Merhaba,
31+5 gebeyim şu an. İlk hamileliğim ve 4 yıl mücadele sonunda geldi bebeğim.
Benimde gebeliğim sorunsuz sıkıntısız giderken detaylı ultrasonda 22. haftada çift taraflı direnç görüldü. Perinatolog 30.haftadan itibaren gebelik zehirlenmesi, yüksek tansiyon ve gelişim geriliği olabilir dedi. Ama bunlar illa olacak diye bir şey yok, bu şekilde olup sorunsuz gebelik geçirip vaktinde doğuran çok var dedi. Yüzde 10' da olsa risk var. O haftadan bu yana acaba bir şey olur mu olacak mı diye diye bu haftalara geldik şükür.
Dirençler düzelmiş mi diye tekrar detaylıya girmedim.
Tansiyonumun inip çıkıyor ( 14/9 üstü olmadı asla) ve bebeğimin karın çevresi iki hafta geride diğer ölçüler haftayla uyumla ya da ileri. Fetal dna testimizde temiz gemişti.
Elimden geldiği kadar sakinliğimi korumaya çalışıyorum gerçekten hamilelik strese gelmiyor. Bu süreçte yürüyüş ve egzersiz ( doktor kısıtlaması yoksa ) çok önemli, rahime kan akışı için. Sürekli sola yatıyorum, proteinli besleniyorum ve tuzdan uzak duruyorum. Doktorum yakından takip ediyor, düzenli kan ve idrar vermeniz çok önemli.
Doktorum hemen 100 mg kan sulandırıcı başlattı 33. haftada kesecektik 35. haftaya uzattı. Sizi anlıyorum, öğrendiğim ilk günler çok korkup stres yapmıştım ama ne bebeğime ne bana faydası oldu. Bizim durumumuzda olanların biraz daha sıkı takip edilmesi gerekiyor, sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.