- 29 Eylül 2014
- 464
- 569
- 128
- Konu Sahibi Anti Depresan
canım kurretülayn karın içinde söylemiş olabilir bence izlemedm ama şimdi okudum yazdığını.
bir de konu nasıl açıldı ve karşısında ki ne dedi ??oradan çıkarabiliriz kihkih
belkide çok saf o yüzden semih e böyle musamma gösteriyordur diye düşünmüyoda değilim bazen.
bir de önceki yorumunda canım kadınlar örgü örüyor o zaman ilk kadınların gitmesi lazım kısmını anlamadm ben
merak ettm canm ne demek istediğini
Demek istediğim Semih bir iş yapmıyor diyorlar, ortada herkes kendince bir şey üretirse iş oluyor zaten. Yani Serkanın yaptığı asma kata yardım etmekle Kurretülaynın yaptığı örgüye yardım etmek aynı şey. İşe yaramaktan kasıt tahta taşımaksa Serkanlara göre o zaman kadınların yaptığı işi de önemsememeleri gerekiyor.
Kadınların ördüğü şeyler normalinin 10 katına satılıyor diye ses çıkarmıyorlar başka bir üretime katılmamalarına. Yoksa bence Serkanlara göre el işi yapmak da semih gibi gerekirse işin ucundan tutmak da iş yapmamak. Para kazandırmasaydı o örgülere ne laflar gelecekti kim bilir.
Fiziksel aktiviteye bakılarak karar veriliyorsa örgü gibi daha az efor sarf edilen (örgünün zorluğunu biliyorum kastım taht taşımamak, bir şeyler çakmamak) işleri yapanları da Semih gibi yaftalamaları lazım.
denklem şöyle Serkanlara göre
semih + altar + kadınlar = iş yapmayanlar, (tahta taşımayan, taş kırmayanlar)
kadınlar = örgüleri 10 katına satıyor tahta taşımasalar da olur
o zaman iş yapmayanlar= altar +semih
bu durumda ellerinden örgü gibi de bir iş gelmeyen Semih ve Altar'ın göze batmamak için onların asma katını yapmaları, onların cafeleri için kendilerini parçalamaları gerekiyor. Çünkü kendi gruplarında yapılacak bir iş yok gün içinde onlara kalan.