üst ön kesici dislerinize bakar misiniz?

nerisona

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
4.604
3.550
448
Arkadaşlar ben yazdan beri ortodontik tedavi görüyorum. On ust iki disim ondeydi. Biri yamuktu falan. Neyse yamukluk duzelmis ama hala tavsanlik var. Ortodontist herkesin ön iki disi digerlerinden mutlaka biraz ileridedir dedi. Ayni sirada olmazmis. Rica etsem dislerinize bakar misiniz?

Son düzenleme:
doğru demıs adam,ust cene yapısı düz degılkı,dısler tek sıra dümdüz dursun..oval olmaları lazım..

bende üst ön dişi çok büyük değiller ama evet biri çok ama çok az azcık diğerinin üstüne doğru büyüümüş.:)

Nasıl bi tedavi görüyosunuz?aynı sorun bendede var,rica etsem anlatabilirmisiniz?

bende bir sorun yok
ama kardeşim bu konuda oldukça dikkat çekici bir yapıya sahip
çoğu zaman söylemişimdir
tedavi olmasını
oda bunun karakteristik bir özelliği olduğunu
ve dişlerinin bu yapısı sayesinde
gülüşüne daha bir dikkat topladığını söylemişti

ayrıca
'' ablacım dişlerim nedeni ile insanlar gülüşüme daha çok adabte oluyor. ve kimse neden dişerlin yamuk demiyor gülüşün ne tatlı diyorlar ''

bencede
bazı yapısal özellikler karakteristik farklılıklar nedeni ile değiştirilmemeli
bu açıklamasından sonra kardeşime hak vermiştim

bariz bir rahatsızlık oluşturmuyor ise
çok takılmamak lazım

ama ben zaten parasını ödedim. öderken böyle bir sey söylemedi. ön dişler geriye çok gitmiyor dediğimde zaten tam gitmez diyor. kazıklanmış hissediyorum kendimi ondan yoklama yapıyorum

altlarda duz degılkı..dılınle alt dıslerının bıtımıne dokun..oda oval

Eki Görüntüle 1019550

aslında demek istediğim şu, dişler tümden oval bir görünüm oluşturuyor. o zaman yan kesiciler de köpeklere göre önde olmalı, öyle değil ama . hepsi aynı hizada.
ya da alttakiler gayet normal görünürken (oval olmasından dolayı önde olmaları gerekse bile) üstte neden bir tavşanlık var, alt tavsan değil
ya ben boşuna mı para verdim, incilikte tavşanlığa yer yok

bende tel takıyorum. evet diş yapısı ovel ama önde değil. diğerleriyle uyumlu yani.

tel takıyorum canım

Öncelikle dişlerini kapattiginda ust on dişler alt on dişlerin üstünde kaliyor olamali..

Eğer ikisi üst üste olursa ya da alt on dişlerin üst on dişlerinin önünde olursa bu da ortodonti sorundur çene kaymasina kadar gider..

Yani diş teli takiyorsun doktorun ortodondist zaten ,bence guvenebilirsn çok güzel dişlere sahip olacaksin

canım bahsettiğin böyle bişey sanırım. Üst çene daha önde olur. buda benim dişlerim

seninki de biraz önde ama daha geride olanlar var canım
en azından tel takan birinin dişi bu şekilde bırakılmamalı
yanlış anlama çok dikkat çekici bir sey yok, hatta gayet hoş ama ben bunun için tedavi oluyorum

ama altlar neden öyle değil canım? onların da önde olması gerekir o zaman

Canım eger alt cene önde olursa cene cıkıklığı olur ve tedavisi hiç kolay degil ben tam on sene alt cene cıkıklığıyla ugrastım inan istemezsin cok zor cünkü ve cene yapısından normal bir insanın üst cenesi alta göre önde olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…