• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey birey cocuk ile ne kadar anlaşır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cansu888

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2020
135
107
18
36
2. Evlilik yapanlara sormak istiyorum.bu ne kadar mümkün .baştan cocuklu birine yönelmek istemiyorum.buradaki konulardan da okuyorum.
Herkesin kendi evladi kendine guzel ama açılan konularda goruyorum.cocuklu erkek ya kadının evladını kabul etmiyor. Ya kendi evladi ile 2.evliliginin sonunu getiriyor.yada tv deki korkunç olayları görüyoruz.

ÜVEY diye konuya girerseniz evlat olarak göremezsiniz. İlk önce karşınızdakinin çocuk olduğunu idrak etmelisiniz. Anne ve babası ayrılmış bir çocuk zaten yeterince yaralı olur. Başına ÜVEY sıfatları eklenen kişilerle bir arada olması o çocuk için yıkım olur

Her anlamda sıkıntı oluyor ama kişiye göre de degisir tabii L Lotus_034 un dedigi gibi vicdan merhamet meselesi tanıdığım biri var engelli çocuğu olan biri ile evlendi adam cocukla super ilgileniyor faceden felan goruyoruz duyuyoruz kendi oz babasi o kadar ilgilenmez ama biz icini bilemeyiz tabii ama kader kismet belki cocuksuz biri ile evlenipte mutsuz olabilirsin yani tamamen kader kismet meselesi

ÜVEY diye konuya girerseniz evlat olarak göremezsiniz. İlk önce karşınızdakinin çocuk olduğunu idrak etmelisiniz. Anne ve babası ayrılmış bir çocuk zaten yeterince yaralı olur. Başına ÜVEY sıfatları eklenen kişilerle bir arada olması o çocuk için yıkım olur

Süper yorum tebrik ederim

2. Evlilik yapanlara sormak istiyorum.bu ne kadar mümkün .baştan cocuklu birine yönelmek istemiyorum.buradaki konulardan da okuyorum.
Herkesin kendi evladi kendine guzel ama açılan konularda goruyorum.cocuklu erkek ya kadının evladını kabul etmiyor. Ya kendi evladi ile 2.evliliginin sonunu getiriyor.yada tv deki korkunç olayları görüyoruz.
Ilk evliligimizden eşimle çocuklarımız var. Masallah Allah nazardan saklasin su an da 2 çocuklu sahane bir aile olduk. Kızlarımın ikisini de çokseviyorum. Bence tek sorun isin başında herkes birbirini tanıyana kadar. Orada da yetişkinlere çok iş düşüyor.

O artik karşıdakinin vicdanina, merhametine kalmış..
Yaparim ederim diyenler de yapmiyor.
Yeri geliyor öz babasi / annesi bile ilgilenmiyor.
Allah, ahlak sahibi hayırlı insanlarla karsilastirsin..
amin insallah insan tereddut içinde oluyor.
Çocuğunuz var ve ikinci evlilik mi düşünüyorsunuz yoksa çocuklu biriyle ikinci evlilik olur mu diye mı soruyorsunuz?
Bir aday var mı farazi mi konuşalım?
Biraz daha açar mısınız konuyu
bekar yada cocuksuz boşanmış bir erkek cocuklu bir bayan ile evlenince nereye kadar bir yakini gibi olabilir demek istedim.cunku ister cocuklu ister cocuksuz olup.kadinla evlenene kadar he diyenler de var.
çocuğun uveyinden bahsetmedim.tekrar okuyun yazdiklarimi.ben acikcasi kendimi biliyorum karsimdaki erkegin çocuğu olmasını istemem.
Her anlamda sıkıntı oluyor ama kişiye göre de degisir tabii L Lotus_034 un dedigi gibi vicdan merhamet meselesi tanıdığım biri var engelli çocuğu olan biri ile evlendi adam cocukla super ilgileniyor faceden felan goruyoruz duyuyoruz kendi oz babasi o kadar ilgilenmez ama biz icini bilemeyiz tabii ama kader kismet belki cocuksuz biri ile evlenipte mutsuz olabilirsin yani tamamen kader kismet meselesi
işte ilkinde cani yanınca digerinde yuz defa dusunuyor insan.
Ilk evliligimizden eşimle çocuklarımız var. Masallah Allah nazardan saklasin su an da 2 çocuklu sahane bir aile olduk. Kızlarımın ikisini de çokseviyorum. Bence tek sorun isin başında herkes birbirini tanıyana kadar. Orada da yetişkinlere çok iş düşüyor.
maşallah Allah bozmasin. Ben karsi taraf cocuksuz olsun istiyorum.bosanmam bitmek üzere gibi sanki bazı kişiler benle ilgilenecek gibi yapiyorlar.ama resmen bosanmadigim için adim atmiyorlar gibi yapiyorlar kendilerini.ayrica evlilik mi yoksa öylesine takılma mi?onu da anlamadim.bir evlilik daha yaparsam mantık evliliği düşünüyorum o yüzden çoğul konuşuyorum acele etmiyorum.

Bu tamamen size , karşınızdaki kişiye , çocuklara , çoçukların anne babalarına kadar pek çok şeye göre değişir.
Ancak genel olarak çocuklu kişilerin çocuklu , çocuksuz kişilerin çocuksuz kişilerle evlenmesi daha dengeli oluyor benim gözlemime göre
Üvey olup çok iyi aile olan da var , üvey olup benden uzak olsun diyen de
O yüzden pek çok Farklı şeye göre konuşmak lazım

Yazıklarınız tamamen önyargı
İki çocuklu bir adamla evlendim, ha başta uyum sorunları olmuyor mu oluyor ama bu çok doğal, çocuksuz evlenen iki insan da evliliğin başlarında bu sorunları yaşıyor. İyi niyetle şekilleniyor herşey sonra rayına giriyor. Ama üvey diye işe başlarsanız hiç bir sorun çözülmez. İyi niyet sadece tek taraflı da olmaz ; çocuklu taraf yeni eşini her şeye mecbur bir bakıcı gibi görmeyecek, eşte o çocukların sevdiği kişinin bir parçası olduğunu kabul edecek, yani olgunluk ve saygı ve sağlam denge gerektiren bir mesele

amin insallah insan tereddut içinde oluyor.
bekar yada cocuksuz boşanmış bir erkek cocuklu bir bayan ile evlenince nereye kadar bir yakini gibi olabilir demek istedim.cunku ister cocuklu ister cocuksuz olup.kadinla evlenene kadar he diyenler de var.
çocuğun uveyinden bahsetmedim.tekrar okuyun yazdiklarimi.ben acikcasi kendimi biliyorum karsimdaki erkegin çocuğu olmasını istemem.
işte ilkinde cani yanınca digerinde yuz defa dusunuyor insan.
maşallah Allah bozmasin. Ben karsi taraf cocuksuz olsun istiyorum.bosanmam bitmek üzere gibi sanki bazı kişiler benle ilgilenecek gibi yapiyorlar.ama resmen bosanmadigim için adim atmiyorlar gibi yapiyorlar kendilerini.ayrica evlilik mi yoksa öylesine takılma mi?onu da anlamadim.bir evlilik daha yaparsam mantık evliliği düşünüyorum o yüzden çoğul konuşuyorum acele etmiyorum.
Allah gönlünüze göre versin inşallah. Bizimki çok mantık evliliği degilaçıkçası. Sonrasında mantığa da uydurduk ama kesinlikle aşık olduğumuz için evlendik. Yoksa kendi adima asla 2. Evliliği düşünmezdim. Yani evlilik düşünmezdim. Bekarligiçok seviyorum.

Duanız merhametli birisi ile evlenmek olsun.
Üvey diye görmeyecek her hareketi batmayacak...
Yakın bir arkadaşım 3 çocuklu bir adamla evlendi. Kendisinin de 1 çocuğu vardı. Evlilik kararını çocuklarıyla birlikte buluşarak karar verdiler. 20 yaşında çocuk 30 yaşındaki kadına anne diyor, o da annesi gibi davranıyor. Neden çünkü aramızda fark olmayacak dedi, adam o anneniz kızarsa da severse de üvey demeyeceksiniz bir anne de kızar da sever de. Arkadaşımın çocuğu da aynı şekilde adama direk baba dedi hiç babasını tanımadı hasretle o cümleyi kurmak istedi senelerce.
Sonradan çocukları bile oldu kalabalık ama mutlu bir aile. Çünkü ikisi de merhametli, vicdan sahibi insanlar. Arkadaşım çok güzel ve çok genç 1 çocukla kalakalmış, yıllarca çok peşinden koşan oldu bekar insanlar bile. Hepsi merhametten sınıfta kaldı bu kişi ise 3 çocuk ile sınıfı geçti.
Birbirimizin yarasına iyi geleceğiz kapatacağız dediler. Çok şükür mutluluğu da buldular.
Dilerim mutlu olursunuz siz de.

Siz evli ve çocuklusunuz ancak boşanma aşamasındasınız, ikinci bir evlilik yaparsam çocuğumu kabul ederler mi diyorsunuz? Doğru mu anladım?

Ayrıca karşı tarafın çocuğu olsun istemem, kabul etmem demişsiniz :S Ama sizin çocuğunuz var? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Aynı mantıkla sizin çocuğunuzu neden kabul etsinler ki? Siz başkasının çocuğuna annelik etmek istemeyin ama sizinkine babalık edilmesini bekleyin... Çok bencilsiniz. Umarım yazdıklarınız yanlış anlamışımdır da daha sonra sizden özür dilerim. iyi günler

Son düzenleme:
çocuksuz biri için kendi doğurmadığın bir çocuğa annelik yapmak zor ve kimse kendi canından olan gibi olamaz bu benim görüşüm. erkekler için durum daha kolay çünkü çocukla aynı ortamda yaşanacaksa onunla ilgilenmek (yemek-uyku-okul-temizlik vs.) büyük oranda kadına düştüğü için bu bizim toplumumuzda ne yazıkki böyle istisnalar hariç pek sorun olmaz çocuklu biri ile evlenmek ama kendilerine olan ilgi azalacağı için sıkıntı yaratabilir.
çok anaç yada çok babacan biri olmak lazım ki kendinden olmayan bir çocuğu bağrına basasın yoksa bir tarafta çocuk var diğerinde yoksa her türlü sorun olur. Ama iki tarafta 2. evlilik yapacak ve çocuklu ise çocuklara eşit davranmak kaydıyla sıkıntı olmaz.

Sahane bir yorum, alkisliyorum. UVEY diye bir sey yok, karsida bir insan evladi var hem de cocuk olan bir insan var.

Annesi babasi ayrilmis, babasinin/annesinin yaninda baska birini goren bir cocuk var. Insanin icinde empati, vicdan varsa o cocuga zarar vermeyecek sekilde davranirsin zaten.

Cocuk bir insana az biraz guleryuz gostermek, insanca davranmak, empati yapmak zor gelecekse cocuklu insanlardan uzak durun kardesim bir zahmet.

Son düzenleme:
Sahane bir yorum, alkisliyorum. UVEY diye bir sey yok, karsida bir insan evladi var hem de cocuk olan bir insan var. Cocuk bir insana qaz biraz guleryuz gostermek, insanca davranmak zor gelecekse cocuklu insanlardan uzak durun kardesim bir zahmet.
işin daha vahim kısmı hanımefendi kendisi de çocuklu anladığım kadarıyla (umarım yanlış anlamışımdır)

20li yaşlarımda olsaydım yapmazdım. Kendi çocuğum olmadan önce de yapamazdım muhtemelen. Kendi çocuğum var, bir bebek doğurmanın ve büyütmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Belli bir olgunluk seviyesine ulaşmadan kolayca yaşanacak bir durum değil.

• Beğen
Reactions: 000
Sahane bir yorum, alkisliyorum. UVEY diye bir sey yok, karsida bir insan evladi var hem de cocuk olan bir insan var.

Annesi babasi ayrilmis, babasinin/annesinin yaninda baska birini goren bir cocuk var. Insanin icinde empati, vicdan varsa o cocuga zarar vermeyecek sekilde davranirsin zaten.

Cocuk bir insana az biraz guleryuz gostermek, insanca davranmak, empati yapmak zor gelecekse cocuklu insanlardan uzak durun kardesim bir zahmet.
Aynen öyle o çocuğa şevkat gösteremeyeceksen, kıskançlık yapacaksan hiç evlenme de en azından çocuk sadece anne ve babasızlığın acısını çeksin. Bir de eziyetle uğraşmasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X