• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utanmasam Okul Başlıyor Diye Ağlayacağım

Valla konuyla alakasi yok ama ben de okullar az daha geç açılırsa sinirden ağlayacağım.
Öğretmenim ve evde çok sıkıldım.

Size önerim ise branşınız kendinizi gelistirmeye çok müsait,bence kendinizi alanınıza adayın hicbir seyi düsünmeyin başka .

Üniversite arkadaşları, üniversite yılları hayatımın en güzel parçasıdır. Bir kere herşeyin muhteşem olmasını beklemeyin. Zaten yaşadıgınız fakirlik, yaptıgınız hatalar, yaramazlıklar, hayata tutunma cabasi hepsi üni hayatının bir parçası. Geri dönüp baktıgınızda arkadaşlarınızla paylaşacağınız ne kadar çok komik ve absürt anınız birikmişsse o kadar değerlidir. Kendinizi rahat bırakın önce bırakın hayatt bildiği gibi gelsin. Sizden farklı insanlarla da arkadaşlık kurmayı deneyin farklı kültürden gelen insanlar size hayata geniş açıdan bakmayı öğreteceklerdir. Keşke üni de bir gün verseler ve öğrencisin deseler nasil çılgınlaşırdım.

Bir yerden başla senin gibi hiç dostum olmadan mezun oldum sebebi eşim hep yanımdaydı yetiyordu ama sonra anladım ki ben arkadaşlık kuramıyorum destek bile aldım bu konuda mali sıkıntım çok oldu üstüne ailem de sorunluydu çok çektim ama bunlar beni ben yaptı. Çok ders çalıştım fakülteden ev uzaktı okuldan çıkar kütüphaneye giderdim yurtta iğrenç siyasi kavgaları olan bir odadan sonra evde tek olmak istediğim şeydi ama sonra bir baktım kütüphane daha iyi geliyor . Param da yok kitaplara eve yetmiyor bile kütüphane hem ücretsiz her kitap car hem ortam rahat kalabalık arkadaş bile edindim ve okulu dereceyle bitirdim

Peki dönüm noktanız ne oldu?

Üniversite arkadaşları, üniversite yılları hayatımın en güzel parçasıdır. Bir kere herşeyin muhteşem olmasını beklemeyin. Zaten yaşadıgınız fakirlik, yaptıgınız hatalar, yaramazlıklar, hayata tutunma cabasi hepsi üni hayatının bir parçası. Geri dönüp baktıgınızda arkadaşlarınızla paylaşacağınız ne kadar çok komik ve absürt anınız birikmişsse o kadar değerlidir. Kendinizi rahat bırakın önce bırakın hayatt bildiği gibi gelsin. Sizden farklı insanlarla da arkadaşlık kurmayı deneyin farklı kültürden gelen insanlar size hayata geniş açıdan bakmayı öğreteceklerdir. Keşke üni de bir gün verseler ve öğrencisin deseler nasil çılgınlaşırdım.

Hemen hemen herkes aynı şeyi söylediğine göre korkulacak bişeyim yokmuş demek:) işte insanın durumun içinde olunca bazen dayanamayacağını düşünüyor..

Hemen hemen herkes aynı şeyi söylediğine göre korkulacak bişeyim yokmuş demek:) işte insanın durumun içinde olunca bazen dayanamayacağını düşünüyor..
Dayanamamak demeyelim de kendini akışa bırak ve keyfini çıkar bu zamanların lütfen. Bolca arkadaş biriktir. o merhabalaştığım dediğin arkadaşlarını da hafife alma. bir bakmışsın 5 yıl sonra aynı firmada çalışıyorsun ya da çok acayip bir şekilde yolun kesişiyor ve en yakının oluveriyorlar.

Valla konuyla alakasi yok ama ben de okullar az daha geç açılırsa sinirden ağlayacağım.
Öğretmenim ve evde çok sıkıldım.

Size önerim ise branşınız kendinizi gelistirmeye çok müsait,bence kendinizi alanınıza adayın hicbir seyi düsünmeyin başka .

ahaha bende bende ama ben veliyim:))

konu sahibesi keşke yerinizde olsam. en güzel yıllarınız kıymetini bilin.

Peki dönüm noktanız ne oldu?
Aslıdna sandığın gibi bir dönüm noktasına gerek yok o sadece filmlerde var . İçinde bir ışık var bu buradan bile anlaşılıyor üstelik buraya yazman çözüm istemen bunun için çabalaman demek al sana dönüm noktası süreç önemli başlangıçlar Harika olmasa da olur. Bir de süreçte düşüp kalkmak da var ki bunlar olağan kendine çok görme. Ayrıca bir dip not: okurken başarısız olup da sonrasında başarılı olan gerçek mesleğini tanıyan ve iş hayatında çok iyi yerlere gelen bir sürü arkadaşım oldu. Teorik dersler okulu geçmek ve bilgi birikimi sağlar esas olay okumakta severek okumakta sınavı geçmek için değil alanınla ilgili ne varsa gündelik hayatının bir parçası yapmakta ki Harika ötesi bir alanın var . Mükemmel eserler var . Daha basit dille anlatılan eserleri gündelik hayatında oku okul için de yazarak çalış ve her gün çalış . Eve gel müziğini aç bir süre takıl sonra geç kenara kendine ait köşende mis gibi çalış kendini şartlama zorlama ufak ufak ama her gün önemli olan bu her gün olması. Sonra yemekleri evde yap dışardan yeme ( konserve bile Yapardım kendime ben okurken) bu bütçeni toparlar üst başa takılma hele makyaj malzemesine hiç sarma. Alanınla ilgili tüm filmleri izlemeye çalış ama mesele haftada 2 film gibi. Sonra arkadaşların bir yere mi gidiyor sen de katıl ama direkt samimi olma bizim durumumuzda bu tehlikeli bir an da açılma Gül eğlen ama adım adım davran . Sonrası gelecek emin ol. Keşke öğrenci olsam . Hala öğrenciyim tez yazıyorum ama iş dünyası o kadar acımasız ve zalim ki

Universite herkes icin ayni degildir .

Benim icin de cok zorlu gecti ve 1 ders kaldi bitmesine .

Eger sehir disinda evde kalsam yapamazdim . Imkanin varsa yurda cik . Ozel bir yurt hatta cok iyi olur ; yemek , temizlik derdi yok , calisma yerleri de olur . Rahat edersin .

Ben de arkadalsarimla cok samimi degilim ve derslerde zorlandim ama kendimi derslerime verdim ve su an iyi bir not ortalamam var , ingilizcem iyi . Bosver , okul yillarini bos gecirme , en az 2,50 ortalama yap , staj yap , dil ogren , kluplere katil . Hem cv ne yazacak bir sey olur hem de sosyallesip ozguven kazanirsin . Ozellikle yurda cikarsan inan daha rahat olur .

Benim tum arkadaslarim bu problemleri yasadi . Inan asiliyor ileriki senelerde.

Aslıdna sandığın gibi bir dönüm noktasına gerek yok o sadece filmlerde var . İçinde bir ışık var bu buradan bile anlaşılıyor üstelik buraya yazman çözüm istemen bunun için çabalaman demek al sana dönüm noktası süreç önemli başlangıçlar Harika olmasa da olur. Bir de süreçte düşüp kalkmak da var ki bunlar olağan kendine çok görme. Ayrıca bir dip not: okurken başarısız olup da sonrasında başarılı olan gerçek mesleğini tanıyan ve iş hayatında çok iyi yerlere gelen bir sürü arkadaşım oldu. Teorik dersler okulu geçmek ve bilgi birikimi sağlar esas olay okumakta severek okumakta sınavı geçmek için değil alanınla ilgili ne varsa gündelik hayatının bir parçası yapmakta ki Harika ötesi bir alanın var . Mükemmel eserler var . Daha basit dille anlatılan eserleri gündelik hayatında oku okul için de yazarak çalış ve her gün çalış . Eve gel müziğini aç bir süre takıl sonra geç kenara kendine ait köşende mis gibi çalış kendini şartlama zorlama ufak ufak ama her gün önemli olan bu her gün olması. Sonra yemekleri evde yap dışardan yeme ( konserve bile Yapardım kendime ben okurken) bu bütçeni toparlar üst başa takılma hele makyaj malzemesine hiç sarma. Alanınla ilgili tüm filmleri izlemeye çalış ama mesele haftada 2 film gibi. Sonra arkadaşların bir yere mi gidiyor sen de katıl ama direkt samimi olma bizim durumumuzda bu tehlikeli bir an da açılma Gül eğlen ama adım adım davran . Sonrası gelecek emin ol. Keşke öğrenci olsam . Hala öğrenciyim tez yazıyorum ama iş dünyası o kadar acımasız ve zalim ki

Valla o kadar haklısınız ki. Ben bazen kahvaltıyı bile dışarda yiyorum ya dolap boş oluyor ya kalkıp bişey yemeye üşeniyorum o derece saldım kendimi. Dışarıya rica minnet çıkıyorum evdeki arkadaşlarımdan başka arkadaşlarım çağırınca gitmiyorum mesela bahane bulup. Ders çalışıcam diyorum odaklanamıyorum. Dediğiniz gibi ben bu sorundan uzun süredir rahatsızım ve çözüm arıyorum ufak ufak değiştiririm umarım durumumu.

Universite herkes icin ayni degildir .

Benim icin de cok zorlu gecti ve 1 ders kaldi bitmesine .

Eger sehir disinda evde kalsam yapamazdim . Imkanin varsa yurda cik . Ozel bir yurt hatta cok iyi olur ; yemek , temizlik derdi yok , calisma yerleri de olur . Rahat edersin .

Ben de arkadalsarimla cok samimi degilim ve derslerde zorlandim ama kendimi derslerime verdim ve su an iyi bir not ortalamam var , ingilizcem iyi . Bosver , okul yillarini bos gecirme , en az 2,50 ortalama yap , staj yap , dil ogren , kluplere katil . Hem cv ne yazacak bir sey olur hem de sosyallesip ozguven kazanirsin . Ozellikle yurda cikarsan inan daha rahat olur .

Benim tum arkadaslarim bu problemleri yasadi . Inan asiliyor ileriki senelerde.

özel yurtlar çok pahalı burda. devlette kaldım ve ortamlar ne ders çalışmak için ne de dinlenebilmek için çok yetersiz. o yüzden eve biraz da mecburum diyebilirim. ki çıkmak istesem bile arkadaşlarıma ihanet etmiş gibi olurum çünkü evden önce de arkadaştık biraz da bu vicdanım yüzünden oluyor ne oluyorsa.

psikoloji okuyorsan ilk ogrendiklerinden biri kararinda stres hayat kurtarir cok stres ket vurur herseye az stres rehavet yapar olmaliydi. ama daha da onemlisi bu tip bolumlerde okuyan biri kendi hayatinin iplerini eline alabilmeli kendi psikolijisini duzeltebilmeli ki okudugunun da hayrini gorsun. once kendi sokugunu dik cunki terzi olmayacaksin

Univ deyken o kadar nefret ederdim ki, final haftalarinda sirf butunlemeye kalip bu sehirde bir gun daha gecirmeyeyim diye gunlerce hiiiic uyumadan calisirdim. İki gun bosluk bulsam kosup ailemin yanina gelirdim. Evde kaliyordum ve (abim de ayni uni de okuyordu ev arkadasiydik abimle) sagolsun rvi sadece dagitmakla yapilan yemekleri asermekle ilgilendigi icin bir de ev hanimi gibi ev temizligi duzeni faturasi para yetistirmesiyle bogusuyordum. Okulumuz sehrin 17 km disinda bir dagin tepesindeydi ve hergun 45+45 dk toplam 1,5 saati yolda geciriyordum nefret etmistim.

Ama okul bittigi hafta kafam dank etti, allahim nasi bi manyak misim dedim:) her firsatta gitmeye calistim ama eski ortam yoktu biraktim sonra...

Demem o ki, su an anlamiyorsun ama cidden kiymetini bitince anlyacaksin. Sevgilin filan var mi? Tavsiye ederim:) benim yoktu eminim olsa daha cekilir olurdu:) okuldan bi sevgili bul kendine:) sehir guzelesir filan:)

psikoloji okuyorsan ilk ogrendiklerinden biri kararinda stres hayat kurtarir cok stres ket vurur herseye az stres rehavet yapar olmaliydi. ama daha da onemlisi bu tip bolumlerde okuyan biri kendi hayatinin iplerini eline alabilmeli kendi psikolijisini duzeltebilmeli ki okudugunun da hayrini gorsun. once kendi sokugunu dik cunki terzi olmayacaksin

Bınları bilmek uygulamaya yaramıyor her zaman. Evet psikologların ruhsal açıdan yeterli olmaları lazım ama bu demek değil ki kendi hayatlarında hiç sorunları hiç çöküş dönemleri olmasın, ki ben hala okuyorum psikolog değilim.

Univ deyken o kadar nefret ederdim ki, final haftalarinda sirf butunlemeye kalip bu sehirde bir gun daha gecirmeyeyim diye gunlerce hiiiic uyumadan calisirdim. İki gun bosluk bulsam kosup ailemin yanina gelirdim. Evde kaliyordum ve (abim de ayni uni de okuyordu ev arkadasiydik abimle) sagolsun rvi sadece dagitmakla yapilan yemekleri asermekle ilgilendigi icin bir de ev hanimi gibi ev temizligi duzeni faturasi para yetistirmesiyle bogusuyordum. Okulumuz sehrin 17 km disinda bir dagin tepesindeydi ve hergun 45+45 dk toplam 1,5 saati yolda geciriyordum nefret etmistim.

Ama okul bittigi hafta kafam dank etti, allahim nasi bi manyak misim dedim:) her firsatta gitmeye calistim ama eski ortam yoktu biraktim sonra...

Demem o ki, su an anlamiyorsun ama cidden kiymetini bitince anlyacaksin. Sevgilin filan var mi? Tavsiye ederim:) benim yoktu eminim olsa daha cekilir olurdu:) okuldan bi sevgili bul kendine:) sehir guzelesir filan:)

Evet siz biraz abinize bakmışsınız :) ama zorunuza gitmez kardeşiniz olduğu için en azından. Ya büyük ihtimal ben de öyle dicem biliyo musun bana da sonradan dank eder geç olmadan uğraşayım dedim sorunumla alakalı.
Sevgilim maalesef ki yok ve katılıyorum bari o olsa çekilir olurdu biraz ama işte bazeeen olmuyor bazeen:)

Evet siz biraz abinize bakmışsınız :) ama zorunuza gitmez kardeşiniz olduğu için en azından. Ya büyük ihtimal ben de öyle dicem biliyo musun bana da sonradan dank eder geç olmadan uğraşayım dedim sorunumla alakalı.
Sevgilim maalesef ki yok ve katılıyorum bari o olsa çekilir olurdu biraz ama işte bazeeen olmuyor bazeen:)
Olur olur:) sen bi ac gozlerini suz etrafi bakalim:)

Merhaba arkadaşlar. Ben hayalimdeki şehirde hayalimdeki bölümü okuyorum. Ama aşırı mutsuzum. Yurtta kalırken mutsuzdum eve çıktım daha da mutsuz oldum. Yaz tatillerini iple çekiyor okul açılmaya yakın depresyona giriyorum. Bunun kendimce birçok sebebi var ve hiçbiri mantıklı sebepler değil biliyorum ama yine de açıklayayım;

•öncelikle okuluma gitmek çok zahmetli çok uzak ve dersleri anlamakta arkadaşlarıma nazaran zorlanıyorum kendimi aptal gibi hissediyorum ve çok yoruluyor bu durum beni, ortalamam da çok kötü. sınıfımdan doğru dürüst arkadaşım yok, okuldan desen aynı.
•diğer bir konu evle ilgili.. hiçbir şey hayal ettiğim gibi olmadı ; temizlik , yemek, faturalar, para yetirmeye çalışmak , ders çalışma, diğer sorumluluklar bitmiyor.. bunlar bende gereksiz bir endişe ve ağırlık yaşatıyor. üstüne üstlük bir de evle ilgili bazı sıkıntılar yaşıyorum ve bunları kafama çok takıyorum kimseye de anlatamıyorum rahatsızlığımı dile getirsem de pek umursanmıyorum.

herkes diyor ki okul açılsın tatil sıktı, okul açılsın ailemden bıktım vs ama ben tam tersi ve bu psikolojiyle okula gidince de alışmam zaman alıyor ve hiçbir olayla baş edemeyecek kadar güçsüz hissediyorum, en ufak bir olayda kaçmak istiyorum. örneğin biriyle bi sıkıntı yaşayınca o kişiyi silmek istiyorum hayatımdan ya da yok olsun istiyorum çünkü heyecanlanıyorum kendimi savunamıyorum ve hemencik kendimi suçlu seçiyorum. Böyle böyle soğudum okuldan, okuduğum ilin adını söylediklerinde bile içim sıkılıyor.

Şunu da belirteyim okUlumu düzenimi bırakırsam ilerde çok pişman olurum biliyorum çünkü yaşadıklarım herkesin az çok yaşadığı şeyler. Neden bu kadar korkuyorum ve güçsüzüm onu anlayamıyorum. Ablalarımın ve kardeşlerimin tavsiyelerine açığım.
Hemen doktora git B12 , demir gibi beyin fonksiyonlari için önemli vitaminlerine baktır. Birde iyot. Bunların yokluğu dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu, melankoli, sinirlilik ve güçsüzlük yapar. Aslında bizi yöneten, dışardaki etkilere karşı duruşumuzu belirleyen beynimizdeki kimyasallardır. Bu çok önemli, değerlerine bir baktır ve beslenme önem verip düzenli spor yapyapıyorsanız. Okula sadece ders öğrenmek için gitme. Eğer vaktin ve imkanın varsa kültürel veya sportif aktivitelere katıl.

Buna benzer durumlar yaşıyordum. Kampüsün içinde yurtta kalmama rağmen duş alırken bile dakika saymam gereken yoğunluktaydım, çok stresliydi gerçekten. Önce ruhsal sonra bedensel sağlığımın da etkilenmesiyle birlikte ara vermeye karar verdim. Ara verdiğim sene ders falan çalışmadım, evdeydim ne istersem yaptım bir de sınava gireyim dedim ve bir bakmışım kaydımı alıp aşka bir bölüme başlamışım. Şuan aynı şehirde başka bir okulda çoook daha rahat bir bölümdeyim. Hherkes değişimi duyunca şaşırdı hatta üzüldüer ama ben halimden o kadar memnunum ki. Hiçbir şey canımdan kıymetli değil.

Back
X