- 28 Ocak 2009
- 34.387
- 57.611
- 1.123
- Konu Sahibi asateacher
Sitede hukuk köşesi var,avukatlar sorularınız cevaplıyor oraya yazarsan daha net bir cevap alabilirsin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bence de azımsar çünkü anne öldüğü zaman onlara kalacak bir ev var her halukarda tamam söylediğine göre onlarda para katacaklarmış ama babalarından kalan pay onlara direkt yansırken, çocuğa anneye kalan payın sadece 1/4 ü verilecek. Yarın bir gün anne öldüğü zaman yine o ev değer kazanabilir aldıklarından daha fazla paraya satılabilir burada da kar söz konusu ve o karda yine annenin verdiği payın katkısı olacak her halukarda ilk eşten olan çocuk zararlı çıkacak. şimdi aradan çıkarmak istemeleri de bu yüzden. O zaman hiç annenin payını katmadan alsınlar evlerini kardeşler o ev sadece onların olsun.
Bence de azımsar çünkü anne öldüğü zaman onlara kalacak bir ev var her halukarda tamam söylediğine göre onlarda para katacaklarmış ama babalarından kalan pay onlara direkt yansırken, çocuğa anneye kalan payın sadece 1/4 ü verilecek. Yarın bir gün anne öldüğü zaman yine o ev değer kazanabilir aldıklarından daha fazla paraya satılabilir burada da kar söz konusu ve o karda yine annenin verdiği payın katkısı olacak her halukarda ilk eşten olan çocuk zararlı çıkacak. Şimdi aradan çıkarmak istemeleri de bu yüzden. O zaman hiç annenin payını katmadan alsınlar evlerini kardeşler o ev sadece onların olsun.
Bence de azımsar çünkü anne öldüğü zaman onlara kalacak bir ev var her halukarda tamam söylediğine göre onlarda para katacaklarmış ama babalarından kalan pay onlara direkt yansırken, çocuğa anneye kalan payın sadece 1/4 ü verilecek. Yarın bir gün anne öldüğü zaman yine o ev değer kazanabilir aldıklarından daha fazla paraya satılabilir burada da kar söz konusu ve o karda yine annenin verdiği payın katkısı olacak her halukarda ilk eşten olan çocuk zararlı çıkacak. Şimdi aradan çıkarmak istemeleri de bu yüzden. O zaman hiç annenin payını katmadan alsınlar evlerini kardeşler o ev sadece onların olsun.
sitede hukuk köşesi var,avukatlar sorularınız cevaplıyor oraya yazarsan daha net bir cevap alabilirsin.
Muneye mesaj atıp kapattırabilirsiniz.bunu bılmıyordum. Cok tesekkur ederım. Oyleyse bu konunun acık kalmasının bı anlamı yok. Konu kapatılabılır mı?
merhaba hanımlar, forumu uzun zamandır takip ediyordum fakat bu ilk konum.babam, annemin 2. evliliği ;ilk evliliğinden de bir oğlu var. babamı yakın zamanda kaybettik. ondan kalan parayla (annemin benim kardeşimin ve ablamın payları) ve üzerine biz kardeşler çalışarak biriktirdiğimiz parayı ekleyerek bir ev almak istiyoruz. tapu annemin üstüne olsun diyoruz. Fakat yarın öbür gün Allah gecinden versin annem vefat ederse üvey abim de bu ev üzerinde mirasçı olmuş oluyor. üstelik kardeşlerimin babamdan kalan miras payı ve bizim eklediğimiz kendi emeklerimizle biriktirdiğimiz paraya da mirasçı olmuş oluyor. bunu engellemenin bir yolu yok mudur? yardımcı olursanız çook sevineceğim..
pekii hak mı bu,baba kendi babası değil,üzerine para da eklemeyecek![]()
bence elinizi taşın altına koyupta kendi üstünüze yapmaktan başka çareniz yok
Eşlere fln imza attıracaksınız boşanma durumu vs vs diye adamların aklına olmadık şeyler sokacaksınız.
Ben olsam eşime güvenirdim annemin üstüne yaptırıpta sonra üvey abinin pay almasına göz göre göre izin vermektense..
Ayrıcada çok merak ediyorum sizin üvey babanız(abinizinde öz babası) yani annenizn ilk eşinden annenize miras kalsa
o üvey abide ortaklaşa annenizle ev alsa daha sonrasında vefat durumunda o evde hak idda etmenize izin verirmiydi bir şekilde... Ben söylimim hayıırrr
hatta annenize düşen kısımndan 4 e bölüm sizin hak olan payınızı bile vermezdi bence.. Nedense öyle hisettim.
Herneyse dediğim gibi üvey abimin hak talep etmesindense kocama güvenip üstüme alırdım evi.
Kocama güvenim sarsılsa bile evi üvey kardeşe değil kocaya kaptırmayı yeylerim![]()
bizim amacımız kendimize değil annemize ev almak ve o evde annemızın oturması..annem kendi payı ile ev alamıyo biz de bız kendı payımızı artı bırıkrtıklerımızı ekleyıp annemıze ev alalım dıyoruz.. Babamın bıze bıraktığı paradan nıye ona para verelım ya ekledıgım para da nıye onun payı olsun. Coluk cocugmuzun rızkını nıye o yesin...ya cok farklı dusunce yapınız var ya da benı anlamadınız
Dejavu, babaları ayrı anneleri bir kardeş onlar, dolayısıyla abi babalarından kalan paydan hak sahibi olamaz ki zaten. Sadece anneye kalan paydan hak sahibi olur.
malesef parasının olmadığını para katamayacağını söyledi..yazılanların hepsini okudum. Peki bu durumda ayrılık gayrılık yapmak yerine abinizle de konuşup, annenize bir ev almak istediğinizi söyleseniz, o da her birinizin kattıklarıyla eş değer bir miktar katsa, yani siz bütün kardeşlerin payı eşit olsa ve ilerde annenizin vfatı durumunda hepiniz eşit mirasçı olsanız? Meblağ çok mu büyük, bunu yapmaz mı abiniz?
Fazla ayrıntılı düşünmüyor musunuz? Annem ölse şöylle olur, kocamızdan boşansak böyle olur diye? Bir de evi alırken annenizin payını da katmayacak mısınız eve? Eğer onu da katacaksanız sonrasında üvey kardeşiniz pay almasın istememek hiç etik değil belirtmek istedim.
Baba kendi babası olmasa da anneye babadan kalan bir miras var ortada sonuçta işte mesela anne önce ölseydi o zaman hiçbir hakkı yoktu çünkü soyadları aynı değil ve miras bırakıp bırakmamak tamamen babanın insiyatifinde idi ama yasalar gereği annenin de o evde payı olacağı için ve anne taraflı oğul da o payda miras sahibi olduğu için ev değer kazandığı zaman otomatik olarak annenin miras payı da artıyor çünkü evin değeri yükseldikçe çocukların evi sattıklarında bölüşecekleri pay artıyor ama annenin de payının miktarı arttığı halde kendi öz oğlu bu paydan hal elde edemiyor sonuç olarak o annenin öz oğlu ve bu gerçeği değiştiremeyiz yani ortada gayrimenkul değerinden doğan bir artış olursa ve çocuk baştan da payını aldığı için daha doğrusu sadece annesine kalan payın 1 /4 ünü alınca zarar etmiş oluyor işte. Mal satış artışından kaynaklanan para artışı öbür kardeşlerin cebine girecek.
Şöyle örnek vereyim kendimizden, dedemin de anne anneminde 2 evlilikleriymiş. Dedemin ilk evliliğinden bir oğlu bir kızı, anneanneminde bir oğlu bir kızı varmış. onlar evlendikten sonra annem, iki tane dayım dünyaya geliyor. Benim dedemin ilk evliğinden olan oğlu vefat etti. Dedemin bir evi var. Ama üvey oğluna da yani anneannemin ilk evliliğinden olan oğluna aynı arsada ev yaptı evlendirdi koyunlar verdi vs. Önce anneannem öldü sonrasında birkaç sene sonra dedem vefat etti elde bir tek ev var. Anneannem hayatta olsaydı dedem önce ölseydi dedemin mirası anneanneme geçecekti pay sahibi olacaktı ve otomatik olarak ilk evliliğinden oğluna ve kızına da miras hakkı doğacaktı. Ama anneannem zaten önce vefat etti soyadları farklı öbür çocukların ve miras hakları yok o ev üzerinde. Dedemin ilk evlilliğinden olan oğlu öldü ya ev satıldığı zaman geline de pay düşmüyor çünkü kayınpederden geline miras hakkı olmuyor. Ama eğer yaşasaydı soyadları aynı olduğu için dedemin çocuklarına da miras kalacaktı. Ama kızı yaşıyor ve o evde üveyde olsa direkt miras sahibi o da duş eşi vefat etti zaten. Yani ortak olan çocukları annem, iki dayım ve dedemin ilk evliliğinden olan kızı bölüşecekler mirası.
zor olmadı be canımhaklısınız doğru hıssetmıssınız :)