Canim, ben Pinarin hic Amerika'da egitim gormesiyle ovundugunu dusunmuyorum. Aksine, Semihe "Sen Fransaya okumaya gittin degil mi?" diye bir soru sordu. Semih de "evet" diyince, "ne guzel, sen okumaya gitmissin, oyle bir imkanin varmis" dedi. Pinar Amerikaya sadece okumak icin gelmemis, 12 yasinda ailesiyle birlikte gelmis. muhtemelen calismak icin gelmisler, ve sartlar geregi Amerika'da egitim almis. Bunu ben 1 defa Tuncaydan duydum. Pinar aksine ovunmek icin degil, fakir edebiyati yapmamak icin bunu surekli dile getirmiyor bnce. Semihin Pinar uzerinde boyle bir algi yaratmaya calisigini dusunuyorum. Turkan eger Pinara 50 defa onyargili derse, kiz da sonunda kelime dagarciginizi gelistirin diyebilir. Bence hakli da. Kelime dagarcigini gelistirmek, Amerikda egitim almaktan gecmiyor zira, biraz gazete okuyan her insan bunu yapabilir. Pinarin asla egitimiyle ovundugunu dusunmuyorum. Oyle olsa Detroit de garsonluk yaptigini, bir sure hosteslik yaptigini soylemez. Neden hic bunlar gorulmuyor, hep tek tarafli bakiliyor?