• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utanmasam Okul Başlıyor Diye Ağlayacağım

Merhaba arkadaşlar. Ben hayalimdeki şehirde hayalimdeki bölümü okuyorum. Ama aşırı mutsuzum. Yurtta kalırken mutsuzdum eve çıktım daha da mutsuz oldum. Yaz tatillerini iple çekiyor okul açılmaya yakın depresyona giriyorum. Bunun kendimce birçok sebebi var ve hiçbiri mantıklı sebepler değil biliyorum ama yine de açıklayayım;

•öncelikle okuluma gitmek çok zahmetli çok uzak ve dersleri anlamakta arkadaşlarıma nazaran zorlanıyorum kendimi aptal gibi hissediyorum ve çok yoruluyor bu durum beni, ortalamam da çok kötü. sınıfımdan doğru dürüst arkadaşım yok, okuldan desen aynı.
•diğer bir konu evle ilgili.. hiçbir şey hayal ettiğim gibi olmadı ; temizlik , yemek, faturalar, para yetirmeye çalışmak , ders çalışma, diğer sorumluluklar bitmiyor.. bunlar bende gereksiz bir endişe ve ağırlık yaşatıyor. üstüne üstlük bir de evle ilgili bazı sıkıntılar yaşıyorum ve bunları kafama çok takıyorum kimseye de anlatamıyorum rahatsızlığımı dile getirsem de pek umursanmıyorum.

herkes diyor ki okul açılsın tatil sıktı, okul açılsın ailemden bıktım vs ama ben tam tersi ve bu psikolojiyle okula gidince de alışmam zaman alıyor ve hiçbir olayla baş edemeyecek kadar güçsüz hissediyorum, en ufak bir olayda kaçmak istiyorum. örneğin biriyle bi sıkıntı yaşayınca o kişiyi silmek istiyorum hayatımdan ya da yok olsun istiyorum çünkü heyecanlanıyorum kendimi savunamıyorum ve hemencik kendimi suçlu seçiyorum. Böyle böyle soğudum okuldan, okuduğum ilin adını söylediklerinde bile içim sıkılıyor.

Şunu da belirteyim okUlumu düzenimi bırakırsam ilerde çok pişman olurum biliyorum çünkü yaşadıklarım herkesin az çok yaşadığı şeyler. Neden bu kadar korkuyorum ve güçsüzüm onu anlayamıyorum. Ablalarımın ve kardeşlerimin tavsiyelerine açığım.
Ömrünün en güzel yıllarından birini yaşıyorsun şu an. Bitmeden kıymetini bil. Canını sıkma, her anın tadını çıkar.

Bitince anliyosun ne kadar güzel yıllar olduğunu. Dün gittik (6 yıl sonra) eşimle okuduğumuz şehre. Sırf orayı görmek için yolumuzu uzattık. O kadar çok anı birikiyor ki. Yıllar geçse de tadı hep damağında kalıyor.

Merhaba arkadaşlar. Ben hayalimdeki şehirde hayalimdeki bölümü okuyorum. Ama aşırı mutsuzum. Yurtta kalırken mutsuzdum eve çıktım daha da mutsuz oldum. Yaz tatillerini iple çekiyor okul açılmaya yakın depresyona giriyorum. Bunun kendimce birçok sebebi var ve hiçbiri mantıklı sebepler değil biliyorum ama yine de açıklayayım;

•öncelikle okuluma gitmek çok zahmetli çok uzak ve dersleri anlamakta arkadaşlarıma nazaran zorlanıyorum kendimi aptal gibi hissediyorum ve çok yoruluyor bu durum beni, ortalamam da çok kötü. sınıfımdan doğru dürüst arkadaşım yok, okuldan desen aynı.
•diğer bir konu evle ilgili.. hiçbir şey hayal ettiğim gibi olmadı ; temizlik , yemek, faturalar, para yetirmeye çalışmak , ders çalışma, diğer sorumluluklar bitmiyor.. bunlar bende gereksiz bir endişe ve ağırlık yaşatıyor. üstüne üstlük bir de evle ilgili bazı sıkıntılar yaşıyorum ve bunları kafama çok takıyorum kimseye de anlatamıyorum rahatsızlığımı dile getirsem de pek umursanmıyorum.

herkes diyor ki okul açılsın tatil sıktı, okul açılsın ailemden bıktım vs ama ben tam tersi ve bu psikolojiyle okula gidince de alışmam zaman alıyor ve hiçbir olayla baş edemeyecek kadar güçsüz hissediyorum, en ufak bir olayda kaçmak istiyorum. örneğin biriyle bi sıkıntı yaşayınca o kişiyi silmek istiyorum hayatımdan ya da yok olsun istiyorum çünkü heyecanlanıyorum kendimi savunamıyorum ve hemencik kendimi suçlu seçiyorum. Böyle böyle soğudum okuldan, okuduğum ilin adını söylediklerinde bile içim sıkılıyor.

Şunu da belirteyim okUlumu düzenimi bırakırsam ilerde çok pişman olurum biliyorum çünkü yaşadıklarım herkesin az çok yaşadığı şeyler. Neden bu kadar korkuyorum ve güçsüzüm onu anlayamıyorum. Ablalarımın ve kardeşlerimin tavsiyelerine açığım.

Bende 3.sinif olucam bu yıl konuyu ben mi açtım diye düşündüm bir an hukuk okuyorum okuldan hic arkadaşım yok ev arkadaşım var evin sorumluluğu fazla geliyor düzen kuramadım:(

Hemen doktora git B12 , demir gibi beyin fonksiyonlari için önemli vitaminlerine baktır. Birde iyot. Bunların yokluğu dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu, melankoli, sinirlilik ve güçsüzlük yapar. Aslında bizi yöneten, dışardaki etkilere karşı duruşumuzu belirleyen beynimizdeki kimyasallardır. Bu çok önemli, değerlerine bir baktır ve beslenme önem verip düzenli spor yapyapıyorsanız. Okula sadece ders öğrenmek için gitme. Eğer vaktin ve imkanın varsa kültürel veya sportif aktivitelere katıl.

Bunu hiç düşünmemiştim. Gerçekten yorgun ve enerjisi düşük bir insanım belki bu yüzdendir.

Buna benzer durumlar yaşıyordum. Kampüsün içinde yurtta kalmama rağmen duş alırken bile dakika saymam gereken yoğunluktaydım, çok stresliydi gerçekten. Önce ruhsal sonra bedensel sağlığımın da etkilenmesiyle birlikte ara vermeye karar verdim. Ara verdiğim sene ders falan çalışmadım, evdeydim ne istersem yaptım bir de sınava gireyim dedim ve bir bakmışım kaydımı alıp aşka bir bölüme başlamışım. Şuan aynı şehirde başka bir okulda çoook daha rahat bir bölümdeyim. Hherkes değişimi duyunca şaşırdı hatta üzüldüer ama ben halimden o kadar memnunum ki. Hiçbir şey canımdan kıymetli değil.
Sizin adınıza sevindim mesajın sonunda ben rahatlamış kadar oldum :) galiba o kadar cesur olamam ben

Ben de

Ben de böyle üni ortamı yaşadım zor sabrettim depresyona girdim özgüvenim azaldı ama iyiki sabretmişim diyorum sü an öğretmenim ve çok mutluyum

Ben de psikoloji okudum. Çok sevindim bölümünüzü görünce.
En güzel çağlarınız. Ve hızla geçip gidecek, okuluz bittiğinde bu zamanları kaygılı geçirdiğinize üzüleceksiniz.
Sınıfta arkadaşınız yok diye hiiiçç takılmayın benim 1 tane çok samimi olduğum arkadaşım vardı sınıfta onun da bir saygısızlığı olmuştu hazmedemeyip selamı bile kesmiştim. Onun dışında samimi olduğum birileri olmadan bitirdim bölümü. Psikoloji harika bir bölüm, kendini daha fazla nasıl geliştirebilirsin bunları araştır, bol bol oku. Hedefine odaklan.

ben de keşke mezun olsam diyorum :KK43:

Yok hiç öyle deme tünelin sonu b.ka çıkıyor.
4 yıl yurtta kaldım hem de KYK yani devlet yurdunda, çok da mutluydum ev işleri hiç bana göre değil, çıkanları da hiç anlamadım, yurt çok rahat bence farklı ve okula yakın yurtlara bakmalısın.
Ders çalışacak daha fazla zamanın olur böylece.

Ben de psikoloji okudum. Çok sevindim bölümünüzü görünce.
En güzel çağlarınız. Ve hızla geçip gidecek, okuluz bittiğinde bu zamanları kaygılı geçirdiğinize üzüleceksiniz.
Sınıfta arkadaşınız yok diye hiiiçç takılmayın benim 1 tane çok samimi olduğum arkadaşım vardı sınıfta onun da bir saygısızlığı olmuştu hazmedemeyip selamı bile kesmiştim. Onun dışında samimi olduğum birileri olmadan bitirdim bölümü. Psikoloji harika bir bölüm, kendini daha fazla nasıl geliştirebilirsin bunları araştır, bol bol oku. Hedefine odaklan.

Kendimi geliştirme konusunda çok bocalıyorum bir an gaza gelip her şeyi aynı anda yapıp sonra bıkıyorum sizin özel tavsiyeleriniz var mıdır bu konuyla ilgili veyahut tecrübeleriniz bölümle alakalı? Hani şunu kesinlikle yap ya da yapma gibi gerçekten merak ediyorum. :)

Biliyorsun psikolojinin alt dalları var. En çok hangisi yada hangilerine ilgi duyuyorsun ve ilerde hangi alanda çalışmayı düşünüyorsun onu belirle öncelikle. Ben klinik ve gelişim severdim mesela.
Bölüm kütüphanesinden farklı kaynaklar araştır oku. Ben çok severdim kütüphanede zaman geçirmeyi. Hatta ing ansiklopedilerden özetler hazırlardım kendime.
Bölüm etkinliklerine katıl. Bir kere başlayacak cesareti bulursan gerisi gelir. Hep tereddüt içinde geri planda kalırsan ileride çok keşkelerin olacak.
Sınıf içinde aktif olmak da önemli tabi bunın için iyi öğrenmek, ve öğrendiklerini kullanmak gerek. Arka planda sürekli başka sorunlarla uğraşan bir zihin için bu çok zor. O nedenle gereksiz kaygılarını yok etmelisin. İlk aklıma gelenler bunlar.

bırakma bırakma zaman hızlı geçip gidiyor elbet bitecek sabırlı ol
bence kendine arkadaş çevresi edin yeni okulun kulübü filan vardır katılsana
bir de derslere daha çok ağırlık vermeni öneririm madem zorluyor seni
internette derslerinle ilgili eğlenceli videolar vs bulabileceğine eminim alakasız dahi olsa derslerle bölümünle ilgili keyifli video bulabilirsin
mesela atıyorum ben mimarlık okuyordum okurken zorlanıyordum ama national geographic in mega yapılar belgeselini zevkle seyrederdim
bana da çok şey kattığına inanıyorum:)
mesleğinin keyifli noktalarını keşfet derim:)

Biliyorsun psikolojinin alt dalları var. En çok hangisi yada hangilerine ilgi duyuyorsun ve ilerde hangi alanda çalışmayı düşünüyorsun onu belirle öncelikle. Ben klinik ve gelişim severdim mesela.
Bölüm kütüphanesinden farklı kaynaklar araştır oku. Ben çok severdim kütüphanede zaman geçirmeyi. Hatta ing ansiklopedilerden özetler hazırlardım kendime.
Bölüm etkinliklerine katıl. Bir kere başlayacak cesareti bulursan gerisi gelir. Hep tereddüt içinde geri planda kalırsan ileride çok keşkelerin olacak.
Sınıf içinde aktif olmak da önemli tabi bunın için iyi öğrenmek, ve öğrendiklerini kullanmak gerek. Arka planda sürekli başka sorunlarla uğraşan bir zihin için bu çok zor. O nedenle gereksiz kaygılarını yok etmelisin. İlk aklıma gelenler bunlar.

Teşekkür ederim yorumunuz için :)

bırakma bırakma zaman hızlı geçip gidiyor elbet bitecek sabırlı ol
bence kendine arkadaş çevresi edin yeni okulun kulübü filan vardır katılsana
bir de derslere daha çok ağırlık vermeni öneririm madem zorluyor seni
internette derslerinle ilgili eğlenceli videolar vs bulabileceğine eminim alakasız dahi olsa derslerle bölümünle ilgili keyifli video bulabilirsin
mesela atıyorum ben mimarlık okuyordum okurken zorlanıyordum ama national geographic in mega yapılar belgeselini zevkle seyrederdim
bana da çok şey kattığına inanıyorum:)
mesleğinin keyifli noktalarını keşfet derim:)

Ben de dersler hariç her şeyinden keyif alıyorum valla :) teşekkürler tavsiyeleriniz için

Back
X