Utancımdan kuyumcuda soramadım yardım kızlar :)

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.020
Selamlarr :) Annemin doğumgünü geliyor altın bir bileklik alayım dedim. Yalnız aklıma bir soru takıldı. Fiyatı düşündüğümden uygun geldi de. Bu kuyumculardaki bileklikler tamamen altın oluyor değil mi altın suyuna bandırılmış bir tarafı var mıdır? İlk defa alacağım cahil cahil sorular sormayayım dedim siz yabancı değilsiniz :)

yani kuyumculukta illaki bi hile vardir satilan her seyin %100 aldin olma durumu yok maalesef

Selamlarr :) Annemin doğumgünü geliyor altın bir bileklik alayım dedim. Yalnız aklıma bir soru takıldı. Fiyatı düşündüğümden uygun geldi de. Bu kuyumculardaki bileklikler tamamen altın oluyor değil mi altın suyuna bandırılmış bir tarafı var mıdır? İlk defa alacağım cahil cahil sorular sormayayım dedim siz yabancı değilsiniz :)
8 ayardan baslar dikkat et fiyatı düsükse 8 ayar olur 14 ayar olur 22 ayar zaten 2000den asagı olmaz

Altın ayarı düşüktür. 8 ayar altın bir bilekligi gümüş fiyatına alabilirsiniz.

tabi canım tamamen altın oluyor :KK66: ama ayarına göre fiat değişiyor 14 ayar genelde bileklikler 8 ayarda var zaten onlarda söyler alırken sorarsan

14ayardır ve hafiftir oyuzden uygun olur

çok sağ olun kızlar fiyatı da söyleyeyim de. 260 tl. ayar mayar hiç bişi anlamıyorum bu kaç ayardır tahmininizce :)

çok sağ olun kızlar fiyatı da söyleyeyim de. 260 tl. ayar mayar hiç bişi anlamıyorum bu kaç ayardır tahmininizce :)
ayrıca 8 ayarda bisey alma yazık bozarken 50 lirata bile almazlar biraz daha topla 500 e daha ii bisey alırsın bari 14 ayar olur yada yüzük al ama üstünd ecok tas olmasın oda zarar

ayrıca 8 ayarda bisey alma yazık bozarken 50 lirata bile almazlar biraz daha topla 500 e daha ii bisey alırsın bari 14 ayar olur yada yüzük al ama üstünd ecok tas olmasın oda zarar

hadi ya işte anlamadığım için.. iyi ki de sordum çok sağ olun :)

Ayarina gore fiyat degisiyor bundan eminim,agirligi iscilik fiyati vs etkiler

Ayari dusuktur canim mesela 8 ayar 14 ayar 22 24 diye gidiyir
Mesela biz yuzuk alirken 14 ayardi 600 civari almistik bitanesini satmaya kalksan 100 eder etmez bile
Ama altindir sonucta sahte degildir

22 ayar bileklik pek oomuyor zaten genelde 14 ayardır o yüzdende ucuz oluyor tabi bide dediğim gibi içi boş oluyor bilekliklerin hafif ondan

hadi ya işte anlamadığım için.. iyi ki de sordum çok sağ olun :)
Merhaba.. Altın bileklik alırken de, 8 ayar olmamasına dikkat edin.. Çünkü 8 ayar altın takılarda kararma oluyor.. 14 ayar iyidir.. En azından kararma olmaz. Bunu da göz önünde bulundurun istedim.. Tabi karar sizin..

kuyumcu tanıdık degilse hediyesini anneniz icine sinen bir modelle degistirmek istediginde geri alım fiyatından hesaplarsa epey zarar edersiniz, alırken bunu gözününde bulundurun.

annenizin begenecegini ,severek takacagını düsünüyorsanız alın,
yoksa yarım altın alıp vermeniz birikim olarak da annelerin daha cok hosuna bile gidebilir.

Canım Altının gramına göre ne kadar edeceğini kendin bile hesaplarsın gitmeden
Mesela 22 Ayar bilezik diğelim
Gramı bugün nekadar bilmiyorum
Ama diyelimki 100 lira olsun gramı
Bilezik 10 gram ise 1000 lira eder 20 tl işçilik olsa 1020 vereceksin Yada 1050 1100
Diğer ayarlarda böyle hesaplanır
Kuyumcuya gitmeden önce tüm ayarların bugünkü gram fiyatını Öğren öyle git kuyumcuya ki kandırılma

X