• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utangaçlık!

Atlatırsın tabii, yeter ki olumsuz bir şey hissedersen büyütme. Sevgilin annesini doğduğundan beri tanıyor sen ise tanıştırıldığın günden beri, onun için kvnin bir söylediğine içten içe alınırsan sevgiline sor mutlaka gerçekten öyle mi demek istedi diye, o ne diyorsa gerçekten odur. Soğuk bulma ihtimalleri de var evet ama ama kendi kendini gerçekleştiren kehanet gibi bir şey bu, davranışlarını bu yargına göre göre yaparsan ister istemez tedirginliğini, heyecanını da beslersin ve hakkaten senin hata yapmamak için sığındığın çekingenlik soğukluk olarak kalır karşıdakinin gözünde.

Ben ilk tanıştığımızda uzun bir etek giymiştim az kalsın yere kalpaklanıyordum elini öperken. Ya kesin beni daha yürümeyi bile beceremeyen insan olarak gördü diye yedim kendimi. Sevgilim saçmalama annem eteğini çok beğenmiştir başka da bir şeye dikkat etmemiştir ama hakkaten neydi ya o öyle diyerek kahkahalarla güldü, ben senin annenin yanında heyecanlanmam artık daha kötüsü olamaz dedi, o da benim annemle tanıştığında yolda üçümüz yürürken ağaca çarpıp bütünleşti, nasıl diye sorma hala aklıma geldikçe sadece gülüyorum çünkü :))) Annelerimiz iki olayı da hatırlamıyor :KK66:
Hahahahaha :D Gece gece iyi güldüm yaa :) :) ay çok iyi geldi.. Geçen düğünde ben de kv ile karşılıklı oynamak zorunda kaldımm daha konuşmayı bile beceremezken hem de. Tüm vücudum titriyodu, dizlerim, ellerim, ayaklarım.. En son düşerim diye gülümseyip kenara geçtim :D Sevgilim de bu olay sonrasında baya güldü tabi bana :) Düğünü hatırladıkça hala kendi kendime utanıyorum evde :oops:

Kızlar 1.5 yıllık bir ilişkim var. Aramızda çok şükür hiçbir problem yok. Erkek arkadaşımı ailem tanıyor, görüşüyorlar ve gayet samimiler. Hele babamla aralarından su sızmıyor. Gel gelelim ki ben erkek arkadaşımın ailesi ile karşılaştığımda aşırı heyecan yapıyorum. Erkek arkadaşım bize 10 geliyorsa ben onlara 1 gidiyorum. Geçen bizim akrabanın bi düğünü vardı erkek arkadaşım da geldi gayet rahattı, hiçbir problem yaşamadı. 1 hafta sonra da erkek arkadaşımın kuzeni evlendi, beni de davet ettiler. Gittim fakat elim ayağım birbirine karıştı, hiçbir şey yapamadım. Konuşamıyorum bile rahat rahat. Erkek arkadaşım da bu konudan oldukça rahatsız. Sanırım ailesi de benim bu kadar çekingen olmamdan rahatsızlar, soğuk buluyorlar beni. Erkek arkadaşım kuzeninin düğününde sırf biraz içlerine gireyim diye beni oynamaya bile zorladı, hatta çekti oynattı. Fakat o an ruhumu teslim ediyodum heyecandan. Elim ayağım titredi ayakta zor duruyodum. Ne yapıcam ben bu utangaçlıkla.. Bi fikir verin nolur..
Ohh birde düğüne gitmişsiniz ohh ne göbecikler atardım ki sormaa :KK76:
Çekinecek bişi yok, onlarda senin gibi insan..
Böyle yaparsan seni yalnış tanırlar içlerine almak istemezler..
Çokta içli dışlı ol demiyorum sana ama, muhabbet etmeye çalış yüzün gülsün yanii :KK22:

Kızlar 1.5 yıllık bir ilişkim var. Aramızda çok şükür hiçbir problem yok. Erkek arkadaşımı ailem tanıyor, görüşüyorlar ve gayet samimiler. Hele babamla aralarından su sızmıyor. Gel gelelim ki ben erkek arkadaşımın ailesi ile karşılaştığımda aşırı heyecan yapıyorum. Erkek arkadaşım bize 10 geliyorsa ben onlara 1 gidiyorum. Geçen bizim akrabanın bi düğünü vardı erkek arkadaşım da geldi gayet rahattı, hiçbir problem yaşamadı. 1 hafta sonra da erkek arkadaşımın kuzeni evlendi, beni de davet ettiler. Gittim fakat elim ayağım birbirine karıştı, hiçbir şey yapamadım. Konuşamıyorum bile rahat rahat. Erkek arkadaşım da bu konudan oldukça rahatsız. Sanırım ailesi de benim bu kadar çekingen olmamdan rahatsızlar, soğuk buluyorlar beni. Erkek arkadaşım kuzeninin düğününde sırf biraz içlerine gireyim diye beni oynamaya bile zorladı, hatta çekti oynattı. Fakat o an ruhumu teslim ediyodum heyecandan. Elim ayağım titredi ayakta zor duruyodum. Ne yapıcam ben bu utangaçlıkla.. Bi fikir verin nolur..

Biz de de tam tersi ben rahatım o bizde süt dökmüş kedi gibi :KK36::KK36::KK36:

Kiz arkadas sifatiyla ailelerle tanisirsan tabiki teyze demen gerekir yok bi de anne desydin! Millet mi cok rahat ben mi cok degisigim anlayamadim. Arkadasliginizi aileler biliyor ve dugunlere mi gidiyorsunuz bi de aileniz de takdir mi ediyor bu da bizim kizin sevgilisi diye... Pes vallahi arada bi yuzuk olur nisan olur tamam dersin de bunlar olmadigi surece titrememen utanmaman ayip karsilanir zaten. Burdaki hatunlar da tavsiye vermis sizin ogullariniz sevgililerino getirip tanistirsin aileler bilsin ama arada bisey olmasin bakalim ne diyeceksiniz! Pes valla

Ohh birde düğüne gitmişsiniz ohh ne göbecikler atardım ki sormaa :KK76:
Çekinecek bişi yok, onlarda senin gibi insan..
Böyle yaparsan seni yalnış tanırlar içlerine almak istemezler..
Çokta içli dışlı ol demiyorum sana ama, muhabbet etmeye çalış yüzün gülsün yanii :KK22:
Teşekkür ederim cevabın içinn :) Ya bizim düğünlerde olsa ben de ne göbecikler atardım daa, ben daha iki çift laf edemiyorumm :D
Biraz daha sakin olmam daha iyi olacak sanırımm. :)

Kiz arkadas sifatiyla ailelerle tanisirsan tabiki teyze demen gerekir yok bi de anne desydin! Millet mi cok rahat ben mi cok degisigim anlayamadim. Arkadasliginizi aileler biliyor ve dugunlere mi gidiyorsunuz bi de aileniz de takdir mi ediyor bu da bizim kizin sevgilisi diye... Pes vallahi arada bi yuzuk olur nisan olur tamam dersin de bunlar olmadigi surece titrememen utanmaman ayip karsilanir zaten. Burdaki hatunlar da tavsiye vermis sizin ogullariniz sevgililerino getirip tanistirsin aileler bilsin ama arada bisey olmasin bakalim ne diyeceksiniz! Pes valla
Kız arkadaş sıfatıyla tanıştığımda teyze diyememekten yakınıyorum, anne diyememekten değil. Konuyu düzgün okuyup öyle cevap vermeliydiniz.
Ben daha sizden teyzeye geçememişken, bunu nasıl başarırım, yanlarında nasıl daha rahat, sevecen güleryüzlü davranırım diye buraya konu açıyorum, siz ailelerin rahatlığından dem vuruyorsunuz.
Demek ki siz çok değişiksiniz.
Tabi ki bizim düğünlerimize gelecek, tabi ki ben onların düğünlerine gideceğim.
Sadece dışarı çıkıp, gezip tozmakla aile arasına girmeden birşey anlaşılmıyor, sonradan ay kayınvalidem nişanlıyken şöyle yaptı, kp şunu dedi diye yakınıp konu açmaktansa, ikisini de şimdiden tanımaya çalışmak çok doğal değil mi?
Ha oğlunuz varsa, siz oğlunuza bu şekilde açıklayıp, hemen parmağına bir nişan yüzüğü takar, öyle gezdirirsiniz..
Sonuçta düğünlere gider mider "aman günah".

Aileler cok modern. Dugunlere gidiliyor, oynaniyor.

Ama bu "yeni gelin,utangac, nazli" edalarini anlamadim ben.
Her aile yapısı bir olacak diye birşey yok. Benim ailem bana güveniyor, isteklerimi de göz ardı etmediği için biraz daha rahatız.
Yeni gelin, utangaç nazlı edaları oynamıyorum, karşılarında nasıl daha rahat konuşabilirim diye yardım almaya çalışıyorum.

Aileler cok modern. Dugunlere gidiliyor, oynaniyor.

Ama bu "yeni gelin,utangac, nazli" edalarini anlamadim ben.
o edadan olmuyor maalesef ,kişilik meselesi.. Ben 5 yıldır tanıyorum 2 senelk evliyim hala rahat değilim . Biraz asosyallik var ben de o da etken tabii...Helaine en kısa sürede alışırsın canım inşallah seni çok iyi anlıyorum.

Kız arkadaş sıfatıyla tanıştığımda teyze diyememekten yakınıyorum, anne diyememekten değil. Konuyu düzgün okuyup öyle cevap vermeliydiniz.
Ben daha sizden teyzeye geçememişken, bunu nasıl başarırım, yanlarında nasıl daha rahat, sevecen güleryüzlü davranırım diye buraya konu açıyorum, siz ailelerin rahatlığından dem vuruyorsunuz.
Demek ki siz çok değişiksiniz.
Tabi ki bizim düğünlerimize gelecek, tabi ki ben onların düğünlerine gideceğim.
Sadece dışarı çıkıp, gezip tozmakla aile arasına girmeden birşey anlaşılmıyor, sonradan ay kayınvalidem nişanlıyken şöyle yaptı, kp şunu dedi diye yakınıp konu açmaktansa, ikisini de şimdiden tanımaya çalışmak çok doğal değil mi?
Ha oğlunuz varsa, siz oğlunuza bu şekilde açıklayıp, hemen parmağına bir nişan yüzüğü takar, öyle gezdirirsiniz..
Sonuçta düğünlere gider mider "aman günah".
yazdigim cumleleri eger okursaniz sizi gayet net anladigimi anlardiniz. Zira baslangic cumleniz hic bir sey hitap etmiyor allah mesut etsin iki ay sonra da gelip cok erken aileye girmisim cok pismanim keske tanismasaydim demeyin de! Hayat sizin hayatiniz farkli goruslere de acik degilseniz konu acmayin!

Genel anlamda mı çekingensin yoksa sadece onlara karşı mı?
Yok canım, normalde sosyal bir insanım. Herkesle hemen kaynaşırım, konuşmaya başlarım falan. Ama konu onun ailesi olunca acayip kasılıyorum.. Aman nolucak diye gidiyorum yanlarına, yine elim ayağım birbirine karışıyor..

Heheh :D Keşke ben de biraz daha rahat olabilsem ya.. Nasıl başardın bunu? :D

Umursamayarak :KK25:
Bir de onlarda çok rahat insanlar 1 yıldır tanıyorum sevgilim yeni tanıştı sayılır babamla o yüzden utanıyor :KK22:

o edadan olmuyor maalesef ,kişilik meselesi.. Ben 5 yıldır tanıyorum 2 senelk evliyim hala rahat değilim . Biraz asosyallik var ben de o da etken tabii...Helaine en kısa sürede alışırsın canım inşallah seni çok iyi anlıyorum.
Umarım sen de alışırsın ya. İleride zor olacak diye korkuyorum ben de. İnşallah bir an önce alışırım ben de canımm..

Umursamayarak :KK25:
Bir de onlarda çok rahat insanlar 1 yıldır tanıyorum sevgilim yeni tanıştı sayılır babamla o yüzden utanıyor :KK22:
Ohh ne güzel yaa :D Benim de babam benimle arkadaş gibidir, öyle olunca erkek arkadaşıma da rahat davranıyor. Ama işler onun ailesinde öyle değil, kasım kasım kasılıyorum valla :KK22:

yazdigim cumleleri eger okursaniz sizi gayet net anladigimi anlardiniz. Zira baslangic cumleniz hic bir sey hitap etmiyor allah mesut etsin iki ay sonra da gelip cok erken aileye girmisim cok pismanim keske tanismasaydim demeyin de! Hayat sizin hayatiniz farkli goruslere de acik degilseniz konu acmayin!
Yazdığınız cümleleri gayet net anladım.
"Aileniz de takdir mi ediyor, bir de düğünlere gidiyorsunuz." gibi cümleler kullanmışsınız.
Eğer siz farklı aile görüşlerini kabul edemiyorsanız konulara cevap yazmayın o zaman,
Kişilerin ailelerinin yaptıklarına "pes yahu" diyerek olmuyor o işler.
Siz öyle yapmazsınız olur biter.

Her aile yapısı bir olacak diye birşey yok. Benim ailem bana güveniyor, isteklerimi de göz ardı etmediği için biraz daha rahatız.
Yeni gelin, utangaç nazlı edaları oynamıyorum, karşılarında nasıl daha rahat konuşabilirim diye yardım almaya çalışıyorum.

Bende de var biraz utangaclik. Ama dugunlere gitmem ,kalkip da oynamam mesela. Demek istedigim hem utangac olup hem de dugunlerde oynamak nasil oluyor. Art niyetli yorum yapmadim. Ben de cekingen oldugum icin garip geldi:oops::KK51:

Bende de var biraz utangaclik. Ama dugunlere gitmem ,kalkip da oynamam mesela. Demek istedigim hem utangac olup hem de dugunlerde oynamak nasil oluyor. Art niyetli yorum yapmadim. Ben de cekingen oldugum icin garip geldi:oops::KK51:
Ben oynamak için gitmedim ki, kuzeninin düğünü olduğu için çağırdılar, bi anda erkek arkadaşım piste çekti, neye uğradığımı şaşırdım.. O yüzden diyorum ya ruhumu teslim ediyordum o anda. Daha konuşamıyorum bile, konuştuğum zaman bile kasım kasım kasılıyorum. Yoksa hadi düğüne gideyim de iki göbek atayım diye gitmedim :D

Back
X