- 15 Mart 2012
- 1.297
- 3.424
- 358
- Konu Sahibi Pirayeeeee
-
Önemli çünkü atanmaya calısıyorum her gün ders çalışmam gerekiyor gelicekler 7 8 kişi köyden temizlik hazırlık 2 günüm gidiyor en az sonrası Bi daha temizlik..Cok onemli mi bu sizin icin ilk onlar gelsin sonra da siz gidersiniz.
Bilmiyorum adetleri takan Bi insan degılım sadece misafir sevmiyorum çünkü sebebini yukarı yazdım ..Ne farkeder ki? Ne saçma adetlerimiz var. Hayır yani böyle şeylere kimse takmasa hayat ne kadar da güzel olur aslında.
Misafir agirlamak dediginiz nedir ki? Bir gununuzu alir anca temizlik yemek derken 1 gunde hazir olur her sey. Sizin asil takildiginiz sey misafir gelicek stresi yasamak istemiyorsunuz.Önemli çünkü atanmaya calısıyorum her gün ders çalışmam gerekiyor gelicekler 7 8 kişi köyden temizlik hazırlık 2 günüm gidiyor en az sonrası Bi daha temizlik..
Bunu da eşimin ailesi biliyor ne biliyim öğrenince kızdım misafir ağırlamak bana göre degıl sanırım ..
İlk onlar neden çağırıyor ?
Bizde hani haber verilir gelir benim bildiğim
Bunun adı da el öpmedir
Sonra büyük olan yada önce evlenen tarafta
Ev görme merasimi altında karşıdakine gider
Tabii hala adetlere tabiyseniz
Evet oda var tabi hani şunu düşünüyorum bide sonucta ben burada yabancıyım evime nasıl insanlar gelicek hiç bilmiyorum hani ilk benim çağrılmam daha mantıklı geliyor sonrasında evime çağırmam açısındanMisafir agirlamak dediginiz nedir ki? Bir gununuzu alir anca temizlik yemek derken 1 gunde hazir olur her sey. Sizin asil takildiginiz sey misafir gelicek stresi yasamak istemiyorsunuz.
Bende böyle düşünüyorum bide kültürlerimiz cok farklı hani Bi gidip görsem tanısam sonrasında zaten çağrılır ama oda garip geliyor ben fazla stres Bi insanım zaten ...Bu adetten ziyade görgü kuralı bana kalırsa. Yeni evliler daha yeni düzen oturtuyorlar, koştura koştura misafirliğe gitmek ayıp geliyor bana.
Gerçekten o kadar Basit gelmiyor bana alışık olmadığımdan herhalde yemeklerim tutmuyor temizlik fazla ayrıntıcı olduğum için bide ilk gelecekler tanımıyorum cok vaktimi alıyor ..Aha yine bir misafir ağırlama konusu.
2 gün neden sürsün kuzu mu çevireceksiniz?
Çorba, pilav, etli sulu yemek ve salata yaparsınız bir de tatlı yaparsınız ya da baklava alırsınız çayın yanına bitti gitti.
Temizlikte evi makineye tutup tozunu alacaksınız bitti.
Bende böyle düşünüyorum bide kültürlerimiz cok farklı hani Bi gidip görsem tanısam sonrasında zaten çağrılır ama oda garip geliyor ben fazla stres Bi insanım zaten ...
Biri gelicek olsa her ayrıntıya takıyorum baya vakit harcıyorum sonuç misafir istemiyorum .
Mırın kırın ederseniz oluşacak gıcık durumları düşünün.Gerçekten o kadar Basit gelmiyor bana alışık olmadığımdan herhalde yemeklerim tutmuyor temizlik fazla ayrıntıcı olduğum için bide ilk gelecekler tanımıyorum cok vaktimi alıyor ..
Maalesef Onuda ayıplarlar hiç tanımıyorum annesi dedi zaten bugün caya geldiler eşim onların bizi alması gerekmez mi niye hemen geliyorlar dedi annesi hiç bişi demedi..Çağırmak zorunda değilsiniz sınavınız falan da varsa teyzesini arayıp başka bir zaman memnuniyetle kabul edeceğinizi söyleyebilirsiniz. Buranın hatunları misafiri seviyor genelde :) Çağırmak istemiyorsanız çağırmayın, asık suratla ve düzgün ağırlayamadıktan sonra yani gerek yok. İlla gelecekse kafanız rahatken gelsin.
Ya zaten illa gelicez diye haber yollarlarsa yapcak bişi yok gelicekelr ama ben sormak istedim işte doğru mu diye..Mırın kırın ederseniz oluşacak gıcık durumları düşünün.
Tarifleriniz tutmuyorsa tarif verebilirim.
1 gün önce evi temizlersiniz salona ve tuvalete özenirsiniz en çok.
Ertesi günde yemek faslıyla uğraşırsınız.
Yinede siz bilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?