üvey evlatmıyım anlamdım:'((

daha iyim canım artk aglamıyorum sadce knşmuyorum onunla agladımı gordgu halde kapıyı cektı vurdu hç bşymi oldu bile demedi:mymeka: kendı yemegımı kndım yapmaya calşıyorum pek blmıyorum ama dün abuk bi corba yaptım yedım ilaç içcem die iyileşmem lazım oda salonda yayılmış yatıo öle inşallah iyileşip daha iyi olucam cnm :1hug: sen nasılsın ?bende morlm duzelsn böle oyalanıyım die çizgiflim falan izlyorum ayıptır sölemsi eşşk kadar oldum ama kaydirigubbakcemile5

Yemek de yapmıyor sana.

Olsun yemek yapmana birşey demiyorsa yap kendi yemeğini, çeşit çeşit. Burda çok güzel, kolay tarifler var. Hem yemek yapmak güzeldir, insanın stresini alıyor, ben çok severim yemek yapmayı.

Hep eve kapanma, arada çık arkadaşlarına git. Hava al.. İzin vermezler diye de pes etme. Bazen karşı gelmek, diklenmek de gerekiyo..
Çizgi film mi izliyorsun ben de izliyorum ara ara.. Koca bebeğiz izleriz tabisi de kaydirigubbakcemile3

Ben iyiyim canım ya sen iyi ol aman.. Herkes iyi olsun bayanssulusmile

Canım Annen bunları yaptıgına göre mutlaka bir bildiği vardır ama yanlış bir düşüncesi olmalı bence açıkçası ama bende arkadaşlara katılıyorum annele konuşmayı denyebilirsin mesela içinden gelenlerin Hepsi'ni dökebilirsin mesela bir kaç hafta ona mütavezice yaklaşıp eyer anlamazsa içinden geldiği gibi davran derim mesela ondan soguduysan sogumanı saklamamak gibi hayır yanlış anlama sana hayırsız evlat ol demiyorum aksine ama annene böyle yaparak kendisinden soguttugunu belirtmek gibi eye rolmuyorsa çok üzgünüm ama bende anneliğinden şüphe duydum ama böyle anne çok nede olsa biz hiç anne olmadıgımız için duygularını bilmiyoruz

Bu gün üyesi olduğumuz bir gazetenin okurlardan gelen yazıları olduğu bölümde "Üveymiyim?" diye bir yazsı vardı.Dün konunuzu okumuştum.
Bu günde bu yazıyı görünce acaba kkdeki arkadşmı diye düşünmeden edemedim.
O kişinin annesi üstüne birde karşlerinide soğutmuştu ablasındn :1no2:
Buda belki sizin hayatınızın sınavıdır.
Unutmayın hayat bir sınav.Allah sabrınıda size verir inşaAllah.

Canım benim ya ..
Hasta hasta çorba yaptın kendine demek arkadaşım annnendir yine de sen saygını eksik etme elbet vardır onun da bir bildiği ağzından ona kötü laf etme.Anne babada olsalar yanlış davranabiliyorlar bu da senin sınavındırvereliniortak

Bu durumlari az cok bilirim..
neden boyle yaparlar farkli nedenler vardir ama hic biri boyle yapmalarina gercerli bir neden degildir tabiiki..
sadece elinden geldigince oku (laf olsun diye soylemiyorum)
cok kirici ve insani icinden burkan bir durum..
nefret ettigini sanirsin ama yureginin bir kosesinde hep bir merhamet vardir..
git arasira boynuna saril guzel sozler soyle bir demek yada tek bir cicek al.. desem
ne kadar ise yarar bilmiyorum.. yada vicdanini tetikleyecek bir mektup yazsan..
kufurlerin ne kadar gunah ve yersiz oldugunu bu durumun seni cok acittigini
delilik yapmaktan korktugunu fakat onlara iyi bir evlat olmakta kararli oldugunu yazsan..

canım hiç knşmuyorum annemle dahada ne kdr devam eder bilmiorum ben yanaşmıcam bıraz pişman olsun
degerimi anlasın ben yardm ediorum hep ona iyi davranıyorum bıraz ogullarıyla kalsın ev işindende elimi ayagımı cektim

okuyunca çok üzüldüm nasıl anneymiş bu?? Annemin kıymetini daha çok anladım şimdi..
Umarım annen birgün kendine gelir ve yaptıklarından pişman olur insan evladına nasıl kıyar ya nasıl küfreder aklım almıyor..Allah sabır versin inşallah herşey düzelir arkadaşım sen okulunu bırakma oku iyi bir iş sahibi ol bugün sana kötü davrananlar gün gelsin utansın

okuyunca çok üzüldüm nasıl anneymiş bu?? Annemin kıymetini daha çok anladım şimdi..
Umarım annen birgün kendine gelir ve yaptıklarından pişman olur insan evladına nasıl kıyar ya nasıl küfreder aklım almıyor..Allah sabır versin inşallah herşey düzelir arkadaşım sen okulunu bırakma oku iyi bir iş sahibi ol bugün sana kötü davrananlar gün gelsin utansın

saol cnm bnde öle yapıyorum:1hug:

Her anne bir olcak diye bir şey yok işte.. Sabretmelisin... Belki tavrı sana sert geldi, hastalıgından dolayı.. Belki annenin canı başka bir şeye sıkkındı.. Ve son olarak annene bu durumu söylemeyi denedin mi ? Konuyu buraya yazmak yerine ilk olarak annene söylesen belki faydası olacaktır.

Allah yardımcın olsun inşAllah..

canım benım durumuna uzuldum
sonucta ınsan evde huzursuzluk ıstemıyor baba ıle ıletısımın az olması baskada
anne ıle kızınkı tabıkı uzucu
ınsallah duzelır tatlım

annem sert öle anne ben kırılıyorum sana desem yani kabaca takmaz diyim evde dinlenilmiorum zten bişe anlatıyorum dinleyen yok öle:gitme: şmdi okulum oldgu için sabah git akşam dön kafam dagılıo gene daha iyim kızlar:1hug:

Annem ben küçükken kartopu oynamak istiyorum diye kardeşimle beni üzerimizdeki incecik kıyafetlerle hadi bakalım alın size kartopu deyip dışarı attı ve üzerimize kapıyı kilitledi.

Sonra ben çay demledim diye demir çakmağa bana attı, kaşım yarıldı, oluk oluk kanlar aktı, dikiş atıldı kaşıma, o çakmak bir cm aşağıya gelseydi ben kör olabilirdim..

Yine ben yanlışlıkla yağ bidonu içine su koydum diye akşam akşam çocuk halimle dışarıya attı. Komşuya sığınmıştım..

Bana sevgi sözcükleri koca kürt, bok tontonu, ne bokuma yararsın oldu. Ben bu laflarla büyüdüm..
Çok güzel laflar öyle değil mi.. Her annenin evladına söylemesi gereken SEVGİ SÖZCÜKLERİ...

Her yeri siler süpürürüm senin yaptığın iş mi derdi. Bir sefer 5 saat mutfak dolaplarını, içini dışını her yerini sldim geldi şöyle bir baktı, hıh buralar zaten temizdi ki dedi halbuki daha önceden bütün gün oturuyon silsene şuraları diye bağırırdı. Yerde bir toz zerresi görsün ağzına geleni sayardı.

Mesela şurayı sildin mi derdi, ben evet sildim derdim bu sus yalan söylem diye terslerdi..

Ya aylar sonra eve gelmişim sen gelince tabaklar sararıyor, bardaklar kararıyor der mi bir insan. İş yapmasam kızsa bir derece haklı derdimm Yapmayın lütfen. Annelik iç güdüsüyle hareket ediyorsunuz ama sizin evladınız aylar sonra eve gelmiş bu hareket çok mu normal,szi de mi böyle yapardınız.

Bana senin yıkadığın bulaşıklardan tiksiniyorum bile dedi. Siz de mi böylesiniz çocuklarınıza karşı da ne var bunda tavrınızdasınız. Böyleyseniz çok yanlış tavırlar içindesiniz. Yaptıklarınız doğru değil.

Benim annem olacak kadın oğlu dershaneye gitmedi diye altı ay oğluna bir tabak yemek bile vermemiş, kendi adını kardeşimin nüfus cüzdanından silmiş. Düşünün.. Bne o zmanalar üniversitedeydim bilmiyordum bunları. Sonradan kardeşim söyledi.

Mesela ben fabrikada çalışıyordum, çok kötü hastalanmıştım fabrikada. Eve geç geldim haliyle, yorgun bitkin zaten orda sabah 8 gece 11 tüm gün ayakta çalışıyordum, bu niye geç kaldın dedi, ben de hastalandım hastanedeydim dedim. Ya insan, bir anne ay evladım ne oldu, neden oldu der dimi. Ya da usulden der dimi.

Alah belamı versin tek kelime etmedi, zaten tv izliyordu ben anlatıyorum bunun suratında en ufak bir üzüntü belirtisi yok, yüzü tv ye dönük bana ne dese beğenirsin: AĞLADIN MI?

Evet hastaneye kaldırılmışım, bitkin halde eve zor gelmişim ve kadının bana dediği ağladın mı?

Allah'a binlerce şükür ağır hastalanmadım.

Çiçek almıştım aramız düzelsin diye soğuk bir sesle koy oraya dedi, aldıım hediyeleri hiç beğenmez hemen gider değiştirir veya iade eder, mesela yine hiç unutmuyorum tava yanmıştı, küçük ir yanaık ben gittim ona en güzelinden tava aldım şak diye yere attı..

Yaa hanımefendi biz boşuna kırgın değiliz. Ve bunların hepsini ben yaşadım ben. Eksiği var fazlası yok.
İş yerideyim şu an ve gözlerimden yaşlar boşalmaya başladı, fardekerler diye silemiyorum bile göz yaşlarımı..

Şimdi bunları yapan anne mi sevgi dolu anne. Şimdi bunları yapan anne mi kızını çok seviyor. Ve ben seni öldürürm diye üzerime yürüyene kadar vallahi billahi tillahi gık demedim gık.

Yaşıtlarım ailenin maddi durumlarına aldırmadan türlü türlü marka kıyafetler alırlardı, aldırırlardı, almadıklarında ortalığı yaygaraya verirlerdi ama benim hiç marka kıyafetim olmadı. Aileme yük olmayayım diye pazardan giyindim..

Arkadaşlarım sevgilileri varken ben çok sevdiğim birisi olmasına rağmane aileme laf söz gelmesin diye aşkımı yaşayamadım.

Annem çalışırdı ben evin her işini görürdüm yine yaranamazdım..

Ben böyleyken bu kadın bana böyle davrandı.. Düzelsin diye aldım karşıma konuştum. Bne sana ne yaptım ki dedi. Şöyle şöyle yaptın,ağladım üzüldüm diyorum aaa hiç hatırlamıyom valla hıh der kalkar giderdi. Bir üzülme, bir pişmanlık veya hatırlama çapası hiç yok. Sanki ben duvara konuşuyorum. Kaç kere konuştum kaç kereee. Yok.

Babam konuştu kardeşim bile. Hele dedim kardeşim konuşunca belki düzelir çünkü oğlunu pek sever yok bir iki gün iyi ondan sonra yine başlıyor.

Naz ne demek ben bilmem nazı. Ben dayak biliyiroum, hakaretler biliyorum,..

Diğer kızlar gbi nazlanmayı çok isterdim. Normal anne kız gibi olmayı çok isterdim ama olmadı.

Ben de artık en sonunda kaçtım gittim. Hesabım öbür dünyaya bıraktım.Ve hoca hakkını helal ediyor musun diye sorunca cevabımı Allah bana öbür dünyada sorarsa vericem. Ve bu zalim, ben ölene kadar mezarında benim cevabımı bekleyecek..

Mesela bizim komşu var, hem kendi hem kocasının önceki evliliğindne çocuklaır var yani komşum üvey anne, ama öyle iyi ki.. Öz anne gibi.

Birde bakıyorum benim anneme..mafoldumben

bu ne ya, çok üzüldüm, buna anne mi denir, hasta diyeceğim kusura bakma
defterden silmekle çok iyi etmişsin
aferin sana, çok güçlü bi insanmışsın
öldürmeyen şey güçlendirir derler ya, bu laf tam senlik

yani kuru kuru ama annedir ne de olsa, günahtır, yok cennet anaların ayakları altındadır falandır filandır diye yalancıktan konuşamayacağım valla
:kızgın:

Son düzenleme:
bendede vardi ayni dert, abime gelince akan sular dururdu bana gelince ben kiz evladiyim hersey baska..
allahtan abim evlendide kurtuldum, arada abim geldiginde gene ayni annem bana kötü davraniyor ama yalniz kaldigimizda biricik kiziyim. darisi basina, sabret sabrin sonu selamettir.

Hala aynı şeyleri yaşıyorum. Annem bana kötü davranıyor. En ufak şeylere kızıyor. Mesela babam bana yarın yanımda yardım edermisin dedi. Çalıştığı yere gitmek istemediğim için konuyu fazla açmamaya çalışım. Annem de babamım gelebilir misin dediğini biliyor idi. Annemden birsey saklamayı sevmiyorum çünkü annem öğrendiğinde kızıyor. O ise dün sordu ki niye babana o işe ne oldu diye sormadın dedi. İşte dedim ve bana vurdu. Niye böyle yapıyorsun dedim bana işteee diye tavırlar yapıyosun dedi halbuki ben hiç tavır yapıyor gibi soylemedim dedim tmm bile demedi çekti gitti başka odaya ve bütün gün boyunca laf sokup tavır yaptı. Bir de bana der. Ooof. Annemin her gün bana kızması hoşuma gitmiyor. Daha öyle şeyler yaptı ki bir kitap olur ve bu kitap yüzden fazla sayfadan oluşur. Babam ise benim tarafımda olurdu ama günde toplam on beş saat çalışıyor ve annemin yaptıklarını görmüyor söyleyince anneme kızıyor sadece bir daha yapmıycak ben söylerim diyo ama annem bin defa yapıyo annem babama yaptıım her şeyi söyler annemden bıktım artık...

Derin bi ic cekerek yaziyorum.. Biz iki kardestik.. ben ve erkek kardesim. Hani aramizda bir yas vardi ama herseyi anliyodum
Annem erkek kardesimi pek sever.. zaten küçükken de ucumuz ayni odada yatardik.. iki yatak vardi.. annem erkek kardesimi kucagina alir onu koynunda uyuturdu.. bense oteki yatakta tek basima uyurdum.. bi kere bile kucaginda uyutmadii beni bi kere bile :(( ya bigunde oglunu oteki uataga birak o yalniz yatsin . Bi gunde olsa kizinla iyu demi yok :((( icim yanardi onlar koyun koyuna uyurken sessiz sessiz aglardim:(( çocukluğum hep dayak ve hakaretle gecti :((( hic sevdigini optugunu hatirlamam:( cocuk aklimla evden kacmayi gercek annemi bulmayi dusundugumu hatirlarim :( herkesin annesi sevgi dolu benimkiyse saclarimdan surukler bagirir.. hani buyuk baligin sagina soluna takilan kucuk baliklar olur ya buyuk baliktan kalan kirintilari yer .. bende kardeşim büyük balikti iste .. bende ondan kalan sevgi kirintilarindan nasiplenmeye caliasan kucuk balik.... ergenlik cagina girdim annemin etmedigi kalmadimm ilk regl oldugumda ölüyorum sandim.. annem benle bu konuyu bi kez olsun dogru duzgun konusmadi.....
Üniversiteye gittim daha ilk eve gelisim gece ucte indi otobüsüm babam geldi almaya eve getrdi.. anne dedim yiyecek ne var aciktim... hani yurttaki arkadaslarimin anneleri onlara ozel sevdikleri yemekleri yapmis ya bende azda olsa bekliyorum. .. Orada ekmek var ye iste dedi...... icim buz gibi oldu... üniversite bitti kpss kazandim memur oldum ilk tayinim şırnak a cikti..gittim ama cok özledim iki gun izin aldim eve geldim babami ustume saldi..dayak hakaret kara domuz senden bi bok olmaz kara domuz fix lafiydi zaten. . Neyse arkadaslarim derdi ki annemle arkadas gibidir ben hayret ediyorum olamaz boyle bisey.. neyse sirnaga geri döndüm. . Burada simdiki esimle tanıştım asik oldum .. evlenmek istedim die kıyametler koptu catladinmi erkeksizlikten lafini bile duydum ama esim benim zaten ilk opucugumdu ilkimdi..korkudan flört mu edebildik daha oncesinde sanki. . Neyse tuttu eski iliskimi yuzume carpti hemde iftira ile.. bu arada o cok sevdiği oglu sayisiz kiz arkadaslarindan birinden bebek aldirmisti hemen o olayi kapatti... hatta hosuna bile gitti gulumsedi ilk iliskisi olmus mu dedi... neyse... oglu bi kiz buldu kendine o ara ben nisanlandim ama evlenme dendi.. bana bigun dedi ki oglumun kiz arkadasi bana senden daha yakin.. ben onu senden cok seviyorum. .. ok anne dedim... bi gun esime gule gule babamin onu dovdugunu anlatti eblilikte olur boyle seyler hahaha dedi. . Babasi bana bi tokat cekti dedi...sanki bakkala ekmek almaya gitmis gibi komik normalmis gibi anlatti.. bu olay son oldu annemle tum baglari kopardim..
En son aradim dedim ki annemsin ok ama bana fayadan cok zararin dokunmakta.... sonucta beni dunyaya sen getirdin biseye ihtiyacin olursa ara.. kalbini kirmak istemem . Ama bundan sonra seni hayatimdan uzak tutacagim dedim........... bigun cocugum olursa ona senin bana yasattiklarini yasatmayacagim dedim........

Ve esim annemle bu olaylarimi asla bilmez ben ona hep annem babam beni cok ama cok severler dedim....

gozyaslarima engel olamadim yine....

Cok uzun oldu hakkinizi helal edin

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah merhamet sahibi olmayanlara cocuklari arasinda ayrim yapacaklara annelik nasip etmesin insallah

Back
X