kıyamam sana.elbette anlıyorum seni.duygularınla yaklaşmanı da anlıyorum.bende 13 yaşındaydım ama okuldan eve gelip öğlenleyin tencereyi açmam bile sorun olurdu.kapat tencereyi yemeği soğutuyorsun derdi.zahmet vermeyeyim diye bir yumurta kırardım kendime okul dönüşü, şikayet etmiş olurdu yumurtaların hepsini bitirmiş diye.evin hizmetçiliği görevini üstlenmiştim hergün bulaşıkları ben yıkar temizliğini ben yapar ayak işlerine koşardım ama o evde istenmediğimi hissederdim bilirdim.tabiki seni anlıyorum.ama konu sahibi iyi niyetli geldi bana.birde tek değil 3 çocuk ve yeni anne olmuş bir kadın var karşımızda.birde uzaktan dolduran bir insan.mantıklı olmaya çalışıyorum ki ben 14 yaşımda yetiştirme yurdunu kendim arayıp görevlilere derdimi anlatarak yurda gitmiş bir insanım.o zamanda böyle konuşmuştum görevliyle.bir insanın hayatına başka bir insanı almasının ne denli zor olduğunu her insanın bunu kaldıramayacağını babamın eşinin de kaldıramadığını anlatmıştım.
Anneleriyle ilgili hic konusmuyorum onlar anneleri hakinda konu acsalar yorum yapmiyorum kendimi cocuklarin yerini koyuyorum beni annemi kotuleseler hic afetmezdim o yuzden bende kotulememİşiniz zor gerçekten.
1 tane olsa tolere edilebilir belki ama 3 tane bilemedim.
Öncelikle üslubunuzu yumuşatın.
Asla ve asla annelerini kötülemeyin.
Anneleri yapsa normal karşılanacak davranışlar siz yaptığınızda batar.
Cocuklari baba anneye biraktiginda her sey super... Anne birakip evlenince vay efendim nasil kacar. Cifte standardi birakalim. Konu sahibi zor durumda kabul. Bu durumla bas edecek olgunluga ve guce sahip degil. Bu gucu kendinde bulmadan, herhangi bir durumda bu cocuklara bakabilirim ben demeden nasil evlenmis 3 cocuklu adamla? Burada suclu yalnizca anne mi? Ayrica dunyanin binbir turlu hali dedigim gerceklesmis, cocuklar konu sahibine kalmis iste. Ne yapalim simdi?dünyanın binbir türlü hali olmamış ama bildiğiniz kadın bırakıp kaçmış uzaktanda dolduruyor çocukları.ya tekrar soruyorum çocuklu a
evet hanımefendi.13 yaşımda annemi kaybettim.oldu üvey annem.lakin ben başka bir insanın sorumluluğunu almanın ne kadar zor olduğunu bilirim.birde düşünün benim annem ölmüştü.bunlar boşanmışlar.elbette kötü davranmayacak çocuklara ama.işin tek başına bayanın üstüne kalması ve uzaktan ara bozuculuk yapılması ne kadar doğru bir yaklaşım? sürekli yaralarımızla düşünürsek mantığı kaçırır haksızlık ederiz.
Kurallar koy, kati ol vs. demissiniz de aklima kul kedisinin uvey annesi geldi direk. Allah sizin gibilerin eline dusurmesin.Bakma demiyorum ki, yaranmaya çalışma diyorum. Kötü davran demiş miyim? Yalakalık yapma sana saygı duymazlar diyorum. Algılarını değiştir. Yanlış anlıyorsun. Bile bile evlenebilir. Benim de bile bile evlendin diye yorum yaptığım üyeler olmuştur. Ama kadın bakmak istemiyorum mu diyor? Çocuklarla Nasıl iyi olurum diyor. Böyle bir insana çocukları bile bile evlendin demek saygısızlıktır çünkü kadın zaten bakmaya razı ve merhametli, onların iyiliğini istiyor. Anne vefat etseydi durum tabii ki başkaydı. Şuan konu sahibini tahrik eden bir durum var, anası sağ, hayatını yaşıyor, ama çocuklarına tüm gün ben bakıyorum. Tabii ki anası varken ben niye tamamen bakımı üstleniyorum diye sitem etmek Hakkı. Anneleri olmasaydı tabii ki tamamen bakacağını bilerek evlenmiş olurdu. Bence annesi babası sağ olan çocuklara üvey anne BAK-MAK ZO-RUN-DA DE-ĞİL. Ben olsam bakmam. Kimsenin işini emrivakiyle yapmam. Eski eş resmen emrivaki yapıp konu sahibinin hayatını baltalıyor.
Bunun oluru nedir, anne babada dönüşümlü kalmadır.
Anket kendi cikti ben konu acarken bu konuyu anket yazmadan acamadim anket doldurun yazisi cikiyordu belki sert yazmis olabilirim cunku turk dilini yeni ogrendim kusura bakmayineger konu sahıbı
esımın oncekı evlılıgınden cocukları var elımden gelenı yapıyorum ama sankı bırseyler olmuyor ne yapabılırım yardımcı olun dese cook farklı olur
annelerı bazı sebeplerden pek ılgılenmıyor deseydı mesela
anaları terbıye vermemıs ben verdım
anaları kacmıs baska adama
dıyen bı kadının cocuklara karsı tavrını tahmın edebılıyorum
kımse kusura bakmasın.
ıcınızden gelerek severek bakmıyorsunuz cocuklara bunu hıssedıyorlar ve bu sıze ezıyet halıne dönusuyor
bıde anket yapmıssınız uvey cocuk bakmak kolay mı zormu dıye
cocuga bakmak zor !
o aradakı ayrıntıya dıkkat edın lutfen
baba bıraktığında da saydırıyoruz zaten çifte standart uyguladığımı düşünmüyorum.konu sahibininde olgun olduğunu düşünüyorum kendi adıma.yoksa saldım çayıra der umursamazdı.çifte standartı yapacak olsam sadece üvey anneye saydırırdım inanın.çünkü ne anneye ne babaya bir şey diyen olmamış.sabahtan akşama kadar çocuklara bakan kadına saydırılıyor.dünyanın binbir türlü hali çocuklarını kim olduğunu bile bilmediği bir kadına bırakıp kaçmayı seçmekse pekala.lakin çocuklu adamlarla evlenilirken genellikle bunlar konuşuluyor velayetin kimde olduğu gidişatın ne olacağı falan filan.anladığım kadarıyla konu sahibine sürpriz olmuş her şey.insan bir bebeğe bakamıyor ki yeni anne olmuş kadın.üç çocuğa hiç yardımsız gökten inme gibi bakması inanılmaz zor.ve ne yaparsa yapsın işte gördüğünüz gibi üvey anne.Cocuklari baba anneye biraktiginda her sey super... Anne birakip evlenince vay efendim nasil kacar. Cifte standardi birakalim. Konu sahibi zor durumda kabul. Bu durumla bas edecek olgunluga ve guce sahip degil. Bu gucu kendinde bulmadan, herhangi bir durumda bu cocuklara bakabilirim ben demeden nasil evlenmis 3 cocuklu adamla? Burada suclu yalnizca anne mi? Ayrica dunyanin binbir turlu hali dedigim gerceklesmis, cocuklar konu sahibine kalmis iste. Ne yapalim simdi?
Tesekkur ederimAllah katında onlara iyi davranırsanız emeğinizin karşılığını alırsınız
Önemli olan vicdanınızın rahatlığıdır
Elbet o çocuklarda bunu anlayacaktır er yada geç.
Siz içinizi rahat tutun. Elbette zor ama sevabı büyük. Allah kolaylıklar versin
Gerçekçi olmak lazım. Empati yapalım. Biz olsak sabredebilecek miyiz? Ben kadının bu yaptıklarını bile yapamam.
Çocukların sorumluluğu öz annesi ve babasındadır. Bu kadın niye çile çekmek zorunda? Annesi kaçmış. Peki babası ne işe yarıyor. Tüm yükü ikinci eşine atmaktan başka.
yok ana demiş anne dememişÖz anneleri hem başından atıyor, hem de sadece "3 ayda bir" arayarak çocukları dolduruyor ne güzel iş valla...
Konu sahibi o 3 çocuğa bakarakta büyük bir özveri sağlıyor zaten, siz takmışsınız üsluba... Uygulamalara bakın, üsluba değil.
Aslinda soylemeye calistigim "Cocuklar her an basiniza kalabilir. Cocuklu adamla evlenirken 5838281662739 kez dusunun." Anne kacabilir, vefat edebilir, bakmak istemeyebilir vs vs... Yani ici rahat bir kadin olabilir mi cocuklar nasil olsa annede, ben rahatim diyerek 3 cocugu olan biriyle evlensin? Olamaz ki. Her seye hazirlikli olmak lazim. Tabi ki kadinin birakip kacmasi falan ayri bir mevzu. Sizin yorumlarinizi da sonradan gordum. Uvey anne ile yasamak kolay degil. Bence en cok o cocuklara zor sizin de anlayacaginiz uzere. O yuzden ekstra ozverili olmasi lazim konu sahibinin ama ben o isigi goremedim.baba bıraktığında da saydırıyoruz zaten çifte standart uyguladığımı düşünmüyorum.konu sahibininde olgun olduğunu düşünüyorum kendi adıma.yoksa saldım çayıra der umursamazdı.çifte standartı yapacak olsam sadece üvey anneye saydırırdım inanın.çünkü ne anneye ne babaya bir şey diyen olmamış.sabahtan akşama kadar çocuklara bakan kadına saydırılıyor.dünyanın binbir türlü hali çocuklarını kim olduğunu bile bilmediği bir kadına bırakıp kaçmayı seçmekse pekala.lakin çocuklu adamlarla evlenilirken genellikle bunlar konuşuluyor velayetin kimde olduğu gidişatın ne olacağı falan filan.anladığım kadarıyla konu sahibine sürpriz olmuş her şey.insan bir bebeğe bakamıyor ki yeni anne olmuş kadın.üç çocuğa hiç yardımsız gökten inme gibi bakması inanılmaz zor.ve ne yaparsa yapsın işte gördüğünüz gibi üvey anne.
evet ona laf yok.yok ana demiş anne dememiş
yok terbiye verdim demiş kusura bakılmasın çevredeki çocuklara bakıyorum basbayağı terbiye verilmeden yetişen çocuğu görüyorum
hiç kimsenin bırakıp giden bir iki gün yanına almayan ayda bir telefonla arayıp çocukları dolduruşa getiren anneye lafı yok
niye çünkü o öz anne bu kadın üvey
Aynen ben de onu diyorum zaten. Konu sahibi yerinde olsam kocama üç çocuğuna sürekli bakamam derim. Ya boşar ya da çocukları dönemsel olarak annesine yollar.Kurallar koy, kati ol vs. demissiniz de aklima kul kedisinin uvey annesi geldi direk. Allah sizin gibilerin eline dusurmesin.
Bakmak zorunda degilim, ben olsam bakmam diyorsaniz tabi ki cozumu var. bosanirsin ve bakmak zorunda kalmazsin.
Kül kedisini hic izledin mi? Orada katılık ve kurallar mı var sadece? Boş boş örnekler veriyorsun. Bundan sonra cevap vereceğim insanı da seçeceğim gerçekten.Kurallar koy, kati ol vs. demissiniz de aklima kul kedisinin uvey annesi geldi direk. Allah sizin gibilerin eline dusurmesin.
Bakmak zorunda degilim, ben olsam bakmam diyorsaniz tabi ki cozumu var. bosanirsin ve bakmak zorunda kalmazsin.
Cocuklari baba anneye biraktiginda her sey super... Anne birakip evlenince vay efendim nasil kacar. Cifte standardi birakalim. Konu sahibi zor durumda kabul. Bu durumla bas edecek olgunluga ve guce sahip degil. Bu gucu kendinde bulmadan, herhangi bir durumda bu cocuklara bakabilirim ben demeden nasil evlenmis 3 cocuklu adamla? Burada suclu yalnizca anne mi? Ayrica dunyanin binbir turlu hali dedigim gerceklesmis, cocuklar konu sahibine kalmis iste. Ne yapalim simdi?
yok ana demiş anne dememiş
yok terbiye verdim demiş kusura bakılmasın çevredeki çocuklara bakıyorum basbayağı terbiye verilmeden yetişen çocuğu görüyorum
hiç kimsenin bırakıp giden bir iki gün yanına almayan ayda bir telefonla arayıp çocukları dolduruşa getiren anneye lafı yok
niye çünkü o öz anne bu kadın üvey
Ben özturkum ana derken kinle soylemedim bizde ana enne demek
Turk degilim esim turkKonu sahibi Türk mü yabancı mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?