Arkadaşlar Semih'e haksızlık ediliyor demişsiniz ama o yirmi yarışmacının oy kullanması bence hiç de haksızlık değil. Adam o yirmi kişiyi "postaladım postaladım, gömdüm, paketledim" bilmem ne... Neler söyledi. Hepsine orayı cehennem etti. O insanların çoğunun ÜTOPYADA SEMİH'TEN DAHA ÇOK EMEĞİ VAR. Ha belki şimdi şöyle diyenler olur, Semih orada kaç kişiyi eledi hiç potaya çıkmadan son ikiye kaldı. Ama şunu bilin ki ütopya survivor gibi insanları eleme yarışması değildir. Orada asıl amaç kendi kafandaki ütopyayı, sana yarar sağlayacak insanların fikirleri ve emekleriyle birleştirerek gerçekleştirmektir. Amaca uygun olarak şimdi bana elinizi vicdanınıza koyarak söyleyin, Semih'in ütopyası neydi? İnsanları elemek mi? Strateji yapmak mı ütopya? Semih'in ütopyasını ben size söyleyeyim, para ve şöhretti. Tuncay'ın ütopyası neydi biliyor musunuz? Çocuklardı, heykellerdi, resimlerdi, müzikti, en önemlisi kendini tanımaktı.Bunların büyük bölümünü gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Eğer aksini iddia ediyorsanız, final bölümünde Tuncay ve Semih için hazırlanmış tanıtımları izleyin. Tuncay'ın yeteneklerine bakın. Dağcılık, resim, heykel, müzik, ateş dansı, marangozluk... Bir de Semih'e bakın, konuşmak, inatçı olmak. Kendisi de söylüyor "En görünür yeteneğim inatçı olmam" desteklediğiniz adam bu. Bu adam,Pınar için ne demisti biliyor musunuz? "Sen Amerikan kültüründe yetişmişsin bu kültürde yetişenler çıkarları için herşeyi yaparlar." Böylesine boş konuşan bir adam görmedim. Tüm amerikanlara çıkarcı diyor yani. Aklınca genellemeler yapıp saçma sapan teoriler ortaya atıyor, insanları boş boş şeylerden vurmaya çalışıyor. Anlamıyorum insanlar hangi akla hizmet bu adamı destekliyor? Milletimiz, bizim milletimiz ne ara bu noktaya geldi? Ne zaman sabahtan akşama kadar yatıp insanlara yapmadığı şeyleri yapmış gibi göstererek algı yaratan, dedikodu yapan, insanların ağlamalarıyla dalga geçen adamları destekler oldu Türk milleti? Semih zeki değil, Semih kurnaz. Algı yönetimi yapmayı genç yaşında öğrenmiş biri. Bunu kullanarak son ikiye kadar geldi. Evet arkadaşlar Semih son ikide kaybetmeyi hak etmedi. SEMİH İLK HAFTA ELENMEYİ HAK ETTİ.