Uterin Anomaliler'i Normal Olmayan Var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi roser_rose
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
R

roser_rose

Ziyaretçi
1 Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

2 Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! 3 Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! 4 Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

5 Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! 6 Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! 7 Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Değişik uterin anomaliler (konjenital yani "doğuştan gelen" rahimin yapısal anormallikleri)

1. Normal uterus

2. Uterin septum (bölme)
3. Bikornis uterus (iki ayrı köşeli rahim)
4. T şeklinde boşluğu sahip uterus
5. Arkuat uterus (kalp şeklinde rahim)
6. Didelfik uterus (çift rahim)
7. Unikornis uterus (tek köşeli rahim)

1.şekildeki haricindekilerde,bebek gelişemezmiş ve düşük olurmuş..çocuk sahibi olmak imkansızmış,ameliyat ile olma olasılığı varmış..

uterusu normal olmayan arkadaşlar var mı acaba??? ne yaptınız paylaşır mısınız,ameliyat olan ya da başka bir tedavi şekli ile başarılı bir sonuç elde eden var mı acaba???
lütfen paylaşır mısınız.
çocuğu olayan bir yakınım böyle bir durum ile karşılaşmış,ama ne yapacağını bilemiyor..ameliyet da riskli sonuçta..bilmiyorum başka bir yol mutlaka olmalı,doktorlara imkansız gelen bazı şeyler gerçekleşebiliyor sonuçta.

canim cok saol paylasimin icin ama o sondaki nasil oyle allah etmesin allah korusun balla bide 3. resim orda bir bebek nasil buyur allah muhafaza ayyyy!!!!

merhaba rose rose bende geçen ay rahim filmi çektirdim benim rahmimde şekil 5teki arkuat uterus yani kalp şeklşnde rahim çıktı ama doktorum bunun çocuk olmasında veye ceninin yuva yapmasına bir engel teşkil etmediğini söyledi ama ötekiler konusunda bir bilgim yok bu sorun seninlemi alakalı...

merhaba rose rose bende geçen ay rahim filmi çektirdim benim rahmimde şekil 5teki arkuat uterus yani kalp şeklşnde rahim çıktı ama doktorum bunun çocuk olmasında veye ceninin yuva yapmasına bir engel teşkil etmediğini söyledi ama ötekiler konusunda bir bilgim yok bu sorun seninlemi alakalı...

paylaştığın için teşekkür ederim.
hayır benimle alakalı değil,henüz evli değilim.
yakınım ile ilgili bir durum..onunki 3.şekilmiş sanırım.ameliyat demiş doktor,ama hepsne de güvenilmiyor.başka doktorlara da danışakmış bakalım..hayırlısı olsun,inşallah önemli bir şey yoktur :(

canim cok saol paylasimin icin ama o sondaki nasil oyle allah etmesin allah korusun balla bide 3. resim orda bir bebek nasil buyur allah muhafaza ayyyy!!!!

maalesef benim rahmim yarım yani 7. resimdeki gibi. yorumlarda biraz daha dikkatli olursak birbirimizi üzmemiş oluruz değil mi?

öncelikle şunu unutmayalım ki arkadaşlar tıp çok ilerledi ve artık herşeyin imaknı var, yeterki isteyelim ve maddi manevi desteklerimiz olsun...
Ben de 5. şekildeki gibiyim, ancak doktorum bunun problem olmadığını söyledi

arkadaşlar bence de yorumlaraa dikkat edelim benimki de sanırım uterus bikornus yani 3.resim ama doktorum bi çok kadının bu şekilllerde yani bu farklı rahim tiplerinde hamile kaldıgını ve bunu ancak dogum yaptıktan sonra gördüklerini söyledi yani bebek normal gelişiyor doğuyor bi problem yok..belki rahim içinde perde veya yapışıklık olursa histereskopi ile kolayca alınıyor..yani kimse üzülmesin bunun için..Allah kucaklarımıza bebeklerimizi almayı nasip etsin..hiç unutmayalımki Allah istedikten sonra bazen tıp bile bizi şaşırtabiliyor..dimi?

İnsanlar acımasızca yorum yapabiliyorlar malesef, Halbuki rahmi o durumda olan bir sürü insan var benimde rahmin şekil 5 teki gibi.İnsan kendinde problem olmayınca olaylara öcü gibi bakıyor.Hiç onu okuyanın pskolojisini düşünmüyor.

arkadaşlar benim rahmim de 5. resimdekine benziyor .sanırım en çok benzeyen o.ben 2 kere hamile kaldım ama bebeklerimin ikisi de 8 hafta 5 günlükken öldü.ama hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmamak lazım.arkadaşının da en az 3 farklı kadın doğum uzmanına muayene olup öyle karar vermesini tavsiye ederim.

evet arkadaşlar karamsar olmayın. arkadaşım histeroskopi oldu. tüpü açıldı rahimde de belki yapışıklık vardır açılır dedi dr ama olmadı. sadece rahim şekli netleştirildi. rahim şekli 7. resimdeki gibi yani yarım rahimdi. orada bile bebek büyüyebiliyormuş. tabi erken doğum ve düşük riski fazla. güzel olan yanı ise hamile kalabilmeye engel değilmiş.yani bol bol dikkat edilecek hamilelikte.

slm canim histeroskopi basliklarina bakarsan daha ii bilgi alabilirsin.benimde ust duvar cokuk yani kalb gibi ben de histeroskopi olacagim haftaya bakalim.hemen ayaga kalkiliomus.ameliyat goreceli ama ben olacagim dusuk riskini goze alamam yani.sevgiler...

Selamlar, benim de 5.şekil gibi, yani kalp gibi. ben hamile kaldım ama 8. haftada düşük oldu. bunun rahim yapımla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi doktorum. orta düzeymiş. dr diğer rahim yapılarını da çok görmüş ve bebekleri kucaklamışlar. ümitsiz olmayalım. bende bi de pko var düşünün artık..
ama şimdi hamilelik planlıyorum, innşş.. kaydirigubbakcemile4

ya kızlar benim hsg de rahımın ust duvarı ıçe hafif çökük,şimdi hiç operasyonsuz hamiş kalanları duyuyorum yani yaptırmasam mı ki ya??*yarın bı dr a ulasabilirsem ona muayene olacagım bakalım.ona da soracagım,netice de çocuk oyuncagı deil bu deilmi???
aslında hiç olmak istemiorum ama kısmet bakalımmm

kızlar ben de bişi sorcam.uterusun yapısı ultrasonografik inceleme de mi belli oluyor.benim ultrason sonucunda uterus normal cesamette ve eko yapısındadır die yazmış.birde yumurtalıklar hakkında da her iki yumurtalık tabidir adneksiyal patoloji yoktur die yazmış.bana bişey açıklamadı yazdıklarından rahmin ve yumurtalıkların normal olduğu mu anlaşılıyor.kist falan olmadığı di mi?bilen varsa cvp yazabilir mi?

bu rahim yapisinin nasil oldugunu hsg mi belirtiyor acep? nerden biliyoruz bunu?????:uhm:

kızlar benimki rahim filmi yani hsg ile belli oldu,ultrasonda ne kadar balli bilemem ama hsg genelde tüpler için bakılıo aslında,tabi rahimde belli olduğundan fikir verio olabilir...

bende hsg cektirdim. dr öyle biseyden bahsetmedi. normal oldugu icin midir acep? ay bide o cikmasin ya, zaten yeterince dert var basimda:(((

kizlar peki rahim kaymasi olan var mi aranizda? önemli degil dediler dr lar ama yine de endiseliyim? niye kaymiski? yada madem sorun yok ne diye üstünde durdu. offffffff

benimki ultrasonda belli oldu.Ayrıca rahim ultrasonu çekildi.Doktor böyle durumlarda düşük,erken doğum riski fazla dedi.ameliyat olmaktanda korkuyorum.Hayırlısı artıkk

Back
X