Uvey aileyle yasamak

playcold

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2017
81
26
88
Merhaba,
Simdiden Turkce'm icin ozur diliyorum, yurtdisinda dogup buyudugum icin pek iyi yazamiyorum.
10 yasindan itibaren uvey annem babam ve uvey kardeslerimle yasiyorum. Uvey annemle aramiz iyi olmadi, bir turlu anlasamadik. Ben bunu bir sorun yapmasam ve onu oldugu gibi kabul etsemde surekli 'yanlisimi' yakalayip beni babama sikayet etti. O yuzden aramizda ne bir guven var ne sevgi. Uvey kardeslerim benden yasca kucuk, hepsini kardesim gibi gorurum, size daha kolay yazmak icin sadece uvey kelimesini kullaniyorum. Dogduklarindan itibaren hep sevmisimdir. Gecenlerde 16 yasindaki kardesimin ona soyledigim seyleri carpitarak annesine va babama anlattigini ogrendim ve gercekten yikildim. Ona her konuda yardimci oldum, her zaman fedakarlikta bulundum bir sey beklemeden fakat bu cok agirima gitti. Onunla konustugum her seyi gidip annesine sanki kotu seyler soylemisim gibi diyor, bu yuzden artik onunla da konusamiyorum.
Ne yapicagimi bilmiyorum, herseyi kabullenip bir ailem yokmus gibi aralarindan mi cekilmem gerekiyor?
Eskiden sadece annesiydi simdi bir kizi da boyle davranmasini anlamlandiramiyorum. Hicbirine gercekten hic bir kotulugum olmadi, zaten kimseyle de ugrasmam.
Ne yapmaliyim bilmiyorum. Zaman ayirip okudugunuz icin tesekkurler

Türkçeniz burda doğup büyüyen birçok insaninkinden çok daha iyi buna inanın.

Ben olsam sorardim neden böyle yaptın sana bir zararım mı oldu? Buna gönül koydum keşke böyle olmasaydı gibi sakin ve durgun konuşun. Öfke ile hesap sorar tarzda sormayın. Vereceği cevaba göre hareket edersiniz.

. Ortamınız gerçekten kolay geçinilecek gibi değil . Allah yardımcınız olsun.

Canım benim çok üzüldüm yaşadıklarına…kendi öz annen bilmiyorum hayatta mı ama onun yanına gitsen belki daha mutlu olursun ? Böyle bir seçenek yoksa da kardeşini al karşına açık açık sor, neden ikiyüzlü davrandığını , bakalım ne diyecek ? Baktın ki değişmiyor, mesafeni koy ve bir sırrını vs paylaşma asla…mesleğin var mı okuyor musun bilmiyorum, bir an önce de kendi düzenini kur 👍🏻

Kac yasindasin? Calisiyor musun? Baban senin arkanda duruyor mu?
28 yasindayim, calisiyorum ve ayni zamanda yeniden universiteye basladim.
Aslinda universiteden itibaren ailemden ayri yasiyorum, fakat daha sonra issiz kaldim ve 3 sene once aileme geri tasindim. Evleri isime cok yakin ve benim evde ayri bir katim var. Babam fevri davraniyor once sinirleniyor daha sonra sen benim kizimsin yine de uvey annenle arani iyi tut diyor. Maddi durumuma cok guvensem zaten evden ayrilip huzurlu yasarim fakat su an soz konusu degil umarim ilerde olur.

Ah canım kıyamam birde kötülüğüm olmadı diyorsun😢karşındakiler şeytan senin ne kötülüğün olacak,içleri çürümüş .sen kötü olsaydın zaten sana iyi davranırlardı korkarlardı babana söylersin ayaklarını kaydırırsın diye .senin susacağını biliyorlar ondan eziyorlar.

Canım benim çok üzüldüm yaşadıklarına…kendi öz annen bilmiyorum hayatta mı ama onun yanına gitsen belki daha mutlu olursun ? Böyle bir seçenek yoksa da kardeşini al karşına açık açık sor, neden ikiyüzlü davrandığını , bakalım ne diyecek ? Baktın ki değişmiyor, mesafeni koy ve bir sırrını vs paylaşma asla…mesleğin var mı okuyor musun bilmiyorum, bir an önce de kendi düzenini kur 👍🏻
Oz annem hayatta ama Turkiyede yasiyor, malesef onun yanina gidemem burda dogup buyudum.
Hem meslegim var hem okuyorum, bir an once duzenimi kurmak istiyorum insallah. Bir ara uvey annem surekli evlenmem icin baski yapiyordu evden gitmem icin. Gercekten hic bir zararim dokunmadigi halde neden istenilmedigimi anlamiyorum bir turlu. Dediginiz gibi duzenimi kurup gitmeden cozulemiycek.

28 yasindayim, calisiyorum ve ayni zamanda yeniden universiteye basladim.
Aslinda universiteden itibaren ailemden ayri yasiyorum, fakat daha sonra issiz kaldim ve 3 sene once aileme geri tasindim. Evleri isime cok yakin ve benim evde ayri bir katim var. Babam fevri davraniyor once sinirleniyor daha sonra sen benim kizimsin yine de uvey annenle arani iyi tut diyor. Maddi durumuma cok guvensem zaten evden ayrilip huzurlu yasarim fakat su an soz konusu degil umarim ilerde olur.
Durumunu duzeltene kadar cok fazla muhattap olmamaya calis. Zaten calisiyormussun, evde oldugun zamanlarda kendine farkli ugraslar bul. Ayri katim var derken, yani ayni evde ust katta falan mi kaliyorsun yoksa tamamen ayri bir daire mi?

Durumunu duzeltene kadar cok fazla muhattap olmamaya calis. Zaten calisiyormussun, evde oldugun zamanlarda kendine farkli ugraslar bul. Ayri katim var derken, yani ayni evde ust katta falan mi kaliyorsun yoksa tamamen ayri bir daire mi?
Haklisiniz, pandemi donemi genelde evden calistigim icin daha fazla goze battim sanirim.
Babamin durumu baya iyi, evi 4 katli. 1. kati bana ait ama evin tek girisi var yani ayri daire sayilmaz sanirim.

Haklisiniz, pandemi donemi genelde evden calistigim icin daha fazla goze battim sanirim.
Babamin durumu baya iyi, evi 4 katli. 1. kati bana ait ama evin tek girisi var yani ayri daire sayilmaz sanirim.
Ayri bi evdesin o zaman, super. Bosver, duyma, gorme. Kapat kapini, kendi hayatina bak.

Madem ayrı katın var konu sahibesi maddi durum düzelene kadar ses etme. Baktın çıkıp gidecek gibisin al bu üvey anneyi de üvery kardeşi de karşına içindekileri söyle. Sonra da babana de ki, benim bu kadınla aramı iyi tutma mecburiyetim yok, sen baba olsaydın evladını ezdirmezdin. Çık git. Bana sorarsan öz annenin yanı da bir seçenek en kötü durumda.

çok muhattap olmayın
zaten ayrı bi kat şeklindeymiş kendi dünyanızda takılın para biriktirip ayrılırsınız umarım
Malesef kendi dunyamda takildigim halde boyle davraniyorlar.
Beni de en cok bu sasirtiyor, ben babama hic kimseyi sikayet etmedim, kimsenin ne yaptigina hic karismadim durdugum yerden basima bunlar geliyor

Oz annem hayatta ama Turkiyede yasiyor, malesef onun yanina gidemem burda dogup buyudum.
Hem meslegim var hem okuyorum, bir an once duzenimi kurmak istiyorum insallah. Bir ara uvey annem surekli evlenmem icin baski yapiyordu evden gitmem icin. Gercekten hic bir zararim dokunmadigi halde neden istenilmedigimi anlamiyorum bir turlu. Dediginiz gibi duzenimi kurup gitmeden cozulemiycek.
Hangi ülkedesin? Üvey derken evlatlikmisin? Yada baban öz baban mi?

Back
X