• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey babanın garip hareketleri….

Annenizle küsüp kardeşinixi suçlu hissettirmeye çalışıyor ki sonra bi daha söyleyemesin.Kardeşiniz annemin yuvası benim yüzümden dağılacak benim yüzümden küstüler diye dertlenip susacak bundan sonra..12 yaşında erken bir kıza öz anne babası hariç kimse samimice sarılamaz ne kadar masum olursa olsun.Kardeşinizi dakika dakika takip etmelisiniz hatta gizli bi kamera koysanız odasına anneniz daji bilmemeli çünkü asıl güvenilmeyecek kişi o.Ayrıca banyoda wc de odasında kapısınj kitlesin ve kesinlikle o sqpıkla evde yanlız kalmasın.
Bir sürü yazım yanlışı yapmışım okuyanlar kusra bakmasın,özellikle de yanlız yazmış olmam🫤

Üyelik iptali yapmışsınız bakın böyle bir durumu bilerek hiçbir şey olmamış gibi devam ederseniz vebale girmiş olursunuz. Kardeşiniz istediği kadar ben istemiyorum desin böyle bir durumda onun yeri sizin yanınız. Siz ananenizle yaşıyormuşsunuz, bir an için kardeşinizle yerleri değiştirdiğinizi düşünün. Duş alsa ya banyoda giyinecek ya da koşa koşa odasına gidecek ve böyle daha birçok şeye dikkat etmesi gerekecek. Çocuğun evde bir alanı yok. Böyle bir şeye şahit olarak o evde nasıl yaşamaya devam edecek. Bir de yaşı daha küçük belki de ufak farklı şeyler de yaşanmıştır ama anlamamıştır. Yanımıza alamayız derseniz de esirgeme kurumuna kadar başvurun çok ciddiyim. Bu işin şakası olmaz. Ya da okulu dışarıdan yurtta kalarak okusun bir şekilde ikna edin. O yaşta hissettim diyorsa demek ki bariz bir şekilde sürtünme olmuş. Uyurken yanına gitmediği ya da onu giyinirken izlemediği kıyafetlerine bakmadığı falan ne malum. Lütfen ya yanınıza alın ya da gerekli kurumlara başvurun.

Çocukken yaşadığımız kötü olaylar yetişkin yaşamamızda bile hayatımızı etkiliyor. Eğer bu durum için bir önlem almazsanız kardeşiniz o evde yaşamaya devam ederse yetişkin olduğunda mental sağlığı baya bozuk olur çünkü üvey baba bundan sonra hiçbir şey yapmasa bile (ihtimal vermiyorum maalesef kızın genç kızlık yaşları daha riskli) kız evin içinde her zaman tetikte yaşayacak ve bu konuda travması olan bir birey haline gelecek bu yetişkin ilişkilerine de yansır. Eğer böyle şeylere devam ederse de "abla sen biliyordun hadi annem ve anneannem bir şey demediler sen beni niye bu durumdan kurtarmadın" diye size hesap da sorar. Bu vebali cidden almayın. Ya yanınıza aldırın ya da okulu dışarıdan okuyacağı şekilde evi terk etmesini sağlayın.

Böyle bir konu açıp doğru düzgün cevap vermeyip üstüne konuyu ve hesabı silmek ne demek ya? Şikayet falan denilince niye panik oldun konu sahibi hayırdır? Burayı okuyorsun biliyorum, eğen konun gerçekse senin de o biiiip anan ve ananenden farkın yok bunu bil. Kıza yardım edeceğine bir daha olursa bilmem ne demişsin yazıklar olsun hepinize be. Bir şeyler yap denilince bin dereden su getiriyorsun sonra da kaçıyorsun sanki neyi duzeltecekse burada hesap silmek...

Böyle bir konu açıp doğru düzgün cevap vermeyip üstüne konuyu ve hesabı silmek ne demek ya? Şikayet falan denilince niye panik oldun konu sahibi hayırdır? Burayı okuyorsun biliyorum, eğen konun gerçekse senin de o biiiip anan ve ananenden farkın yok bunu bil. Kıza yardım edeceğine bir daha olursa bilmem ne demişsin yazıklar olsun hepinize be. Bir şeyler yap denilince bin dereden su getiriyorsun sonra da kaçıyorsun sanki neyi duzeltecekse burada hesap silmek...
Birşey yapmayacağı için üyelik iptali yaptı ya konuyu da silmiş hatta baksana. Evlenerek belki gidiliyor dilni bilmediğin ülkeye ki o da zorlaştı günümüzde . Bu annanne hangi ülkede ki onun yanında? Uzun zamandır yanında olsa niye hiç dil bilmiyor ? Çok tutarsızlık var bu konuda. Üvey babadan ne sebeple korkuluyor , anne niye koca delisi ? Bence toptan aile yapıları bozuk. Başka açıklaması olamaz.

Üyelik iptali yapmışsınız bakın böyle bir durumu bilerek hiçbir şey olmamış gibi devam ederseniz vebale girmiş olursunuz. Kardeşiniz istediği kadar ben istemiyorum desin böyle bir durumda onun yeri sizin yanınız. Siz ananenizle yaşıyormuşsunuz, bir an için kardeşinizle yerleri değiştirdiğinizi düşünün. Duş alsa ya banyoda giyinecek ya da koşa koşa odasına gidecek ve böyle daha birçok şeye dikkat etmesi gerekecek. Çocuğun evde bir alanı yok. Böyle bir şeye şahit olarak o evde nasıl yaşamaya devam edecek. Bir de yaşı daha küçük belki de ufak farklı şeyler de yaşanmıştır ama anlamamıştır. Yanımıza alamayız derseniz de esirgeme kurumuna kadar başvurun çok ciddiyim. Bu işin şakası olmaz. Ya da okulu dışarıdan yurtta kalarak okusun bir şekilde ikna edin. O yaşta hissettim diyorsa demek ki bariz bir şekilde sürtünme olmuş. Uyurken yanına gitmediği ya da onu giyinirken izlemediği kıyafetlerine bakmadığı falan ne malum. Lütfen ya yanınıza alın ya da gerekli kurumlara başvurun.
Yazdıklarınız cok doğru. Umarım konu sahibi üyeliğini pasiflemiş de olsa bu yazılanları okur. Bana açıkçası anneanne dahi inanmıyor gibi yapıyor ki gelip bizim yanımızda kalırsa benim de huzurum bozulur diye düşünüyor olabilir bilinçaltında gibi geliyor. Adam Allah korusun banyoya, o kizın odasına bile kamera döşeyebilir... ufacık kameralar var artık.. kim bunu fark edebilir.
Yani o çocuğun bir an önce o evden ayrılması lazım. Rabbim inşallah en kısa zamanda kurtarır ve ablası lütfen sen de bu konuda yardımcı ol kardesine. Arkadaşında dediği gibi bunun vebalinden kurtulamazsın...gerekirse ki gerekli kardeşini git sök al o evden.. o adi adam da yalandan küsme numarası yapıyor ki kimse onun üstüne gelemesin.Bir kere böyle bir iftiraya uğrasaydı o evde kalmazdı bile, yani dünyaları yıkardı.. amusulu bir adama böyle bir iftira yapılsa adamın feleği şaşar çoktan hayal kırıklığından

Back
X