Üvey Annemin Kalbini Kırdım

Belli ki size adaylari layik görmüyor. Söylese belki kafaniz karisir diye korkmus da olabilir. Ne güzel temiz geri ceviriyor
Sen o kadar okudun ettin şimdi seni vizyonsuz oğullarına istiyor dedi. Sana söylesem hemen atlardın dedi. Bende layık bulmuyorum sorun benim için keskin konuşması bu tarz.

Nur içinde yatsın anne... E siz tabi aile olmuşsunuz alın gönlünüü :)) Sizinle ilgili karar alırken ne olursa olsun size danışmalı bunu vurgularsınız en güzeli...
Amin 20'li yaşlarımın başlarında evet evlilik meraklısıydım ama şimdi değiştim. Eğitimin ilişkide önemli olduğunu tecrübe ettim ama üvey annem hala beni o yıllardaki genç kız sanıyor.

Amin 20'li yaşlarımın başlarında evet evlilik meraklısıydım ama şimdi değiştim. Eğitimin ilişkide önemli olduğunu tecrübe ettim ama üvey annem hala beni o yıllardaki genç kız sanıyor.
Ben zaten istemezdim diyosun anladım. Görücü sıkıntı zaten boşver iyi olmuş umarım çok romantik bi şekilde tanışırsın o kişiyle 🥰

Dışardan bakınca üvey anneniz eli öpülesi bir kadın .Aman üvey kız evden gitsin mantığında olsa her arayanı söyler görüştürür.Kadın sizi evlat olarak sahiplenmiş ama siz ona dış kapının mandalı gibi davranıyorsunuz.

Sanırım sizi sinirlendiren onları geri çevirmesi değil sizi duygusal bulması.Ama bu da böyle kalp kırmaya değecek bir konu değil.Zaten yarın konuşacakmışsınız o halde konuşurken size ne hissettirdiğini de anlatın ki sizin de neye kırıldığınızı öğrensin ve daha hassas davransın o da.

İlkinin babası eski karısını içip içip dövdüğü için geri çevirmil ikincisinde de ilkokul mezunu diye.

Sen o kadar okudun ettin şimdi seni vizyonsuz oğullarına istiyor dedi. Sana söylesem hemen atlardın dedi. Bende layık bulmuyorum sorun benim için keskin konuşması bu tarz.

E kadin hakli. Benimde kizim var. Görücüleri begenmesem bende haber bile vermem. Olur da akli kalir diye. Kadin bu iki görücüyü karsiniza cikarsa hem begenmez hem benden kurtulmak istiyor derdiniz. Davul bile dengi dengine. Ilk isiniz annenize sarilip, ozur dilemek olsun. Cok makul davranmis kadincagiz

E kadin hakli. Benimde kizim var. Görücüleri begenmesem bende haber bile vermem. Olur da akli kalir diye. Kadin bu iki görücüyü karsiniza cikarsa hem begenmez hem benden kurtulmak istiyor derdiniz. Davul bile dengi dengine. Ilk isiniz annenize sarilip, ozur dilemek olsun. Cok makul davranmis kadincagiz
Yorumunuz içimi ferahlattı. Ben kişisel algıladım davranışını.

kadin hakli, kiymetini bilin, bazi anneler aman banane evlensin basimdan gitsin diye dusunebiliyor. kiz evi naz evi, cok isteyen bir daha soylesin

Bence çok tatlı biri sanki öz anneniz 😍 düşünceli bir davranış sergilemiş söylese de olurdu söylemese de. Eğer size layık görse zaten bahsederdi, olmayacak bir şey için gündemi meşgul etmek istememiş. Aile yapısından ötürü reddetmesi çok normal cidden aile yapınız tersse anlaşmanız çok zor olurdu yıpranırdınız. Eğitim durumu da birçok kişi için önemli kriter. Anneniz tamamen iyiliğinizi istemiş. Bence özür dileyip gönlünü alın. 🌸

İyi geceler herkese, bugün iki farklı haber öğrendim. Üvey anneme iki farklı kişi telefon etmiş. İlkinde üvey annem çocuğun aile yapısını beğenmeyip olmaz demiş ikincisinde de çocuğun eğitim durumunu sorun edip olmaz demiş. Ben bunları kulak misafirliği ile duyunca sinirlendim ve neden böyle bir şeyi gizlediğini sordum. O da alaycı bir yüz ifadesiyle olmayacağını bildiğim için, babana bile söylemedim dedi. Sonra sevgi senin en hassas noktan yanlış yapmanı istemiyorum dedi. Seni istemesem evet der geçerdim dedi. Sonra tartıştık aslında çok basit mesele ama bana söylememesi beni sinirlendirdi. Bu tartışmada babamla yaptığı evliliğe atıfta bulunarak ağır konuştum maalesef. Benim derdim onlarla evlenmek değil neden benden gizlediğiydi ama o konuyu sevgi açlığına getirdi. Üçüncü bir göz olarak yorum yapabilir misinz rica etsem? Ağır konuştum maalesef.
Bana annen haklı gibi geldi yani en azından seni özevladı gibi benimsemiş senin iyiliğini düşünüyor
Benim annem özannem o da öyle yapardı ben aylar sonra tesadüfen duyardım o kişinin bana talip olduğunu eğer söyleyen kişiyi kendi beğenmediyse direk reddeder bana söylemezdi bile eğer kendinin aklına yattıysa bana söylerdi onları da ben reddederdim 😄😄😄 30 yaşında iş yerinde hayatımın aşkı ile tanışıp 31 yaşında evlendim Allaha şükür 3 yıldır çok mutlu bir evliliği var.
Bence bugün bir çiçek falan alıp annenizden özür diyeyin

Not: Zamanında bana talip olan ve annemin hiç bana duyurmadan geri çevirdiği biri vardı o dönem aynı sokakta komşuyduk geçen yıl eşini öldürmüş şimdi hapishanedeymiş
Yani anneler olmaz diyorsa bir bildiği vardır.

Not

İlkinin babası eski karısını içip içip dövdüğü için geri çevirmil ikincisinde de ilkokul mezunu diye.
Bu insanlarla mıhatap olsanız daha mı iyiydi? Telefonla ısmarlama koca mı bakıyorsunuz, topluma karışıp kendiniz birileriyle tanışmayı düşünmüyor musunuz? Kadından da özür dileyin

Üvey annen günümüzün öz annelerinden daha sahiplenici davranmış haberin olsun. Ne babasını dövenden ne ilkokul mezunundan bir cacık olmazdı. Ama sen duygusal bir yapıdaysan görüşmek istersin diye korumuş. Normalde böyle konular saklanmamalı ama bazen ebeveynlerin çocuklarının zaaflarına göre belli ölçüde bazı şeyleri göz önünden çekmesi iyi olabiliyor. Bu mesele için ona babanla olan evliliği üzerinden laf ederek çok ayıp ettin. Gerçekten seni sevmese yollar o heriflerden birine aranızı yapıp senden kurtulmaya çalışır. Çok gözlüyoruz bunları

İki kızım var birisini ben doğurdum birisini doğurmadım. İnsanlarda anlamadığım neden doğurmadıgım üvey oluyor? İki çocuğa da aynı şey yapılıyor ikisi de benim demek ki. Kendi adıma ben o an hangisi hastaysa uzaktaysa onu daha çok seviyorum. 3 aydan sonra öz üvey kalmıyor.
Anneniz sizin sürekli ona üvey dediğinizi biliyorsa onada kırılır bence.
Ayrıca ne münasebet tabi ki bu iki seceneğe bende hayır derim. Çocuklarımı ziyan olsunlar diye mi yetiştiriyorum? Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah

Dipnot: annemde sürekli aynı şeyi tekrarlar. Bu annelerin normal özelliğidir. 😅 umarım bende öyle değilimdir

Benim annem de aynı şeyleri yapmış biliyor musunuz. Görüşmek isteyen birkaç kişi bana söylemeden geri çevirmiş. Çünkü beni tanıyor ve kiminle evlenip evlenmeyecegimi biliyor. Aslında size iyilik yapmış. Yerinizde olsam özür dilerim ve beni düşündüğü için teşekkür ederim

20 sene olmuş evinize geleli, üvey anneliği mi kalmış? Vefat eden annenizden daha fazla emek vermiş size. Bence sizin annenize bakış açınız yanlış. Üvey olduğu için böyle yaptığını düşünmüş ve bizim de böyle düşünmemiz için başlığı böyle atmışsınız.

Ben olsam, bu kadar evlilik meraklısı olduğunu bildiğim ve beni hala üvey gören kızıma her arayanı sorani iletir, sen ver kararını derdim ve o zaman üvey değil iyi anne olurdum. Size böyle anne gerek.

Hayır üvey annem sürekli sevginin en hassas noktam olduğunu söyleyip duruyor. Benden saklamasına kızdım.
Aslında kadıncağız çok düşünceli davranıyor size karşı. Anneniz hayatta mı ya da anne-babanız ayrı mı bilmiyorum. Ama anladığım kadarıyla üvey anneniz, anne-babanızın bir arada olduğu bir aile hayatı yaşamadığınız için sevgi-ilgi eksikliği çekebileceğinizi, size ilgi gösterip sevgi vaad eden biri olunca da geleceğinizi düşünmeden hareket edebileceğinizi düşünmüş, buna engel olmak istiyor. Bu gerçekten sizi seven bir kadının yapacağı bir hareket. Şanslısınız o açıdan. Gelenler de size denk değilmiş zaten.

Anne-kız arasında tartışmalar her zaman olur. Samimi bir şekilde özür dilerseniz anlar bence sizi.

Kadın senin iyiliğin için yapmış suçlu olmuş
Seni sevmese evlensin bir an önce de evden gitsin diye bakar.
Kimle evlenirse evlensin der.
Sen kendini o tip insanlara yakistiriyorsan tanistirsunlar yani.

İyi geceler herkese, bugün iki farklı haber öğrendim. Üvey anneme iki farklı kişi telefon etmiş. İlkinde üvey annem çocuğun aile yapısını beğenmeyip olmaz demiş ikincisinde de çocuğun eğitim durumunu sorun edip olmaz demiş. Ben bunları kulak misafirliği ile duyunca sinirlendim ve neden böyle bir şeyi gizlediğini sordum. O da alaycı bir yüz ifadesiyle olmayacağını bildiğim için, babana bile söylemedim dedi. Sonra sevgi senin en hassas noktan yanlış yapmanı istemiyorum dedi. Seni istemesem evet der geçerdim dedi. Sonra tartıştık aslında çok basit mesele ama bana söylememesi beni sinirlendirdi. Bu tartışmada babamla yaptığı evliliğe atıfta bulunarak ağır konuştum maalesef. Benim derdim onlarla evlenmek değil neden benden gizlediğiydi ama o konuyu sevgi açlığına getirdi. Üçüncü bir göz olarak yorum yapabilir misinz rica etsem? Ağır konuştum maalesef.
Benim de en hoşlanmadığım şeydir, en son bu nedenle bi arkadaşlığım bitti gerçi niyetinden şüphe ettğime göre arkadaşım mıymış bilmem🙄 neymiş efendim üzülmemi istememiş, samimi değil ben olsam söylerdim..
Neyse, size hal verdim ama bu insan sürekli hayatınızda olacak biri keşke daha düzgün bir ifade ile söyleseydiniz. Ortam biraz yumuşasın, söyledğin kötü sözler için özür diler, böyle durumlarda kararı kendinin vermek istedğini söylersin

Back
X