• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üveykızım

ipekcim gördüğün gibi mesele yemek falan değil..sadece ve sadece "üvey" olması bu kadar...

ne yaparak diyorum ben de..??????
sen kıza çektiriyosun o da gidip halasına babanesine anlatıyor,sonra da rezil oldum diyosun..kız yalan mı söyledi bu mudur*?? anladığım kadarıyla sadece yaşadıklarınızı anlattı..??

Anlatmasa onu severim

Açıkçası ben de artık konunun gerçek olmadığını düşünüyorum.
Konu sahibesinin anlatım tarzı ve kurduğu cümleler tamamen tahrik unsuru.
Her konuya fake fake diyenlerdende pek hoşlanmıyorum..Kendimde pek söylemem kimseye ama yüzde yüz eminim kendi adıma bu konu fake.Konuşmalarından belli resmen tepki çekmeye çalışıyor..Ne kadar zamandır şu forumdayız hepimiz az çok anlıyoruz yani anlatım tarzından..

Selam bir derdim var. Kimse beni anlamıyor.Benim eşimin iki kızı var.İkiside annelerindelerdi ama iki sene önce büyük olanı geldi.Çektirmediğini bırakmadı bana.Temelli kalıyor artık bizle.Her şeyine özel masrafı oldu.Beni kayınvalideme görümcelerime kaynıma rezil etti.Ne yapsam herkese anlatıyor.''Çok masraf oldu birazda annen yardım etsin'' diyorum suç oluyor.Benimde çocuklarım var onun önüne yemek koymuyorum diye suç oluyor.Halbuki kendi tabağına koyabilecek olgunlukta.''Çok çamaşır biriktiriyorsun yoruluyorum sürekli çıkarıp atma'' diyince de ''ben ergenlik dönemindeyim mihaylovicdostoyewski abla kendimi temiz hissetmiyorum' yıkanmayınca çamaşırlarım'' diyor.Gelip çocuklarıma bağırıyor ses yapmayın ders çalışıyorum ben diye.Eşim bu konuda hep ona hak veriyor.Beni yaşadığım yere de rezil etti.Daha birçok olay oldu ama yinede beni rezil etmesi hiç hoş değil.Onun olduğu ortamda geriliyorum.Şimdi ben senelerce bu kızın kahrını mı çekicem?Ben onun eşyalarını yıkayıp paklıyorum bana bir teşekkür bile etmedi.Özünde iyi kız ama anlaşamıyoruz onunla.Annesi de sürekli üstüme geliyor kızıma iyi davran diye.Eşimde git babana babanla kal o zaman kızımı istemiyosan diyor.Ben diyorum kızı anneannesiyle beraber ev tutun o zaman ayrı diyorum o da yok...bazen kendimi tutamayıp kıza ''Defol git annenin evine'' diyorum ''Seni savcılığa şikayet edicem bana kötü davranıyosun'' diyo.Yedi bitirdi bizi onun yüzünden ben ve çocuklarım kısıtlanıyor.4/4Lük her şeyi odasından tut okuluna kadar.Yeter artık bende bir insan evladıyım.
Kendi kızınız olsaydı bu masraflar gözünüze batarmıydı? Kirli çamaşırları için böyle söylermiydiniz? Yada yıkadım,ütüledim bir teşekkür etmedi dermiydiniz? Tabiki hayır.
Çocuklarima bağıriyor diyorsunuz,kardeşlerine bağıriyor olacak doğrusu zira o eşinizin kızı ve sizin çocuklarınızın ablası.
Masraf oluyor annen yardım etsin demeniz bile art niyetli,çocukla niye konuşuyorsunuz para mevzusunu,eşinizle paylaşın elzemse bu kadar.
Siz şurda yazdığınız yazıda bile ötekileştirmişsiniz eşinizin kızını,evdede böyle davranıyorsaniz haklı kız kime rezil etse sizi.
Bir tek dövmuyorsunuz oda olsa tam olacak yani.
Lütfen ama lütfen kötü davranmak yerine birazcık empati kurmaya çalişın. Çocuklarınizla kaynaştırmaya çalışın,düşman olacaklar ablalarina bu gidişle,belkide oldular bile.

Ben kesinlikle bu konunun fake olduğunu düşünüyorum..Yeni üye olduğun için değil ama cümlelerin o kadar itici ki sanki burdaki insanları sinirlendirmek için konuşuyorsun..Üstüne basa basa üvey diye batıyor defolsun gitsin annesinin evine falan..Gerçekten kötü bir üvey anne dahi olsan burda tepki alacağını bilirsin ve sözlerine az da olsa dikkat edersin ama senin tavrın sanki bile isteye tepki çekmek gibi..İhtimal bile vermiyorum ama konun gerçeksede yorumum: Çocuklu adamla evlenmeseydin ozaman hiç bir evladı babasındanayırmaya,ona yaptığı masrafa göz koymaya hakkın yok!

aynen öyle..

Kendi evladim olsa bende yaparım

işte tamda bu noktada kız üvey annem beni sevmiyor rahat değilim diye sizi şikayet ediyor.. sanki rolleri değişmişsiniz siz çocuk o büyükte ondan bekliyorsunuz adımı..yol gösteren kişi siz olmalısınız.. ama öncelikle kininizden arınmanız lazım..

Kendi kızınız olsaydı bu masraflar gözünüze batarmıydı? Kirli çamaşırları için böyle söylermiydiniz? Yada yıkadım,ütüledim bir teşekkür etmedi dermiydiniz? Tabiki hayır.
Çocuklarima bağıriyor diyorsunuz,kardeşlerine bağıriyor olacak doğrusu zira o eşinizin kızı ve sizin çocuklarınızın ablası.
Masraf oluyor annen yardım etsin demeniz bile art niyetli,çocukla niye konuşuyorsunuz para mevzusunu,eşinizle paylaşın elzemse bu kadar.
Siz şurda yazdığınız yazıda bile ötekileştirmişsiniz eşinizin kızını,evdede böyle davranıyorsaniz haklı kız kime rezil etse sizi.
Bir tek dövmuyorsunuz oda olsa tam olacak yani.
Lütfen ama lütfen kötü davranmak yerine birazcık empati kurmaya çalişın. Çocuklarınizla kaynaştırmaya çalışın,düşman olacaklar ablalarina bu gidişle,belkide oldular bile.

Öz çocuğum gibi göremem

Evlenmeden önce kişilerin şartlarıni bilmek çok önemli. Kıskanç bir adamla beraberseniz evlendikten sonra yaşaması muhtemel şeyleri bilirsiniz. Kumar oynayan biri ise yine aynı. Evli ve çocuklu biri ile evlenmeyi göze alıyorsanız çocuklardan yana sıkıntı yaşanması ihtimaller arasındadır. Her ihtimali degerlendirmek gerekir.
Ayrıca biz sadece konu sahibinin anlattığı kadarıyla yorum yapabiliyoruz karşı tarafı dinleyemiyoruz ayrıca konu sahibi üvey olduğu için mesele olduğunu söylemiş.
O yüzden mesajımın doğru olduğuna inanıyorum.
Her ne olursa olsun soruna odaklanmak yerine çözüm bulmak adına diyorum ki is konu sahibine düşüyor kendisi mutlu olmak istiyorsa. Eşi de çabaları görürse konu sahibine biraz daha hak verecektir.
evet bu doğru bak. güzel bir yaklaşım. yanlış bir evlilik yanlış kişilerce..
sonradan bacadan Noel baba gibi düşmüyor insanlar ve yeni huyları. Bunları bilmleri lazım.
ama bizim Türk kadını imza atana kadar bal kaymaktır. Sonrasında "ben ona gösteririm" der. Evdeki hesap çarşıya uymuyor işte.
Kocasında da iş yok.

Uydur uydur konu aciyorsunuz.. gercekten bu karakterde biriyseniz zaten buraya konu acana kadar zavalli kizi evden postalamistiniz...
Yazik kiza... orda uvey baba burda uvey ana. ..
Olan yine cocuklara oluyor...

benim doğuran annem, babamı ve beni bebekken terk etmiş. sonra babam büyüten annemle evleniyor, ben okul öncesinde bu durumu öğreniyorum. büyüten anneme 16 yaşında bir kızdan çok daha fazla yüküm olmuştur. üstelik daha önce çocuk sahibi olmamış bir kadın. ÖZ annem büyüten annemdir, diğeri biyolojik. neyse.

17 yaşında kız kardeşim var, üvey kızınızdan sadece 1 yaş büyük. aynı odayı paylaşıyoruz, genelde toplamaz, ben toplarım. o yaşlardayken arada toplasam da genelde annem toplardı. yani o yaşlardaki kızlar genelde böyle oluyorlar. hala da temizliğini annem yapar. bana ve kardeşime kıyamaz!

size batıyor!
üstelik masraflısın demek ne haddinize? bir an önce terapiye gidin. durumunuz normal değil. bu şekilde devam ederseniz, hep birlikte zarar göreceksiniz. evliliğiniz de tehlikeye girer. beni bebekken terkeden annemi bile sorgulamamış bir genç kız olarak, sizi sorgulamak da haddim değil. ama bir babanın prensesine, masraflısın vs demek sizin de haddiniz değil. lütfen bir uzmandan destek alın.

Uydur uydur konu aciyorsunuz.. gercekten bu karakterde biriyseniz zaten buraya konu acana kadar zavalli kizi evden postalamistiniz...
Yazik kiza... orda uvey baba burda uvey ana. ..
Olan yine cocuklara oluyor...

Postalayamıyorum iste.Eşim sayesinde kuruldu buraya kralice gibi

Öz çocuğum gibi göremem
konuyu niye açtın okadar fikir veriyoruz, yok kendi çocuğum gibi göremem yok ama o üvey öz değil..Madem bukadar rahatsızsınız o zaman ayrılacaksınız he tabi çocuklarınızıda yanınıza alarak nede olsa size göre ayrılıkta çocuğa anne bakmalı..

Selam bir derdim var. Kimse beni anlamıyor.Benim eşimin iki kızı var.İkiside annelerindelerdi ama iki sene önce büyük olanı geldi.Çektirmediğini bırakmadı bana.Temelli kalıyor artık bizle.Her şeyine özel masrafı oldu.Beni kayınvalideme görümcelerime kaynıma rezil etti.Ne yapsam herkese anlatıyor.''Çok masraf oldu birazda annen yardım etsin'' diyorum suç oluyor.Benimde çocuklarım var onun önüne yemek koymuyorum diye suç oluyor.Halbuki kendi tabağına koyabilecek olgunlukta.''Çok çamaşır biriktiriyorsun yoruluyorum sürekli çıkarıp atma'' diyince de ''ben ergenlik dönemindeyim mihaylovicdostoyewski abla kendimi temiz hissetmiyorum' yıkanmayınca çamaşırlarım'' diyor.Gelip çocuklarıma bağırıyor ses yapmayın ders çalışıyorum ben diye.Eşim bu konuda hep ona hak veriyor.Beni yaşadığım yere de rezil etti.Daha birçok olay oldu ama yinede beni rezil etmesi hiç hoş değil.Onun olduğu ortamda geriliyorum.Şimdi ben senelerce bu kızın kahrını mı çekicem?Ben onun eşyalarını yıkayıp paklıyorum bana bir teşekkür bile etmedi.Özünde iyi kız ama anlaşamıyoruz onunla.Annesi de sürekli üstüme geliyor kızıma iyi davran diye.Eşimde git babana babanla kal o zaman kızımı istemiyosan diyor.Ben diyorum kızı anneannesiyle beraber ev tutun o zaman ayrı diyorum o da yok...bazen kendimi tutamayıp kıza ''Defol git annenin evine'' diyorum ''Seni savcılığa şikayet edicem bana kötü davranıyosun'' diyo.Yedi bitirdi bizi onun yüzünden ben ve çocuklarım kısıtlanıyor.4/4Lük her şeyi odasından tut okuluna kadar.Yeter artık bende bir insan evladıyım.

kurban olduğum Allah hiç kimseyi hele hele hiç bir kız çocuğunu annesiz babasız bırakmasın çünkü sonuç bu... bir kere daha şükürler olsun annem bizimle yanımızda diye...

ya üvey annem çıkardığım kıyafetten rahatsız olsaydı?
önüme bir tabak yemek koymayı kendine çok görseydi?
kendi evlatlarından beni ayırıp, babamın bana yaptığı harcamalar gözüne batsaydı?

22 yaşındayım ablacım dışardan içeri girdiğim an duş alır iç çamaşırıma kadar da çıkarır kirliğe koyarım. annem ne muhteşem bir insan ki ne benim ne kardeşimin çıkardığı kıyafete asla "yeter" demez!!!!

ben bilgisayarda işlerimi yaparım hatta bazen keyfi otururum annem sofra kurar.

bir bardak çay getirir bize bırakır önümüze.

canı sıkılır gelir oynar bizimle öper sarılır....

siz nasıl bir insansınız ya? nasıl ya nasıl????

inşallah kurban olduğum allah sizin kendi yavrularınızı kendi doğurduğunuzu üvey anne eline düşürmez!!!!!!

Koy kapının önüne.Bilerek yapıyodur şımarık şey. Annesi de dolduruyordur onu. Ergen mergen dinlenem baglarim tenekeyi g.tüne .Ne yıpratıyosunuz kendinizi. Annesinin yanından niye ayrılmış ona orası yakışır.Yikasin çamaşırını bulasigini sen hizmet etmek zorunda misin ona.Aa yüz verdikçe tepene sicar böyleleri.
Bu nasıl bir yorum ya, aklımı oynatıcam nerdeyse. İnsan yeri geliyor evindeki köpeğini canı, kanı biliyor. Siz cidden kimse tarafından sevgi görmemiş, merhametsiz birisiniz. Bu üslubunuzla da az çok tahmin edebiliyorum nasıl biri olduğunuzu. Banlanmışsınız, umarım tekrarda geri gelmezsiniz. İçinizde ki nefreti kimseye bulaştırmayın.

Back
X