- 18 Ekim 2022
- 1.797
- 952
- 53
- Konu Sahibi agresifpollyanna
Üst komşum taşındığından beri gece 3-4 demeden süpürge açıyor, sürekli su sesi geliyor, viledanın zemine sürtünme sesi geliyor, mobilyaları çekme sesi geliyor ve sanki takunyayla geziyor. Birkaç kez çıktım konuşmak için evde yoktu, sonra artık bıktım da ev sahibine şikayet ettim. Çok bir şey değişmedi çünkü ev sahibim de rahatsızlandı çok ilgilenemedi bu durumla. Kısa zaman içinde de komşuyla denk geldik arkadaş olduk. Çok sevdim çok tatlı bir kız aslında. Kahveye çağırdım ve uygun bir dille rahatsızlığımı dile getirdim. Şansa ben bu konuşmayı yaparken de eşi eşyaları çekiyordu ve o an sesin ne kadar şiddetli geldiğine kendi de tanık olduğu için çok mahçup oldu ve defalarca özür diledi. Helallik istedi vs. Ben de ona çıktığımda gördüm ki evde halı kullanmıyor bir de ahşaba benzer terlikler giydiğinden küt küt aşağıya ses oluyor. Neyse bunu söyledim diye gün içinde süpürge açarken bile sağ olsun haber verdi uyanıksan süpürge açıyorum diye ve ben de gün içinde yaptığı hiçbir gürültüden rahatsız olmayacağımı sadece gece vakti uykudan uyandığım için rahatsız olduğumu söyledim her sorduğunda. Gel gelelim gün içinde bu kadar nazik davranan insan gece gürültü yapmaya yine devam ediyor. Mesela şuan kaç saattir evi süpürüyor siliyor bi türlü bitmedi temizliği. Uyuyordum sesine uyandım baktım eşim de yanımda değil. Salonda yatıyordu ben kalkınca dedi ki sesten bi türlü uyuyamadım şu üst komşuya mesaj mı atsan artık kesse şu gürültüyü sabah işe gideceğim. Eşim biraz sinirlendiği için bağırarak söyledi bunları, muhtemelen sesini duyduğu için gürültüyü kestiğini düşünüyorum. Ama tabii terlik sesi hala şiddetle geliyor. E ona da karışamam ya diyorum kendi kendime. Gerçekten ne yapmalıyım bilmiyorum bir şey söylediğimde de şekilden şekile giriyor diye mahçup etmek istemiyorum ama bu şekilde de biz mağdur oluyoruz. Zaten 7 aylık hamileyim zor uyuyorum zorla uyumuşken bir de böyle uyanmak aşırı sinirlerimi bozuyor. Uyarmak için hakkım var mı o konuda da muallaktayım bir de doğum yaptığımı düşünüyorum bebek ağlamalarını mecburen de onlar tolere edecek hiç konuyu açmasam mı da diyorum. Sizce ne yapmalıyım? Başınıza hiç böyle benzer bir durum geldi mi?