Uvey cocuk yetistirmek, derdim icimde

Uvey cocuk yetistirenler varmi?

• Uvey cocuk yetistirmek cok zor

OY: 119 95,2%
  • Uvey cocuk yetistirmek kolay

OY: 8 6,4%

• Ankete Katılan
    125
Bizi sevgili babam!!! Göndermedi yurda o eve gitmekten nefret ederdim bende onu diyorum çocuklu adam yani çocuklar kesinlikle bi dönem bunlarda kalacak gerek uzun bi dönemgerek kkısa bunu biliyordi

Anneleriyle ilgili hic konusmuyorum onlar anneleri hakinda konu acsalar yorum yapmiyorum kendimi cocuklarin yerini koyuyorum beni annemi kotuleseler hic afetmezdim o yuzden bende kotulemem

Cocuklari baba anneye biraktiginda her sey super... Anne birakip evlenince vay efendim nasil kacar. Cifte standardi birakalim. Konu sahibi zor durumda kabul. Bu durumla bas edecek olgunluga ve guce sahip degil. Bu gucu kendinde bulmadan, herhangi bir durumda bu cocuklara bakabilirim ben demeden nasil evlenmis 3 cocuklu adamla? Burada suclu yalnizca anne mi? Ayrica dunyanin binbir turlu hali dedigim gerceklesmis, cocuklar konu sahibine kalmis iste. Ne yapalim simdi?

Kurallar koy, kati ol vs. demissiniz de aklima kul kedisinin uvey annesi geldi direk. Allah sizin gibilerin eline dusurmesin.
Bakmak zorunda degilim, ben olsam bakmam diyorsaniz tabi ki cozumu var. bosanirsin ve bakmak zorunda kalmazsin.

Anket kendi cikti ben konu acarken bu konuyu anket yazmadan acamadim anket doldurun yazisi cikiyordu belki sert yazmis olabilirim cunku turk dilini yeni ogrendim kusura bakmayin

baba bıraktığında da saydırıyoruz zaten çifte standart uyguladığımı düşünmüyorum.konu sahibininde olgun olduğunu düşünüyorum kendi adıma.yoksa saldım çayıra der umursamazdı.çifte standartı yapacak olsam sadece üvey anneye saydırırdım inanın.çünkü ne anneye ne babaya bir şey diyen olmamış.sabahtan akşama kadar çocuklara bakan kadına saydırılıyor.dünyanın binbir türlü hali çocuklarını kim olduğunu bile bilmediği bir kadına bırakıp kaçmayı seçmekse pekala.lakin çocuklu adamlarla evlenilirken genellikle bunlar konuşuluyor velayetin kimde olduğu gidişatın ne olacağı falan filan.anladığım kadarıyla konu sahibine sürpriz olmuş her şey.insan bir bebeğe bakamıyor ki yeni anne olmuş kadın.üç çocuğa hiç yardımsız gökten inme gibi bakması inanılmaz zor.ve ne yaparsa yapsın işte gördüğünüz gibi üvey anne.

Tesekkur ederim

Aynen katılıyorum.
Konuyu okudum, yorumları da.
O kadar takılmışlar ki bazı kelimelere, bu kadıncağızın fedakarlığını görmemiş neredeyse birçok kimse.
Kolay mı? Aniden 3 çocuğun sorumluluğunu daha almak, üstelik hali hazırda bu çocukların anneleri de hayattayken.
Koyar insana yani kusura bakmayın.

3 tane çocuğu peş peşe çıkarmasını bilecek de ardına bile bakmadan basıp gidecek öz ana olacak kadın, (konu sahibi alınmayın diğer kadın açısından yazıyorum) ne olduğu belli olmayan bi kadının insafına bırakacak çocuklarını. Oldu.
Sonra da çocukların sorumluluğunu almak durumunda bırakılan kadın burada konu açacak da o çocukların anneleri hakkında çok şahane düşünerek yazacak. Az bile demiş, ben olsam bir de söverdim üstüne. Kadının ne olduğu gayet ortada, çocuklarına gösterebileceği ilgi alaka-verebileceği terbiyenin potansiyeli belli. Her konuşmada zehirlenen çocuklar... O kadar meraklıysa gelsin baksın çocuklarına. O da öz ana mı? Üveyden üvey işte.

Yazık arada olan çocuklara ve bu kadıncağıza oluyor. Yapmasını bilen, baksın da.
Konu sahibi, çocuklarla öncelikli olarak eşiniz ilgilensin, koşmayın her şeylerine.
Siz annelik yapacağım diye uğraşmayın çünkü zaten bi anneleri var o çocukların.
Siz samimi ve yardımsever bir abla olarak davranın, yeter.
Pedagog yardımı için eşinize öneri götürün, gerisi onun bileceği iş.
Çocuğunun terbiyesini düşünen, gelsin bi zahmet ilgilensin. Terbiyesiz desen seni suçlarlar zaten, ki burada bile suçlamışlar. Yaranamazsın. O çocuklara da yaranamazsın, adın üvey anne çünkü.

yok ana demiş anne dememiş
yok terbiye verdim demiş kusura bakılmasın çevredeki çocuklara bakıyorum basbayağı terbiye verilmeden yetişen çocuğu görüyorum
hiç kimsenin bırakıp giden bir iki gün yanına almayan ayda bir telefonla arayıp çocukları dolduruşa getiren anneye lafı yok
niye çünkü o öz anne bu kadın üvey

Aslinda soylemeye calistigim "Cocuklar her an basiniza kalabilir. Cocuklu adamla evlenirken 5838281662739 kez dusunun." Anne kacabilir, vefat edebilir, bakmak istemeyebilir vs vs... Yani ici rahat bir kadin olabilir mi cocuklar nasil olsa annede, ben rahatim diyerek 3 cocugu olan biriyle evlensin? Olamaz ki. Her seye hazirlikli olmak lazim. Tabi ki kadinin birakip kacmasi falan ayri bir mevzu. Sizin yorumlarinizi da sonradan gordum. Uvey anne ile yasamak kolay degil. Bence en cok o cocuklara zor sizin de anlayacaginiz uzere. O yuzden ekstra ozverili olmasi lazim konu sahibinin ama ben o isigi goremedim.

evet ona laf yok.
şaka gibi ya.
üç tane çocuk.
yaşları yakın.
milyon tane dertleri olur.
kendi öz babaları bile katlanamıyodur büyük ihtimalle.
şu kadıncağızın içinde bulunduğu durumu anlayalım demiyor çocunluk.
çok çok çok zor durumu.
Allah yardımcısı olsun

Kurallar koy, kati ol vs. demissiniz de aklima kul kedisinin uvey annesi geldi direk. Allah sizin gibilerin eline dusurmesin.
Bakmak zorunda degilim, ben olsam bakmam diyorsaniz tabi ki cozumu var. bosanirsin ve bakmak zorunda kalmazsin.
Aynen ben de onu diyorum zaten. Konu sahibi yerinde olsam kocama üç çocuğuna sürekli bakamam derim. Ya boşar ya da çocukları dönemsel olarak annesine yollar.

Kül kedisini hic izledin mi? Orada katılık ve kurallar mı var sadece? Boş boş örnekler veriyorsun. Bundan sonra cevap vereceğim insanı da seçeceğim gerçekten.

Belki ben hata yapiyorum ondan oyledir bilemorum yorumlar icin cok tesekkur ederim esimi cok seviyorum cocuklarida seviyorum cocuklarin hic gunahi olmadiginide biliyorum ve onlar esimin canindan kanindan onlara seve seve bakiyorum allaha dua edib yanlis yapmama izinverme dogru yolu goster ya rabbim diyorum i sallah duzelir cocuklara yalakalik yapmiyorum iki yuzluleri sevmem ikiyuzlu olmakda istemem icimden geldigi gibi davraniyorum yorumler yardimler icin tekrar tesekkur ediyorum

Kaba bir konuşma tarzınız var . Biraz yumuşak olun bence .Rezil durumdaydı yıkadım ,terbiyesizdi terbiye verdim .Onlar daha çocuklar .İlgi beklerler.

Tamam da cifte standart yapan sizsiniz.

Anne de babaya birakabilir tabi.

Yalniz fark ettiyseniz cocuklara baba degil bu kadin bakiyor. Babaya degil bu kadina birakilmis cocuklar.

Yani ortadaki suclular oz anne ve baba. Konu sahibinin bir sucu yok, zorunda olmadigi bir iyiligi yapiyor.

Herkes kendi cocuguna bakmakla sorumludur. Konu sahibinin esi gibi. Ama konu sahibinin boyle bir sorumlulugu yok, 18 cocuklu biriyle evlense de bu boyle.

Aynen insanların taktıkları yer çok garip gerçekten.

katı ol diyenler korkunçsunuz.. siz o çocuklara merhametli davranın yarın büyüdüklerinde kendi kendilerine karar verdiklerinde sizi nasıl annelerinin yerine koyduklarını aslında sadece dogurmakla enne olunamayacagını anladıkları zazman sırtınız yere gelmeyecek.. herşeyi geçtim allah korusun sizde yarın boşanırsanız çocugunuz üvey anneye düşerse diye bunları düşünün lütfen... siz koskoca kadınsınız onlar çocuk onlarla kendinizi bir tutmayın lğtfen.. başka da yorum yazmıycam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…