• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey babanın garip hareketleri….

Annem 2 yıl önce bir evlilik yaptı .Annem 12 yaşındaki kız kardeşim ve o adam birlikte yaşıyorlar ben ise ayrı yaşıyorum.Adam iyi biri gibi her zaman her sorunumuzda her yardıma ihtiyacım olduğunda yanımızda oluyor yardımcı oluyor.Çok samimiyet kuramıyorum kendisiyle içten içe gıcık oluyorum ama annem kendisini çok seviyor ne söylesem annemde anneannemde direkt o adamı savunur.Bu sabah kardeşim bana geldi ve o adamın odasına geldiğini o yatarken arkadan sarıldığını ve özel bölgesinin ona değdiğini bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi .Anneme de söylemiş annem de adama söyleyince adam sadece bir baba gibi davranmaya çalışıyorum deyip kızmış şu an da annemlede kardeşimle de konuşmuyormuş.Açıkçası çok endişeliyim kardeşime mesaj atıyorum sürekli bir şey olursa bana söyle tekrar yaparsa diye yanında olabilsem keşke hep.Adam gereksiz samimi biri her zaman bana sarılır yakın olmaya çalışır kardeşimede öyle yaptığını düşünmüştüm ama özel bölgesi değdi deyince çok öfkelendim.Onu koruyamamaktan korkuyorum yanında her an olamamaktan…Annem ise adama toz kondurmaz o kadar kör kütük aşık ,bu durumda beni üzüyor.Aklımı yitireceğim adamla da annemle de konuşup uyaracağım başka ne yapabilirim bilmiyorum ama korkuyorum bu adam yine aynısı yaparsa katil bile eder beni Allahın cezası bana akıl verin ne yapayım
Kardesinizin odasina gizli kamera koyun mutlaka. Kapisini kitlesin yatsin, yastigin altina biber gazi koysun, adamla yalniz kalmasin. Allahim insallah hicbirimizjn dusundugu sey olmaz.

Konu sahibi sen de gençsin kimse burada seni ezmek istemiyor ya da rencide etmek istemiyor . Kardeşin bu olayı ya bir daha yaşarsa diye endişeliyiz. İlk yaşadığı bile büyük travma bırakmıştır çocukta emin ol. Gel konuşup birşeyler yapalım bir çare bulalım çocuğa en hayırlı olanından . Yazanların çoğu ben de dahil senden çok büyük yaştalar . Üstü örtülmesin bu konunun . Taciz o kadar basit bir olay değil . Gel sen de öneri de bunun bizlere , bir yol bulalım

"Kardeşim gelmek istemiyor evinden başka yerde kalmak istemiyor" diye bi şey şu durumda söz konusu olamaz, o daha çocuk ve kendini koruyamaz, bu kadar hassas ve riskli bi konu varken ona sen ne istiyorsun diye sorulmaz, onun güvenliği ciddi tehlike altında şu an. Bi arkadaşım 27 yaşında dayısı tarafından bu şekilde taciz edildi. Üstünü örttüler sonra tacizin daha iğrenç versiyonlarına maruz kaldı. Kocaman kadındı buna rağmen başa çıkamadı yaşadıklarıyla. Bunun devamı gelir buna göz yumamazsınız. Anneniz berbat bir anne, sen de çok küçüksün anlıyorum ama sen yetişkinsin, lütfen korkma , cesur ol ve destek iste.

Arkadaşımın anlattığı bir hikaye çok üzücüydü. Anne baba hekim boşanıyorlar babaanne ve amcayla yaşamaya başlıyor. Hem annesine hem babasına yaşadıklarını anlatmasına rağmen babaanne dahil kimse inanmamış. 12 yaşında evden kaçıp sokağa düşüp bağımlı oluyor. Arada aile alıp zorla amateme yatırıyor. 17, 18 yaşlarında intihar etti, sonra altın vuruş yaptı kurtarıldı. O esnada benim arkadaşımın iletişimi koptu hala yaşayıp yaşamadığını bilmiyordu. Benim de yaşım küçüktü o zaman, çok üzülmüş ve merak etmiştim. Altın vuruş bir eşik oluyor, muhtemelen vefat etmiştir Allah rahmet etsin.

Çocuk istismarı çok ağır bir durum. Herkes sokağa düşmez belki ama yaşayan insanların bütün hayatları, diğerleri ile ilişkileri mahfoluyor. Burada bir üye var, yıllardır konu açıyor terapi alıyor ama toparlayamadı. Olayın ciddiyetini tam kavrayamadığınızı düşünüyorum. Kardeşinizi nasıl korursunuz, nasıl yardımcı olursunuz araştırmasını yapın hem sosyal hizmetlere, bölgedeki çocuk büro amirliğine ulaşıp bilgi alabilir şikayet yapabilirsiniz. Yoksa buradan en fazla ah vah deriz biz kardeşinize bir yararı olmaz.

Şuan ortalığı ayağa kaldırman gerekir, olayın farkında mısın? O kardeşinin yarın öbür gün psikolog eşliğinde ifadesi alındığında ve sana haber verdiğini söyleyip senin birşey yapmadığın anlaşıldığında sen de paçayı kurtaramazsın. Asla sessiz kalma, her gün travma yaşıyor o çocuk, düşündükçe aklım çıkıyor yaa.

Kardesin 12 yasinda ve cocuk evden ayrilmak vs duzenin bozulmasi, sikayetler onu korkutabilir istemeyebilir suan ama neyin icinde oldugunun farkinda degil. Sen sikayet etmelisin. Devlet korumasina alinsin sen yanina alamiyorsan sikayet edin, bu cocuk bunu gelip size soylemiş hepiniz sus pus olursaniz ki anne ve anneannede susmuş siz de bir sey yapmadiginizda bu adamin yaptigi başka seyleri tekrar gelip anlatmayabilir.
Sonu çok kotu olur bu ihmalinizin.

Şu çok kötü bir durum daha 12 yaşında. Bana değdi demesi nedir yani bu çocuk daha 12 yaşında. O şeylere aklı erse bile baba üvey olsa bile ona böyle bir şey kolay kolay kondurmaz yani. Demek ki bariz bir şekilde sürtünmüş. Ortada cidden iğrenç ve müdahale etmeniz gereken bir durum var.

Ne alakası var hanımefendi neden bana karşı bir şüphecilik bir kötü yaklaşım içerisindesiniz?Tek tek herkese cevap vermem imkansız içim gücüm var okuyorum sadece fikirleri dinliyorum .Korkuyorum ne yapacağımı bende bilemiyorum baba tarafı evet var ama annem evlendiği için hepimize kızıp bütün bağladı kopardılar annem evlendiği süreçte babamla ayrıydılar babam kanser hastasıydı.Size oturup burada tek tek hayat hikayemi anlatamam bilmediğiniz hayatlar hakkında yorum yapmayın .Türkiyede bile yaşamıyorum , yaşadığım ülkede dili bile iyi bilmiyorum nereye gitmeliyim ne yapmalıyım ailem destek olur mu hiç bir şey bilemiyorum anladınız mı? Buradan da bir akıl almak amaçlı yazdım yazılanları okuyorum ona bile kötü bir düşünceyle yaklaşıyorsunuz.
Hepinz farklı yerdemisiniz dilini bilmediğiniz bir ülkeye nasıl gittiniz anneniz mi götürdü hepinizi eğer öyleyse nasıl götürdü 2 yıl içinde bu işlemler uzun sürüyor.

Ayrıca konsolosluğa başvuru yapıp şikayet edebilirsiniz bulunduğunuz ülkedeki internetten yazınca bile numarasını bulursunuz zaten Türk konsolosluğu olduğu için dile gerek yok.

Baba tarafınada haber verebilirsiniz hala,dede vs sonuçta onların canı kanı yanlarına alırlar.

Düz liselerin bile pansiyonları oluyor. Öyle bir şey yapsanız.

Kardeşiniz bu süreçte yatarken kapıyı kitleyip yatsın.

Açıkça da tehdit etsin bir daha yaparsan polise şikayet edeceğim diye, sapıklar tepki göstermeyince ‘ o da istiyor’ diye düşünüyorlar.
Allah korusun yemegine bile bir sey atabilir. O kizcagizin o evden kurtulmasi sart. Konusahibi siz nerde kiminle kaliyorsunuz? Yaniniza alma sansiniz neden yok? Ben Türkiye'de büyümediğim için bilmiyorum ama eminim ki bu tarz durumlarda yardım edecek kurumlar vardır.

İnşallah konuyu bir savcı falan görür de çocuğun cinsel istismarı suçu kapsamında direkt olarak soruşturma başlatır, cocugu da devlet korumasına alırlar. Bu çok çok çok ciddi bir durum farkında mısınız?

umarım şikayet edildiğinin haberini okuruz burada
yalvarıyorum sana bi şey yap sonucu ne olursa olsun birileriyle uğraşsın pu.t
Yarın dil bilen bir tanıdığımın yardımı ile şikayet etmeye gideceğim.Kardeşimide yanımıza almak için elimden geleni yapacağım çünkü içim hiç ama hiç rahat değil tavsiyeleriniz için teşekkür ederim güncelleme yaparım buradan da .

Bu çok sevecen, samimi ilgili adamın evlenmek için anneniz gibi küçük yaşta kızı olan bir kadın seçmesi herkese şirinlik yapması tesadüf değil. Bu profilde amacına uygun davranıyor.
Güvenilir görünmesi lazım sonrasında bunu masumiyetlerine delil olarak kullanıyorlar.
Küsüp kendini geri çekmesine aldanmayın plan yapacak, fırsat kollayacak. Bir daha yapmamasını temenni etmek çok iyi niyetli.
İsterse odasını kilitlesin anneniz aklı bir karış havada davrandığı müddetçe dibinde otururken -özür dilerim- masa altından bile taciz edebilir.

Aynı ülkedeyseniz polise başvurun prosedürler başlasın. Farklı ülkedeyseniz kız kardeşiniz belki karakola gidemez ama okul rehberliğine anlatsın onlar da yönlendirirler. Evin içinde değilsiniz ve kardeşiniz küçük. Bu iş boyunuzu aşıyor bıçak sırtı bir konu kendi başınıza halldemezsiniz mutlaka şikayet edin, hasır altı olmasın.
Güvendiğim ve büyüğüm olan burasının dilini bilen kuzenimle gidip şikayette bulunacağız

Güvendiğim ve büyüğüm olan burasının dilini bilen kuzenimle gidip şikayette bulunacağız
Elinizden geleni ardınıza koymayın. Aklı bir karış havadakilerin arasında büyük bir sorumluluk üstleneceksiniz. Çoğu insan aile ilişkilerinin ucunun nereye gideceğini kestiremeyerek susuyor. Kötü şeyler göz göre göre yaşanıyor. Şuan için öne çıkıp şikayette bulunmak, o çocuğa sahip çıkmak yapabileceğiniz tek doğru şey. Gelişmeleri yazarsanız çok güzel olur.

Elinizden geleni ardınıza koymayın. Aklı bir karış havadakilerin arasında büyük bir sorumluluk üstleneceksiniz. Çoğu insan aile ilişkilerinin ucunun nereye gideceğini kestiremeyerek susuyor. Kötü şeyler göz göre göre yaşanıyor. Şuan için öne çıkıp şikayette bulunmak, o çocuğa sahip çıkmak yapabileceğiniz tek doğru şey. Gelişmeleri yazarsanız çok güzel olur.
Bence bizler şikayet etmeyelim diye bunları yazdı . Öğrenciyim dedi. Dilini bilmediği yerde nasıl okuyor ? Birinci şüphem bu ikincisi de şikayet edeceğim yazıp apar topar üyelik iptali yaptı . Vah çocuğa vah. Kimsesi yok🙁

Bence bizler şikayet etmeyelim diye bunları yazdı . Öğrenciyim dedi. Dilini bikmediği yerde nasıl okuyor ? Birinci şüphem bu ikincisi de şikayet edeceğim yazıp apar topar üyelik iptali yaptı . Vah çocuğa vah. Kimsesi yok🙁
Katılıyorum. Vah ki vah gerçekten. O adamla zorla aynı evde yaşatacaklar, travmadan travmaya atacaklar çocuğu

Yarın dil bilen bir tanıdığımın yardımı ile şikayet etmeye gideceğim.Kardeşimide yanımıza almak için elimden geleni yapacağım çünkü içim hiç ama hiç rahat değil tavsiyeleriniz için teşekkür ederim güncelleme yaparım buradan da .
Güncelleme yapacaksanız neden üyelik iptali yaptınız ki

Bence bizler şikayet etmeyelim diye bunları yazdı . Öğrenciyim dedi. Dilini bikmediği yerde nasıl okuyor ? Birinci şüphem bu ikincisi de şikayet edeceğim yazıp apar topar üyelik iptali yaptı . Vah çocuğa vah. Kimsesi yok🙁
Başka ülkede olduğuna ben de ihtimal vermiyorum. Önce ayrı ülkedeyiz yazdı sonra ülkede dil bilen bir tanıdıktan bahsetti buna göre hepsinin yabancı ülkede olması gerekir. Hepsi yurt içindeler.
Şimdi o çocuğa kim sahip çıkacak? Yani böyle konuları okuyup sinir olup üzülüp oturuyoruz. Anneyle nine akıl fukaraları. Adam geberir umarım.

Başka ülkede olduğuna ben de ihtimal vermiyorum. Önce ayrı ülkedeyiz yazdı sonra ülkede dil bilen bir tanıdıktan bahsetti buna göre hepsinin yabancı ülkede olması gerekir. Hepsi yurt içindeler.
Şimdi o çocuğa kim sahip çıkacak? Yani böyle konuları okuyup sinir olup üzülüp oturuyoruz. Anneyle nine akıl fukaraları. Adam geberir umarım.
Siz haklısınız galiba . Eski konusunu buldum ben de yorum yapmışım . 20 km yakınında sevgilisi var Türk adam😁tonla hediyeleşmişler ayrılmışlar hediyeleri vermiş çocuk vs . Hepsi yakın zamanda olmuş . Yurtdışı falan yalan.

Bütün bu yaşananlar ,aslında aramızdaki bazı üyelerin de yaşadığı şeyler olabilir maalesef. Cinsel istismar ruhta kalıcı bir hasar bırakır. Kimisi ailesine hiç bahsetmedi, tehdit edildi korktu. Kimisi yıllar sonra itiraf etti,kimi cesaretini toplayıp ailesine anlatıp şikayet etti. Haberlerde de çok üzücü olaylara şahit oluyoruz. Ensest, pedofoli, ailece çarpık ilişkiler yaşayan sapıklar dolu. Bizzat burdan okuyup görünce insan daha da etkileniyor ve merak içinde kalıyor. Umarım o masum kızın elinden tutan, destek olan, o evden kurtaran birisi olur. Bunun iki yolu da konu sahibinin baba tarafına olayı anlatması ya da sosyal hizmetlere şikayet etmesi.

Bütün bu yaşananlar ,aslında aramızdaki bazı üyelerin de yaşadığı şeyler olabilir maalesef. Cinsel istismar ruhta kalıcı bir hasar bırakır. Kimisi ailesine hiç bahsetmedi, tehdit edildi korktu. Kimisi yıllar sonra itiraf etti,kimi cesaretini toplayıp ailesine anlatıp şikayet etti. Haberlerde de çok üzücü olaylara şahit oluyoruz. Ensest, pedofoli, ailece çarpık ilişkiler yaşayan sapıklar dolu. Bizzat burdan okuyup görünce insan daha da etkileniyor ve merak içinde kalıyor. Umarım o masum kızın elinden tutan, destek olan, o evden kurtaran birisi olur. Bunun iki yolu da konu sahibinin baba tarafına olayı anlatması ya da sosyal hizmetlere şikayet etmesi.
Tekrar baktım ayrıntılı bazı yerlerde yurtdışında yaşıyorum demiş yaşı 24 küçük değil . Bilemedim valla . Allah yardımcısı olsun yavrunun diyorum son kez.

Back
X