Uyanıkken beslenme reddi

sibV80

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2024
128
35
18
28
Gün geçmiyor ki bebeğim bana yeni bir problemle gelmesin..
Arkadaşlar bebeğim uzun süredir gündüzleri beslenmeyi reddediyordu ama ben ayakta hareket halinde veya pilates topunda Bi şekilde zorla içiriyodum. Meme reddi zaten var sütümü sağıp biberonla veriyorum ama o da gitmeye başladı.
Uyanıkken ağzına bir damla süt koymuyor, bebeğim dört buçuk aylık, uykusunda bazen cuk cuk içiyor bazen uyanıyor ve içmiyor ağlıyor. Kilosu iyi ama benim zorlamamla iyiydi, artık zorlamayla da almıyor, kilo vermeye başlicak.. İş işten geçtikten sonra da çözüm arayışına girmek istemiyorum. Ne olur bana bizde yaşadık ama şu kadar sürede ya da şu çözümle geçti deyin.. Çok ihtiyacım var güzel anneler.

Bu dönemde memede dik konumda baya ayakta dikilir gibi tutup Ben de balkonda yürüyüp öyle emziriyordum.. geçiyor elbet 4 ay uyku gerilemesi, beslenme reddi olagan seyler ama geçene Kadar annenin canindan can gidiyor iste

Bu dönemde memede dik konumda baya ayakta dikilir gibi tutup Ben de balkonda yürüyüp öyle emziriyordum.. geçiyor elbet 4 ay uyku gerilemesi, beslenme reddi olagan seyler ama geçene Kadar annenin canindan can gidiyor iste
Meme reddinde çözüm bulamayıp sağımla devam ettim, biberonla içiyor diye üzülüyordum şimdi keşke içse diye ağlamak üzereyim. Direkt beslenmeyi reddediyor aç elini emiyor süt içmiyor, ne zaman geçer diye düşünmekten çıldırcam başka siteler de bir yaşına kadar böyleydi diyenler var çok korkuyorum

Gün geçmiyor ki bebeğim bana yeni bir problemle gelmesin..
Arkadaşlar bebeğim uzun süredir gündüzleri beslenmeyi reddediyordu ama ben ayakta hareket halinde veya pilates topunda Bi şekilde zorla içiriyodum. Meme reddi zaten var sütümü sağıp biberonla veriyorum ama o da gitmeye başladı.
Uyanıkken ağzına bir damla süt koymuyor, bebeğim dört buçuk aylık, uykusunda bazen cuk cuk içiyor bazen uyanıyor ve içmiyor ağlıyor. Kilosu iyi ama benim zorlamamla iyiydi, artık zorlamayla da almıyor, kilo vermeye başlicak.. İş işten geçtikten sonra da çözüm arayışına girmek istemiyorum. Ne olur bana bizde yaşadık ama şu kadar sürede ya da şu çözümle geçti deyin.. Çok ihtiyacım var güzel anneler.
benim de aynıydı o dönemler etrafı keşfetmeye başladıkları için bir de uyku-beslenme reddi dönemleri olduğu için olsa gerek bu durumlar görülüyor. bende uykusunda hep içiriyodum bi dönem sonra hatta 5 aylıkken artık sorun yaşamamaya başlamıştık. gecici bi durum ama altta yatan farklı nedenlerde olabilir doktora gitmesi lazım. idrar yolu enfeksiyonu da beslenme reddi yapar mesela ya da alerji vs

benim de aynıydı o dönemler etrafı keşfetmeye başladıkları için bir de uyku-beslenme reddi dönemleri olduğu için olsa gerek bu durumlar görülüyor. bende uykusunda hep içiriyodum bi dönem sonra hatta 5 aylıkken artık sorun yaşamamaya başlamıştık. gecici bi durum ama altta yatan farklı nedenlerde olabilir doktora gitmesi lazım. idrar yolu enfeksiyonu da beslenme reddi yapar mesela ya da alerji vs
Ya aslında hafif geçmeyen pişiği de var devlet hastanesi doktoru bu pişik masum bişi olmaz deyip geçiştirdi, yarın özeldeki doktorumuza idrar tahlili verdircem, eğer varsa tedavi olduğunda iştahı düzelir mi, gerçi tedavisi de antibiyotik ona da hiç razı değilim ama elden bişi de gelmez Bi yarın ola hayrola burda durumu güncellerim, benzeri şeyler yaşayanlar da faydalanır

Benimde 2 aysan beri böyle ağlıyorum her beslemede gücüm tükendi artık benimkide memeyi bıraktı mama içiyordu zaten bir süre çok güzel içti sonra bir reddetmeye başladı sadece uykuda içiyor o ds senin dediğin gibi gözünü açtığı an ağlayıp bırakıyor ne mamalar denedim ne biberonlsr ne uçlar değiştirdim yok yok yok çıldırmsk üzereyim tam bir ay ı geçti düzelmiyor umudum kalmadı 4 ay a bi gelsem ek gıdaya başlıyacağız

Caninizi sikmak istemem ama benim kizimda 3 aylikken red etti once mememi sonra biberonu.asla iciremedik.sadece uykusunda aldi.suan 15 aylik ve sadece gene uykuda aliyor.oguruyor uyaninikken.degismedi ama biz ona adapte olduk.rutinini ona gore kurduk.bebeginiz kac aylik? Bu durumdan kaynakli bizi doktorumuz erkenden(5 aylikken) ek gidaya gecirdi.ek gidadan sonra kolaylasti. Uyaniksa yogurt verdim uyursa mama...

3 aylık oldu bizim de doktor 4 aylıkken ek gıda dedi zaten çok zor durumdayım dğzelmesine dair umudum kalmadı zaten internette baktım herkes düzelmemiş diyor.

Arkadaşlar idrar tahliline varana kadar her şeyi incelendi bişi çıkmadı. Çok komik ama biberon ucu yırtılmış ve akış hızlanmış, biberon ucunun yenisini alıp düzelttik. Biraz fazla içmeye başladı, bide gaviscon verdim iki gece, şimdi çok şükür iştahı biraz açıldı içiyor. Pes etmeyip sürekli içirmeyi denemek sevdirmek gerekiyor, tabi gene reddettiği dönemler olacak bebekler dönem dönem redderlermiş, korkumdan tadımlara başladım, ona da pek iştahlı değil ama olacak gibi. Hepimiz çok güzel anneyiz, inşallah bir iki sene sonra gülümseyerek okuruz bunları.

Bide uyku da beslemenin (gece hariç) yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben gündüzleri beslenme saati ve uyku saati çakıştığı için bir kaç kere gündüz uykusunda besledim, bu da bilinç açıkken beslenme durumunu geriletti. Bebeğin uyanık ve açlığının farkında olması gerek. Beslenmesini istemeli, beslenmek için ağlamalı ki beslenmeyi unutmasın. Yoksa uyanıkken beslenme gibi Bi bilinç zihninde gelişemez ve bu da sürekli redde sebep olur. Benim bebeğimde gözlemlediğim bu. O yüzden gündüz uyku ile çakışsa bile artık uyanmasını bekliyorum.. Ama gece tabiki uyku da beslemek daha sağlıklı, hem uykusundan uyanmıyor hem besleniyor, çifte şans.

3 aylık oldu bizim de doktor 4 aylıkken ek gıda dedi zaten çok zor durumdayım dğzelmesine dair umudum kalmadı zaten internette baktım herkes düzelmemiş diyor.
Uykusunda gaviscon karıştırın sütüne verin. Onlarında bir problemi var ama yazık dile getirmiyorlar. Belki midesi ağrıyor ya da bulanıyordur, ben doktor önerisi ile gaviscon verdim, midesi rahatlamış olacak ki gece hiç süt içmeyen çocuk gaviscon verdiğim andan itibaren eski düzenle iki saatte bir mızıldanıp süt içmeye başladı. Doktor işe yararsa sürekli ver dedi ama ben gözlemleyip iştahı kapandığı zamanlar da kullanmayı düşünüyorum. Siz gene doktora danışın ama mideleri çok küçük ve sindirim sistemleri değişken bu yüzden mideleri rahatlarsa iştahları da düzeliyo, bir kereliğine bir şase verin, çok bişi kaybetmezsiniz ama iştah açılırsa çok şey kazanırsınız 🙌

4. Ayla birlikte gelen meme reddi uyku gerilmesi vs sebebiyle böyle olmuştur. Ben memeyi bırakmasın diye çok uğraştım ve 3 ay ayakta emzirdim. Uyurken emzirdim uyanırken emzirdim ama tabi uyanıkken hiç emmiyordu sonra zamanla düzeldi.

Bide uyku da beslemenin (gece hariç) yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben gündüzleri beslenme saati ve uyku saati çakıştığı için bir kaç kere gündüz uykusunda besledim, bu da bilinç açıkken beslenme durumunu geriletti. Bebeğin uyanık ve açlığının farkında olması gerek. Beslenmesini istemeli, beslenmek için ağlamalı ki beslenmeyi unutmasın. Yoksa uyanıkken beslenme gibi Bi bilinç zihninde gelişemez ve bu da sürekli redde sebep olur. Benim bebeğimde gözlemlediğim bu. O yüzden gündüz uyku ile çakışsa bile artık uyanmasını bekliyorum.. Ama gece tabiki uyku da beslemek daha sağlıklı, hem uykusundan uyanmıyor hem besleniyor, çifte şans.
Ay benim bir aydır sadece gece ve gündüz dahil olmak üzere uykuda içiyor ama uyanıkken 5-6 saat beklesem bile ağlıyor parçalanıyor ama ağzına biberonu koymuyor napcam ya bende dediğin gibi mantıken diyorum bu uykuda yemeye alıştıkça uyanıkken hiç yemez yani ama deniyorum her seferinde kendimi parçalıyor kafasını çevirip krize giriyor istemiyor biberonu .bende akış hızından dolayı biberon ucunu değiştirdim 3 ay üzeri olanı aldım ama yok yine aynı yine istemiyor uyanıkken ağzına alsa bile en fazla 3-5 yudum çekip bağırıyor ağlıyor çırpınıyor resmen . İyice tiksinmesin diye mecbur bende bekliyorum uyutmayı uykuda veriyorum ama aşırı zor oluyor uyutmak da aç olduğu için :( of bizim de bir mucize olsa ds düzelse ya nolurrr alllahımmmm

4. Ayla birlikte gelen meme reddi uyku gerilmesi vs sebebiyle böyle olmuştur. Ben memeyi bırakmasın diye çok uğraştım ve 3 ay ayakta emzirdim. Uyurken emzirdim uyanırken emzirdim ama tabi uyanıkken hiç emmiyordu sonra zamanla düzeldi.
Benim 40 günlükken memeyi bıraktı zaten o günden beri mama ile gittim 2.ayda da mamayı biberonu tamamen reddetmeye başladı 3 aylığız hala şiddetle reddediyor çaresiz geçmesini bekliyorum geçmiyor ve korkum 4. Ay atak döneminde tamamen mamayı uykuda bile almaması :((

Benim 40 günlükken memeyi bıraktı zaten o günden beri mama ile gittim 2.ayda da mamayı biberonu tamamen reddetmeye başladı 3 aylığız hala şiddetle reddediyor çaresiz geçmesini bekliyorum geçmiyor ve korkum 4. Ay atak döneminde tamamen mamayı uykuda bile almaması :((
Mama değiştirip denediniz mi peki?

Genel olarak ara ara yaşadığım bir durum iştahsızlık. Ataklar da gündüz beslenmesi etkilenir ama bilinç kapalı iken gece beslenmesi pek etkilenmez dşye biliyorum. İlla altta yatan Bi sebep oluyor ama belki de dediğiniz gibi ataktır. Ama gaviscon kullandığım an iştah neredeyse eskisi gibi geri geldi diyebilirim benim bebeğim için

Bi gaviscon verin yalnızca bir gece. Ertisi sabah Durumda fark Gözlemlemezseniz devam etmeyin. Fark olursa doktora gidin doğruca. Etkisini gördüğüm için yazıyorum. İnşallah bu iyi gelir bebişinize iştahı açılır, çok mutlu olurum.

Bi gaviscon verin yalnızca bir gece. Ertisi sabah Durumda fark Gözlemlemezseniz devam etmeyin. Fark olursa doktora gidin doğruca. Etkisini gördüğüm için yazıyorum. İnşallah bu iyi gelir bebişinize iştahı açılır, çok mutlu olurum.
Bana da gastrotuss baby diye bir bitkisel şurup verdi ama fayda görmedim birkaç gün verdim onunda zorla içiyordu bıraktım dedim herhalde fayda etse hemen ederdi :( of bilmiyorum benim ki çok keskin reddediyor sanki herşeyi denedim hiç çare bulamadım mama ne kullanıyorsunuz siz

Mama değiştirip denediniz mi peki?
Evet en baştan sma comfort kullandık red o zaman başlayınca golden goat a geçtik uzun süre onu kullandık hala reddediyordu Bebelac gold aldım belki tadını tatlı istiyordur diye onda da maalesef aynıydı ve o çok gaz yaptı bıraktım şimdi bugün Hipp aldım inşallah bir mucize olur ds içer

Genel olarak ara ara yaşadığım bir durum iştahsızlık. Ataklar da gündüz beslenmesi etkilenir ama bilinç kapalı iken gece beslenmesi pek etkilenmez dşye biliyorum. İlla altta yatan Bi sebep oluyor ama belki de dediğiniz gibi ataktır. Ama gaviscon kullandığım an iştah neredeyse eskisi gibi geri geldi diyebilirim benim bebeğim için
Gavisconu doktor mu önerdi peki size

Back
X