Üst komşum geceleri hunharca temizlik yapıyor. Ne yapmalıyım?

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
1.797
952
53
Üst komşum taşındığından beri gece 3-4 demeden süpürge açıyor, sürekli su sesi geliyor, viledanın zemine sürtünme sesi geliyor, mobilyaları çekme sesi geliyor ve sanki takunyayla geziyor. Birkaç kez çıktım konuşmak için evde yoktu, sonra artık bıktım da ev sahibine şikayet ettim. Çok bir şey değişmedi çünkü ev sahibim de rahatsızlandı çok ilgilenemedi bu durumla. Kısa zaman içinde de komşuyla denk geldik arkadaş olduk. Çok sevdim çok tatlı bir kız aslında. Kahveye çağırdım ve uygun bir dille rahatsızlığımı dile getirdim. Şansa ben bu konuşmayı yaparken de eşi eşyaları çekiyordu ve o an sesin ne kadar şiddetli geldiğine kendi de tanık olduğu için çok mahçup oldu ve defalarca özür diledi. Helallik istedi vs. Ben de ona çıktığımda gördüm ki evde halı kullanmıyor bir de ahşaba benzer terlikler giydiğinden küt küt aşağıya ses oluyor. Neyse bunu söyledim diye gün içinde süpürge açarken bile sağ olsun haber verdi uyanıksan süpürge açıyorum diye ve ben de gün içinde yaptığı hiçbir gürültüden rahatsız olmayacağımı sadece gece vakti uykudan uyandığım için rahatsız olduğumu söyledim her sorduğunda. Gel gelelim gün içinde bu kadar nazik davranan insan gece gürültü yapmaya yine devam ediyor. Mesela şuan kaç saattir evi süpürüyor siliyor bi türlü bitmedi temizliği. Uyuyordum sesine uyandım baktım eşim de yanımda değil. Salonda yatıyordu ben kalkınca dedi ki sesten bi türlü uyuyamadım şu üst komşuya mesaj mı atsan artık kesse şu gürültüyü sabah işe gideceğim. Eşim biraz sinirlendiği için bağırarak söyledi bunları, muhtemelen sesini duyduğu için gürültüyü kestiğini düşünüyorum. Ama tabii terlik sesi hala şiddetle geliyor. E ona da karışamam ya diyorum kendi kendime. Gerçekten ne yapmalıyım bilmiyorum bir şey söylediğimde de şekilden şekile giriyor diye mahçup etmek istemiyorum ama bu şekilde de biz mağdur oluyoruz. Zaten 7 aylık hamileyim zor uyuyorum zorla uyumuşken bir de böyle uyanmak aşırı sinirlerimi bozuyor. Uyarmak için hakkım var mı o konuda da muallaktayım bir de doğum yaptığımı düşünüyorum bebek ağlamalarını mecburen de onlar tolere edecek hiç konuyu açmasam mı da diyorum. Sizce ne yapmalıyım? Başınıza hiç böyle benzer bir durum geldi mi?

Gecenin üçündeki supurge sesini tolere etmeye mecbur degilsiniz ama onlar gecenin ucundeki bebek aglamasini tolere etmeye mecburlar.

Ikisi farkli sesler, birisi bir yetiskinin rahatsiz ettigini bile bile çıkardığı bir ses, digeri dunyadan bir haber bir bebecigin derdini anlatma cabasi.

Gecenin üçündeki supurge sesini tolere etmeye mecbur degilsiniz ama onlar gecenin ucundeki bebek aglamasini tolere etmeye mecburlar.

Ikisi farkli sesler, birisi bir yetiskinin rahatsiz ettigini bile bile çıkardığı bir ses, digeri dunyadan bir haber bir bebecigin derdini anlatma cabasi.
Yani yeniden uyarmamı mı önerirsiniz? Bu sefer ilki kadar kibar olmamalı mıyım acaba

Bebek sesi ayrı bi durum, konuş böyle devam etmemesini söyle.
Benim oğlum doğduğunda salonda baktım , yatak odasında asla ses vs olmadı.
Yan komşumla ( hiç görüşme konuşma vs yok) kadın şok geçirdi nasıl yani çocuğun mu oldu hiç ses duymadım dedi. Oğlum 4 aylık felandı, size ses olmasın diye salonda büyüttüm dedim ama alt kat komşunun sesi inanılmazdı, kaç kere site yönetimine, güvenliğe şikayet ettim.

kadın hem o kadar mahçup olup hem hala nasıl devam ediyormuş ya
o nasıl bir cinsmiş

gece temizliği hep kadın mı yapıyormuş, siz uyardığınız esnada eşyayı eşi çekiyormuş ya, eşi filan yapıyor olmasın?

gecenin 3ünde süpürge açan insandan tutarlı davranış bekledim şu anda ama, olsun.

Yani yeniden uyarmamı mı önerirsiniz? Bu sefer ilki kadar kibar olmamalı mıyım acaba
Ikinizin arasindaki iliski yumusak dille uyarinca ders alip bir daha yapmayacagini garanti ediyorsa yumusak bir dille uyarin ama yok oyle bir samimiyetimiz diyorsaniz,

"Yani tatli dille uyardim, arkadasta olduk ama sen hala gecenin ucunde ses yapmaya devam ediyorsun, bu ne rahatlik, vurdumduymazlik" gibi bi tik daha sert bi dil kullanabilirsiniz

o nasıl bir cinsmiş

gece temizliği hep kadın mı yapıyormuş, siz uyardığınız esnada eşyayı eşi çekiyormuş ya, eşi filan yapıyor olmasın?

gecenin 3ünde süpürge açan insandan tutarlı davranış bekledim şu anda ama, olsun.
eşi polis olduğu için gece evde olmuyormuş. o da eşi gelene kadar temizliğini yapıyormuş gece. zaten şansıma eşi erken gelirse gürültü kesiliyor ya da en azından minimuma iniyor. o gün eşinden ses geldiğinde muhtemelen sadece sandalye sesiydi çünkü kız bana dedi ki “bi sandalye sesi bile bu kadar şiddetli geldiyse benim sesim sizi çok rahatsız etmiştir gerçekten özür dilerim ses yalıtımının bu kadar kötü olduğunu düşünemedim” dedi. o kadar samimi söyledi ki ben de mahçup oldu daha fazla utanmasın diye olsun bundan sonra dikkat edersin olur biter falan dedim. ama şuan aynı harekete devam etmesini aklım almıyor öncekiyle tek fark o zaman haldır huldur yapardı pat küt ses gelirdi şimdi bir tık yumuşak yapıyor öyle olunca ses gelmeyecek sanıyor heralde bilmiyorum ki neticede süpürge sesi geliyor işte zaten rahatsız olduğum o. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu oldu yani

Giriş katta oturduğumu hatırlayıp derin bir nefes aldım🤣
Ben de bazen saati fark etmeyip gece bulaşık yerleştiriyorum ama neyse ki bundan etkilenecek durumda bir komşu yok etrafta.
Sizinkisi ekstrem bir durum ve komşunuz durumun ciddiyetinin farkında eğil.
Daha net olun, bu nezaketsizlik değil, ihtiyaç.

Kocası tamam polis de 2 kişiler ev neden o kadar kirlensin ki? Kocası sa gündüz evde gece yok belli ki. Ama bu gece 3te süpürge açmasını haklı göstermez. Ben böyle insanlardan çok korkarım. Aklıma türlü türlü senaryolar gelir. Allah bilir ne yapıyorlar da o sesi bastırmak için süpürge açıyorlar derim ya da bir şey mi temizliyorlar derim! Polis adam bilmiyor my gece temizlik yapılmaz. Eşiniz eşiyle konuşsun bakalım o ne diyecek..

Yani kocaman kadın gece temizlik yapılmaz temizliği geçtim Süpürge nasıl açılır ya bu kadar mı vurdumduymaz bu insanlar?
Benim komşu sekiz de açıyor diye kavga çıkarayim diyordum sizin ki daha beter. Çıkın konuşun kocan gece yok diye her gün bunu yapamazsın deyin.

Üst komşum taşındığından beri gece 3-4 demeden süpürge açıyor, sürekli su sesi geliyor, viledanın zemine sürtünme sesi geliyor, mobilyaları çekme sesi geliyor ve sanki takunyayla geziyor. Birkaç kez çıktım konuşmak için evde yoktu, sonra artık bıktım da ev sahibine şikayet ettim. Çok bir şey değişmedi çünkü ev sahibim de rahatsızlandı çok ilgilenemedi bu durumla. Kısa zaman içinde de komşuyla denk geldik arkadaş olduk. Çok sevdim çok tatlı bir kız aslında. Kahveye çağırdım ve uygun bir dille rahatsızlığımı dile getirdim. Şansa ben bu konuşmayı yaparken de eşi eşyaları çekiyordu ve o an sesin ne kadar şiddetli geldiğine kendi de tanık olduğu için çok mahçup oldu ve defalarca özür diledi. Helallik istedi vs. Ben de ona çıktığımda gördüm ki evde halı kullanmıyor bir de ahşaba benzer terlikler giydiğinden küt küt aşağıya ses oluyor. Neyse bunu söyledim diye gün içinde süpürge açarken bile sağ olsun haber verdi uyanıksan süpürge açıyorum diye ve ben de gün içinde yaptığı hiçbir gürültüden rahatsız olmayacağımı sadece gece vakti uykudan uyandığım için rahatsız olduğumu söyledim her sorduğunda. Gel gelelim gün içinde bu kadar nazik davranan insan gece gürültü yapmaya yine devam ediyor. Mesela şuan kaç saattir evi süpürüyor siliyor bi türlü bitmedi temizliği. Uyuyordum sesine uyandım baktım eşim de yanımda değil. Salonda yatıyordu ben kalkınca dedi ki sesten bi türlü uyuyamadım şu üst komşuya mesaj mı atsan artık kesse şu gürültüyü sabah işe gideceğim. Eşim biraz sinirlendiği için bağırarak söyledi bunları, muhtemelen sesini duyduğu için gürültüyü kestiğini düşünüyorum. Ama tabii terlik sesi hala şiddetle geliyor. E ona da karışamam ya diyorum kendi kendime. Gerçekten ne yapmalıyım bilmiyorum bir şey söylediğimde de şekilden şekile giriyor diye mahçup etmek istemiyorum ama bu şekilde de biz mağdur oluyoruz. Zaten 7 aylık hamileyim zor uyuyorum zorla uyumuşken bir de böyle uyanmak aşırı sinirlerimi bozuyor. Uyarmak için hakkım var mı o konuda da muallaktayım bir de doğum yaptığımı düşünüyorum bebek ağlamalarını mecburen de onlar tolere edecek hiç konuyu açmasam mı da diyorum. Sizce ne yapmalıyım? Başınıza hiç böyle benzer bir durum geldi mi?
Not bırak istersen ama hamileyim diyosun kendine dikkat et ve tek çıkma derim. Genelde insanlar böyle uyarı yaptıklarında karşı taraf saldırı olarak görüyor. Gayet güzel dille tekrwr konuşun yada yöneticiyle bir araya gelin ortak çözüm bulun. Gecenin 3ünde temizlik yapmak için psikolojik hasta olmak lazım bu normal bişey değil.

Zamanında benimde iki komşum ard arda aynı daireye taşındı biri çook afedersin özel sesleri geliyordu tamda yatak odaları üst üste her gece aynı ses artık sinir oluyoduk 🤣 diğeri de çocuklu aileydi allahım o çocuğun topuk sesleri beni çileden çıkarıyodu işten ikimiz gelip yorgunluktan dökülüyoruz üstteki bıcırık topukları vura vura koşuyo evde 🤦🏻‍♀️ anne baba da dur demiyor. Neyse uyardım ama işe yaramadı sonunda o evden çıktım😀

o nasıl bir cinsmiş

benim aklima tek bir sey geliyor. Kadin obsesif ceceleri de temizlik yapmadan duramiyor.

Hali da yokmus evde bu neyin supurgesi evde durmadan?
Uyarin kendine robot supurge mi aliyor napiyorsa yapsin
"Gece yine esim sesten uyuyamadi cok sinirlendi bende biraz ilimli olmaya calistim ama tartistik bu yuzden. Bir daha gece ses olursa zabitayi ariycam diyor." Diyin
Gunduz yatmasin temizlesin evini bi zahmet
Kocasi gece calisiyor diye gunduz ses yapmiyor belli ki
Baskalarini dusunmuyor

Apartman grubunuz yok mu direkt oraya yazın temizliğinizi gece vakti yapmayın çok rahatsız oluyoruz diyin yöneticinize söyleyin uyarsın

Bu konu neden en üst kattan ev aldığımın örneklerinden biri olmuş. Oturduğum ev çok iyi semtteydi, lüks bir evdi, kendi evimde oturmuyordum iyi bir semt diye, kiradaydım. Üst kat gürültüsünden dolayı ev almaya karar vermiştim aynı semtte. Ev sahibi evi sana satayım demişti. Bedava verseniz oturmam, Allah korusun demiştim yüzüne karşı. Sinir sistemi sağlığım benim için evden daha önemli. Umarım üst komşun insan olmayı başarabilir. Bebek olduğunda, anlayacaklar gürültünün ne demek olduğunu, belki o zaman aklı başına gelir biraz. Daha kötüsü olabilir, onlarda çok ses çıkarıyor diyip, saldım çayıra yapabilir. Ben zamanında polislere şikayet edip, bir değil, bir çok defa, kanlı bıçaklı olmuştum. Bir kişi yabaniyse, toplu yaşam kurallarına uymayı akıl edemiyorsa, ne yapsan boş.

Benim üst komşum vardı. Bebeğim yürüteçle gezerdi. Bir gün bize rahatsız ediyor mu diye sordu. Biz de çocuk huzurla büyüsün, gelişimi için ne gerekiyorsa o olsun rahatsız olmayız kesinlikle dedik.

Demez olaydık.

Evine ses sistemi kurdu. Abuk subuk ne kadar şarkı varsa gece yarılarına kadar yüksek sesle dinledi. Gece saatlerinde süpürge çalıştırdı. Biz başta çocuğa anlayış göstereceğimizi söylemiştik ama yüzümüzü yumuşak bulduğu için azıttı.

O sebeple yumuşak olmamak gerektiğini düşünüyorum. Yanınızda gerçekten mahçup oluyor olsaydı gece süpürge açmazdı.

Hadi mecburen oldu, un şeker döküldü, öncesinde özür dileyen bir açıklamayla size mesaj atardı. Ayda yılda bir olan bu aksaklığa anlayış gösterirdiniz siz de.

Ben samimiyetine inanmadım kesinlikle.

Komşuya bi terlik hediye edin en azından ayak sesinden kurtulun 🙈

Böyleleri laftan anlamaz benım üstede hemşire oturuyor gündüz uyuyor gece napacagını şaşırıp cam balkon falan siliyor tangır tungur 🤣hamileyken gecelerı uyuyamıyordum zaten 🤣 su tabancasıyla camlarına yağlı su sıktım aşağıdan yukarıya balkonlardan özellikle iyi Deng geliyordu sildi de sildi sildi de sildi sonra dedim Ayşe devam edersen banyoda tuvalette sigara içmeye başlıcam boşladı 🤣

Back
X