Uyku düzenimiz yok

• Konu Sahibi Konu Sahibi HBT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

HBT

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2015
22
13
88
36
Merhaba arkadaşlar bebeğim 3 aylık beni hiç emmedi süt sağıyorum ve biberonla besliyorum bebegimi ve mama da alıyor sadece süt yetmiyor. .sorum şu bebeğim akşam 10 da 11 de yada bazen 12 de uyuyor tabi ağlama krizleri ile..gündüz uykusu oluyor 1.5 saat yada 2 saatlik periodlarla fakat ben akşam 7 yada 8 yada 9 gibi uyumasını istiyorum zira 10 , 11 çok geç. .sabah 5te uyanmasinada razıyım. .yani işin özeti uykusunu nasıl erken saatlerine çekebilirim...uyku düzeni nasıl oluşur. .teşekkürler şimdiden

Daha çok küçük zamanla kendiliğin de düzene girecektir. Ancak her gün 15er dk geriye çekerek de alıştırmaya çalışabilirsiniz.

• Beğen
Reactions: HBT
Merhaba arkadaşlar bebeğim 3 aylık beni hiç emmedi süt sağıyorum ve biberonla besliyorum bebegimi ve mama da alıyor sadece süt yetmiyor. .sorum şu bebeğim akşam 10 da 11 de yada bazen 12 de uyuyor tabi ağlama krizleri ile..gündüz uykusu oluyor 1.5 saat yada 2 saatlik periodlarla fakat ben akşam 7 yada 8 yada 9 gibi uyumasını istiyorum zira 10 , 11 çok geç. .sabah 5te uyanmasinada razıyım. .yani işin özeti uykusunu nasıl erken saatlerine çekebilirim...uyku düzeni nasıl oluşur. .teşekkürler şimdiden
Merhaba , gazdan dolayı geç uyuyor olabilir.. Gaz sıkıntısı azaldıkça daha erken uyumaya başlamıştı benim kızım.. Ama sonra da erken yatsa da daha sık uyanmaya başladı . Geceleri 4-5 saat uyanmadan uyuyan kızım 4 aydan sonra saat başı uyanmaya başladı..

• Beğen
Reactions: HBT
Merhaba 4.aydan sonra bi araştırma yapmanı tavsiye ederim. Uyutma yöntemleri ile ilgili. Ben bi yazı yazdım bununla ilgili okuyabilirsiniz. Ama 4 yada 6.Ayda uyku eğitimine başlayabilirsin. Düzelecek hepsi bir süreç

Bebeginizde kolik problemi olabilir mi? Belki aglamasi ondan olabilir, o da zamanla gecicektir zaten. Uyku saatlerini yavas yavas one almayi deneyin. Birgun 11de uyuduysa ertesi gun 10.45 sonraki gun 10.30. Ve banyosunu aksam uykusundan once yaptirip yumusak bir masajla da bebeginizi sakinlestirip rahat uyumasina yardimci olabilirsiniz. Ve mumkunse uyku saatinden yarim saat once bebeginizi uykuya hazirlayin, onun mizmizlanarak uykum geldi mesajini beklemeyin, siz ona uyku saatin geldi diye mesaj verin. Son tavsiyem de beyaz gurultu. Youtube a white noise yazip aratirsaniz cesitli beyaz gurultuler var. Ben Harvey Karp'in kitabindaki uygulamalarla beyaz gurultuyu kullandim ve kesintisiz 6 7 saat uyuyoruz. Gece boyu kisik sesle odasinda calin bir deneyin belki hosuna gider su sesiyle fan sesiyle uyumak;)

Back
X