da var yakınımızda, sabahın 5inde kamyon sesine uyanıyorum. Yine şikayet edecek bir durum yok, sonuçta onlar da izinli çalışıyorlar.

o yüzden bazen şöyle düşünüyorum, şikayet edemeyeceğin ya da şikayetinin pek işe yaramayacağı durumlarda biraz da duymamaya çalışmak gerekiyor. evet gürültü insanı inanılmaz rahatsız ediyor, ama insan kendine de biraz telkin vererek duymamaya çalışmalı. Zira adam öldürüyorlar sesimiz çıkmıyor, kadın tv açmış kapısına dayanıyoruz, bu kısım bana baya çelişkili geliyor. o kadar da büyütmesek herkes için daha iyi olur kanısındayım.

bu komşu konularında birbirimizi iyi gaza getiriyoruz,
benim kadar gürültüden hoşlanmayan biri daha yoktur, öncelikle bunu söyleyeyim.
ama biraz abartmıyor musunuz?
hani apartman adabı falan deniyor da, ya yeni nesil apartmanlar o kadar kötü ki, bakın kadının terlik sesini duyuyormuşsunuz, bu normal mi yani, kağıt gibi yapıyorlar duvarları, zemin desen duvardan hallice, zaten ne yapılsa duyulacak.

benim evlendikten sonra kaldığım ilk evim inşaat mühendisi ev sahibim, tamamen kendisi oturmak için yapmış, inanın ne alttan ne üstten ses duyulmuyordu. sonraki evimde ise yan dairemde ne varsa evin içindeydi.
ondan sonrakinde şaka gibi ama alt kattaki adamın horlama sesi geliyordu, yani adama gidip neyi şikayet edeceğim uyuma mı diyeceğim. evde iş yok ki.
şu anki evim bina olarak ses yalıtımı çok iyi, apartmanda bir sürü köpek, bir sürü küçük çocuk var, kapıyı kapatınca hiç ses yok. Ama camlar kötü, dışarıdan acayip ses geliyor. İnşaat da var yakınımızda, sabahın 5inde kamyon sesine uyanıyorum. Yine şikayet edecek bir durum yok, sonuçta onlar da izinli çalışıyorlar.

o yüzden bazen şöyle düşünüyorum, şikayet edemeyeceğin ya da şikayetinin pek işe yaramayacağı durumlarda biraz da duymamaya çalışmak gerekiyor. evet gürültü insanı inanılmaz rahatsız ediyor, ama insan kendine de biraz telkin vererek duymamaya çalışmalı. Zira adam öldürüyorlar sesimiz çıkmıyor, kadın tv açmış kapısına dayanıyoruz, bu kısım bana baya çelişkili geliyor. o kadar da büyütmesek herkes için daha iyi olur kanısındayım.
Kendinizce haklısınız evet. Mesela ben aynı evdeyim üst katim 3 defa değişti. İlkinin çocuğu sürekli yukardan hopluyordu ve kadın topuklarini vura vura yürüyordu. İnanın insanın beyninde gumluyor tavan. İkinci tasinanlar yaşlı karı koca iki bekar oğlu vardi. Bir tane bile ayak sesi duymadım. Torunları gelirdi akşam birkaç saat hoplayip ziplarlardi dert etmiyordum akşam olsa da çünkü gün boyu beynim zonklamamis oluyor kaldirabiliyor insan. Onlar gitti yenisi geldi. Önceki sayfada yazdığım gibi gece gündüz bir tane çocuk sürekli koşuyor, hopluyor, yerlere birşeyler atıyor. Ustelik beş yasinda. İki üç olsa hadi bir nebze diyecegim. Annesi aynı şekilde güm güm topuğuna vurarak yürüyor. Hangi odaya gelip gidiyor anlaşılıyor yani. Diyeceksiniz sürekli onları mı dinliyorsunuz? Hayır zaten iki çocuğum var onlarla meşgulüm ancak gecenin saat birinde hoplama sesiyle uyanmak ya da eşya çekilmesiyle uyanmak kadar sinir bozucu birşey olamaz. Ha yine diyeceksiniz belki kadın yürüyüşünü mu değiştirsin? Evet bu kendi elinde aslinda. Mesela benim erkek kardeşim aynı şekilde yürüyordu. Sürekli ikaz ettik alttaki rahatsiz olur öyle yürüme diye diye duzeltti.. Hatta bir kere ben deneyim dedim nasıl yurunuyor gümbür gümbür vallahi topuklarim ağrıdı beş altı metre yürüyünce. :)) Evet bazıları bilerek yapıyor. Yani umursamiyor. Umursamamak da bilerek yapmaktır bana göre.

Bu nasıl insan bu nasıl insanlık !! Kaç kere söyledik rica ettik , bedduanın dibine vurmak istiyorum , öyle güzel bir semtte ikamet ediyorum ki evinin yeri de çok güzel işime olan mesafe ve ulaşımım süper , ama bu üst komşu belası Canımdan bezdirdi uğursuz köpek şeytan , ne diyim napim bilmiyorum , tv yi son ses ne hakla açar nasıl vicdan , sabahın köründe kalkıp yatak odamın üstünden nasıl bı kadar gürültü yapar ? Nasıl bir düşünceailzşk , bir saat boyunca bass lı radyomu açtım tavan a dayadım ben rahatsız oldum kapattım , ama o an tv sesi ni yine duyar oldum , korkuyorum radyomdan sinir olur da tansiyonu vs yükselir de oğlunu vs kapıma dayar diye , nasıl İllet bişey bu ya

Benimde ust katimda 2 cocuklu bir aile var. 7-8 yaslarindalar. Anne babasinin surekli cocuklara kufurlerini ve aglatmalarini dinliyorum. Birgun polisi arayacagim siddet var yukarida diye, cocuklarin bu durumdan nasil etkilenecegini dusunuyorum. Benim komsum konusulacak bir kadin degil. Siz konustuysaniz ve cozum alamadiysaniz yapacak cokta bir sey yok. Yasli kadin. Polisle ugrastirilmaz.

Bu yazdıklarınızı görunce apartmandan sogudum !!ev almak ıstıyorum ama bunları duyunca aldıgımada pişman olmak istemıyorum ..

Normal insan sese dayanabilir belki ama benim gibi sese takıntılı biriyse küçücük seste kriz geçirebilir.

Bu yüzden ilerde mutlaka müstakil evde yaşamalıyım yoksa çıldırırım. Allah size de sabır versin. Kulak tıpacı kullanabilirsiniz bu arada...

Komşu demeyin şunlara:KK62:
Üstümde 10 kişilik bi aile yasiyo sanırım kadın kocası 3 çocuk gorumce kp bu benim gördüklerim.
Geçen balkon yikiyorum nasıl dalmissam korkuluklara gummm bişey çarptı kocaman bakır tepsi:işsiz:inanır misiniz aklım çıktı ...
Kadının külot u ,sütyeni ,çorap ,gırgır, terlik,caydanlik kapağı , oda spreyi (cogaltilabilir) ne ararsanız balkonumda. ..
Sabahın köründe başlayan topuklumsu terlik seslerini ve sabah ezaninda başlayan sumkurme seslerini saymıyorum bile...:KK51:
Napicagimi bilmiyorum ama insanlara apartman kültürünün asilanmasi lazım. ..(2 kere balkonuma gelen eşyaları vermek için çıktım kapıyı acmadılar ; şimdi ne düşerse direk aşağı firlatiyorum)
:KK76:

Normal insan sese dayanabilir belki ama benim gibi sese takıntılı biriyse küçücük seste kriz geçirebilir.

Bu yüzden ilerde mutlaka müstakil evde yaşamalıyım yoksa çıldırırım. Allah size de sabır versin. Kulak tıpacı kullanabilirsiniz bu arada...
Ben kullanıyorum ama yine de ses geliuor
Üst komsum her gece abartısız 12 de baslıyor
2-3 saat takır tukur ne halt yiyiyor anlamadım
Gecen gece 12 bucukta yattım
Seslerine uyandım mesaj attım
Evde yapılacak asgari sesler yapıyoruz biz dedi:)
Tam boğulası

Ben kullanıyorum ama yine de ses geliuor
Üst komsum her gece abartısız 12 de baslıyor
2-3 saat takır tukur ne halt yiyiyor anlamadım
Gecen gece 12 bucukta yattım
Seslerine uyandım mesaj attım
Evde yapılacak asgari sesler yapıyoruz biz dedi:)
Tam boğulası

Sesi tamamen kesmiyor ama azaltıyor.Gece 12.30 da mı yapılır işler :işsiz: Gerçekten boğulası komşular.

Back
X