• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

utanıyorum ama sormadan duramadım..

Merhaba hemcinslerim.
Sorunum şu;
Kızımın boyunun benim gibi kısa olmasını istemiyorum.
İnternetten beslenme düzeninin falan köküne kadar hatmettim.
Ama canlı örneklere ihtiyacım.
Denediginiz ve ise yaradigini bildiginiz yollar var mi?
Ben 1.58,esim 1.83 cm bu arada..

Beslenmeye cok dikkat edin diyorum ben bir arkadaşım 149 küçükken anne sütü almamış fazla ve hep abur cubur yedirmişler.Kızınızı basketbola yada voleybola gönderebilirsiniz kaç yaşında kızınız? Günde 2 bardak kemik gelişimi için süt almalıymış çocuklar reklamlarda da çıkıyordu çocuk doktorunda test falan yapıyorlar artık.Benim babam 1.87 annem 1.63 ben 1.67yim ablam 1.63 abim 1.85 :D Ablamla ben anneme çekmişiz :D

Beslenmeye cok dikkat edin diyorum ben bir arkadaşım 149 küçükken anne sütü almamış fazla ve hep abur cubur yedirmişler.Kızınızı basketbola yada voleybola gönderebilirsiniz kaç yaşında kızınız? Günde 2 bardak kemik gelişimi için süt almalıymış çocuklar reklamlarda da çıkıyordu çocuk doktorunda test falan yapıyorlar artık.Benim babam 1.87 annem 1.63 ben 1.67yim ablam 1.63 abim 1.85 :D Ablamla ben anneme çekmişiz :D

Henüz 10 aylık :) abur cubur ve vitamin degeri olmayan seyler asla yedirmem zaten. Teşekkür ederim.

Çocuğun şu anki boyu ve yaşı kaç? Ne gibi bir beslenme ve spor programı uyguluyorsun bunları yazarsan eksiklikler varsa herkes bildiği kadar yorum yapar.

Şu anki persantil değerleri hangi aralıkta?

10 aylik kizim. 72 cm. Beslenme listesi uzun bayagi. Eksiksiz diyebilirim. Boy persantil % 70 cikti.

suan oyle bı zamanda yasıyoruzkı bırcok cocuk yasından once ergenlıge gırıyo bende cocuklarımı koy yumurtası dogal balık ev yapımı yogurt vs. besledım ama kızımda erken ergenlık bekırtılerı var hatta cuma gunu cocuk endokrınıne randevumuz var cok korkuyorum ınsallah ergenlıge gırmıs olsa bıle yavaslatmak mumkundur bılmıyorum kendımımı tesellı edıyorum yanı artık evdekı hesap carsıya uymuyo yanı daha kızında kucukmus bu arada

Genetiginde yoksa istedigi kadar sut icsin, peynir, yogurt yesin, pek birsey degismez. Konudaki bazi cevaplardan da goruldugu uzere.
Kiziniz sizden 3-5 cm daha fazla olur, cogunlukla oyle oluyor.

Yapay olarak boy uzatmaksa basketbol, yuzme gibi sporlarla mumkun. Ama kesin cozum mu, ne kadar fark eder bilemem.

Ben boy igneleri gibi seyleri pek dogru bulmuyorum. Sonucta kisa boy hastalik degil, ne gerek var kimyasal seylerle vucudu degistirmeye ki. Kisaysan kisasindir iste, kabul etmek lazim bazi seyleri.

Biz askeriyeye hazirlanan öğrencilere bi balik vardi. Balik pişince sitt tarafi gri oluyor.Onu ttavsiye ediyorduk.ama adini unuttum. Saraçoğlu söylemişti

Teyzem ve eniştem kısa boylular 160 anca varlardır,minyon tiplerdir.
Ama kuzenim 4.5 yaşında ve boyu uzun,kilosu da oldukça yerinde.
Garip olan eniştemin kardeşleri,anne babası,ananem,dedem kısa boylulardır.
Yani genetikle alakalı birşey.
Doğduktan sonra baskete,voleybola,yüzmeye gönderirseniz boyu uzar.
Sağlıklı olsun yeter ki:)

Ya o spor yapmakla değişir belki yani iyi gelişebilir boyu belki..mesela benm babam 1.80 annem 1.55 ama ben 1.72yim yani arada bi yerde kaldı halimden de memnunum skntı yaşamıorm boyumla ilgili..bu da spor sayesinde oldu ilkoklda voleybol takımına girmiştim yüzüyordm da onların etkisi oldu sanrm su an 24 yaşındayım

💕✨

Merhaba hemcinslerim.
Sorunum şu;
Kızımın boyunun benim gibi kısa olmasını istemiyorum.
İnternetten beslenme düzeninin falan köküne kadar hatmettim.
Ama canlı örneklere ihtiyacım.
Denediginiz ve ise yaradigini bildiginiz yollar var mi?
Ben 1.58,esim 1.83 cm bu arada..

http://youtu.be/WQGKQRHEbO8
Canım bu egzersizleri yaptır işe yarar inşallah:)
HTC Wildfire S A510e cihazımdan gönderildi

Son düzenleme:
yoga da bacağı ve boyu uzatan hareketler var
ayrıca plateste vücudu esnettiği kasları uzattığı ve dik duruşu sağladığı için olandan daha uzun görünme şansı veriyor

birde boy uzunluğu için kuru meyvelerim iyi geldiğini duymuştum çevremde birileri çocuğuna bunları yediriyordu kuru üzüm kuru kaysı ama kuru üzüm siyah iri ve çekirdekli olanından demişti

ayrıca kemik suyuda kemik gelişimine büyük katki sağlıyor çocuğunuza haftada bir kaç kez kemik suyu içirirseniz büyüyene kadar çok etkili olacaktır

cok yakin bir arkadasimin ailesi aynen sizin ve esinizin boylarinda.Kiz 1.76 boyunda su an.20 yasindayiz. Ben bu islerin daha cok genetik oldugunu dusunuyorum insallah mutlu olacagi bir boyda olur kiziniz.:)

Back
X