• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üveykızım

18 yaş sınırı hukuki bir olgudur, yoksa 18 yaşına girer girmez insanlara bir aydınlanma gelmiyor.
16 yaş da belli şeyleri akledecek düşünebilecek bir yaştır iyi kötüyü ayırt edebilecek bir yaştır. Bilişsel gelişim tamamlanmıştır. Çocukluk dönemi ergenlikle biter.

16 yaşındaki bireyin çocuk olduğu gerçeğini değiştirmiyor yazdıklarınız. Sen koca kızsın , sen koca çocuksun diye diye çocukların yaşlarını yaşamalarını imkansız hale getiriyoruz.

16 yaşındaki çocuktan olgunluk bekleniyor da ; 3 çocuk annesi 37 yaşındaki kadının yazdığı akıl almaz yorumlara rağmen kadın nasıl haklı oluyor ?

Konu sahibesi öz çocuğum değil tabağına yemek koymak istemiyorum diyor. Aklınız , vicdanınız alıyor mu bu durumu ?

yok bana kalırsa pekte empatik yaklaşamıyorsunuz olaya zira benim hayatımı bilmeden beni yargılıyorsunuz.. hayatın gerçekleri sizin bildiğiniz gibi değil diye...

siz konuyu baştan okudunuz mu bilemiyorum ama kızın yaptığı extra bir davranış bir söz yok ki ortada..
konu sahibi çamaşır mk. kullanmayı öğretmiş kız kendi çamaşırlarını yıkıyormuş buna rağmen çok çamaşır çıkardığından şikayet etmiş..
sofrada önüne bir tas yemek koymaktan imtina etmiş..
kız kendi odasını temizliyormuş ama konu sahibine yeterli gelmemiş ortak alanlarıda temizlesin istiyormuş..
hizmetçi gibi kullanayım derdinde yani..

mademki sizde üvey anne tanıdınız o zaman gayet iyi bilirsiniz ki bu ilişkiler karşılıklıdır.. iyi davranırsanız iyi karşılık alırsınız.. ve büyük olarak ilk iyi davranışı göstermesi gereken konu sahibidir..

kendisine defol git bu evden diyen kadına ahh sevgili annecim orayıda burayıda temizliyimmi ne olur beni kovma tarzında yaklaşmasını beklemek masallarda olur..tabi ki kızda kendini savunacaktır.

Valla üvey annemin çocuğu yok, öyle olduğu halde işleri paylaşırdık, o bize pek yaptırmak istemezdi ama yine de rahatsız olurduk. Hala gittiğimde aynı şekilde davranıyorum. Yabancı olduğu için türk yemekleri yapma becerisi pek yok ama biz yine de yaptığı yemekleri beğenmiş gibi yiyoruz. 3 küçük çocuğu olan bir kadın olsaydı asla yardım etmemezlik yapmazdım, ev işlerini ona yıkmazdım insan utanır bundan. Kadın onun gerçek annesi değil, hizmetçisi hiç değil, zaten gerçek annesine öyle yapamaz. Üstelik kendi annesi hayatta ve üvey annesi ile babasının yaşadığı eve gelmiş. Tabii ki babasının evinde kalacak istediği gibi hakkı, babasına da istediği gibi nazlansın kahır çektirsin ama üvey annesine nasıl davranırsa öyle karşılık görür. O kızı çok iyi anlayabiliyorum, ne hissettiğini de anlıyorum ne yapmaya çalıştığını da.

Benimde 7 yasinda uvey kizim var. Biz evlendigimizde 4 yasindaydi. Oz kizim olsa bu kadar sevemezdi herhalde bana. Surekli opup koklar beni. Azicik uzgun olsam hemen farkeder anne noldu babammi uzdu seni der. Ben aglasam, o benden cok aglar. Temizlik yaptigim zaman etrafimda dolasir, anne şunu da ben yapayim diye. Kizim hayatimdaki en buyuk, belki de tek şansim. Kizim bu kadar sevmeseydi beni, belki bende sevemezdim bilmiyorum.
Sizin kiziniz buyuk oldugu icin problem yasamaniz gayet normal. Bence karsiniza alin konusun. Uzlasmaktan baska yol yok ikinize de. Kendi camasirlarini kendisi makineye atabilir. Bunlari yapmali. Ayrica sofra kurarken size yardim etmeli. Karsiliginda sizde onu yuk olarak gormekten vazgecip, ailenizin bir ferdi oldugunu kabul edeceksiniz. Ikinizde birbirinizi kabullenmedikce sorunlariniz cozulmez. Benim kizim bile kucucuk yasina ragmen bana yardimci oluyor. Sofraya bir tabak bile goturse, nasil mutlu oluyor anlatamam. Benimde hosuma gidiyor. Allah herkese nasip etsin. Bence bunlari anlatin kiziniza. Gerekirse psikologa gidin birlikte. Ayni evin icinde yasamayi daha kolay ogrenirsiniz.

Konu sahibesi 37 yaşında. Büyük çocuğu 9 yaşında. Dolayısıyla evlendiklerinde kız daha 6 yaşında imiş. Bu kadar kini içinde barındıran konu sahibesi gibi duruyor. Çocuğun varlığı batıyor konu sahibesine.

İleride aynılarını senin çocuklarında yapacak ama gözüne hiç batmayacak.. onlarda her gün temiz kıyafet giyecek.. kirliye bile atmayacak belki odasında çıkarıp bırakacaklar.. ama sen hoş görü ile toplayacaksın..
Kendi tabaklarını koymayacaklar hiç üşenmeden koyacaksın.. iki kardeş kavga edecek sen sakince aralarını düzelteceksin..

Ben 24 yaşındayım iş yerinde olgun bir kadın gibiyim ama eve girince tam bir anne kuzusu oluyorum.. her şeyime o koşuyor..
Siz eşinizin çocukları olduğunu bile bile evlendiniz.. bu kadarı gözünüze batmamalı.
Kendi çocuğunuz gibi göremeyebilirsiniz çok normal ama biraz da olsa onuda anlamanız gerekir.
Taktire şayan bir yorum tebrikler:KK9::KK9::KK9::KK9:

Valla üvey annemin çocuğu yok, öyle olduğu halde işleri paylaşırdık, o bize pek yaptırmak istemezdi ama yine de rahatsız olurduk. Hala gittiğimde aynı şekilde davranıyorum. Yabancı olduğu için türk yemekleri yapma becerisi pek yok ama biz yine de yaptığı yemekleri beğenmiş gibi yiyoruz. 3 küçük çocuğu olan bir kadın olsaydı asla yardım etmemezlik yapmazdım, ev işlerini ona yıkmazdım insan utanır bundan. Kadın onun gerçek annesi değil, hizmetçisi hiç değil, zaten gerçek annesine öyle yapamaz. Üstelik kendi annesi hayatta ve üvey annesi ile babasının yaşadığı eve gelmiş. Tabii ki babasının evinde kalacak istediği gibi hakkı, babasına da istediği gibi nazlansın kahır çektirsin ama üvey annesine nasıl davranırsa öyle karşılık görür. O kızı çok iyi anlayabiliyorum, ne hissettiğini de anlıyorum ne yapmaya çalıştığını da.

şu son cümleniz ne yapmaya çalıştığınıda anlıyorum cümlesi yani beni gerçekten empati yaptığınıza inandırdı ama bence empatinin dozunu fazla kaçırmışsınız..zira siz babanızın yanında başka bir kadın görmeye tahammül edemediniz diye herkes böyle düşünecek değil.. siz herşeye yardım ettiniz bunun bilincindeydiniz diye bu kızda öyle olmak zorunda değil..bu yaşına kadar annesiyle yaşıyormuş belki annesi öğretmedi birşey ?
ve ısrarla anlamak istemediğiniz konu kız kadını hizmetçi gibi değil kadın kızı hizmetçi gibi görüyor..konuyu baştan okuyun lütfen..

aynen,hele bazıları hayal kırıklığına uğrattı.hiç ummazdım:KK43:

Ummadık taş , baş yarar derler Egem Egem bilirsin. Bu tarz ibretlik konuları erkekler de okumalı bence. Aşkım , canım diye etraflarında dolaşan sevgi pıtırcığı kadınların her zaman göründükleri gibi olmayabileceklerini böylece idrak ederler belki.

Konu sahibini haklı buldum eğri oturup doğru konuşmak lazım. Bu yüzden çocuklu adamlarla evlenmek çok sıkıntılıdır. Çünkü eski eşin çocukları kabullenemiyorlar babalarını annelerinden başka bir kadınla görmeyi. Özellikle kız çocukları. Duygusal düşünüp annesi ile empati kuruyor evlat olarak, annem mutlu olmadı diye içten içe sizin suçunuz yokken bile size bileniyorlar acısını da böyle çıkartıyorlar. Yoksa annesine nazlandığı gibi babasının eşine nazlanmaması gerektiğini, üvey annesinin onun arkasını toplamak zorunda olmadığını saygılı olması gerektiğini falan gayet de biliyorlar.
Bu kız kaç yaşında ki dağınıklığını topluyorsunuz? Tabii ki kendisi toplayacak. Kendi çocuklarınıza da yaşlarına uygun sorumluluklar verin, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı. Onun dağınıklığını ütüsünü vs. da yapmayın koskoca kız kendisi yapsın. Siz de onun gibi kaçak güreşin yani. O sizi kötü üvey anne konumuna düşürüyor amacı bu siz bu yemi yemeyin yüzüne gülün onunla tartışmayın. Mesafenizi de koyun sizin onun dağınıklığını toplamak gibi bir mecburiyetiniz olmadığını hissetsin. İstemiyorum onu falan demeyin ama anneliğe de soyunmayın yani.Kızın illa ki açığı vardır erkek arkadaşı vs. varsa öğrenin derim lazım olur ilerde.

Allahım siz nasıl bir insansınız
16 yaşındaki bir ÇOCUĞA koz kullanmak nedir ?
Bu kızın tek suçu ortak alanı temizlememek mi?
Sizin çok sevdiğiniz üvey anneniz siz hariç herkese yemek koysa napardınız?
Sizi evden kovsa vs ?
Bu kadın dendiği kadR iyi bir kadın olsaydı çocuk daha iyi yaklaşırdı
Herkese yemek koyarım ama ona koymak batıyor yazmış tamamını okumadınız sanırım
Yani dişünün 6 kişilik aile sofraya oturuyor. Kadın beş kişiye koyuyor ama kıza kendin kalk al diyor

Bilişsel milişsel dediğinize göre bu işlerden anlıyorsunuz
O zaman bireysel farklılık kavramını da duymuşsunuzdur
Ya da olgunluk farklılığı
Herkes 16 yaşında bir anda evinin kadını moduna geçmiyor

Kozunu yakalayın demiş ya. Sanki kuması kız. Şaka gibi
Ne kadar kara bir kalbiniz var
Aşkı memnuda yoktu böyle entirikalar
Allah sizi sizin gibilerle karşılaştırır inş

Ummadık taş , baş yarar derler Egem Egem bilirsin. Bu tarz ibretlik konuları erkekler de okumalı bence. Aşkım , canım diye etraflarında dolaşan sevgi pıtırcığı kadınların her zaman göründükleri gibi olmayabileceklerini böylece idrak ederler belki.

Diğer konularda yorumlarını görüp ne akıllı mantıklı kızmış dediklerimin bu konuda ne kadar kötü olduklarını gördüm
Gerçekten arada böyle konular lazım
Vicdansızlar ortaya çıkıyor tek tek

Konu sahibi neden banlanmis? O kadar sayfayi okuyamadim. Konu fake mi?

sorun yok gibi ...

hiç bir erkek bu cümleleri kurmaz kurdu ise acil pembe kimlik almalı ....

beni ararsanız üyeliğiniz aktif edilecektir....

Konu veya üye fake olsa idi Kazen Kazen konuyu kontrol ettiğinde yukarıdaki mesajları değil de farklı mesajları paylaşıyor olurdu.

İnanamıyorum ya. Kafamı duvarlara falan vurmak istiyorum. 30 yaşındayım annemin benim için yaptığı hiç bir iş gözüne batmaz.
Konu sahibesi açık açık üvey olduğu için tahammül edemiyorum diyor zaten. Bunlara rağmen hala kadını savunuyorsunuz ya pes.

Benim de babamın 2. Eşi var. Hiç bir zaman tabağıma yemek koymaktan gocunmadı. Şimdi bile yeri gelir çocuklarıma bile bakar. Bunun üvey annelikte alakası yok. Insan olmaktan geçiyor yolu.

İnanamıyorum ya. Kafamı duvarlara falan vurmak istiyorum. 30 yaşındayım annemin benim için yaptığı hiç bir iş gözüne batmaz.
Konu sahibesi açık açık üvey olduğu için tahammül edemiyorum diyor zaten. Bunlara rağmen hala kadını savunuyorsunuz ya pes.

Benim de babamın 2. Eşi var. Hiç bir zaman tabağıma yemek koymaktan gocunmadı. Şimdi bile yeri gelir çocuklarıma bile bakar. Bunun üvey annelikte alakası yok. Insan olmaktan geçiyor yolu.

Ben o duvarlara kendi kafamı değil de bu zihniyeti ( kişileri değil zihniyeti , yanlış anlaşılmasın) vurmak istiyorum. Ne tuhaf değil mi aslında insan dediğin de memeli bir hayvan. Gel gör ki sokaktaki kedi , köpek arasında dahi annesiz kalan yavruyu emziren yüce gönüllü canlılar var iken aklı fikri olan, düşünebilen insan oğlu kendi kanımdan değil diye diş biliyor karşısındakine.

üvey anne sıfatının ardına vicdansızlıklarını saklayanlar bunlar işte..

Selam bir derdim var. Kimse beni anlamıyor.Benim eşimin iki kızı var.İkiside annelerindelerdi ama iki sene önce büyük olanı geldi.Çektirmediğini bırakmadı bana.Temelli kalıyor artık bizle.Her şeyine özel masrafı oldu.Beni kayınvalideme görümcelerime kaynıma rezil etti.Ne yapsam herkese anlatıyor.''Çok masraf oldu birazda annen yardım etsin'' diyorum suç oluyor.Benimde çocuklarım var onun önüne yemek koymuyorum diye suç oluyor.Halbuki kendi tabağına koyabilecek olgunlukta.''Çok çamaşır biriktiriyorsun yoruluyorum sürekli çıkarıp atma'' diyince de ''ben ergenlik dönemindeyim mihaylovicdostoyewski abla kendimi temiz hissetmiyorum' yıkanmayınca çamaşırlarım'' diyor.Gelip çocuklarıma bağırıyor ses yapmayın ders çalışıyorum ben diye.Eşim bu konuda hep ona hak veriyor.Beni yaşadığım yere de rezil etti.Daha birçok olay oldu ama yinede beni rezil etmesi hiç hoş değil.Onun olduğu ortamda geriliyorum.Şimdi ben senelerce bu kızın kahrını mı çekicem?Ben onun eşyalarını yıkayıp paklıyorum bana bir teşekkür bile etmedi.Özünde iyi kız ama anlaşamıyoruz onunla.Annesi de sürekli üstüme geliyor kızıma iyi davran diye.Eşimde git babana babanla kal o zaman kızımı istemiyosan diyor.Ben diyorum kızı anneannesiyle beraber ev tutun o zaman ayrı diyorum o da yok...bazen kendimi tutamayıp kıza ''Defol git annenin evine'' diyorum ''Seni savcılığa şikayet edicem bana kötü davranıyosun'' diyo.Yedi bitirdi bizi onun yüzünden ben ve çocuklarım kısıtlanıyor.4/4Lük her şeyi odasından tut okuluna kadar.Yeter artık bende bir insan evladıyım.

üyeyi yasakladım telefon bekliyorum... telefon maalesef hafta sonu olduğu için kapalıydı şimdi açtım. Konuya sahte kandırmaca diyenler ceza yerse lütfen üzülmesin.

bence konu fake falan değil.. öyle olsa kilitlenirdi.. kazenin bana ulaşırsanız üyeliğinizi aktive ederim demesindeki amaçsa konu sahibinin yönetime bildirmeden 2.üyelik alması

Back
X