• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

utanıyorum ama sormadan duramadım..

bence beslenme ve spor çok önemli ve genetiğin üstüne bunlar eklenirse ancak çocukların boyları uzuyor bilmiş olun. ben uzunum eşim erkek boyuyla orta boy. hatta ikimizin boyu nerdeyse aynı diyim size. ama benim taraf hep uzun onun tarafta da tek kısa eşim. bende de 2 kız var. boyları normal gidiyor şu anda ne kısalar ne çok uzunlar. biz kadar uzasalar yeter ya zaten aman boy da güzel oluyor ama hastalıkta falan çok zor

12-13-14-15 yaşlarında iken basketbola yönelt sevdir
basketbol çok etkı eder

Merhabalar arkadaşım;

Bu durum %50 genetik soya çekim,%25 hamilelikteki beslenme,%25 büyüme evresindeki beslenmeye bağlıdır.Mesela ben 162 cm boyundayım.Eşim 175 cm boyunda.Kızım 15 aylık 90 cm.Hamilelikte bol balık,yoğurt ve peynir tükettim.Elalem ekşiye tatlıya aşerer ben balığa:)10 gün erken doğmasına rağmen hatırı sayılır bir uzunluğu vardı kızımın 52 cm .Yoğurt ve peynir tüketimi çok etkiler.Lakin arkadaşların da dediği gibi yüzme ve basketbol işe yarar.

canım aynen ama inşallah öyle devam eder. Doğum belgemde yazan 55 cm:1:.
doğdum doğalı 1 m yi biraz geçik büyüyebildim.Spor beslenme elbet cok önemlı ama en önemlisi genetik

canım aynen ama inşallah öyle devam eder. Doğum belgemde yazan 55 cm:1:.
doğdum doğalı 1 m yi biraz geçik büyüyebildim.Spor beslenme elbet cok önemlı ama en önemlisi genetik

Tabiki genetik çok önemli.Eşimin tarafı biraz kısa.Benim tarafım uzunca.Annem 150 babam 185.Sanırım kızım dedesine çekmiş:16:Burçları bile aynı :1:

ortalama ve standart bir boyu olacağını düşünüyorum
elinden geleni yapıyorsun zaten
hoplayıp zıplamasını teşvik et
:9:

Geçenlerde ibrahim kutluayı izledim tv de spor yada besinler ancak 3-4 cm etkiler dedi. Mesela ben sporla uğraşan bi insanım boyum annemdende babamdanda uzun abim var benden kısa ben amcalarıma çekmişim onlar çok uzun yani bu tarz şeyler değişebilir boy konusundakızın eşine çekebilir.

Sizin boy farklarınızda bizimkilerle hemen hemen aynı. ben 1.55 ,eşim 1.83 :31:
Benim oğlumun boyu şuan benimle aynı... yaşı 12, 5 ay sonra 13 üne girecek
Tabi çocuk ilk eşten, onun babasıda 1.73 -1,75- civarı idi.
Benim taraf komple kısa zaten :1::1:
Sporun mutlaka faydası vardır ama.... ben ergenlikte demirlere asılırdım hep yükseklere uzanıp sallanırdım vs..
ama malzeme buymuş, fazlası olmadı...

yeşil yapraklı sebzelerden,yumurta,fındık,ceviz,yoğurt,balıktan bol bol yedirin.Zıplasın,elma toplama hareketi yapsın,yüzsün kızınız.9 yaş civarı doktora götürün,yaşıtlarından kısaysa onlar gerekeni yapıyorlar zaten.

Benim boyun 170 kardeşim 16 yasinda 176 boyu var .
Basketbol oynadi iki sene boyunca .
Çok etkisi oldu.
Genetigimizde uzun ama boyu acayip gizli atti ilk sene.

Yanlış anlamayın ama ben danino vb ürünleri güvenilir bulmuyorum.Gıda bölümü mezunuyum ve içerindeki katkı ve koruyucu maddeler çok zararlı.Varsa doğal süt satan yer güvenilir alın mayalayın.Çok daha temiz ve sağlıklı.İlla meyveli yoğurt derseniz blendırda çekin meyveyi üzerine yoğurt ve çok az tatlandırıcı pudra şekeri ilavesi ile çok harika yoğurt elde edersiniz.

Danino vermem asla. Köy yoğurdu buluyorum. Kayinvalidem aman ha sakın daninoyu ihmal etme diyor. Duyan da ne zannedecek :1:

Annemde , babamda 1.60 boyundalar
ben 1.71 :D

Benim cocukta bir hayli uzun :30:
olabilir yani neden olmasın

1.75 boyundayım annem de o kadar uzun bir kadın değildir ama beni küçüklüğümden itibaren asma yaprağı ile beslemiş asma yaprağında sütten daha çok kalsiyum vardır size tavsiyem bol bol sarma yedirin kızınıza yada başka şekillerde yedirin asma yaprağını
süt kalsiyum oranı:120
asma yaprağı kalsiyum:392

Beslenme konusunda çok zorlama. Her çocuk gibi gerekli olanı alması yeterli.
Ama canlı örneklerini gördüm. Bir arkadaşım kendi de eşi de oldukça kısa olmalarına rağmen oğlunun sporla 1.85 i aşmasını sağladı.
Özellikle basketbol, voleybol ve yüzme. Kızlar için basketbol ikinci tercih olmalı. Ama voleybol ve yüzmeyle hem boyu uzar, hem de mükemmel bir fiiziği olur.

Merhaba hemcinslerim.
Sorunum şu;
Kızımın boyunun benim gibi kısa olmasını istemiyorum.
İnternetten beslenme düzeninin falan köküne kadar hatmettim.
Ama canlı örneklere ihtiyacım.
Denediginiz ve ise yaradigini bildiginiz yollar var mi?
Ben 1.58,esim 1.83 cm bu arada..

Benim babam 175 falan annem 155 ben 165 oldum. Dehşet süt peynir yoğurt tüketirdim küçükken... Tüketmesem ne olurdu bilemiyorum. Bu işin en iyi yolu basketbol veya voleybol ama en iyisi basketbol kesin çözüm alırsın.

annem miniciktir 1,58 falan
babamda olsa olsa 1,77..
abiler 1,86-1,90
ben 1,80
eşim 1,92
şuan hamıleyım ve bebegım uzun olur diye düşünüyorum :)

annem :1.50
baba : 1.80
bizim maşallahımız var kızlar 1,65 (ama daha uzun görünüyormuşuz.)
erkek kardeş : 1.86
küçükken yoğurt süt peynir tüketimimiz çok az. baba tarafına çekmişiz kemikli ve uzun boyluyuz. hiç spora gitmedik. ama size tavsiyem voleybol basketbol oynatın faydası bariz olur.

Merhaba hemcinslerim.
Sorunum şu;
Kızımın boyunun benim gibi kısa olmasını istemiyorum.
İnternetten beslenme düzeninin falan köküne kadar hatmettim.
Ama canlı örneklere ihtiyacım.
Denediginiz ve ise yaradigini bildiginiz yollar var mi?
Ben 1.58,esim 1.83 cm bu arada..

ablam okul hayatında basketbol oynamış ortaokulda sadece benden 5-6 cm daha uzun

Back
X