Eski oturduğum yerde karşı komşumun kızı sizin gibiydi. Öyle bir uyku yok. Annesi çalışıyordu, telefondan uzun süre ulaşamayınca kötü bir şey mi oldu diye beni arardı. Üç kere başımıza geldi tüm apartman ayağa kalktık, eş zamanlı olarak kapı yumruklama, zile basma, telefonla arama, bağırış çığlık kıyamet... 1 saatten fazla bunları yaptığımız oldu ama uyandıramadık. Dediğiniz gibi ne zaman uykusu bitti pat açtı kapıyı ses duydum ne oldu diye. İnsan hem başına bir şey gelmedi diye seviniyor hem de sinir krizi geçiriyor böyle anlarda :)
Şu an oturduğum apartmanda da üst katımdakilerin uyanamama problemi var hem de ailecek. 3 telefon 1 tablet kuruyorlarmış dediğine göre. Ben alt kattan sese titreşime uyanıyorum her sabah istisnasız, mübarekler uyanamıyor. Her hafta ya eşi işe ya da kızı okula geç kalıyor mutlaka. Zor durum.
Son olarak tv de bir doktordan dinlemiştim. Siz alarmı duymuyormuşsunuz gerçi işinize yarar mı bilmem ama alarm erteleme uyanamamanın en büyük etkeniymiş. Beyin nasılsa tekrar çalacak uyku bir süre daha devam edecek diye tam olarak uyanmazmış. Yatarken ertelemeyi kapatıp tek alarm kurun ve telefonu kalkma mesafenizde bırakın, yataktan ayrılın diyordu.