Uterus septum varyasyonu

ofneyapicam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2023
891
191
33
23
Herkese merhabalar. 20 yaşında bir genç kızım, daha önce hiç cinsel ilişkim olmadı, uzun vadede de evlilik çocuk vs düşünmüyorum.
Başka bir şey için ultrason filmi çektirirken radyoloji doktoru bana “sen rahminde anormallik olduğunu biliyor musun” dedi ve uterus septum varyasyonuna sahip olduğumu söyledi. kadın doğuma randevu al bir baktır dedi açıkçası daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Ailemde düşük, çocuk sahibi olamama geçmişi de yok. Baktığım kadarıyla rahim perdesi deniyormuş. Randevu aldım ama 10 gün sonraya falan, neyle karşılacağımı bilmiyorum. Yaşayanlar bana yardımcı olabilir mi?

Merhaba, benim de uterus septum tanısı koyuldu. 10 sene önce bekarken yumurtalık kisti ihtimali üzerine doktorum ultrason muayenesi esnasında farketti. daha sonra bir çok kadın doğum doktoru ve uzmanı da aynı tanıyı koydu. Günlük hayatını etkilemeyecek bir durum. Sana fiziksel olarak herhangi bir etkisi yok. Doktorların bana dediği şu şekilde "evlenip çocuk yapmayı düşündüğün zaman küçük bir operasyon ile rahmi ikiye bölen kısım alınır, bu operasyon vajina girişinden yapılır, aynı gün taburcu olursun." Bu doğuştan olan bir şeydir yani sonradan oluşan bir hastalık vs. değil. Ben 31 yaşındayım 2 senedir evliyim. Henüz çocuk düşünmediğimiz için operasyonu olmadım ama bu sene sonu olabillirim diye düşünüyorum. Korkulacak bir durum değil kafayı takıp psikolojini etkilemesin. Çocuğun olmaz diye bir durum da yok, detaylı muayene ve tetkiklerle rahim perdesinin boyutuna göre operasyonun gerekip gerekmediğini uzman hekimler belirler. Bu rahim perdesi çocuğun olmasına engel değildir, gebe kalınabilir ancak erken doğum ya da düşük riski ihtimaline karşı gebelik planlanmadan önce operasyon önerilir. Evlendikten sonra kadın hastalıkları ve doğum hekimine tekrar görünüp daha detaylı muayene ve tetkiklerle yol izlersin.

Back