Uvey aileyle yasamak

Malesef kendi dunyamda takildigim halde boyle davraniyorlar.
Beni de en cok bu sasirtiyor, ben babama hic kimseyi sikayet etmedim, kimsenin ne yaptigina hic karismadim durdugum yerden basima bunlar geliyor
o zaman siz de sesinizi çıkarın bi yanlışları mı var gidin söyleyin neden sessizin başını ezmeye çalışıyorlar
ne kadar kötüler

o zaman siz de sesinizi çıkarın bi yanlışları mı var gidin söyleyin neden sessizin başını ezmeye çalışıyorlar
ne kadar kötüler
dediginiz dogru, malesef sessiz sakin bir karakterim var, bir sey dedigimde zaten anlamiyorlar, iletisim problemleri var.

Merhaba,
Simdiden Turkce'm icin ozur diliyorum, yurtdisinda dogup buyudugum icin pek iyi yazamiyorum.
10 yasindan itibaren uvey annem babam ve uvey kardeslerimle yasiyorum. Uvey annemle aramiz iyi olmadi, bir turlu anlasamadik. Ben bunu bir sorun yapmasam ve onu oldugu gibi kabul etsemde surekli 'yanlisimi' yakalayip beni babama sikayet etti. O yuzden aramizda ne bir guven var ne sevgi. Uvey kardeslerim benden yasca kucuk, hepsini kardesim gibi gorurum, size daha kolay yazmak icin sadece uvey kelimesini kullaniyorum. Dogduklarindan itibaren hep sevmisimdir. Gecenlerde 16 yasindaki kardesimin ona soyledigim seyleri carpitarak annesine va babama anlattigini ogrendim ve gercekten yikildim. Ona her konuda yardimci oldum, her zaman fedakarlikta bulundum bir sey beklemeden fakat bu cok agirima gitti. Onunla konustugum her seyi gidip annesine sanki kotu seyler soylemisim gibi diyor, bu yuzden artik onunla da konusamiyorum.
Ne yapicagimi bilmiyorum, herseyi kabullenip bir ailem yokmus gibi aralarindan mi cekilmem gerekiyor?
Eskiden sadece annesiydi simdi bir kizi da boyle davranmasini anlamlandiramiyorum. Hicbirine gercekten hic bir kotulugum olmadi, zaten kimseyle de ugrasmam.
Ne yapmaliyim bilmiyorum. Zaman ayirip okudugunuz icin tesekkurler
O ev babanızın evi ve orada sizin de hakkınız var.Üvey annenize ağzınızla kuş tutsaniz da zaten yaranamazsiniz.O sizin ayağınızı kaydırıp bir an önce evden gitmeniz için bakıyor.Zaten bu yüzden kavga,gürültü çıkarmaya çalışıyorlar.Sizi kavgaya çekmeye çalışıyorlar.Babanizin gözünden düşürüp,sizi o evden göndermek için.Bu fırsatı onlara vermeyin.Evde mümkün olduğunca daha az zaman geçirmeye çalışın.Muhatap olmakta mecbur kaldığınız durumlarda kısa kesin.Ve hiç bir sırrınızı kimseye söylemeyin.Okulunuzu bitirip,hayalinizi gerceklestirdikten sonra da kendi yolunuza gidersiniz.

Bence bosver maddi durumun iyi olana kadar hic dert etme zaten ayri bir katin varmis. Sanirim cocukluk travmasi yuzunden bu kadar duygusal dusunuyorsun aslinda her ailede benzer sorunlar oluyor senin yasindaki cogu insan oz annesiyle anlasamayip bir sekilde evden ayrilmis oluyor sen bu durumu uveylik olayina bagladigin icin daha cok kafana takiyorsun. Kafana takmamayi basarman lazim ayri bir hayatin yok mu arkadaslarin vs.. eger umursamamayi basaramazsan ayril tabi kafan rahat olur ama bu seferde ailesiz kaldim falan diyeceksin, bu kadar dramatize etme kimse seni evden gondermeye calismamis sonucta.

Öncelikle Türkçeniz gayet güzel. Bazı üvey anneler eşlerinin önceki evliliğinden olma çocuklarını fazlalık olarak görebiliyor, kendi çocuklarıyla kıyaslayıp kıskançlık yapabiliyorlar. Çocuğun gelişiminde annenin etkisi fazla olduğundan, anneleri sizi sevmediği için üvey kardeşleriniz sizi abla olarak görmüyor olabilir. Evde sizin kullanımınıza ait bir kat olduğunu yazmışsınız. Üvey kardeşleriniz aynı imkana sahip değilse ve onların eğitim düzeyleri sizden düşükse, siz daha kültürlüyseniz, güzelseniniz vs. onlar da size karşı kıskançlık besliyor olabilirler. Evde babanız hariç herkesle yüzeysel iletişimde kalmanız daha az canınızı yakar diye düşünüyorum. Kendinize ait bir katınız da olduğuna göre evden gidip ev kirası derdiyle uğraşmaktansa birikim yapın bence. Babanızın durumunun iyi olduğunu yazmışsınız. Kötü bir üvey anne, miras sadece kendi çocuklarına kalsın diye, üvey çocuğu babasının gözünden düşürüp mirastan mahrum bırakmaya da niyetlenmiş olabilir. Her ihtimali göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Bence bosver maddi durumun iyi olana kadar hic dert etme zaten ayri bir katin varmis. Sanirim cocukluk travmasi yuzunden bu kadar duygusal dusunuyorsun aslinda her ailede benzer sorunlar oluyor senin yasindaki cogu insan oz annesiyle anlasamayip bir sekilde evden ayrilmis oluyor sen bu durumu uveylik olayina bagladigin icin daha cok kafana takiyorsun. Kafana takmamayi basarman lazim ayri bir hayatin yok mu arkadaslarin vs.. eger umursamamayi basaramazsan ayril tabi kafan rahat olur ama bu seferde ailesiz kaldim falan diyeceksin, bu kadar dramatize etme kimse seni evden gondermeye calismamis sonucta.
dediginizi anliyorum, ben de oz annemle yasayamazdim, zaten annemle de babamla da buyumedim. bunlari kafama takmiyorum ama surekli gelip bir problem yapiyorlar, bu ailenin aile gibi olmama nedeni sensin, evlenmeyi dusunmuyor musun, evlen bak yasin geciyor gibi seyler soyluyor. Bu evden gitmemi mi istiyorsunuz dedim en son konusmamda uvey annem evet gibi seyler soyledi babam da hepimize yeticek kadar yer var bu evde diyor. Aslinda kendi aile icinde/iliskilerinde olan sorunlarini bir sekilde bana atiyorlar. Aile sadece kan bagi demek degil zaten bunun da farkindayim, boyle olucaksa olmamasi cok daha iyi.

Öncelikle Türkçeniz gayet güzel. Bazı üvey anneler eşlerinin önceki evliliğinden olma çocuklarını fazlalık olarak görebiliyor, kendi çocuklarıyla kıyaslayıp kıskançlık yapabiliyorlar. Çocuğun gelişiminde annenin etkisi fazla olduğundan, anneleri sizi sevmediği için üvey kardeşleriniz sizi abla olarak görmüyor olabilir. Evde sizin kullanımınıza ait bir kat olduğunu yazmışsınız. Üvey kardeşleriniz aynı imkana sahip değilse ve onların eğitim düzeyleri sizden düşükse, siz daha kültürlüyseniz, güzelseniniz vs. onlar da size karşı kıskançlık besliyor olabilirler. Evde babanız hariç herkesle yüzeysel iletişimde kalmanız daha az canınızı yakar diye düşünüyorum. Kendinize ait bir katınız da olduğuna göre evden gidip ev kirası derdiyle uğraşmaktansa birikim yapın bence. Babanızın durumunun iyi olduğunu yazmışsınız. Kötü bir üvey anne, miras sadece kendi çocuklarına kalsın diye, üvey çocuğu babasının gözünden düşürüp mirastan mahrum bırakmaya da niyetlenmiş olabilir. Her ihtimali göz önünde bulundurmanızda fayda var.
Tesekkur ederim. O ihtimal de olabilir dediginiz gibi, o kardesimle aramizda 12 yas fark olmasina ragmen ona herhangi bir sey icin kizinca neden ablama kizmiyorsun dedigini duydum kac defa. Anneleri cok muhafazakar bu yuzden benim yasantim da onun pek hosuna gitmiyor, burun estetigi yaptirdigim icin cok buyuk gunahkar oldugumu dusunuyor. Oruc tutmadigim, namaz kilmadigim icin beni kabullenemiyor. Kardesim de buyudugunde burnunu estetik yaptirmak istiyor ama ona asla izin vermeyeceklerini biliyor. Ergenliginden dolayi kendini benimle kiyasliyor olabilir.
Umarim buyudugunde daha saglikli dusunebilir.

Tesekkur ederim. O ihtimal de olabilir dediginiz gibi, o kardesimle aramizda 12 yas fark olmasina ragmen ona herhangi bir sey icin kizinca neden ablama kizmiyorsun dedigini duydum kac defa. Anneleri cok muhafazakar bu yuzden benim yasantim da onun pek hosuna gitmiyor, burun estetigi yaptirdigim icin cok buyuk gunahkar oldugumu dusunuyor. Oruc tutmadigim, namaz kilmadigim icin beni kabullenemiyor. Kardesim de buyudugunde burnunu estetik yaptirmak istiyor ama ona asla izin vermeyeceklerini biliyor. Ergenliginden dolayi kendini benimle kiyasliyor olabilir.

o zaman üzülmenizin çok anlamı yokmuş yaa
kadın kendi çocuğuna da baskıcı zaten
bir de kendi aileniz de olsa belli bir yaştan sonra evlenmenizi/kendi ayaklarınızın üstünde durmanızı isterlerdi zaten
şimdi üveylik yüzünden ben istenmeyen insanım diye düşünüyorsunuz ama bunlar da olağan durumlar aslında.

Kaç yaşından beri üvey annenle biraradasın? Kız kardeşin sana özeniyor anladığım kadarıyla ve kıskançlık besliyor.yalniz ne olursa olsun üvey anneni sevdiğini düşündüm.

Kaç yaşından beri üvey annenle biraradasın? Kız kardeşin sana özeniyor anladığım kadarıyla ve kıskançlık besliyor.yalniz ne olursa olsun üvey anneni sevdiğini düşündüm.
11 yasindan itibaren, ama surekli evde kalmadim. Benim ona karsi bir nefretim/kinim yok, sadece benimle ugrasmasinin nedenini anlamlandiramiyorum.

11 yasindan itibaren, ama surekli evde kalmadim. Benim ona karsi bir nefretim/kinim yok, sadece benimle ugrasmasinin nedenini anlamlandiramiyorum.
Çok sağlıklı ve güzel bir psikolojidesin.kin ve nefret beslememen ve üvey anneni olduğu gibi kabul etmende çok güzel .Seninle uğraşması birazda aynı çatı altındasın dikkatlerini çekiyorsun.evlenme konusunda baskısını çok normal buldum.Gercekten senin adına kaygı duyuyorda olabilir yuvasını kursa bebeği olsa gibi.Ben olsaydım her ne olursa olsun kizkardesimle benim hakkımda yapmış olduğu manipüle hareketleri konuşurdum ve çok incindigimi söylerdim. Güvenimin kırıldığını ve şok oldugumu birdaha kolay kolay guvenemiyecegimi dile getirirdim.iater anlasın ister sorun çıkarsın söylerdim.icimde kalmazdı.Annene zaten alışmışsın onu degistiremezsin ama kızkardeşinin iyi bir derse ihtiyacı var.susma bence içindekileri dôk güzel bir dille

Back
X