- 13 Nisan 2007
- 34.123
- 104.524
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi Lady Guinevere
Bıraktık derken?GÜNCELLEME
12.gğnde uyku eğitimini bıraktık![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bıraktık derken?GÜNCELLEME
Ya başarısız mı oldu bebiş çok mu ağladı? 12 gün az değil aslında. Alışamadı mı ?GÜNCELLEME
Bıraktık derken?
bıraktık işte. bebeğim de ben de hazır değiliz galiba. çok ağladı, sinirlendi.. sinirlendikçe daha cok direndi, eğitim sürecinde hiç es yok, gerekirse sabaha kadar tekrar tekrar bebeği sakinleştirip yatırmanız isteniyor. ama bebeğim asla kabul etmedi. bi kırılma noktası var biliyorum ama cocugunuz 2.5 saat ağlayınca ve siz de uykusuzluktan bayılırken sabırlı ve kararlı olmak zor. ya da bana zor geldi bilmiyorum. bu kadar direneceğini düsğnmemiştim oğlumun ama dediğim gibi hiç geri adım atmadı. 9 saat hiç uyumadığı, gözleri uykusuzluktan kan çanağı olduğu halde kendi kendine uyumak istemedi.Ya başarısız mı oldu bebiş çok mu ağladı? 12 gün az değil aslında. Alışamadı mı ?
Ne diyeyim…bıraktık işte. bebeğim de ben de hazır değiliz galiba. çok ağladı, sinirlendi.. sinirlendikçe daha cok direndi, eğitim sürecinde hiç es yok, gerekirse sabaha kadar tekrar tekrar bebeği sakinleştirip yatırmanız isteniyor. ama bebeğim asla kabul etmedi. bi kırılma noktası var biliyorum ama cocugunuz 2.5 saat ağlayınca ve siz de uykusuzluktan bayılırken sabırlı ve kararlı olmak zor. ya da bana zor geldi bilmiyorum. bu kadar direneceğini düsğnmemiştim oğlumun ama dediğim gibi hiç geri adım atmadı. 9 saat hiç uyumadığı, gözleri uykusuzluktan kan çanağı olduğu halde kendi kendine uyumak istemedi.
gğndğz uykularında yine daha iyi bi kaç kez kendi uyudu ama gece uykularında sadece bi kez kendiliğinden uyudu, diğer tüm günler savaş verdik ve ben inanılmaz yıprandım.
yani eğitmen ve sistemi iyi, lafım yok ama bize uygun değildi. keske daha ılımlı bir geciş olsaydı ama yok.. en azından kendi yatağında yatmaya alıştı diye teselli buluyıruz![]()
Üzüldüm ya çok inatçıymış bebeğiniz. 9 saat hiç uyumamak ne demek. Siz emziriyor muydunuz hamileymişsiniz onu bıraktıysanız gece uyanmaları azalır inşallah diye düşünüyorum.bıraktık işte. bebeğim de ben de hazır değiliz galiba. çok ağladı, sinirlendi.. sinirlendikçe daha cok direndi, eğitim sürecinde hiç es yok, gerekirse sabaha kadar tekrar tekrar bebeği sakinleştirip yatırmanız isteniyor. ama bebeğim asla kabul etmedi. bi kırılma noktası var biliyorum ama cocugunuz 2.5 saat ağlayınca ve siz de uykusuzluktan bayılırken sabırlı ve kararlı olmak zor. ya da bana zor geldi bilmiyorum. bu kadar direneceğini düsğnmemiştim oğlumun ama dediğim gibi hiç geri adım atmadı. 9 saat hiç uyumadığı, gözleri uykusuzluktan kan çanağı olduğu halde kendi kendine uyumak istemedi.
gğndğz uykularında yine daha iyi bi kaç kez kendi uyudu ama gece uykularında sadece bi kez kendiliğinden uyudu, diğer tüm günler savaş verdik ve ben inanılmaz yıprandım.
yani eğitmen ve sistemi iyi, lafım yok ama bize uygun değildi. keske daha ılımlı bir geciş olsaydı ama yok.. en azından kendi yatağında yatmaya alıştı diye teselli buluyıruz![]()
emziriyorum hala ama emzirme sıklığı azaldı. günde 5-6 kez maksimum emiyor. dengesiz bu aralar. bazen gece boyu bir kez uyanıyor, bazen 3-4 kez. eğitim alırken gece uyanıyordu ve destek vermediğimiz için 2-3 saat uykuya dönemiyordu ve sinirleniyordu. bir gece 3 saat esim, 3 saat ben uğraştık. kucağa aldığımız an (abartmıyorum aldığımız an) uyuyor ama yatağına koyduğumuzda ağlamaya başlıyordu.Üzüldüm ya çok inatçıymış bebeğiniz. 9 saat hiç uyumamak ne demek. Siz emziriyor muydunuz hamileymişsiniz onu bıraktıysanız gece uyanmaları azalır inşallah diye düşünüyorum.
Her is annese bitiyor o yuzden ben uyku egitiminin mucize yaratacagina iinanmiyorum. Yapabilieseniz kendiniz memesiz uyutun derim.ben kesemiyorum işte belki uylu eğitmeni bi taktik bir sey verir![]()
zaten asla bir mucize yaratmıyor kimse. aksine gayet herkesin bildiği yöntemleri sunuyorlar size. ama sanırım ben o süreçte bana “yapabilirsin” diyen birine ihtiyacım vardı. ama tam tersi baskı oluşturdu üstümde bu süreç. bebeğim direndikçe ben başaramıyorum hissi oldu. mental olarak hazır değildim sanırımHer is annese bitiyor o yuzden ben uyku egitiminin mucize yaratacagina iinanmiyorum. Yapabilieseniz kendiniz memesiz uyutun derim.
Evet sizi cok iyi anliyorum, ben de bu sekilde hissetmistim. Keske odemeyi yapinca hoop uyku egitimi yuklensezaten asla bir mucize yaratmıyor kimse. aksine gayet herkesin bildiği yöntemleri sunuyorlar size. ama sanırım ben o süreçte bana “yapabilirsin” diyen birine ihtiyacım vardı. ama tam tersi baskı oluşturdu üstümde bu süreç. bebeğim direndikçe ben başaramıyorum hissi oldu. mental olarak hazır değildim sanırım
Allah yardım etsin en azından diğer bebiş doğmadan düzene girer inşallah. Benim de doğum Şubat sonu gibi olacak kısmetse 2. De asla emzirerek uyutmayacağım 4 ay bittiği gibi kendim eğitim vereceğim. Yoksa çekilecek çile değil.emziriyorum hala ama emzirme sıklığı azaldı. günde 5-6 kez maksimum emiyor. dengesiz bu aralar. bazen gece boyu bir kez uyanıyor, bazen 3-4 kez. eğitim alırken gece uyanıyordu ve destek vermediğimiz için 2-3 saat uykuya dönemiyordu ve sinirleniyordu. bir gece 3 saat esim, 3 saat ben uğraştık. kucağa aldığımız an (abartmıyorum aldığımız an) uyuyor ama yatağına koyduğumuzda ağlamaya başlıyordu.
yani bu 12 günde çocuk çok yıprandı, benim sinirlerim bozuldu. ben uyku stresimiz azalsın diye baslamışken eğitime iyice strese girdik. her uyku saati yaklaşırken bana bi şeyler oluyordu
Bu cocuk diş çıkardı, çok zorlu bir sünnet dönemi yaşadı. o zaman bile böyle kötü geceler yasamadık. O yüzden de bıraktık eğitimi. Ama eğitmen anlayışlı. Yine de sonuna kadar tüm programı attı. Yani istersen ben eğitime yeniden başlayabilirim. Ama. dediğim gibi gücüm var mı buna bilemiyooğğrum![]()