üvey abi , miras, ne yapmak gerek?

Şimdi anladım, biraz sıkıntılıymış o zaman durum:44: Bence en mantıklısı hakkı neyse ayırıp vermek ve alınan evi sizlerden birinin üzerine yapmak. O kişinin eşi de noterden bir şey imzalayabilir, hak iddia etmeyeceğine dair. Bir avukatla görüşün eminim bir yolu vardır

durum sıkıntılı olduğu için burda anlatması da sıkıntılı oldu zaten... hiçbirimiz eşine oyle bı sey dıyemez kı, hos olmaz yanı bence.. işte o yolu bir bulsam ben off...

canım eger annen vasiyet birakmazsa üvey abin de pay alır
ama annen evi aldıktan sonra vasiyet yazar, size bırakırsa evi abin bir hak iddia edemez

durum sıkıntılı olduğu için burda anlatması da sıkıntılı oldu zaten... hiçbirimiz eşine oyle bı sey dıyemez kı, hos olmaz yanı bence.. işte o yolu bir bulsam ben off...

Evet tabii eşler açısından da sıkıntılı bir durum... İşiniz çok zormuş gerçekten, başta tam anlayamamıştık kusura bakmayın ayrıca:) Ama sanıyorum eşlerinize bir şey imzalatmak veya allah korusun annenize bir şey olduktan sonra kardeşinizin payını vermekten başka şansınız yok. Belki de ev alınırken anneden kalan payın oğula verildiği geri kalanın sizin miras paranızla alındığı tasdik ettirilebilir. Ama o durumda bile abinizin dava açıp uğraşıp hak alma durumu var. Bence eşlerle görüşülebilir, uygun bir dille. Kardeşlerim böyle istiyor diyerek. Bir de eşlerinizi en iyi siz tanırsınız ama boşansa sizin hakkınızdan miras isteyecek kadar çirkinleşirler mi ki:26:

evlenmeden önce edinilen mallar boşanma halinde hak sahibine kalır evi kardeşler arasında eşit paylara ayırın annenizin üstüne yapmayın üvey abi hak iddia edemez gelecekte evlendiğiniz kişiler ev annemin deyin ayrıca iyi bir avukatla görüşün o daha iyi açıklar size

Evet tabii eşler açısından da sıkıntılı bir durum... İşiniz çok zormuş gerçekten, başta tam anlayamamıştık kusura bakmayın ayrıca:) Ama sanıyorum eşlerinize bir şey imzalatmak veya allah korusun annenize bir şey olduktan sonra kardeşinizin payını vermekten başka şansınız yok. Belki de ev alınırken anneden kalan payın oğula verildiği geri kalanın sizin miras paranızla alındığı tasdik ettirilebilir. Ama o durumda bile abinizin dava açıp uğraşıp hak alma durumu var. Bence eşlerle görüşülebilir, uygun bir dille. Kardeşlerim böyle istiyor diyerek. Bir de eşlerinizi en iyi siz tanırsınız ama boşansa sizin hakkınızdan miras isteyecek kadar çirkinleşirler mi ki:26:

estagf. bı de babamın ilk eşinden çocukları var , onlar da paylarını aldılar mirastan. (yani bizim ısler cok daha karısıktı ) babamın vefatından sonra hıc beklemediğim kısılerden oyle cırkınleşmeler cirkefleşmeler gördüm ki hiç bir seye şaşırmam artık. o yüzden burda bana çok ayrıntı düşünüyorsunz diyenlere takılmıyorum bile.. şu aşamada ne yapabilir onu da bilmiyorum çok yoruldum artık sıkıldım bitsin bu işler sinirlerim bozuldu

evlenmeden önce edinilen mallar boşanma halinde hak sahibine kalır evi kardeşler arasında eşit paylara ayırın annenizin üstüne yapmayın üvey abi hak iddia edemez gelecekte evlendiğiniz kişiler ev annemin deyin ayrıca iyi bir avukatla görüşün o daha iyi açıklar size

hepimiz evliyiz. ablam ben ve kardeşim..

dun arastırdım biraz annem vasıyet etse bıle olmuyormus :(

Evet canım doğru biliyorsun,
anne baba vasiyet yoluyla hiçbir çocuğunu mirastan mahrum bırakma hakkına sahip değil. Vasiyet etse bile mutlaka dava açıp hakkı neyse alabiliyor çocuklar. Vasiyet bu konuda bağlayıcı olmuyor.

estagf. bı de babamın ilk eşinden çocukları var , onlar da paylarını aldılar mirastan. (yani bizim ısler cok daha karısıktı ) babamın vefatından sonra hıc beklemediğim kısılerden oyle cırkınleşmeler cirkefleşmeler gördüm ki hiç bir seye şaşırmam artık. o yüzden burda bana çok ayrıntı düşünüyorsunz diyenlere takılmıyorum bile.. şu aşamada ne yapabilir onu da bilmiyorum çok yoruldum artık sıkıldım bitsin bu işler sinirlerim bozuldu

Hepiniz evliyseniz eşi en anlayışlı olanla görüşülecek gibime geliyor:) Veya üç kardeş ve eşleriniz oturup bu durumu etraflıca konuşun bir avukat eşliğinde. Size sunsun önerileri birini seçin. Hem bu şekilde yaparsanız belki başka bir yol da bulabilirsiniz, bulamadınız diyelim bir şeyler imzalayacak eşin alınma darılma durumu olmaz avukat da öyle söyleyince...

bence ortak ev almayın. herkes kendi parasıyla altın alıp banka kasasına koysun. ya da ortak bi kasaya koyun.

Uvey kardesiniz (!) e de soyleyin oda para koydun bitlikte yapin . Sonucta o insaninda annesi vefat etmis opacak bir de boyle birseyden mahrum eduyorsunuz.

Babaniz da belli ki onu evladi gibi sevmis.

Bana dusunceniz yanlis geldi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

uvey kardesiniz (!) e de soyleyin oda para koydun bitlikte yapin . Sonucta o insaninda annesi vefat etmis opacak bir de boyle birseyden mahrum eduyorsunuz.

Babaniz da belli ki onu evladi gibi sevmis.

Bana dusunceniz yanlis geldi.

Iphone 'den kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

pardon? Siz anlamamışsınız bence..ama malesef benım kendımı tekrar ifade etmeye mecalim yok..oncekı sayfaları okursanız daha acıklayıcı olur..

Konuya ilişkin avukat yardımı almalısınız. Kardeşler arasında bir paylı mülkiyet vs. gibi olabilecek en iyi yöntemlere avukat sizi yönlendirecektir.

Eşlerinizle aranızda başka bir rejim kararlaştırmadıysanız size uygulanacak rejim edinilmiş mallara katılma rejimidir, ki bu halde bir eşin sonradan miras yoluyla ya da herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yoluyla elde ettiği malvarlığı değerleri kişisel mal sayılır ve paylaştırmaya istisnalar dışında dahil edilmez.

Eklemeden de geçemeyeceğim, ayrıntılara ve olasılıklara o kadar takılmayın derim. Şahsen eşim "ya boşanırsam, mallar bölünürse vs." diye düşünse çok üzülürdüm.

Şimdi annenizin oğlu olarak elbette onunda hakkı var ama babalar bir değilse soyadı tutmadığı için normalde ağabeyinizin babadan kalan mirastan pay hakkı yok kendi babasından var. Ama babanız annenize miras bıraktıysa onun üzerine pay verdiyse üvey ağabeyiniz de annesi aracılığı ile onun oğlu olarak bu paya ortak olur bu kaçınılmaz her ne yapmış olursa olsun miras hakkı saklıdır. Siz neden ortak ev alıyorsunuz o da mantıksız bir ev 3 kardeş var sonra nasıl bölünecek o ev hep beraber de bir evde oturamayacağınıza göre ve bir kardeşin üzerine de yapılamaz ne malum sonra öbür kardeşlere bölüştüreceği. Annenizin üzerine olunca otomatik olarak üvey kardeş pay sahibidir kaldı ki olmalıdır da o annenizin evladı başka babadan olması bu gerçeği değiştirmez. Kendi evladını ayrı tutabileceğin nasıl düşünürsünüz ve anneniz adına siz nasıl böyle hesaplara girersiniz. Annenizin kendi payı da var sonuçta o evde ve o pay kadar oğlu hissedar olur ve anneniz de mirastan muaf tutulmasını zaten kabul etmez. Siz kendi kafanıza göre planlar yapıyorsunuz annenize bu düşüncenizi açtınız mı. Alın miras paylarını üzerine koyun herkes kendi evini alsın. Zaten mahkemeye gittiğinde her türlü hakkını alır.

Şimdi annenizin oğlu olarak elbette onunda hakkı var ama babalar bir değilse soyadı tutmadığı için normalde ağabeyinizin babadan kalan mirastan pay hakkı yok kendi babasından var. Ama babanız annenize miras bıraktıysa onun üzerine pay verdiyse üvey ağabeyiniz de annesi aracılığı ile onun oğlu olarak bu paya ortak olur bu kaçınılmaz her ne yapmış olursa olsun miras hakkı saklıdır. Siz neden ortak ev alıyorsunuz o da mantıksız bir ev 3 kardeş var sonra nasıl bölünecek o ev hep beraber de bir evde oturamayacağınıza göre ve bir kardeşin üzerine de yapılamaz ne malum sonra öbür kardeşlere bölüştüreceği. Annenizin üzerine olunca otomatik olarak üvey kardeş pay sahibidir kaldı ki olmalıdır da o annenizin evladı başka babadan olması bu gerçeği değiştirmez. Kendi evladını ayrı tutabileceğin nasıl düşünürsünüz ve anneniz adına siz nasıl böyle hesaplara girersiniz. Annenizin kendi payı da var sonuçta o evde ve o pay kadar oğlu hissedar olur ve anneniz de mirastan muaf tutulmasını zaten kabul etmez. Siz kendi kafanıza göre planlar yapıyorsunuz annenize bu düşüncenizi açtınız mı. Alın miras paylarını üzerine koyun herkes kendi evini alsın. Zaten mahkemeye gittiğinde her türlü hakkını alır.

bunu açıkladı konu sahibi,annesine kalan paranın 1/4'ünü vermek istiyorlarmış ama abi ne hakkı varsa azımsıyormuş:34:

üvey abi dediği annesinin ilk evliliğinden olan abi. yani annenin öz oğlu. ve mirastan pay alır. bunun olmaması için ev annenin üstüne olmamalı. bu arada bence annenin ilk evliliğinden olan oğul konu sahibinin öz kardeşidir. sonuçta anne bir.

Ev annenin üzerine olmasa bile o evde anneye eşinden kalan mirasın payı da olacak ama yani otomatik olarak kardeşinde payı oluyor çünkü ölüm haline o hisse kardeşe geçmiş oluyor ve yine otomatik olarak eve o da ortak olmuş oluyor. Ne güzel annem de para katsın ev alalım ama öldüğü zaman ilk eşinden olan çocuğa hisse vermeyelim peki o annenin payını tüm çocuklar almış olacak o evi kullanarak ama bir tek o çocuk dışarıda kalacak bu olur mu.

bunu açıkladı konu sahibi,annesine kalan paranın 1/4'ünü vermek istiyorlarmış ama abi ne hakkı varsa azımsıyormuş:34:

Bence de azımsar çünkü anne öldüğü zaman onlara kalacak bir ev var her halukarda tamam söylediğine göre onlarda para katacaklarmış ama babalarından kalan pay onlara direkt yansırken, çocuğa anneye kalan payın sadece 1/4 ü verilecek. Yarın bir gün anne öldüğü zaman yine o ev değer kazanabilir aldıklarından daha fazla paraya satılabilir burada da kar söz konusu ve o karda yine annenin verdiği payın katkısı olacak her halukarda ilk eşten olan çocuk zararlı çıkacak. Şimdi aradan çıkarmak istemeleri de bu yüzden. O zaman hiç annenin payını katmadan alsınlar evlerini kardeşler o ev sadece onların olsun.

Back
X