üvey anne olan varmı???

takılarımı almıştı benden gerı dönersem vermek düşmiycektiçünkü en son olarakta sana okadar baktım borçlusun takılarını vermıycem deyip benı borçlu çıkardı bana bakmasıda 11 yaşında işe vermek tabı 11 yıl baktı 11 yıllık hesap almış benden

dahada detaylara gırmek istemıyorum sınırlerım bozuluyor ben uvey annelerın asla geçrek çocuğu gıbı sevebıleceğine ınanmıyorum asla tahmul sabır göstermıyorlar yaşadıklarımdan dolayı bu önyargı oluştu bende
haklısın çok canım bak butun yazanların dertlerine yazdıklarına bakıyorum yazık çok yazık diyorum demeki ben çok şansız biriyim zaten gülmedimki hiç abartmıyorum çok iyi niyetli bir insanım ama kötü şans işte bende üvey aneyim ama bu kelimeyi sevmiyom banada anne demelerini neçok isterdim kolumun altına girip sarılmalarını

Benim bi kuzenim 1 yaşındayken filan annesi babası ayrılmış
Amcam tekrar evlenmiş, üvey annesini öz annesi sanıyodu çocuk
Tabi ben biliyordum konuşulanlardan hayal meyal hatırladıklarımdan vs
Haksızlığa gelemem bi de bende çocuktum ilkokula yeni başlamıştım, dedim bu senin öz annen değil
Amcam kükredi tabi babamlara beni şikayet etti
Konuyu kapattılar 'yalan' diyerek

Çocuk büyüdü
Sağdan soldan da duydu tabi
Aklı karışıktı

Dedim madem duydun sor onlara annen şimdi nerde
Gidelim bulalım
Tamam dedi oyalandı askere gitti geldi
Tek gitmiş, annesi de evlenmiş kendi düzeni varmış
Ve tabi bişey hissetmemiş, aklım karışık, onun düzenini de bozmak istemem dedi

Amcam biraz arızaydı
Kuzenim yurt dışına gitti, oraya yerleşti
Ne annesiyle, ne de babasıyla şimdi
Birisi merhamet etse peşine düşse gitmezdi temelli..

haklısın çok canım bak butun yazanların dertlerine yazdıklarına bakıyorum yazık çok yazık diyorum demeki ben çok şansız biriyim zaten gülmedimki hiç abartmıyorum çok iyi niyetli bir insanım ama kötü şans işte bende üvey aneyim ama bu kelimeyi sevmiyom banada anne demelerini neçok isterdim kolumun altına girip sarılmalarını

sen onlara sevgını ver yınede eminim çok zordur alıştırmak benım durumum farklıydı ben bılmıyordum dediğim gibi bı önyargım yoktu senınkıler kaç yaşındalar alışmaları zaman alır üvey anne kelimesi ne yazıkki hoş çağrışımlar yapmıyor bu bıle etkılenmelerıne yeter

tanıdığım bı uvey anne var kadının kendı çocuğu olmuyormuş belkide bu yuzdenmidir bılmem ama eşinin ilk eşinden olan kızına ilgisinni sevgisini öz anne kızlar arasında görmedım mahallemızde olduğundan ilk eşide tanıyorum çok genç yaşta öldü kızı 3 yaşında falandı kaldıında bıkaç yıl sonra adam bu kadınla evlendı kadın işten gelirken kız karşılamaya çıkıyor sevgili gibi sarılıp öyle gıdıyorlar evlerıne imrenılecek bı durum

sizinkiler annelerı sağmı oda etkılıyor olabılır buyuklerın gunahını onlara yuklemeyın siz elinizden geldiğince sabırla sevgi verin

büyüdüklerinde anlarlar en azından

üvey annelerinde iyisi var ama malesef parmakla sayılacak kadar az üvey evlatlarda üvey anneyi sevmez geneldee istisnalar hariç sevende vardır mutlaka bazen karşılıklı bu anlaşmazlık bazen masum çocukları babsından:17: kıskanan ve eziyet eden üveyanneler bazen üveyanneleri iyi olmasına rağmen babasından yada kendi annesinden kıskanıp anneye olmadık eziyeti edenler var yani karmaşık bir ilşki bence üvey annelerin çoğu üvey çocuklarını sevmez üvey evlatlarda üvey annelerini ama dedğim gibi tamtersi güzel ilişkiler içinde olanlarda var ama çok az malesef

üvey annelerin kendi seçimi oldugundan karşısındaki insanın çocugu oldugunu bilerek evlendkleri için bence herşeyi göze alarak çıkmalılar yola eşini seviyorsa çocugunuda sevmeliler çocukların kahrını çekmeyide göze alarak çocukları kendi evladı gibi görmek zorunda olduklarını bilerek

ama çocukların kendi seçimi olmadıgı için onlar için çok daha zor bayağı karışık bir durum aslında bu ilşkilerde en önemli nokta vicdan sahibi olmak ve babanın arada güzel bir denge kurması lazım allah kimsenin evladını başkasınıın eline bırakmasın kimseyide üvey anne yapmasın hertürlü zordur dışardan yorum yapmak hep daha kolaydırrr dediğim gibi özünde vicdan olan kimse kötülük yapamaz kötüüveyanne elinde büyüyen arkadaşlarada allh yardım etsin kötü bir piskolojidir eminm

üvey annelerinde iyisi var ama malesef parmakla sayılacak kadar az üvey evlatlarda üvey anneyi sevmez geneldee istisnalar hariç sevende vardır mutlaka bazen karşılıklı bu anlaşmazlık bazen masum çocukları babsından:17: kıskanan ve eziyet eden üveyanneler bazen üveyanneleri iyi olmasına rağmen babasından yada kendi annesinden kıskanıp anneye olmadık eziyeti edenler var yani karmaşık bir ilşki bence üvey annelerin çoğu üvey çocuklarını sevmez üvey evlatlarda üvey annelerini ama dedğim gibi tamtersi güzel ilişkiler içinde olanlarda var ama çok az malesef

üvey annelerin kendi seçimi oldugundan karşısındaki insanın çocugu oldugunu bilerek evlendkleri için bence herşeyi göze alarak çıkmalılar yola eşini seviyorsa çocugunuda sevmeliler çocukların kahrını çekmeyide göze alarak çocukları kendi evladı gibi görmek zorunda olduklarını bilerek

ama çocukların kendi seçimi olmadıgı için onlar için çok daha zor bayağı karışık bir durum aslında bu ilşkilerde en önemli nokta vicdan sahibi olmak ve babanın arada güzel bir denge kurması lazım allah kimsenin evladını başkasınıın eline bırakmasın kimseyide üvey anne yapmasın hertürlü zordur dışardan yorum yapmak hep daha kolaydırrr dediğim gibi özünde vicdan olan kimse kötülük yapamaz kötüüveyanne elinde büyüyen arkadaşlarada allh yardım etsin kötü bir piskolojidir eminm

Eşimin ilk evliliğinden 2 oğlu var,
10 senedir bakıyorum hala üvey aneyim,bal kaymak verseniz zehirmi var bunda derler
Herkese tavsiyem 2 yaşından büyük çocuğu olan beylerle kesinlikle evlenmeyin ,,, 10 sene sonunda kanser oluyorsunuz,kocada ne haliniz varsa görün tarzından olunca ,,,,,,,,

Sanirim biz bu konuda bir istisnayiz :-) 7 yasimda tanistim annemle anne diyorum cunku uvey demek gucume gidiyor :-) saglikli her kadin cocuk dogurabilir ama her doguran anne olamaz. Bazrn canin kanin el olurken eller canindanda ote olur. Bu cok yonlu bir durum zaman gerektirir, sabir gerektirir, anlayis gerektirir, fedakarlik gerektirir, sevmek ve sevdigini belli etmek gerektirir kisaca ANNE kelimesinin hakkini vermek gerekir.

bende varım :) 15 yaşında kızım 7 yaşında oğlum var ve benim ilk evliliğim .. anneleri vefat etmiş haftanın her günü bendeler yani . 30 yaşına kadar rahat yaşamış bi insanın halini siz düşünün :)

Eşimin ilk evliliğinden 2 oğlu var,
10 senedir bakıyorum hala üvey aneyim,bal kaymak verseniz zehirmi var bunda derler
Herkese tavsiyem 2 yaşından büyük çocuğu olan beylerle kesinlikle evlenmeyin ,,, 10 sene sonunda kanser oluyorsunuz,kocada ne haliniz varsa görün tarzından olunca ,,,,,,,,
öyle diyenlerde var demeyenlerde ... ama sana katılmıyor büyük çocukların alışması ve senin ona alışmaların zaman alıyor. ki ben 6 aydır alışamadım kanser olurmuyum ki :D

bende üvey anneyle buyudum :KK14::KK14:böyle bırıne anne demektense hiç o kelimeyi kullanmadan yaşamayı tercıh ederdım

şimdi ben anne oldum annelik benım gördüğüm gibi olmuyormuş annelik yavrusu canı yandığında ıkı kat o acıyı yüreğinde hissetmekmiş

kötü birimiydi cnm ya

Benim bi kuzenim 1 yaşındayken filan annesi babası ayrılmış
Amcam tekrar evlenmiş, üvey annesini öz annesi sanıyodu çocuk
Tabi ben biliyordum konuşulanlardan hayal meyal hatırladıklarımdan vs
Haksızlığa gelemem bi de bende çocuktum ilkokula yeni başlamıştım, dedim bu senin öz annen değil
Amcam kükredi tabi babamlara beni şikayet etti
Konuyu kapattılar 'yalan' diyerek

Çocuk büyüdü
Sağdan soldan da duydu tabi
Aklı karışıktı

Dedim madem duydun sor onlara annen şimdi nerde
Gidelim bulalım
Tamam dedi oyalandı askere gitti geldi
Tek gitmiş, annesi de evlenmiş kendi düzeni varmış
Ve tabi bişey hissetmemiş, aklım karışık, onun düzenini de bozmak istemem dedi

Amcam biraz arızaydı
Kuzenim yurt dışına gitti, oraya yerleşti
Ne annesiyle, ne de babasıyla şimdi
Birisi merhamet etse peşine düşse gitmezdi temelli..

yaaa işte öz olsa da olmayınca olmuyormuş cnm yaaa. benim eşimin ailesi öz ama eşimi ne arar ne sorarlar. küçük yaşta şehir dışına gitmiş çalışmaya hiç merak eden olmamış. böyle analık olmaz

Kocama vasiyetimdir ben ölürsem üvey anne getirme diye. Yanlış anlaşılmasın çok çok iyilerde var ama ya iyi olmazsa düşüncesi mahveder insanı.

Üvey çocuk yönünden en talihsiz çocuklardan biri benim kuzenimdir. Daha aylık iken annesi, babası ayrılmış. Babası efelenip çocuğu almış, kadında korkmuş bırakmış çocuğu. Çocuğu bir kere olsun öz annesi arayıp, sormadı. Babası da öyle iyi bir baba değildi hiç de olmadı. Çocuğa dedem ve ninem baktılar. Dayım evlendi çocuk 3 yaşındayken. Üvey anne bakacağını söylese de hiç bakmadı. Çocuk 19 yaşına geldiğinde dedem ve ninem arka arkaya öldüler. Çocuğun halaları baktı çoğu zaman. Üvey anne bir kez olsun o çocuğun başını okşamadı, bir sıcak yemek koymadı önüne. Askere gitti psikolojisi iyi olmadığı için askerlik yapamaz raporu ile geri geldi. Şimdi mi ne yapıyor. Yalnız bir evde yaşıyor tek başına. Çoğu zaman, annem ve teyzelerim bakar. Ama babası içer içer kapılarına dayanıp para ister hepsinden. Kardeşim yanına götürür çalıştırır. Babası parayı kuruşu kuruşuna eline ister. Yani olan çocuklara oluyor.

Back
X